2022-03-14 83 浏览
又嚟介紹下特色黃店喇💛!今次想同大家分享嘅係位於牛頭角嘅特色cafe Lagom Kaffle🤤。呢間餐廳其實係台灣過江龍桔梗嘅姊妹品牌經營㗎,就咁睇個CV都夠晒有信心🤩。同埋呢排大家都攰啦,點都要介紹返啲可以chill住過嘅餐廳畀大家🥲。唔講咁多開場白喇✨,即刻入正題!環境方面☝🏻先講個選址先,牛頭角分店嘅位置完全係方便附近嘅上班族上嚟幫襯🧑🏻‍💼👩🏻‍💼。如果喺附近放lunch,上嚟呢間cafe都又真係幾方便架。講返環境先,呢間cafe應該係我見過最大間㗎,一共佔地8700呎😲。成件事夠晒有空間感,同埋餐廳都有引用到落地玻璃design,自然光夠晒充足☀️,無論點影相都咁sharp🤳🏻。同埋cafe都內設咗好多梳化位架,所以chill足一個tea time絕對唔係問題😎。食物方面✌🏻#炸魚薯條($98)我覺得炸魚處理得幾好🐟。餐廳唔會上太厚嘅粉漿,直接避免咗咬落去會成口粉🤐。相反餐廳淨係上咗層好薄嘅粉漿,令我一口就咬到啖啖嘅魚肉🤭,做到個口感外脆內軟🤪。而薯條送上嚟都夠晒熱辣辣🔥,配合到炸魚嘅口感🍟。#巴斯克焙茶芝士蛋糕($52)個cake嘅表面真係好靚❤️,特別係個texture,真
又嚟介紹下特色黃店喇💛!

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
#炸魚薯條($98)

#巴斯克焙茶芝士蛋糕($52)
個cake嘅表面真係好靚❤️,特別係個texture,真係忍唔住欣賞多陣先食🤣。焙茶味同個cake都算夾嘅🍵,一啖可以同時feel到焙茶味同芝士味,唔會話畀其中一隻味搶走咗👍,不過有個美中不足嘅位就係個巴斯克蛋糕裏面冇做到流心嘅效果,對鍾意打卡嘅朋友就稍為扣咗少少分啦。

#提拉米蘇($50)
相信大家都一定食過tiramisu啦😋,不過我真係好推薦大家嚟呢度試下,絕對會有唔同嘅體驗😍。首先以$50嘅價位嚟講,佢嘅份量真係算多😛,重點係味道嘅質素同樣係高!除咗最頂層做得出色外,底層都同樣一流!特別想讚下餐廳用嘅rum酒🥃,用嚟整tiramisu真係幫個味道層次提升咗好多。

#伯爵茶戚風蛋糕($40)
講返個賣相先,cafe有特意加咗啲醬令成件cake睇落冇咁單調😚。而味道方便我覺得伯爵茶味都算香濃,基本上啖啖都taste到伯爵茶嘅清香味🍵。同埋戚風蛋糕用隻叉都feel到夠晒鬆軟🍴,有回彈嘅效果✨。

#芝麻焙茶司康配焙茶醬($25)
我發現我好似叫咗好多茶味嘅甜品🤣,因為我真係幾鍾意茶嘅味道㗎🥰。講返款焙茶醬先,我冇諗過佢個口感會咁thick👾,好有驚喜。而個scone同樣夠重焙茶味✅,食落去feel到個口感好幼滑😝,同肉眼睇嘅感覺一樣👀。

#冧酒提子司康($25)
頭先先講完cafe入嘅rum酒有幾出色🤣,就當然要叫多樣有用到rum酒整嘅甜品啦🥃。講返呢個scone先,我覺得個賣相畀我嘅感覺好light⭐️。同頭先嘅芝麻焙茶scone啱啱好做到個對比!而scone入面都幾足料架,有好多提子乾🍇。

#AOP牛角酥($24)
之前喺享樂烘焙都有食過AOP牛角包🥐,嗰陣我已經覺得好好食💛。所以今次都決定買返個嚟食🤤。AOP最特別嘅地方係佢所認證嘅牛油係會快啲溶㗎,所以製作嘅難度都會大大提升✨。講返味道先,我覺得牛角酥嘅天然牛油奶香味真係好香濃🧈,而且咬落去口感真係好酥脆😬。

