2024-06-09 43 浏览
每逄假期,我地一家都會尋覓親子放假好去處,想陪伴住小朋友一齊探索同經歷唔同既事物儲多D更多美好回憶。遠離市區同有靚海景既西貢係我地既選擇之一,今次我地選擇既餐廳係於WM Hotel既M square,好適合家庭聚會,設有泊車位,我地一家六口去食飯享有兩小時免費泊車,非常方便。食完午餐後,我地仲去左隔離既沙灘玩,海邊散步。今次我地食左以下既食物🍝Pancetta Carbonara煙燻煙肉,蛋黃忌廉汁蘑菇意粉 & parmesan芝士煙肉口感香脆,熏香味與咸鮮的口感相得益彰,忌廉味道濃稠,每條意粉都充份沾上蛋液同醬汁同掛著濃濃的醬汁,Carbonara的濃郁口味令人回味無窮~🍔Le Foie Gras Burger (with Fries)香煎鵝肝,安格斯牛肉,無花果醬& 芝士漢堡伴薯條漢堡餡料好豐富... 鵝肝表面煎到焦香同厚身,油脂豐腴. 配上清新的蕃茄、香濃的芝士、爽脆的生菜和juicy 的牛肉漢堡,味道和口感都好滿足~🍅Bolognese Fettuccine with Onsen Egg安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋溫泉蛋的口感柔滑綿細,溫泉蛋的蛋液慢慢流出,混合濃郁的牛肉肉醬一齊

🍝Pancetta Carbonara
煙燻煙肉,蛋黃忌廉汁蘑菇意粉 & parmesan芝士

香煎鵝肝,安格斯牛肉,無花果醬& 芝士漢堡伴薯條

安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋
溫泉蛋的口感柔滑綿細,溫泉蛋的蛋液慢慢流出,混合濃郁的牛肉肉醬一齊食,醬汁更加滑溜,配埋彈牙闊麵同香濃嘅芝士,濃郁的的味道層次豐富,滋味無窮 ~

🥗Roasted Beef Salad
沙律入面有烤牛扒,青瓜,小蕃茄,菲達芝士,紅腰豆,黑醋洋蔥& 燈籠椒,羅馬生菜,蜜糖芥未醬,用料豐富多元化,生菜口感好新鮮爽脆食落好新鮮,烤牛肉的肉香點綴了新鮮的菜餚

🍺Orion Lager
大大杯生啤酒新鮮清爽,味道鮮美,配以牛扒或香口炸物一流

Tea Set Platter
🍟Specialty Chips & Wings
薯條外脆裏面薯肉多,又唔乾,而雞翼外皮脆卜卜內裏肉汁嫩滑

🥞Pancake Combo
集合Tiramisu、抹茶、原味嘅梳乎厘班戟,外表輕盈震騰騰,口感香甜且富空氣感的梳乎厘pancak只需簡單配以奶油及新鮮生果已是人間美味的打卡甜品

🍓Strawberry MiLkshakes
士多啤梨味奶昔水果酸香、甜絲絲的奶昔充滿牛奶濃郁奶香及可口的草莓味道
口感濃稠令人有滿足的感覺

🍹Mocha
黑巧克力及特濃咖啡製作的飲料,多層次口感及濃郁巧克力風味,獨具魅力~
🍝Pulled Pork Lasagna濃濃嘅芝士味,拉絲嘅效果令人垂涎三尺。豬肉煮得好入味,夠晒嫩滑,再配埋香草醬,蕃茄醬,真係超滿足。🍕Salami PicantePizza好薄,辣肉腸鋪得好均勻,每一啖都充滿肉香同辣味。👑Loaded Bolognese Nachos用料多到好誇張,玉米片配上肉醬、黑橄欖、酸忌廉同芝士醬,每一口都充滿豐富嘅味道同口感,絕對係傾偈配酒必備嘅小食。🍟Black Truffle Cheese Chips薯條勁熱配上黑松露芝士醬,松露香氣撲鼻,加上脆卜卜嘅薯條,真係食到停唔到口。🥤Super Oreo Milkshake奶昔濃滑,奧利奧碎粒好多,每一啖都係濃濃嘅牛奶曲奇味,再加上少少脆脆嘅感覺,夏天咁熱飲番杯真係透心涼。
🍝Pulled Pork Lasagna

