早前跟朋友一起開了一個愉快的生日派對,發現忘了寫分享,現在補回。四十多人一起為9月份生日的朋友慶祝,我晚了下班,8時多才到。第一次吃mango tree, 才發現店內最裡面的位置原來一直有個只對派對預訂開放的位置,位置很寬敞,就在一排落地窗旁。窗旁的幾張枱較矮,且附有燭光,特別有氣氛。因為是最裡面的位置,就像另一片天地,派對起來也很盡興。食物以buffet 形式,大家各自拿完食物就回到座位享用;期間食物不斷添置。而且服務員也很有禮貌,不時替我收起吃完的碟。我比較喜歡牆上的畫,最適合拍照,從天花板吊下來的一堆吊燈泡也是一個打卡位,非常漂亮,引得一班孩子一直站在燈底下拍照。喜愛漂亮場地的朋友也可以來這裡辦派對啊~

因為是最裡面的位置,就像另一片天地,派對起來也很盡興。

2018-10-02 264 浏览
國慶去下白泥睇日落,其實只係行行走走,回程時已經好肚餓,book咗8點食,個肚差啲唔切。一行六人入坐之後興興撼撼嗌嘢食,而家有一周年優惠,喺五味脆皮雞($168)、青檸辣椒蒸原條紅鮪($188)、龍蝦粉絲煲($238)同埋冬陰公豬手($188)四款菜式中嗌任何兩款,其中一款就有半價。我地叫咗龍蝦粉絲煲($238)同埋冬陰公豬手($188),半價後平均每樣$166,以份量味道嚟講都幾抵食。先上椰汁帶子蟹肉扁意粉。上菜嘅時候已經好香冬陰公味,帶子同蟹肉唔算鮮甜但都可以,扁意粉加冬陰公椰汁,估唔到係得意幾夾,加哂分。燒八爪魚菠蘿沙律。蔬菜幾新鮮爽脆,個汁酸酸甜甜,八爪魚醃過,幾濃味,啱哂做頭盤沙律,開開個胃。烤豬肉鮮蝦米紙卷。有時食泰國越南菜嘅米卷味道會好淡,呢間醬汁偏濃,入面好足料,一條米卷俾兩隻大蝦,加埋隔離嗰碟明明都係酸酸甜甜,聽落冇咩新意,但依然好好味嘅汁,呢碟又係要讚一讚。冬陰公豬手 。份量幾大,肉已經拆好哂,放落口就得,懶人最愛,仲有條完整嘅骨做裝飾。表皮好香口,唔會太硬,骨膠原(啫係皮連肥肉嗰part)加埋依然係酸酸甜甜嘅汁好解膩,仲有腰果同蒜頭做伴碟。黃咖哩炒蟹+蒜蓉包。上菜
椰汁帶子蟹肉扁意粉
燒八爪魚菠蘿沙律
烤豬肉鮮蝦米紙卷
冬陰公豬手

黃咖哩炒蟹+蒜蓉包

黃咖哩炒蟹+蒜蓉包。上菜跟埋手套、紙巾同鉗,好細心。
聽講係招牌菜,蟹見佢細細隻都唔期望啖啖肉,而佢應該有炸過,食落除咗咖哩味仲好香口。
黃咖哩好香好好味,決定另外嗌多碟蒜蓉包食哂佢。
龍蝦粉絲煲

龍蝦粉絲煲。賣相係幾驚人,幾威水,肉質唔算爽口但係味道都可以,粉絲炒得入味,比龍蝦好食。
泰式甜品拼盤
泰式甜品拼盤。一次過食哂幾款甜品,都係最正路嘅泰國嘢,味道幾好但冇咩驚喜。
班蘭焦糖燉蛋
班蘭焦糖燉蛋。非常好食,班蘭味好香,又係估唔到咁夾,口味係幾甜,都仍然有燉蛋香。

