2015-08-15
今日差不多是在上環最後幾天。所以大家都努力找好味野食食。這間是同事覺不錯而推介。最後我地一行18人去較早前已訂了桌,諗住開心食飯。。點知我地之前打黎訂18位。竟然黎到話聽錯同事講野得8位..搞錯,吾會打黎問多次?搞到最後我地要企係度等佢桌又搬黎搬去。已經失望。餐湯:偏淡同多水。味道欠奉面包:還有少少微溫,蒜茸味還有。主菜南瓜蟹鉗忌廉飯:唉。。南瓜味冇,只有白汁味。蟹鉗係有,但少肉又冇味。食左一半已經吾想食同事主菜:明太子意粉:一粒粒明太子,白汁還白汁,仲要冇加水所以超杰,卷到卷吾到黎食。失望,有一半冇食。千層面:一黎到真係吾知係咩,賣相已不多。材料少再加又係白油仲要偏油。入面千層面超淋,仲差過大家樂。海鮮意粉:點解都係白汁..幸好海鮮都夠同冇咁杰身,食得舒服一點。飲品:咖啡竟然係最好味,咖啡有濃度加少少焦糖味,吾錯甜品:只可講似$4的聖安娜西餅,但要一開二。總結18人食評:不如買2打西餅返公司食好過。一句說話已經我諗大家都明白。
餐湯:偏淡同多水。味道欠奉
面包:還有少少微溫,蒜茸味還有。
同事主菜:
飲品:咖啡竟然係最好味,咖啡有濃度加少少焦糖味,吾錯
甜品:只可講似$4的聖安娜西餅,但要一開二。