2021-10-29 66 浏览
位於堅尼地城有間裝修精緻嘅cafe,佢就係我呢次去嘅lex coffee,入面有各式各樣嘅藝術品般嘅擺設,用嚟打卡影相就最啱。龍蝦意大利飯:佢哋呢度嘅意大利飯係用左極鮮嘅龍蝦湯一齊煮,所以飯本身都經已有濃郁嘅龍蝦鮮味,再加埋飯面仲有一隻經過香烤嘅開邊龍蝦,香烤過嘅龍蝦除咗鮮味外,仲多添一份燒烤嘅風味,而佢嘅肉質仍然都係保持彈牙爽口。安格斯高級肉眼牛扒:用咗高級嘅安格斯肉眼扒,上檯都聞到油香四溢,見到表面有明顯嘅烤痕,都經已口水直流,我哋呢次叫嘅係medium rare,佢哋亦完美控制到,做到外面香脆焦香內裡嫩滑半熟嘅狀態。而佢哋嘅伴碟有原隻香烤蒜頭,配埋牛扒一齊食,味道變得更加豐富。意大利芝士餅:呢度嘅芝士餅係用咗軟滑嘅Mascarpone芝士,所以食落好輕盈,唔會太膩,而除咗芝士外,仲有浸泡咗咖啡酒嘅手指餅,所以除咗咖啡香味外仲有淡淡嘅酒香味,當然唔少得表面灑上嘅濃郁朱古力味嘅可可粉啦,令整個芝士餅嘅味道層次提升不少。

2021-10-28 56 浏览
- Tiramisu 🍰 $78賣相夠晒吸睛 好適合打卡😍 好似有唔少cafe既Tiramisu都係咁既樣 究竟係邊間出先?🤔呢個cream都幾滑 但手指餅就唔夠濕潤整體都唔算太甜 個人覺得酒味可以再濃啲 - 虎蝦意粉 🍝 $178虎蝦黎講都有啲細隻 同埋意粉份量都唔太多蕃茄汁味道同麵質都算唔錯啦 但性價比就幾低下- 招牌安格斯高級肉眼牛排 $218係3樣入面覺得最好食既 叫左medium岩岩好個牛無配啲咩醬汁 只係用左胡椒同鹽反而更好 唔會搶左啲牛味蒜頭味道唔會太濃烈 搭配黎食又係另一種感覺🧄整體黎講 呢間cafe都係走藝術路線🎨食物同裝靚都幾靚 但野食就無咩驚喜了🙈
- Tiramisu 🍰 $78

整體黎講 呢間cafe都係走藝術路線🎨
食物同裝靚都幾靚 但野食就無咩驚喜了🙈
1K
2021-10-28 1828 浏览
今日約了一個很喜歡畫畫的朋友,特意介紹她這間跟她一樣有藝術氣息,而且可以打印畫作。位置:在堅尼地城C出口,向麥記方向前行,在第二個街口轉右,就到了,而再走多五分鐘,就是海旁了,吃飽後,我們也逛一圈,很舒服。環境:門面用黑色格仔落地玻璃窗,非常漂亮!室內樓底高,兩邊牆身都有不同的掛飾,左邊是滑板🛹,右邊是藝術畫,正中的後方是水吧枱,旁邊亦有入牆櫃,擺上不同的書籍或飾品,環境寧靜而舒適,真是很適合跟朋友在這邊停一停,慢慢聊!服務:一坐下就有服務員送上水,上菜速度可以!午市:前菜:慢煮西班牙八爪魚 $78用了很多香料慢煮,八爪魚切片,質感不韌,反而是很軟身,第一次吃慢煮八爪魚,口感很特別,配牛油包剛好!主菜:即磨黑松露蘑菇意粉 $178呈上時是熱辣辣的,份量不多,有幾片即磨的黑松露,跟菇香互相輝映,香到不得了!意粉質地較軟,易斷開,掛汁能力好,醬汁又香又多,不錯!Artsy Print with Starry Night 🌌 $88朋友就試點了打印咖啡,她很喜歡,因為她也很愛梵高的畫,這杯咖啡來哄女孩子是很容易的方法。Sparkle Coffee Ball $88喝了那麼多次打印咖啡,今次決

左邊是滑板🛹,
右邊是藝術畫,
正中的後方是水吧枱,

服務:一坐下就有服務員送上水,上菜速度可以!