另外我咃每人都點咗杯嘢飲。
Red bean ICT

我嗰杯係,Red bean ICT,底下嘅紅豆幾甜,Creme都有甜味,撈埋中間嘅茶中和吓好飲啲。
Bubble mellow

Bubble mellow
Young coconut

Young coconut
Watermelon juice

Watermelon juice
Berry e kiwi

Berry e kiwi
Pandan colada

Pandan colada

總括嚟講食物質素幾好,賣相精緻、靚,對得住個價。
题外话/补充资料: 上菜速度幾快,waiter見我哋食完嘅蟹殼龍蝦殼好礙事,會幫我哋收拾同換碟。
2018-10-01
泰式甜品拼盤
班蘭焦糖燉蛋
Red bean ICT
2018-09-29 964 浏览
Mango tree cafe:二人餐(hk$408) 升級甜品(+$30)pad Thai pizza ($hk138)( +10%)話說之前去過elements食mango tree,望住維港,環境氣氛都好正,而且食物都好有水準!😂而呢間mango tree cafe我覺得就平少少少少,雖無海景但係都算空間闊落,坐得舒服,服務良好。4個人點了二人餐再加一個薄餅😆,每樣野既份量唔大嫁,大隻仔可能唔夠食。串燒雞好嫩,牛就鞋左d,沙爹醬好重椰味我鍾意😆!牛扒個樣好吸引😍不過偏薄,叫了medium well 但覺得似well done,otherwise牛味是ok的,點泰式辣汁別有一番風味;滿心期待的pad Thai pizza有點小失望,因為無咩pad thai味😭😭個餅邊又好厚,好彩夠脆,同埋芝士夠多有點拉絲效果。最好味係個蟹籽海鮮炒飯!飯粒乾身粒粒分明,撈埋流心蛋黃好正;泰式甜品拼盤都唔錯,主要係個芒果又甜又多汁😍椰汁糯米飯也很香甜又好咬🤤叫餐係最抵既,不過我都係覺得散叫的餸吸引d,因為餐無我最愛既軟殻蟹呀!!😆😆—------------•🈵🈵🈵⏺⏺可以encore•-------

—------------•
🈵🈵🈵⏺⏺可以encore
•---------------
Follow my IG: nee.eat.play
2018-09-17 2504 浏览
好一段子沒分享元朗食記,首先補上半個月前參加的一場開心生日派對。從來都覺得 YOHO Mango Tree CAFÉ 仿園林環境空曠優美,但沒想過可以化身成有聲有色的派對場所! 謝謝朋友的邀請,這天一來到汽球滿佈、又有多個遊戲攤位的場內,兩兄妹已經興奮不得了;初時食物未準備好,兩兄妹都馬上飛身先去玩,詳情可見影片! 其實餐廳只是劃出一角來舉行派對(來時要穿過正式用餐的客人的 XD),但場內先後有填色、畫臉、波波池(適合較細的小朋友,MC不行啦...)、拋圈圈等遊戲攤位,不同年紀的小朋友均樂在其中! 同時,場內更有專人負責的甜品教室、棉花糖機,另一邊又有自助爆谷機,後來更有魔術師及小丑出來扭波波,每個小朋友都玩得十分開心! 雖然今次食物不是重點,但以 party food 來講水準也不錯,首先有各式汽水(肥仔Matthew超開心!)、果汁,以及非常重要的冰啊! 然後又一連串的泰式美食,包括足料好味的菠蘿海鮮炒飯、泰式大蝦炒金邊粉,以及香口惹味的泰式炸蝦丸、脆炸爆谷雞;後兩款本身不辣,另可選配火辣刺激的醬汁,安排貼心。 接著還有香口多汁的牛肉串燒,加上成人/辣魔小孩限定版

接著還有香口多汁的牛肉串燒,加上成人/辣魔小孩限定版的冬蔭雞翼。其實另一邊更有烤豬肉米紙卷、Matthew很愛吃但忘了拍的薯仔沙律,加上泰式千層糕及水晶凍等,十分豐富。

雖然這天正式主角不是 Chloe,但最近過生日的她,早當自己是小主角之一,玩得吃得十分開心;Matthew更充分投入每一個遊戲,畫了一臉彩虹再享用自己製作的甜品,超盡興的~~~