🍕Salami Picante
Pizza好薄,辣肉腸鋪得好均勻,每一啖都充滿肉香同辣味。

👑Loaded Bolognese Nachos

🍟Black Truffle Cheese Chips

🥤Super Oreo Milkshake
2024-06-03 59 浏览
又方便又好味😋不論環境、地方及食物都非常欣賞👍🏻因為店舖非常寬闊,仲有桌球🎱同多款遊戲機🤩岩晒湊小朋友去既好地方😚仲可以比媽媽們輕輕鬆鬆傾吓偈🤭食完仲可以去碼頭行下輕鬆下😌鮮茴香忌廉煮藍青口 &烤多士每次黎都會必食🤤佢既忌廉汁整得非常出色👍🏻每次都要叫多幾塊多士沾來食😆入口濃郁非常好食😋黑松露大磨菇 & 溫泉蛋意粉呢個一睇到就忍唔住叫,黎到無令我失望😚好香濃既黑松露醬撈埋溫泉蛋一齊非常夾👍🏻Afternoon Tea 下午茶☕️煙三文魚,牛油果醬,乳酪醬Mozzarella 芝士,風乾火腿焦糖香蕉&提拉米蘇醬士多啤梨,窩夫,焦糖薄脆& 士多啤梨醬焦糖鮮奶咖啡 鮮奶咖啡二人下午茶好正呀😍有咁多野食😚呢個一定要試👍🏻又靚又好味😋最正係仲有埋兩杯咖啡☕️

鮮茴香忌廉煮藍青口 &烤多士

黑松露大磨菇 & 溫泉蛋意粉

Afternoon Tea 下午茶☕️

煙三文魚,牛油果醬,乳酪醬

Mozzarella 芝士,風乾火腿

焦糖香蕉&提拉米蘇醬

士多啤梨,窩夫,焦糖薄脆& 士多啤梨醬

焦糖鮮奶咖啡
鮮奶咖啡

🧡法式多士配香蕉雲尼拿雪糕香脆的多士搭配香甜的香蕉和濃郁的雲尼拿雪糕,口感豐富,絕對是甜品愛好者的最愛我最鍾意佢出邊脆脆入邊配住好多榛子醬再加埋香蕉同雪糕食好享受🤣賣相又靚🖤尤魚芥末忌廉汁墨汁意粉新鮮的尤魚搭配獨特的芥末忌廉汁和墨汁意粉,味道鮮美超多海鮮喺裏面食極都仲有魷魚,而且又唔會好韌💛炸魚薯條炸到啱啱好 唔會乾身配埋啤酒就一流,現場呢有好多嘅牌子可以選擇多部電視機播放球賽現場仲可以睇波好有氣氛

🧡法式多士配香蕉雲尼拿雪糕
香脆的多士搭配香甜的香蕉和濃郁的雲尼拿雪糕,口感豐富,
絕對是甜品愛好者的最愛

🖤尤魚芥末忌廉汁墨汁意粉
新鮮的尤魚搭配獨特的芥末忌廉汁和墨汁意粉,味道鮮美
超多海鮮喺裏面食極都仲有魷魚,而且又唔會好韌

💛炸魚薯條
炸到啱啱好 唔會乾身
配埋啤酒就一流,現場呢有好多嘅牌子可以選擇
多部電視機播放球賽
現場仲可以睇波好有氣氛
2024-06-03 42 浏览
位於WM酒店內的渡假風餐廳🏝️運用橙色和木系啡色的裝潢,落地玻璃窗讓日光透進餐廳☀️營造出充滿活力和溫暖的氛圍,非常悠閑寫意😎以哥根蘇拿、馬蘇里拉、巴馬臣及格呂耶亞四種芝士🧀製成口感香脆的薄餅,風味濃厚🍕賣相吸引,芝士控必點🤩一向也喜歡吃意大利飯🥘今次來個冬蔭功版本🌶️配上虎蝦,加上香茅和泰國青檸🍋‍🟩微辣惹味又醒胃,充滿東南亞風情😙牛油果🥑配水煮蛋🍳絕對係皇道🏅配埋煙肉的咸香🥓加上香濃又鬆軟嘅窩夫🧇口感外脆內軟同鬆化,完美配搭😋梳乎厘班戟,鬆軟綿滑🥞配上大量抹茶忌廉🍃與麻糬和紅荳同吃,更是滿滿的幸福感😍
位於WM酒店內的渡假風餐廳🏝️
運用橙色和木系啡色的裝潢,
落地玻璃窗讓日光透進餐廳☀️
營造出充滿活力和溫暖的氛圍,
非常悠閑寫意😎