👉🏻整體我覺得餐廳嘅環境真係可以畀都市人稍為relax下,如果諗唔到去邊度消遣嘅朋友都可以考慮下㗎😇。

後記:今次我已經盡力試餐廳唔同嘅甜品㗎啦🤭,不過餐廳仲有好多款甜品未試🤣,有機會嘅我再試埋淨返嗰啲😋。

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌗
賣相:🌕🌕🌕🌕🌗
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
服務:🌕🌕🌕🌕🌗
又是一個忙碌的星期,經過了無數的死線後終於到星期五。為了好好慶祝,特別約了朋友吃餐好,享受這個小週末。Lagom Kaffe位於觀塘道宏利廣場,從地鐵站出口出發不用五分鐘便到,地點十分方便。疫情關係,餐廳有安排入座前量體溫,而且也有酒精搓手液,務求令客人食得安心。我們一行二人從餐牌點了幾款不同食物,一起互相分享。雞肉凱撒沙律 (⭐⭐⭐⭐💢)清新開胃的前菜,各式各樣不同的沙律菜,配上甜甜酸酸的特製醬汁和香脆可口的麵包糠,吃起來感覺清新, 令人食慾大增。要特別一站餐廳十分細心,知道我們不想吃溫泉蛋,把它改成熟煎蛋。炸魚薯條 (⭐⭐⭐⭐💢)炸魚薯條是即叫即製,上枱是還是熱辣辣,冒著煙。炸魚吃起來香脆可口,肉質香嫩,配上特製他他醬汁,中和了油膩感。一份有四件,不知不覺便吃完。另外薯條是厚切的,起來口感十足。巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉 (⭐⭐⭐⭐💢)另外叫了個意粉,吃點澱粉質才飽肚。牛肝菌汁香濃,而且Creamy。意粉烹調時間控制得宜,軟硬適中,真的不錯。巴斯克焙茶芝士蛋糕 (⭐⭐⭐⭐💢)最後叫了個芝士蛋糕,吃起來不太甜,有淡淡的茶香味。平日不好甜品的朋友也讚不絕口 ,為今天的午餐劃上完美句號。總

我們一行二人從餐牌點了幾款不同食物,一起互相分享。

雞肉凱撒沙律 (⭐⭐⭐⭐💢)
炸魚薯條 (⭐⭐⭐⭐💢)
巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉 (⭐⭐⭐⭐💢)
巴斯克焙茶芝士蛋糕 (⭐⭐⭐⭐💢)
總括而言,這間餐廳食物質素高,而且地點方便。下次有機會經過灣仔也必定會再來。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lagom Kaffe  牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
推介菜式: 炸魚薯條,巴斯克焙茶芝士蛋糕

👍🏻地點方便
👍🏻價錢合理
2022-02-09 109 浏览
新年嘅日子唔好以為無ᑕᗩᖴE😏其實佢地大部分初2就會開架啦。。而今次我介紹嘅係連鎖餐廳😏😏因為我冇掛住佢啲意粉😁之前去親都係會食呢個意粉嘅。。真係好好味㗎😋😋🥗ᒪᗩGOᗰ ᗷᖇEᗩKᖴᗩST 🍝SᑭᗩGᕼETTI Iᑎ ᗷOᒪOGᑎESE TᗩIᑭEI STYᒪE🍰Eᗩᖇᒪ GᖇEY TEᗩ ᑕᕼIᖴᖴOᑎ ᑕᗩKE🍵ᑭᖇᗩᑎᗩ ᑕᕼᗩI ᒪᗩTTE☕️ᖴᒪᗩT ᗯᕼITE📍 Lagom Kaffe 牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
新年嘅日子唔好以為無ᑕᗩᖴE😏
其實佢地大部分初2就會開架啦。。
而今次我介紹嘅係連鎖餐廳😏😏
因為我冇掛住佢啲意粉😁
之前去親都係會食呢個意粉嘅。。
真係好好味㗎😋😋

