2018-11-03
天氣涼左,自然會想食香口惹味泰國野。晚飯時間經過,見到新出左唔少泰式串燒,$40-90價位OK又有不同優惠,就去左食。今次有兩個優惠,一係惠顧三款串燒,其中一款半價;二係惠顧任何串燒,singha啤酒買一送一。不過我地三個都唔飲酒,都係叫返平時飲開的特飲,我揀左清潤龍眼冰,襯返串燒岩哂。燒雞翼,我鍾~意~食!依度的雞中翼燒得非常皮香肉嫩,又夠香辣太過癮啦,大家都一致認同最好味係佢。羊架其實都唔錯,份量好足,燒得唔太乾身又有D肥,加D辣汁幾惹味。會點燒粟米純粹口痕,同粟一燒絕對無關,但佢真係燒得好靚,夠香口又唔乾,又係值得推介。除了燒烤,大家都係咖哩之友,又點了一份咖喱大頭蝦,依度的香濃黃咖哩真係好吸引,我有少少鍾意個汁多過蝦,食完法包仲要叫多碗白飯來撈汁至夠喉。去到甜品無咩心水,索性點份燒菠蘿來食,燒完的菠蘿份外香甜,比好多甜品更加岩胃口~依次唔係太餓,下次再去試埋白鱔、墨魚仔、牛仔骨、泰北香腸、大頭蝦同雞槌先得!
燒雞翼,我鍾~意~食!依度的雞中翼燒得非常皮香肉嫩,又夠香辣太過癮啦,大家都一致認同最好味係佢。 羊架其實都唔錯,份量好足,燒得唔太乾身又有D肥,加D辣汁幾惹味。
去到 甜品無咩心水,索性點份燒菠蘿來食,燒完的菠蘿份外香甜,比好多甜品更加岩胃口~