以哥根蘇拿、馬蘇里拉、
巴馬臣及格呂耶亞四種芝士🧀
製成口感香脆的薄餅,風味濃厚🍕
賣相吸引,芝士控必點🤩

一向也喜歡吃意大利飯🥘
今次來個冬蔭功版本🌶️
配上虎蝦,加上香茅和泰國青檸🍋‍🟩
微辣惹味又醒胃,充滿東南亞風情😙

牛油果🥑配水煮蛋🍳絕對係皇道🏅
配埋煙肉的咸香🥓
加上香濃又鬆軟嘅窩夫🧇
口感外脆內軟同鬆化,完美配搭😋

梳乎厘班戟,鬆軟綿滑🥞
配上大量抹茶忌廉🍃
與麻糬和紅荳同吃,
更是滿滿的幸福感😍
  • Four Cheese Pizza
  • Waffle Benedicts
【西貢度假風·適合慶祝節日放假chill💃🏻🍃】//////上月小編生日 朋友安排餐廳慶祝🎂樓底非常高 大玻璃窗透光開揚 好有出外度假感覺 食飽仲可以沿住海邊走走同寵物一齊玩😚🌊.|Pulled Pork Lasagna ($155)厚芝士鋪咗係面層 有拉絲效果❣️配料有慢煮手撕豬肉 醃製過有燒烤醬味道 酸椰菜口感清爽 整體唔會太膩~|Portobello Beef Burger ($169)漢堡包新鮮軟熟 夾住大塊安格斯牛肉🍔牛肉肉汁多肉質軟腍 仲有大啡菇以及芝士|Banoffee Creme Brulee Pancake ($139)班戟份量足料 厚身有空氣感 ♪(´ε` )焦糖層嘅班戟脆卟卟 有香蕉昇華味道👅|Strawberry milkshake ($68)士多啤梨味奶昔香甜可口🍓口感濃稠 充滿飽足感|Jasmine flowers ($42)茉莉花清肝明目 生津止渴 散發淡淡清香🌸花茶可以平衡食物嘅油脂感以及味道🙌🏻———-📍M Square (西貢)西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖
【西貢度假風·適合慶祝節日放假chill💃🏻🍃】
//////

|Pulled Pork Lasagna ($155)
厚芝士鋪咗係面層 有拉絲效果❣️
配料有慢煮手撕豬肉 醃製過有燒烤醬味道
酸椰菜口感清爽 整體唔會太膩~

漢堡包新鮮軟熟 夾住大塊安格斯牛肉🍔
牛肉肉汁多肉質軟腍 仲有大啡菇以及芝士

班戟份量足料 厚身有空氣感 ♪(´ε` )
焦糖層嘅班戟脆卟卟 有香蕉昇華味道👅

|Strawberry milkshake ($68)
士多啤梨味奶昔香甜可口🍓
口感濃稠 充滿飽足感

|Jasmine flowers ($42)
茉莉花清肝明目 生津止渴 散發淡淡清香🌸
花茶可以平衡食物嘅油脂感以及味道🙌🏻

———-
📍M Square (西貢)
2024-04-07
庆祝纪念
生日
假期想去西貢chill下,估唔到WM酒店入面有間咁高質嘅運動主題西餐⛹️‍♂️,一家大細歎完個lunch 可以玩下桌球、足球機⚽️、哥爾夫球機、踢超大吹氣足球,仲有街機玩,呀爸呀媽都可以食住睇運動直播,各有節目一定唔會悶親🤩!.🌟Waffle Benedicts $159窩夫底嘅benedict 都係第一次食,估唔到窩夫🧇甜甜地又幾夾~除左蛋仲有牛油果🥑、沙律菜、煙肉🥓等,好豐富嘅配料,沾埋蛋漿食一流!🌟Pancetta Carbonara $159好creamy同好濃蛋香味,加上煙肉咸香更加惹味!意粉軟硬適中,好掛汁~👏🌟Honeycomb Butter Pancake $128🥞有脆脆焦糖、楓葉糖漿、忌廉同新鮮生果,配搭清新,更顯食材新鮮🤤!脆脆焦糖仲增加左口感,pancake控嘅我表示好滿意😍🌟Mint Chocolate $68Super Oreo $68奶昔唔會太甜,順滑~仲有粒粒朱古力/ oreo咬下☺️
🌟Waffle Benedicts $159