🥗ᒪᗩGOᗰ ᗷᖇEᗩKᖴᗩST
🍰Eᗩᖇᒪ GᖇEY TEᗩ ᑕᕼIᖴᖴOᑎ ᑕᗩKE
🍵ᑭᖇᗩᑎᗩ ᑕᕼᗩI ᒪᗩTTE
☕️ᖴᒪᗩT ᗯᕼITE

📍 Lagom Kaffe
牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
🥗ᒪᗩGOᗰ ᗷᖇEᗩKᖴᗩST 🍝SᑭᗩGᕼETTI Iᑎ ᗷOᒪOGᑎESE TᗩIᑭEI STYᒪE 🍰Eᗩᖇᒪ GᖇEY TEᗩ ᑕᕼIᖴᖴOᑎ ᑕᗩKE 🍵ᑭᖇᗩᑎᗩ ᑕᕼᗩI ᒪᗩTTE ☕️ᖴᒪᗩT ᗯᕼITE
2022-02-07 138 浏览
一心諗住嚟試下,見觀塘嗰間未開,行去呢間試下。去到門口個女侍應同我哋講今日咖啡機壞咗冇咖啡🙁同埋只收現金。。出面又落雨又凍,心諗算啦,本來一心想飲杯熱野暖下,作為一間咖啡餐廳都冇咖啡。。長話短說,塊燉牛肉凍嘅,啲意粉斷嘅,All Day breakfast嗰兩塊多士仔點個醬就有啲驚喜👍🏼一大堆事侍應行嚟行去唔知做乜,有個open kitchen見到裏面有個著背心嘅茶餐廳大廚 。。你會感覺到餐廳想行高一檔等級,但係有一段好遙遠嘅距離🛣️🛣️🛣️寫寫下都唔係好有心機寫落去,試黎都無謂,去大x樂食個肉醬意粉可能仲開心👋🏼👋🏼👋🏼
2022-02-07
2022-02-05 116 浏览
週末下午搵間舒適柔和既餐廳慢活一下,Lagom Kaffe 係不二之選,簡約時尚既裝修配合美味嘅食物、甜品、飲品等等,確實真正享受。👍🏻雞肉凱撒沙律溫泉蛋🍳沙律菜新鮮清甜,雞肉健康肉質軟滑,加上温泉蛋黃流心,清新好味,作為前菜一流。🌟炸魚薯條🍟四件魚塊大細適中,表面香膽,魚肉保持嫩滑,一d都唔油膩,薯條炸得金黃,色香味俱全。🥘台北燉牛肉意粉主食燉牛肉意粉帶點麻辣味道,口感倍增,牛肉同台灣牛肉面既煮法相似,一塊塊牛肉啖咪肉好滿足,意粉配合肉醬非常好味。🌼抹茶Tiramisu 最後甜品性價值比十分高,超級濃郁既抺茶粉及醬,加上鬆軟蛋糕,絕對推介。🌟食物有質素,環境舒適,樂感絕對係私心推介。👍🏻

雞肉凱撒沙律溫泉蛋🍳

炸魚薯條🍟

台北燉牛肉意粉

抹茶Tiramisu

食物有質素,環境舒適,樂感絕對係私心推介。👍🏻
2022-02-02 73 浏览
冇咗晚市堂食,好彩趕得切入座。雖然卡位冇晒,但窗邊高枱一樣舒服relax。由於四點九last order,所以今次好快決定到食咩,用電話落單,相當方便。今次繼續叫咗我最鍾意嘅all day Breakfast & waffles。佢嘅all day breakfast,大大份,作為early dinner 非常滿足。超多蘑菇,蛋又煎得剛好,絕對令人滿意。不過可惜今次,舊包唔同咗。由於臨近收舖時間,所以窩夫冇得後上,不過依然係保持水準,就算凍咗,都依然非常之美味。味道調和,加上中間嘅麻薯,配上佢嘅雪糕,一定唔會令你失望。其實仲有其他甜品,但好多都已經賣晒,下次要早少少嚟到先得。咖啡方面,cappuccino 正常發揮,而今次杯expresso tonic 好有驚喜, 冇冰但係又做到夠凍,一啲都唔容易!值得一試。