午市:

前菜:慢煮西班牙八爪魚 $78

主菜:即磨黑松露蘑菇意粉 $178

Sparkle Coffee Ball $88
喝了那麼多次打印咖啡,今次決定試新東西,從來未想過咖啡可以加梳打水或果汁,而且有意想不道的味道,很驚喜,亦非常喜歡,很推薦給喜歡喝咖啡的朋友。
有一杯濃縮咖啡、一杯裝有冰粒、一杯梳打水和柚子汁,可以先倒入冰粒,試喝其味道,再倒梳打水,就會沖淡了其甘苦味,最後倒入果汁,調配適合自己的果汁咖啡,我覺得很好喝,比加牛奶,這款更適合我口味,一試便愛上。

甜品:Tiramisu $78
我見到網上評價很好,亦是很讚的蛋糕,無論是甜度、賣相或口感都出色,
滑綿的忌廉插有乾橙片,下層是兩條如手指餅般的蛋糕,整體不會感到膩口,反而是想吃更多。
2021-10-27
  • Tiramisu
  • 藝術打印咖啡
  • 慢煮西班牙八爪魚
  • Sparkle Coffee Ball
2021-10-18 91 浏览
在上環附近返工,加上朋友生日,記得之前有朋友推薦,所以選擇咗這間Lex Coffee來慶祝生日。環境方面,高樓底,門面吸引,周圍的裝飾都好特別。有幾款網上推薦,當然要試下呢。Sauteed tangy octopus八爪魚好彈牙,醬汁都酸甜,幾開胃。仲有少量類似沙津配菜,做前菜都唔錯。Angus premium rib eye steak叫咗5成熟,煎得幾平均同都好香,肉汁濃,突出牛肉味道,但有少少肥膏。Mixed berries waffle with banana & cream很好食的甜品,waffle 好脆,完全不膩,配上士多啤梨,香蕉加雲呢拿雪糕,味道絕配。Tiramisu朋友生日,特別點了這甜品,音樂盒播放生日歌,味道好軟滑又喺好creamy,芝士味都幾濃整體以上,我朋友都相當滿意,加上有驚喜有音樂盒播放生日歌。唯一缼點係9點關門,所以要早少少去比較好。
有幾款網上推薦,當然要試下呢。

Sauteed tangy octopus

Angus premium rib eye steak

Tiramisu

• 慢煮西班牙八爪魚
  • Tiramisu
1️⃣藝術打印咖啡 $88 (8.5/10)🔅星夜🌃圖案真係好細緻好夢幻🌟飲到剩返1/3杯咖啡 圖案都仲keep到🤩咖啡温度稍涼 飲落有淡淡咖啡香☕️2️⃣招牌波士頓龍蝦意大利麵 $198 (8.5/10)🔅賣相好靚🦞勁大嚿龍蝦肉😋肉質彈牙 好易去殻拆肉3️⃣夢幻早餐 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 𝑭𝒂𝒏𝒕𝒂𝒔𝒚 $148 (8/10)🔅炒蛋好香好好味🍳種類幾多 可惜份量較少 🎐總結: 值得一試😋可惜定價稍高
1️⃣藝術打印咖啡 $88 (8.5/10)