🌟Pancetta Carbonara $159

🌟Mint Chocolate $68
Super Oreo $68
奶昔唔會太甜,順滑~仲有粒粒朱古力/ oreo咬下☺️

2024-05-25
  • Waffle Benedicts
2024-05-27 3453 浏览
M Square位處西貢WM酒店地下低層,地下與低層兩層打通,樓底甚高,採光度足。餐廳裝修有多部電視播放著不同運動比賽,亦有不同遊樂設施如美式桌球、高爾夫模擬器,感覺很美式風情。Roasted Beef Salad 沙律以羅馬生菜為主,伴以青瓜、車厘茄、菲達芝士、紅腰豆及黑醋洋蔥,顏色繽紛,牛扒切件有烤過香氣。Wild Wings炸雞翼伴以蜜糖是拉差醬及青瓜酸忌廉,雞翼即叫即炸,皮脆肉嫩。Margherita 手工薄餅即叫即製,中間薄脆而外圍鬆化,麵粉味道很香,簡單配上番茄、羅勒及水牛芝士亳不油膩。Honeycomb Pancake 梳乎厘班戟有兩厚件,入口非常鬆軟,搽上焦糖牛油及楓葉糖漿,伴以生果,簡單美味。

Roasted Beef Salad

Wild Wings

Margherita

Honeycomb Pancake

2024-05-25
2024-05-26 44 浏览
酒店餐廳reception個男員工極度冇禮貌,問路唔會主動指示,答你好似嫌嘥氣,問多句都瞪眼望住你!以後唔會幫襯,今時今日唔願做嘅服務態度,唔怪得啲人返晒上大陸消費。
2024-05-23 67 浏览
知道有呢間酒店都一段日子了, 不過就未真正踏足過, 自從男友有咗佢嘅二奶後 (私家車), 喜歡週末發掘下香港嘅好去處見到天文台天氣預測無雨, 仲要好好天, 即刻action入西貢WM酒店食brunch我知疫情時都多人嚟呢度staycation, 估唔到當日去到佢地入面嘅M Square餐廳都幾full仲有唔少遊客, 係一件開心事, 因為出面好多舖頭都結業餐廳採光度非常好, 樓底又高, 行出去就會望到西貢海, 好似去咗外國咁, 食飽飽可以沿住海邊散下步消化下第一次來幫襯, 事前都有做咗少少功課, 起openrice望過有咩好吃本身想點份Four Cheese Pizza, 但男友又想食鵝肝安格斯牛漢堡.....唯有我犧牲, 有藉口下次再來, 因為三文魚意大利飯我又唔想放棄, 點3個Main又太多了吧最後點咗:Le Foie Gras Burger $188Grilled Salmon & Onsen Egg Risotto $185Cajun Prawn Aioli Chips $62Dirty coffee $48 & Affogato $58Cajun Prawn Aioli Chi
知道有呢間酒店都一段日子了, 不過就未真正踏足過,
仲有唔少遊客, 係一件開心事, 因為出面好多舖頭都結業
最後點咗:
Le Foie Gras Burger $188
Cajun Prawn Aioli Chips $62
Cajun Prawn Aioli Chips
Cajun seasoning係美國New Orleans出產嘅香料粉, 有微微的辣, 男友是因為見到佢個sauce係蒜味蛋黃醬, 基本上全部都係佢最喜愛的調味
最初以為好像是shake shake粉加上薯條面, 那我就太無知, 也低估咗呢間餐廳嘅出品
侍應將薯條端上來一刻, 有點意外, 上面仲有3隻煎過嘅蝦, 仲有d洋蔥蕃茄碎,
而盛器好有異國風情feel, 真係好似去咗渡假咁
面頭除咗淋上呢個特別的醬汁外(男友很喜歡), 仲會附上經典茄汁
粗薯份量不少, 是新鮮即炸的, 唔會油淋淋