• 全日早餐
  • Expresso  Tonic
2022-01-31 100 浏览
好多地方都唔去得,唯有去海濱行吓,行之前嘅係依飽個肚先啦,咁就再一次嚟咗樂感😌😌😌台北燉牛肉意粉$108.0燉牛肉淋滑,應該係用上牛展嘅部位,意粉嘅醬汁creamy ,有少少辣,感覺有少少似四川擔擔麵。惹味得來都好快清晒碟!全日早餐$128.0由薯餅、煎蛋、雜菌、沙律、香腸同麵包組成嘅全日早餐,完全滿足到鍾意食All Day Breakfast嘅人嘅慾望😌Flat White $34.0咖啡香濃,入口順滑。當然唔少得靚靚嘅拉花, 食早餐/ Brunch 必備。Espresso & Piccolo (Upgraded Fruity Blend) $60.0可以一口氣試晒兩種唔同嘅咖啡,轉咗做Fruity Blend,Espresso飲落去有少少苦澀帶酸味,咖啡豆嘅香氣比較濃烈,微微呷一口再感受咖啡帶嚟嘅餘香。Piccolo 入口順滑但仍然感受到濃烈嘅咖啡香味。

台北燉牛肉意粉$108.0

全日早餐$128.0

Flat White $34.0

平日去觀塘café就去得多啦今次特登過去牛頭角諗住可以無咁逼, 果然好值得去啊我同媽媽分別左兩款意粉台北燉牛肉意粉食到有麻香味但唔會好辣牛肉係燉得好淋超好食, 好有層次巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉食材看似簡單但調味恰到好處唔會好咸加上牛肝菌獨特嘅香氣, 好好味Latte同比利時朱古力奶都整得好靚, 而且咖啡都好出色所以忍唔住再叫埋個甜品 伯爵茶麻薯Waffle 配奶茶雪糕伯爵茶味超級濃郁之餘,口感煙煙韌韌又唔會太甜係令人想再嚟食嘅味道啊!
平日去觀塘café就去得多啦
今次特登過去牛頭角諗住可以無咁逼, 果然好值得去啊

我同媽媽分別左兩款意粉
台北燉牛肉意粉

食到有麻香味但唔會好辣
牛肉係燉得好淋超好食, 好有層次
巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉

食材看似簡單但調味恰到好處
唔會好咸加上牛肝菌獨特嘅香氣, 好好味
Latte同比利時朱古力奶都整得好靚, 而且咖啡都好出色

所以忍唔住再叫埋個甜品
伯爵茶麻薯Waffle 配奶茶雪糕

伯爵茶味超級濃郁之餘,口感煙煙韌韌又唔會太甜
係令人想再嚟食嘅味道啊!
9 0 後 的 味 蕾.東九龍一間sell高質食物,兼且環境寬敞既Cafe,分別係觀塘同牛頭角都有分店,無論係主食、咖啡定係甜品,全部都出色,利申已經去咗第四次!.🪄豬頸肉泡菜蘋果漢堡材料豐富、漢堡juicy、豬頸肉爽口,蘋果增添甜味,成個漢堡好有口感,仲要超多粗薯條😍。.🪄奶油羅勒干貝意粉羅勒青醬份量非常,幾乎每一條意粉都掛上醬汁,帶子大大粒、肉質厚實、濕潤,仲要有四粒,上面仲鋪咗蟹籽增添口感。.🪄 莓莓🍓乳酪燕麥奶昔基本上每次都必點,沙冰打得好碎、嘢飲整體入口好順滑,士多啤梨味酸酸甜甜,嘢飲又唔會太甜,好Fresh。.🪄抹茶TiramisuLagom人氣必食甜點🍮,食咗幾次原味,今次要試吓抹茶,口感濕潤creamy,抹茶味好夠,些少苦澀,唔會太甜,超正。
9 0 後 的 味 蕾