臨走,每位小朋友還有包裝精美的糖果一份,太高興了!
打聽了一下,像今次的自助餐收費 $388/位(50位起),同時也有指定套餐(30人/$238位,或50人/$208位),以及要搞大型活動又多個地方考慮了~
2018-08-31
2018-09-07 453 浏览
菠蘿海鮮炒飯($98)&蟹籽海鮮炒飯($98)兩個飯的海鮮其實差別不大, 但菠蘿炒飯較高性價, 美感亦高蟹籽的不少, 而四個人食基本上唔可以唔叫兩個飯...你懂的。泰式大蝦炒粉絲($98)基本上海鮮仍然係飯同類的海鮮, 以粉絲量來說偏少, 味道不是預期的香濃。雞.牛肉沙爹($78)串燒來說是值得一試, 當然也要視乎返價錢比較, 如果你嗜試過泰國當地街邊抵到你唔信又好食的, 那就一定比下去了。牛肉肉丸船河($78)湯底值得一讚, 整個湯河CP 比飯同粉絲來得高, 暖肚飽胃之選。雙色芒果糯米飯($78)個人來講比較正路而且Menu 沒有的推介甜品, 糯米飯雖然不多但有喜出外的美味感。馬拉盞炒通菜($88)每次食泰菜必叫, 這個炒得非常香而且入味, 價錢一定不是街坊價, 但喜愛食菜的到這裡是必選的。
菠蘿海鮮炒飯($98)&蟹籽海鮮炒飯($98)
菠蘿海鮮炒飯
蟹籽海鮮炒飯

泰式大蝦炒粉絲($98)
泰式大蝦炒粉絲

雞.牛肉沙爹($78)
雞.牛肉沙爹

牛肉肉丸船河($78)
牛肉肉丸船河

雙色芒果糯米飯($78)
雙色芒果糯米飯

馬拉盞炒通菜($88)
2018-08-28
菠蘿海鮮炒飯
牛肉肉丸船河
2018-09-06 262 浏览
爸爸生日所以去咗食泰菜 蝦醬炒飯味道好濃郁 仲有花生蔬果做配菜 口感豐富到極😍 仲要特別推介佢個米卷 好似紙咁薄 配埋入面爽脆青瓜 蝦條 呢個mix and match 好fresh😍
爸爸生日所以去咗食泰菜
有了小朋友之後, 自己的生日可以不慶祝, 但小朋友的生日, 又怎能不慶祝? 如果您或者您的小朋友能夠邀請到一定數量的朋友仔(30位以上), Mango Tree Cafe的Yoho Mall分店會是個好選擇. 這裡的溫室圓林區, 地方夠大, 空間感夠, 用來開派對就最好.這次跟小晴晴來到參加派對, 當然, 會有派對食物. 飲品選擇有橙汁, 西瓜汁, 以及汽水, 我當然喝西瓜汁, 消暑之外, 更能解辣.看看頭盤, 兩個選項分別是烤豬肉米紙卷, 以及薯仔沙律. 烤豬肉米紙卷, 爽口的米紙, 配上豬肉及蝦肉, 挺開胃. 薯仔沙律就是簡簡單單, 但大人小朋友也會喜歡的沙律.主菜方面, 有一系列Mango Tree的招牌菜式. 幾款炸物如泰式炸蝦丸, 脆炸爆谷雞, 以及冬蔭炸雞翼皆是香口的項目. 脆炸爆谷雞是挺香脆的, 而冬蔭炸雞翼帶微微的冬蔭功味道, 酸酸辣辣的, 是比較獨特的炸雞翼. 吃泰菜, 總會吃沙爹吧, 而這次吃到的牛肉沙嗲, 有風味, 牛肉不會太乾身, 當然要點上沙嗲醬同吃.澱粉質的項目有兩個選擇, 菠蘿海鮮炒飯, 以及泰式大蝦炒金邊粉. 菠蘿海鮮炒飯炒得乾身, 飯粒分明, 而泰式大
澱粉質的項目有兩個選擇, 菠蘿海鮮炒飯, 以及泰式大蝦炒金邊粉. 菠蘿海鮮炒飯炒得乾身, 飯粒分明, 而泰式大蝦炒金邊粉相當惹味, 大蝦鮮爽, 不過帶點微辣, 似乎就不能給小朋友吃了.
甜品方面, 分別有味道清甜的泰式玫瑰水晶糕, 以及班蘭香不俗的泰式班蘭千層糕. 當然, 小朋友的目光就會指向其他地方.
因為, 這裡有爆谷及棉花糖吃, 特別是那超巨型的棉花糖, 有那個小朋友不動容呢.
另外還有DIY甜品教室, 當然, 小朋友只是在大廚協助下參與少許錦上添花的程序, 但總算大大加強了她們的投入感, 小晴晴就一個人吃光了那客法式薄餅.
遊戲方面, 就分別有驚險刺激拋圈圈, 七彩波波池, 以及填色遊戲, 小晴晴就最喜歡畫畫了. 當然, 小丑扭汽球就是大排長龍的項目, 不過值得一提的是小丑姐姐是扭得很快, 把等待時間縮短了不少呢.
節目尾聲, 就是吃鮮果忌廉生日蛋糕, 有士多啤梨, 小晴晴當然不會錯過.
小主角.大派對分兩種收費, 吃自助餐的話, 每位$388, 要50位起, 包兩小時派對美食及飲品. 如果吃指定套餐的話, 每位$238(30-49位), 每位$208 (50位以上), 包指定派對美食及飲品.