2️⃣招牌波士頓龍蝦意大利麵 $198 (8.5/10)
🔅賣相好靚🦞勁大嚿龍蝦肉😋肉質彈牙 好易去殻拆肉

🔅炒蛋好香好好味🍳種類幾多 可惜份量較少

🎐總結: 值得一試😋可惜定價稍高
2021-10-12 84 浏览
羊架 5.0/5經過慢煮的確係唔同啲,裏面肉質鮮嫩 Color tender pink 😍😋 但外層香煎過,少少趣,係燒烤一樣嘅香味。跟餐會配埋燒汁一小瓶,或者可以加埋紫薯蓉一齊食;後者會有少少甜味。不過,我自己選擇咩都唔加,本身香煎過的外皮,裡面有juicy 肉汁已經夠晒Risotto 4.4/5吞拿魚係經過火灸,所以就算怕生冷嘢,都可以放膽試一試~ 吞拿魚如果唔係腩位,油脂冇咁豐富,所以肉質係會有少少乾,但因為只係小火灸,所以魚肉內部仍然新鮮有水,可以平衡返。重點在於佢嘅意大利飯混合左新鮮嘅魚子醬。所以,原本口感比較厚身 creamy 都增加了咬開魚子醬嘅爆汁爽快😌 值得一讚Creme brûlée 5/5正常地有水準之餘,topping 的杏仁片顯現出有心思,為原本幼滑話嘅口感,加添左少少脆脆😌👍🏻
羊架 5.0/5

Risotto 4.4/5

Creme brûlée 5/5
2021-10-07
  • Creme Brulee
  • Risotto
想在西環找間舒適高質素cafe的話,這裡可以說是我個人最喜歡的cafe,店內藝術風、高樓底的設計,令人感覺好舒服。而且食物高質素,去過一次後已念念不忘。餐廳內雖然多人,但店員的服務都好好,會盡快處理你的需要。食物也如藝術品般別緻,班尼迪克蛋煙三文魚多士用上香脆的多士配上許多牛油果和煙三文魚,還有旁邊的甜芒果粒,刺激視覺及味蕾。龍蝦意大利飯非常高水準,可以說是必點!一上碟已聞到非常香的龍蝦味 ,龍蝦肉是脫了殼的,超細心。🦞龍蝦肉質超鮮甜,香甜彈口,價錢又不太貴,真係超正!risotto就非常入味,啖啖rich texture的龍蝦香~溫泉蛋卡邦尼意粉也不錯,不算是非常creamy type ,但味道濃香,用蛋黃汁撈上超多洋蔥粒,加上超好的麵粉質感,也是用心之作。藝術打印朱古力是必點的打卡飲品,有幾款藝術圖案選擇。底下的朱古力濃香,上面藝術圖案好香奶香,睇得又飲得!