🪄豬頸肉泡菜蘋果漢堡

🪄奶油羅勒干貝意粉

🪄 莓莓🍓乳酪燕麥奶昔

🪄抹茶Tiramisu
2022-01-26 54 浏览
雖然觀塘工廈區開咗好多cafe 但係行去工廈個條路都真係好多人好迫今次發現咗喺牛頭角站附近嘅樂感環境超闊落而且寧靜我地坐窗口位 望住個藍天非常寫意煙三文魚沙律韓式炸雞配黃金泡菜朋友比黃金泡菜吸引咗之下叫嘅黃金泡菜食落會比較咸甜冇一般泡菜咁酸 鐘意味道柔和嘅朋友會啱食而炸雞就不過不失巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉呢個超級好食 奶油好香濃野菌嘅數量好豐富 而且吸收晒牛肝菌汁好Juicy巴馬火腿偏硬身 少少脆配搭掛滿醬汁嘅意粉食都幾特別士多啤梨燕麥奶昔好少喺出面飲奶昔 本來諗住喺麥當勞嗰種偏甜重奶口味黎到都好驚喜士多啤梨汁好出恰到好處嘅酸度依杯係聖誕限定 冇記錯係薑汁燕麥奶薑味都幾重 冬天飲暖粒粒焙茶巴洛克芝士蛋糕其實我哋已經食到好飽🤣芝士蛋糕比較厚實 好彩佢個焙茶汁好清新😮我哋每一淡都點嚟食 濕濕地好夾唔算甜所以唔會好漏
雖然觀塘工廈區開咗好多cafe

芝士蛋糕比較厚實 好彩佢個焙茶汁好清新😮
我哋每一淡都點嚟食 濕濕地好夾
唔算甜所以唔會好漏

2022-01-24 50 浏览
24/12🎄早放 同朋友5點黎到岀名多人既樂感tea一tea💛餐廳好大 樓底高空間感好強 俾人一種好舒服既感覺🔅早兩日book 安排佐窗邊吧枱位置 冇乜景 對面係工廈😂餐牌唔多選擇 同朋友揀佐一人一份沙律🥗雞肉凱撒沙律 溫泉蛋($78)色彩繽紛🥗🥙 賣相靚既💕 雖然沙律無咩煮食技巧可評 但沙律菜既新鮮度係好重要‼️啲菜都好新鮮👍🏻咬落去sharp sharp聲 好明顯唔係隔夜菜🙌🏻加埋溫泉蛋汁同黑醋食唔會覺得好寡🌟但個雞胸真係好鞋🥲乾真真又無味🥲燻鮭魚沙律 ($88)三文魚都有6塊🐟正常發揮吧✨為食指數: 2.8/5性價比指數: 2.8/5推介指數:2.8/5

雞肉凱撒沙律 溫泉蛋($78)

燻鮭魚沙律 ($88)
三文魚都有6塊🐟正常發揮吧✨

為食指數: 2.8/5
性價比指數: 2.8/5
推介指數:2.8/5
2021-12-24
奶油羅勒干貝意粉 ($128)人生裡頭曾經有半年時間居於瑞典,當時最想學習嘅價值觀就係lagom,意即做任何事都要剛剛好,由食事、家飾到工作、交友,不多不少的份量先可以逐漸將生活調整到最舒服的狀態。.於是係香港見到一間餐店叫做lagom,當然大有興趣!雖然用餐過程無乜感受到瑞典氣息(笑),但慶幸餐點很不錯~.意大利麵麵身偏硬,質感比一般spaghetti更粗身同有咬口,而且非常掛汁,合我口味。醬汁以橄欖油製成,羅勒氣味同味道突出,干貝有預先煎香,表面金黃而內裡保持半熟狀態,味道鮮甜,加上蟹籽做點綴,整體搭配出色(・▽・).❍ 用餐提示餐店空間相當闊落,有靠窗四人卡位,亦有大量一般餐枱,放置完畢仲有大把位剩~非常有空間感,加上落地玻璃窗令餐店好光猛,用餐體驗良好。.❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫奶油羅勒干貝意粉 ($128)餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡適合場景 | 四人或以下聚餐、嘆下午茶
奶油羅勒干貝意粉 ($128)
❍ 用餐提示
❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫
奶油羅勒干貝意粉 ($128)
餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 四人或以下聚餐、嘆下午茶
奶油羅勒干貝意粉
奶油羅勒干貝意粉
2022-01-23 39 浏览
😼餐廳好空曠,採光好充足☀️☀️🌞🌞~疫情🦠都想盡量避免出街食嘢,所以買左外賣返屋企🏠🏠食。奶油南瓜蟹肉意粉🍰🎃🎃🍝南瓜味好香甜,加埋蟹肉嘅份量都幾多~意粉彈牙😚😚😚台北燉牛肉意粉🐮🍝🍝意粉味道好濃,有啲辣嘅肉醬~仲有3片牛展同半隻糖心蛋🍳🍳🥚🥚~好好食😋😋😋奶油羅勒干貝意粉🍝奶油羅勒汁好足料🤩,每一啖都充滿醬汁,每一啖都好濃😋帶子煎得好香😛😛
😼餐廳好空曠,採光好充足☀️☀️🌞🌞~