在Mango Tree Cafe的小主角.大派對, 小朋友才是這裡的主角!
2018-09-04 1752 浏览
Mango Tree Cafe的Yoho Mall分店, 在餐廳後方有個溫室圓林區, 天然光透射之下, 感覺開揚. 最近, 這裡就變成舉行生日派對的地方, 小晴晴就參與了其中的一場派對.既然是小主角的大派對, 當然有不少為小朋友而設的項目. 小晴晴首先參加填色遊戲, 看她一臉認真的樣子, 這個小妮子, 真的挺愛填色呢. 之後就是驚險刺激拋圈圈, 上次她也有玩過這遊戲, 今次再玩, 是有進步呢, 就算距離遠一點, 一樣達成任務. 七彩波波池這次就不用尋蛋, 只是給小朋友在波波池內玩樂, 會是比較適合幼兒的遊戲, 因為她們能夠成個浸在波波池內玩, 這時候, 小晴晴已像個大姐姐了. 玩完一輪, 是時候吃午餐了, 這次的食物是以自助餐形式去供應. 頭盤的選擇有烤豬肉米紙卷, 跟薯仔沙律, 當然以後者比較適合小朋友, 而烤豬肉米紙卷是這裡的名物, 爽口的米紙卷, 始終有水準.主菜就包括有泰式炸蝦丸, 脆炸爆谷雞, 冬蔭炸雞翼, 牛肉沙嗲, 菠蘿海鮮炒飯, 跟泰式大蝦炒金邊粉. 這部份是比較多香口菜式, 小朋友應該喜歡吃, 當然, 如冬蔭炸雞翼, 或者泰式大蝦炒金邊粉皆帶點微辣, 還是留給大人吃吧

主菜就包括有泰式炸蝦丸, 脆炸爆谷雞, 冬蔭炸雞翼, 牛肉沙嗲, 菠蘿海鮮炒飯, 跟泰式大蝦炒金邊粉. 這部份是比較多香口菜式, 小朋友應該喜歡吃, 當然, 如冬蔭炸雞翼, 或者泰式大蝦炒金邊粉皆帶點微辣, 還是留給大人吃吧. 我的心水推介是泰式大蝦炒金邊粉, 還是那句, 一向也很喜歡Mango Tree的Phad Thai, 炒得條理分明, 足料, 惹味.
甜品就是泰式玫瑰水晶糕, 跟泰式班蘭千層糕, 就當作是小甜點吧. 兩者中, 我就推介有層次感的泰式班蘭千層糕.
至於喝的, 就有橙汁, 西瓜汁, 以及汽水, 還是無限量添飲.
小晴晴吃飽, 又繼續出動, 首先到DIY甜品教室, 在大廚教導下製作法式薄餅, 有得食, 有得玩, 小晴晴當然高興, 而且她還可以跟自己心意去加士多啤梨及朱古力醬, 製成品當然是自己一個獨享啦. 至於爆谷機, 又是小朋友們很喜歡的項目, 香脆的爆谷, 不用看電影也能夠吃到, 真好.
吃完爆谷, 還有棉花糖吃, 哥哥問小晴晴要大或者細的棉花糖, 不用問, 她當然選了大的份量, 是比她的頭還要大的棉花糖呢.
小丑扭汽球是小晴晴另一個很喜歡的節目, 這天她選擇了蝴蝶汽球, 一收到馬上愛不惜手. 其實還有面部彩繪, 不過小晴晴就對此不大有興趣. 最後, 還有鮮果忌廉生日蛋糕, 慶祝小朋友的生日, 蛋糕是指定動作吧.
小主角.大派對收費如下:
自助餐: 每位$388 (50位起), 包兩小時派對美食及飲品
指定套餐: 每位$238 (30-49位), 每位$208 (50位以上), 包指定派對美食及飲品