是hh用嚟送酒的必點小食
烤三文魚溫泉蛋意大利飯
成份都感覺是健康的, 除咗以上兩款食材外, 仲加了烤南瓜粒. 本菇和羽衣甘藍
入面有2大片烤三文魚, 食材都不少
是用了正宗的意大利米, 大粒完整但又口感不會生米般
將溫泉蛋汁混入後更濕潤, 我很喜歡整個組合, 豐富健康
而男友想吃的鵝肝安格斯牛漢堡, 可配沙律或薯條
漢堡Size是中規中矩, 可看到中間是厚實的安格斯牛, 好Juicy
煎法國鵝肝的份量也不吝嗇, 吃下去仲感到表皮有微脆口感
用了新鮮清甜的無花果醬墊底, 唔會過甜, 也不over
安格斯牛咬落有肉汁, 實感實而不硬, 好味!
朝早未飲過咖啡, 大家都點了各所想的
男友的dirty (後) , 比想像中遜色, 以為會有層次感, 感覺似latte
而貪心的人, 我就點了一雞兩味的Affogato, 又可當甜品, 又飲到咖啡
前: Affogato, 後: dirty
將濃縮咖啡倒入雲尼拿味雪榚, 雪榚的甜度和奶會中和咗濃縮咖啡當中,
對平日飲唔到太濃, 不能吸過多咖啡因人仕就剛好, 又可以食到雪榚的軟滑口感
也為呢個brunch作為完美句號 (因為如果再吃一份甜品, 又吃不下)
题外话/补充资料: 餐廳入面仲有桌球玩樂, 仲有直播球賽 happy hour 12:00-20:00 tea time 14:00-17:00
2024-05-18
前: Affogato, 後: dirty
  • 前: Affogato
  • 後: dirty
2024-05-22 110 浏览
入西貢玩,特登搵下有咩好野食,發現WM hotel 有間M square 餐廳,好chill好有度假感覺。🍴Burrata Chorizo $228pizza新鮮出爐,熱辣辣,份量十足,幾個人share都無問題,材料有芝士,西班牙香腸,蕃茄,火箭菜 ,燈籠椒🫑個底做到薄而脆,拎起時會有長長的芝士拉絲🤤芝士味香濃,加埋西班牙香腸同火箭菜,味道滋味又有層次,勁正!🍴Tom Yum Gong Risotto $238一上枱又係熱氣騰騰!大蝦美味濃郁,鮮味十足,意大利飯非常有口感,冬蔭公酸酸辣辣既味道,令人食慾大增!🍴Mozzarella Gravy Chips $52薯條款式眾多,款款都吸引,而且唔係到到有,糾結下簡左燒汁芝士薯條🍟面頭鋪滿燒汁醬🥰每一條都滿怖芝士,薯條炸得外脆內軟,好味到忍唔住一條接一條咁食!☕️MOCHA $ 56依到既咖啡絕不馬虎!在咖啡上拉了精緻的拉花,咖啡同巧克力味香醇濃郁,非常平衡,飲落絲滑順口☕️Iced Latte $54既有牛奶的細膩,又有濃郁既咖啡香,口感順滑,提神解渴都一流!M square 既用餐體驗真係非常好,一黎員工非常親切友善,時時留意到我地需要提

🍴Burrata Chorizo $228

🍴Tom Yum Gong Risotto $238

🍴Mozzarella Gravy Chips $52

☕️MOCHA $ 56

☕️Iced Latte $54

M square 既用餐體驗真係非常好,一黎員工非常親切友善,時時留意到我地需要提供幫助,令到我地有賓至如歸既感覺,二黎環境好大好舒適,有設計感,坐位又寬敞,不同地方都設置電視,會播住不同球賽,聽講會不定期直播足球賽,有興趣既朋友可以查詢一下!一路食野飲酒🍻再睇波都咪話唔爽!
另外,餐廳內勁多娛樂設施,有桌球、 VISION PLUS- 高爾夫球模擬器、桌上足球機、遊戲機,除左vision plus,其他設施都係免費使用😆而vision plus如果係openrice買package就 更加抵。