餐廳內雖然多人,但店員的服務都好好,會盡快處理你的需要。

龍蝦意大利飯

溫泉蛋卡邦尼意粉

藝術打印朱古力

龍蝦意大利飯
溫泉蛋卡邦尼意粉
藝術打印朱古力
2021-10-11 85 浏览
Angus Prime Rib Eye Steak 招牌安格斯高級肉眼牛排💰218 8⃣點5⃣分牛肉口感軟腍,肉汁和油脂非常多,令到整個口腔都係甘香牛肉既香味!另外佢既配菜都同樣出色,薯仔同埋蒜頭都烹調到適當既好處。-Freshly Ground Black Truffle Mushroom Linguine 即磨黑松露蘑菇意粉💰178 8⃣分本身蘑菇食落鮮嫩爽口,而佢既味道都包圍住每一條彈牙意粉,整體都好濃郁而且入味。-Mixed Berries Waffle with Banana & Cream 混合莓果榛子醬華夫鬆餅配香蕉雪糕💰98 9⃣分真係好食到飛天,食完一舊真係好唔夠喉。雖然用榛子醬,但係完全唔膩,因為佢配搭既士多啤梨同埋雲呢拿雪糕完全中和,融合左係入面,唔開心黎食十碟,呀唔係,食一碟都已經夠開心啦!-LEX Chocolate With Mixed Berries 雜莓朱古力冰塊配熱奶牛💰68 8⃣分賣相十分出色,暖暖地既牛奶mix落朱古力冰入面,睇住佢地慢慢融化結合既畫面真係好浪漫。而裡面都有個小心機位就係用莓去減少朱古力味既膩感,改為酸酸甜甜小清新既感覺。-Hand Drip
Hand Drip Coffee 手沖咖啡💰55 8⃣點5⃣分
手沖咖啡真係見真章既時候,小編覺得佢個手沖真係做得唔錯。今次佢地用肯亞豆去衝,本身肯亞豆都係以酸味重為主,佢地好貼心有磨左d豆粉畀個玻璃瓶你聞,雖然聞上去驚喜不大,但飲落個莓味真係好出好特別,水果味濃郁很驚喜。
經過呢間餐廳都好幾次,一直覺得入邊好闊落,樓底好高好靚,今日終於有機會試吓佢啲嘢食啦😁Seasalt Chocolate Banana Snow $68呢個好靚,上面有一層海鹽,好似cream brûlée 上面嗰層蕉糖咁,只不過呢個係一層”焦鹽”😂由於係海鹽,所以要敲碎佢,撈埋落啲朱古力度再飲,有濃郁嘅朱古力味,又帶點鹹味,味道幾有層次Iced Chocolate $59同樣係濃郁嘅朱古力味,唔算太甜🙂慢煮西班牙八爪魚 $78Sauteed Tangy Octopus有八爪魚,車厘茄,橄欖etc,跟2塊淋左橄欖油嘅麵包,由於係slow cooked所以八爪魚食落唔韌,其他野食落酸酸地,好味😋招牌安格斯高級肉眼牛排 配薯仔 $218Angus Premium Rib Eye Steak 10oz w/ Potatoes 呢個我哋嗌左medium,整出嚟係我預期嘅生熟度,好粉嫩,好香牛味,唔乾,上面擺咗成個蒜頭,本身都唔知點樣搣佢出嚟,係朋友教我用枝叉插落去,再擰一擰粒蒜頭就會出左嚟,好神奇😂韓式泡菜意大利飯配辣醬五花肉 $168Korean Style Kimchi Risotto呢個

Iced Chocolate $59
同樣係濃郁嘅朱古力味,唔算太甜🙂

慢煮西班牙八爪魚 $78
Sauteed Tangy Octopus

招牌安格斯高級肉眼牛排 配薯仔 $218
w/ Potatoes

韓式泡菜意大利飯配辣醬五花肉 $168
Korean Style Kimchi Risotto
呢個係屬於比較濃味既,個飯都落咗幾多泡菜,食落都係鹹鹹地同埋少辣,五花肉肥瘦均勻,上面搽咗啲辣醬,個份量俾我哋睇Menu張相大好多😆

喺堅尼地城附近番工,成日經過Lex Coffee門口都比佢個門面吸引,覺得好high-class,想試好耐。今日難得約到朋友黎堅尼地城陪我食晚飯試下。一入去覺得空間感十足,事關餐廳樓底好高,唔會覺得侷促。牆邊放滿畫同藝術品,充滿藝術氣息~🥰就算係坐底食一陣野都覺得自己高級左~黎到coffee shop梗係要嗌番杯野飲先啦。揭揭下餐牌比一款叫「藝術打印咖啡」吸引住。上層嘅圖畫店員比左幾款我揀,我揀左「星空」。本身驚飲完咖啡睡唔著。原來重可以揀朱古力或咖啡底架!我揀左朱古力。一上枱真係靚到唔捨得飲!「星空」🌃好夢幻啊~😍上層嘅藝術打印畫係用忌廉整成嘅。下層嘅朱古力🍫 原來係凍嘅。連埋上層嘅忌廉一齊飲又滑又香~虎蝦意粉有兩大隻虎蝦,預先剝左殼,啖啖肉,食得爽快!意粉選用扁意粉,軟硬適中有口感。混入蕃茄醬食落清新開胃。旁邊重有幾粒蕃茄仔做配菜。蕃茄仔粒粒圓滾滾,夠多汁。班尼迪克蛋煙三文魚多士除左班尼迪克蛋同煙三文魚,重有牛油果🥑。多士旁有芒果、蕃茄同洋蔥粒。芒果酸酸甜甜好清新!👍🏻 班尼迪克蛋係流心架~😍刺穿班尼迪克蛋,將蛋汁拌三文魚同吃,好正!😋沙律菜爽脆,多士外脆內軟。韓式泡菜意大利飯配辣