疫情🦠都想盡量避免出街食嘢,所以買左外賣返屋企🏠🏠食。

奶油南瓜蟹肉意粉🍰🎃🎃🍝
南瓜味好香甜,加埋蟹肉嘅份量都幾多~意粉彈牙😚😚😚

台北燉牛肉意粉🐮🍝🍝
奶油羅勒干貝意粉🍝
2022-01-23 27 浏览
😇餐廳好空曠,採光好充足☀️☀️🌞🌞~疫情🦠都想盡量避免出街食嘢,所以買左外賣返屋企🏠🏠食。奶油南瓜蟹肉意粉🍰🎃🎃🍝南瓜味好香甜,加埋蟹肉嘅份量都幾多~意粉彈牙😚😚😚台北燉牛肉意粉🐮🍝🍝意粉味道好濃,有啲辣嘅肉醬~仲有3片牛展同半隻糖心蛋🍳🍳🥚🥚~好好食😋😋😋奶油羅勒干貝意粉🍝奶油羅勒汁好足料🤩,每一啖都充滿醬汁,每一啖都好濃😋帶子煎得好香😛😛
😇餐廳好空曠,採光好充足☀️☀️🌞🌞~

疫情🦠都想盡量避免出街食嘢,所以買左外賣返屋企🏠🏠食。

奶油南瓜蟹肉意粉🍰🎃🎃🍝
南瓜味好香甜,加埋蟹肉嘅份量都幾多~意粉彈牙😚😚😚

台北燉牛肉意粉🐮🍝🍝

奶油羅勒干貝意粉🍝
2022-01-23 43 浏览
位於牛頭角國際貿易中心一樓Lagom Kaffe,餐廳非常之闊落,座位非常多,枱之間隔得好開,另外有Bar枱區域,落地玻璃窗,陽光直射感覺好舒服,可以望出街景,對住綠悠悠樹木🌴🌿享受豐富嘅午餐奶油羅勒干貝意粉 $128以為羅勒好草腥味,哩個又唔算好草腥,落了橄欖油味道又幾夾。帶子肉厚算大粒,面上好多蝦籽,吃落鮮甜😋不過意粉食到尾,個底覺得太多橄欖油,如果少番啲油就好喇。全日早餐 $128賣相都吸引😋煎雙蛋,雜菌份量好多,辣肉腸好惹味,薯餅炸到好香脆,沙律菜同火龍果好新鮮,仲有Q牌吐司烘得好脆,整份全日早餐👍來到必試午餐半價飲品(熱)起源港口~莫卡咖啡 $23味道好香濃入口幼滑😋(熱)京都抹茶鮮奶 $24幾香綠茶味,奶唔算多,所以唔會太甜都幾好飲👍哩間餐廳感覺好舒服,空間感十足,店員友善,值得再來👍

奶油羅勒干貝意粉 $128

全日早餐 $128

午餐半價飲品
(熱)起源港口~莫卡咖啡 $23
味道好香濃入口幼滑😋

(熱)京都抹茶鮮奶 $24
幾香綠茶味,奶唔算多,所以唔會太甜都幾好飲👍

哩間餐廳感覺好舒服,空間感十足,店員友善,值得再來👍
2022-01-21
  • 莫卡咖啡