總括而言,係M square既食後感真係非常好,黎到西貢真係好值得一試!
2024-05-21 39 浏览
呢個週日又入咗西貢💖自從上次食過呢間M Square之後就徹底愛上呢度😜環境好舒服,樓底勁高,成個氛圍都好chill😎嘢食水準相隔幾個月後再嚟仍然keep得到,真係好好食呀!Bolognese Fettuccine with Onsen Egg呢個安格斯牛肉闊條麵啲牛肉好濃牛味,牛魔王必叫!闊條麵唔會煮到過腍,仲好有咬口!配埋隻流心蛋撈埋一齊食,更加香噴噴呀🤤Salami Picante Pizza 簡單嘅辣肉腸配上我最愛嘅mozzarella cheese 🍕 香濃嘅芝士仲可以拉絲!即叫即整嘅Pizza夠晒熱辣辣😋Cast Iron French Toast甜品方面今次食咗法式吐司!麵包沾滿蛋漿,雞蛋味道好香濃,仲有陣陣嘅牛奶香🥰加埋拖肥醬同埋雲呢拿雪糕一齊食,夠晒邪惡🤩旁邊配咗啲酸酸甜甜嘅士多啤梨,成件事又Fresh返🍓朋友叫咗一杯冰凍嘅雪碧,我就鍾情佢哋嘅熱Cappuccino☕️
呢個週日又入咗西貢💖
自從上次食過呢間M Square之後就徹底愛上呢度😜

環境好舒服,樓底勁高,成個氛圍都好chill😎
嘢食水準相隔幾個月後再嚟仍然keep得到,真係好好食呀!

呢個安格斯牛肉闊條麵啲牛肉好濃牛味,牛魔王必叫!
闊條麵唔會煮到過腍,仲好有咬口!

配埋隻流心蛋撈埋一齊食,更加香噴噴呀🤤

Salami Picante Pizza

香濃嘅芝士仲可以拉絲!

即叫即整嘅Pizza夠晒熱辣辣😋

Cast Iron French Toast

甜品方面今次食咗法式吐司!
麵包沾滿蛋漿,雞蛋味道好香濃,仲有陣陣嘅牛奶香🥰

加埋拖肥醬同埋雲呢拿雪糕一齊食,夠晒邪惡🤩
旁邊配咗啲酸酸甜甜嘅士多啤梨,成件事又Fresh返🍓

• Bolognese Fettuccine with Onsen Egg
  • Salami Picante Pizza
  • Cast Iron French Toast
  • Cappuccino
2024-05-21 60 浏览
同家姊一家入西貢行下,專程去M square 西餐廳午餐,皆因入面感覺好chill,座位闊落,仲有桌球、足球機、高爾夫球機(收費),可以話係一間親子餐廳,果日仲教識左姨甥點玩桌球添(開心) ,最重要價錢仲要非常合理。🥗Buttermilk Chicken Salad - $145烤雞、溫泉蛋、煙肉、羅馬生菜、牛油果沙律,份量好多。烤雞件嫩滑入味,數量亦唔少,唔會食食下得返d 沙律菜。🍕Burrata Chorizo - $22812吋 Pizza,姊鐘意簡單啲既pizza, 唔使有太多配料令味道太複雜,尼隻pizza有西班牙香腸、蕃茄、火箭菜、燈籠椒,同埋主角Burrata 芝士,Burrata 芝士柔軟香滑,濃濃奶香味,同烤香既Pizza 真係絕配!餅底口感偏硬,我自己就喜歡尼個口感!🐖Pulled Pork Lasagna - $155尼個千層麵有3個出色既地方,1. 豬肉係用慢煮既方式,好軟腍;2. 豬肉入味,味道好好;3. (重點)中間加左酸椰菜,令味道有畫龍點晴既效果,每啖都好想咬到酸椰菜。好值得推介!🍔Maple Bacon Cheese Burger - $169安格斯牛

🍕Burrata Chorizo - $228

🐖Pulled Pork Lasagna - $155

安格斯牛肉漢堡你應該都諗到塊肉有幾咁juicy, 唔使多講,但要講下佢有楓葉醬既煙肉,塊煙肉煎到焦香,係煎到挺身再加楓葉醬,煙肉既咸香更突出,而且估唔到楓葉醬同肉好夾,好匹配。