虎蝦意粉

班尼迪克蛋煙三文魚多士
除左班尼迪克蛋同煙三文魚,重有牛油果🥑。

韓式泡菜意大利飯配辣醬五花肉
估唔到coffee shop竟然有韓式野食。有驚喜!
泡菜脆口,辣度剛好,唔會太辣食唔到。意大利飯上有紫菜碎,好香。飯入面重有火腿同洋蔥粒,口感豐富。
豬腩肉煎過微脆且香口。重有隻太陽蛋,蛋汁撈飯,味道一流!
2021-10-05 46 浏览
Lex coffee ☕️𝔸 𝕗𝕦𝕤𝕚𝕠𝕟 𝕠𝕗 𝕔𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖, 𝕒𝕣𝕥 𝕒𝕟𝕕 𝕕𝕖𝕤𝕚𝕘𝕟🖤🪟𝙒𝙞𝙩𝙝 𝙗𝙡𝙖𝙘𝙠-𝙛𝙧𝙖𝙢𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙣𝙙𝙤𝙬𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙖𝙧𝙩𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘 𝙆𝘼𝙒𝙎 𝙛𝙞𝙜𝙪𝙧𝙚𝙨 𝙙𝙞𝙨𝙥𝙡𝙖𝙮𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙚𝙫𝙚𝙧𝙮 𝙘𝙤𝙧𝙣𝙚𝙧 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩, 𝙩𝙝𝙚 𝙇𝙚𝙭 𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙡𝙤𝙤𝙠𝙨 𝙢𝙤𝙧𝙚 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙖𝙣 𝙖𝙧𝙩 𝙜𝙖𝙡𝙡𝙚𝙧𝙮 𝙩𝙝𝙖𝙣 𝙖 𝙘𝙖𝙛𝙚. 𝙏𝙝𝙚 𝙤𝙣𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙮𝙤𝙪 𝙢𝙪𝙨𝙩 𝙩𝙧𝙮 𝙞𝙨 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙩𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪, 𝙞𝙣 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙡𝙖𝙙𝙮𝙛𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧 𝙗𝙞𝙨𝙘𝙪𝙞𝙩𝙨 𝙞𝙨 𝙛𝙪𝙡𝙡𝙮 𝙞𝙢𝙢𝙚𝙧𝙨𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙖 𝙢𝙞𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙤𝙛 𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙧𝙪𝙢. 𝙇𝙖𝙮𝙚𝙧𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙢𝙖𝙨𝙘𝙖𝙧𝙥𝙤𝙣𝙚 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚, 𝙞𝙩 𝙜𝙞𝙫𝙚𝙨 𝙖 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩 𝙗𝙖𝙡𝙖𝙣𝙘𝙚 𝙤𝙛 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩𝙣𝙚𝙨𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚.🖼🎨🌈1️⃣ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐇𝐊𝐃𝟕𝟖🍰2️⃣ 𝐅𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡 (𝐬𝐞𝐭) 𝐇𝐊𝐃𝟏𝟓𝟖🥪3️⃣ 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐇𝐊𝐃
Lex coffee ☕️

1️⃣ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐇𝐊𝐃𝟕𝟖🍰

3️⃣ 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐇𝐊𝐃 𝟏𝟓𝟖🍝

4️⃣ 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 𝐇𝐊𝐃 𝟒𝟗 ☕️🥛
2021-10-04 72 浏览
裝修真的很不錯,天花與地面距離感很好,足足有兩層樓左右高的高度,完全沒有壓迫感,感覺很舒服寬敞~溫泉蛋卡邦尼意粉~意粉是扁意粉來的,煙韌度適中,汁醬足夠,每條意粉也能沾到醬汁的~流心蛋一切下去便彭湃湧出蛋液,旁邊還有一片脆卜卜的煙肉~龍蝦意大利飯~龍蝦汁飯,加入了蒜蓉,洋蔥及香草,還有微微的辛辣味,飯粒分明,令每一口飯也帶著期待及開胃;而龍蝦肉很濃香龍蝦味,蝦殼的香味都全迫進蝦肉裡去了,厚肉大隻~意式提拉米蘇~裝飾很美,手指餅很濃香酒味,酒味完了就到濃香的咖啡味,最後便嚐到芝士忌簾的味道,一層一層遞進的,不錯~法式焦糖布丁~布丁很滑,焦糖脆面亦鋪得很平均,每個地方也燒得剛好金黃,同吃甜度剛剛好~蜂蜜青檸水~青檸味很香,蜂蜜味亦很香甜,味道很吸引,跟平日喝到的凍檸蜜,完全不一樣,另一境界~

2021-10-04 38 浏览
位於堅尼地城嘅Lex coffee, 店內充滿藝術氣息,樓底好高,空間感十足,坐得舒服!龍蝦意大利飯 $198價錢雖然偏貴,但絕對值得一試!有半隻龍蝦,龍蝦肉鮮甜,肉質厚實彈牙,每啖飯都吸收晒龍蝦汁嘅鮮味!招牌安格斯高級肉眼牛扒 $218牛扒叫左七成熟,食落有驚喜牛扒煮得好Juice,有牛味,肉質很嫩,食落一啲都唔會韌!仲有原個烤蒜放上面,配合牛扒一齊食味道好夾、好好味!溫泉蛋卡邦尼意粉 $158意粉軟硬適中,卡邦尼醬汁香濃,配埋鹹鹹香香嘅煙肉,味道不錯!

龍蝦意大利飯 $198
價錢雖然偏貴,但絕對值得一試!

招牌安格斯高級肉眼牛扒 $218
牛扒叫左七成熟,食落有驚喜

溫泉蛋卡邦尼意粉 $158

2021-10-01 39 浏览
Went for a brunch there. The resto is bright, white and has a high ceiling so it looks quite airy and spacious. Ordered a nutella mixed berries waffle with vanilla ice cream on top. It is scrumptious. The waffles are warm and thick, the caramelised banana is just perfect, to go with a coffee just balance out the sweetness. Also had a salmon salad, the salad is fresh and crisp with a little pine nuts. The fresh fruit tea is refreshing esp when its so hot. The downside is the place is a little run-down with ceiling paper peeling off. A little touch up would definitely make the difference
2021-10-01 33 浏览
開始入秋,夜晚天氣轉涼,決定放工同朋友仔去堅尼地城吹吹海風加搵食。哩間餐廳裝修超靚, 入面空間感十足,仲有好多藝術擺設,好岩同朋友仔一齊邊食飯邊吸收藝術氣息☺️ 蟹肉蟹籽芒果沙律🥗 蟹肉同蟹籽加上甜甜地嘅芒果肉同芒果汁,好fresh 好開胃🥭虎蝦意粉🦐🍝2 大隻虎蝦煎得好香口之餘都保留到濕度,意粉質地爽身,加埋秘制蕃茄醬, 食到lam lam 脷😋慢煮紐西蘭草飼4支骨羊架 配紫薯蓉 佐日本燒汁🍽 羊架有4 支,煮得岩岩好,肉質好嫩滑,唔洗加汁已經好入味,加埋佢個燒汁更加出色,另外好鍾意佢個紫薯蓉,好甜又好綿密😊 法式焦糖布甸🍮 最後食哩個表面燒到脆卜卜嘅焦糖布甸,食完成餐飯超級滿足☺️

蟹肉蟹籽芒果沙律🥗

虎蝦意粉🦐🍝

慢煮紐西蘭草飼4支骨羊架 配紫薯蓉 佐日本燒汁🍽

法式焦糖布甸🍮
最後食哩個表面燒到脆卜卜嘅焦糖布甸,食完成餐飯超級滿足☺️

2021-09-29