如果你打算去西貢又諗緊食乜,去M Square 唔會揀錯。

📍 M Square (西貢)
2024-05-21 36 浏览
假期特登同屋企人入西貢行下,今日試咗依間餐廳,係WM酒店地下更有多款娛樂設施,包括桌球,美式足球檯,彈珠機同模擬高爾夫球Hot Latte $48Hot Matcha Latte $50Hot Oxford English Breakfast $42Pink Grapefruit Soda $32Roasted Beef Salad $169沙律有大量新鮮蔬菜,如小蕃茄,青瓜,菲達芝士,紅腰豆,燈籠椒同羅馬生菜,烤牛扒加上蜜糖芥末醬,黑醋洋蔥,口感豐富Sour Cream Works Chips $52酸忌廉牛油果醬薯條熱辣辣,香脆內軟,牛油果醬幼滑帶點微辣夠開胃,酸忌廉味道清新中帶一點酸,減低炸薯條油膩感😂😂Calamari Squid Ink Pasta $169魷魚墨魚汁意粉帶濃郁芥末忌廉味,面頭灑上蕃茄莎莎,味道濃郁Burrata Chorizo $228Pizza份量十足,表面有 Burrata芝士,餅底薄身,餡料有西班牙香腸,蕃茄,火箭菜同燈籠椒等等Banoffee Creme Brulee Pancake $139厚厚嘅班戟表面有一層脆脆嘅焦糖,賣相精緻,鬆軟有蛋香味,連

Hot Latte $48
Hot Matcha Latte $50
Pink Grapefruit Soda $32

Roasted Beef Salad $169

Sour Cream Works Chips $52

Calamari Squid Ink Pasta $169
魷魚墨魚汁意粉帶濃郁芥末忌廉味,面頭灑上蕃茄莎莎,味道濃郁

Burrata Chorizo $228

厚厚嘅班戟表面有一層脆脆嘅焦糖,賣相精緻,鬆軟有蛋香味,連同香蕉,士多啤梨一齊食,加上香甜嘅雲呢拿吉士醬同拖肥醬,非常滿足

Cast Iron French Toast $125
焦香嘅金黃色法式吐司,柔軟嘅口感伴隨拖肥醬,加上酸甜士多啤梨同雲呢拿雪糕,香甜美味

午餐
2024-05-19 48 浏览
{有得食有得玩- $255/人頭}有時一家大細在香港每個星期六日都係煩惱,難得發現呢個地方有得食有得玩,坐得舒服,環境又好!大人可以睇多種運動的電視轉播,小朋友可以玩遊戲,又有篤波又有足球機,當然,嘢食仲好正!咁玩玩下,幾個鐘就咁消磨咗!♦️ Buttermilk Chicken Salad烤雞、溫泉蛋、羅馬生菜、牛油果組合嘅沙律,用料豐富大大碟仲要好好味!♦️ Maple Bacon Cheese Burger唔單只係好味嘅安格斯牛肉漢堡,令人驚喜嘅係佢地用楓葉漿烤嘅煙用,脆脆嘅口感加埋蜜糖嘅焦香,令漢堡多一個好味嘅層次!♦️ Pancetta Carbonara平時本麻甩都唔算好喜歡Carbonara 隻味,不過呢度做得出色嘅係落左好多Parmesan 芝士,令佢帶着濃濃嘅芝士味,反而正合我心意。♦️ Pulled Pork Lasagna呢個係全餐嘅頂峰,成日有機會食到千層麵,不過多數都係用肉醬,呢度係用慢煮手撕豬肉同埋酸椰菜製作嘅夾層,特別嘅味道配合煮得好好嘅千層麵,真係令我回味無窮。♦️ Burrata Chorizo餐廳嘅招牌Pizza,上面有西班牙香腸、蕃茄、火
{有得食有得玩- $255/人頭}

♦️ Buttermilk Chicken Salad

♦️ Maple Bacon Cheese Burger

♦️ Pancetta Carbonara

♦️ Pulled Pork Lasagna

♦️ Burrata Chorizo
餐廳嘅招牌Pizza,上面有西班牙香腸、蕃茄、火箭菜、燈籠椒,仲唔少得Burrata芝士,烤起上嚟特別惹味,係一個出色嘅Pizza!

♦️ Ice Cream Parfait
完美嘅午餐,梗係要有一個美味嘅甜品作結啦,呢個有三球美味嘅雪糕甜品,食完飽飽再去行西貢市中心!

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #MSquare (西貢)