Mango Tree Cafe的小主角.大派對, 節目豐富, 是為小朋友慶祝生日的好選擇. 除了有一系列派對美食之外, 還有不少遊戲供小朋友玩樂呢.
2018-08-25 274 浏览
好耐之前已試過一次yoho mall mango tree,當時我覺得唔錯,所以今次試下叫其他野食,睇下係咪都係咁好食...好可惜...今次我反而覺得差左pork belly cabbage呢個椰菜苗太大顆,如果細顆d,入口會比較好食d。crab meat and sweet corn cream個湯無乜味道,蟹肉份量正常。Linguine scallop食泰國野食意粉好似錯哂咁...好普通好普通...Thai fishball shrimp ball呢個係最好食..熱拿拿上到抬,個蝦波好好食

pork belly cabbage
呢個椰菜苗太大顆,如果細顆d,入口會比較好食d。

個湯無乜味道,蟹肉份量正常。

Linguine scallop
食泰國野食意粉好似錯哂咁...好普通好普通...

Thai fishball shrimp ball
呢個係最好食..熱拿拿上到抬,個蝦波好好食
2018-08-12
2018-08-11 201 浏览
不是傳統既泰菜,有啲fusion 左牛扒鐵扒上,不停彈肉落我到,同埋攪到over cooked左,炒菜炒飯都不錯,但老實說都係鐘意食傳統泰菜多啲,而且價錢真不平,始終大商場,都係食鋪租
不是傳統既泰菜,有啲fusion 左
2018-08-04 205 浏览
餐廳環境舒適,座位和走廊都好闊落,牆壁上的畫亦好得意,椰汁三色冰好香椰子味。千島海鮮薄餅饀料有蝦、魷魚、三文魚、粟米、菠蘿、燈籠椒、番茄配千島醬,酸酸甜甜好醒胃,我覺得好食青咖喱海鮮闊條麵蝦彈牙,帶子好鮮味,唔覺有咖喱味,我食到有椰香味和有微辣。特色三脆柚子沙律內有脆皮魚肚,我覺得硬左啲,腰果好香脆,柚子多汁,泰國香腸有啲似豬肉乾,好香好好食,酸酸地可幫助消化招牌冬蔭功內有大蝦兩隻,好多肉,酸辣味都夠,但香味比較淡。石燒牛柳串分量都幾多,番茄多汁,但牛柳粒比較乾,冇肉汁,好彩有泰式汁點下,食落冇咁乾。
千島海鮮薄餅
青咖喱海鮮闊條麵
蝦彈牙,帶子好鮮味,唔覺有咖喱味,我食到有椰香味和有微辣。
特色三脆柚子沙律
招牌冬蔭功
內有大蝦兩隻,好多肉,酸辣味都夠,但香味比較淡。
石燒牛柳串
  • 推介特色三脆柚子沙律
2018-07-23 205 浏览
商場既餐廳一向都驚喜不大,因為價錢好多去咗裝修同鋪租呢間餐廳都係商場,坐得舒服寫意,食物又好食,值得推介推介點咗個炒芥蘭同咖哩炒蟹,咖哩炒蟹一向係我至愛,卡路厘爆棚既邪惡食物不嬲係最好食既...呢個咖哩炒蟹,會跟蒜蓉包或飯,賣相一流,但... 好快就令我有啲失望了... 因為一掀開個蟹蓋... 竟然係吉既!所有蟹膏都已經被挖走... 一啲啲肉都無留番比客人.... 認真失望... 不過個蟹既味道係好食既,所以都爭取番少少分數Overall因為坐得舒服,所以分數算高,下次會再去試佢既slow cook乳豬
商場既餐廳一向都驚喜不大,因為價錢好多去咗裝修同鋪租

呢間餐廳都係商場,坐得舒服寫意,食物又好食,值得推介推介

咖哩炒蟹

炒芥蘭
咖哩炒蟹
炒芥蘭
朋友這晚同我食生日晚飯,我選擇了在YOHO MALL,主要原因是因為都近我俩回家而且餐廳種類多,質素亦高。今晚進食的餐廳餐廳裡面都裝飾得好有泰國風情,而且地方大,座位多,但空間度不大。因我們只得2人,所以食唔到太多嘢,以下就是我們這晚所食既食物喇(但完全唔記得左價錢同埋菜名)1) 沙嗲串燒(牛肉&雞肉)不過不失的一個餸,牛肉燒得不會太乾,食落口不會太'鞋' ; 相比起,雞肉較軟腍和多汁,再沾上沙嗲醬來食,無得輸2) 牛仔骨煲上檯時'吱吱聲' 便已覺得非常吸引,煲裡的配菜&味道好有泰式風味,惹味又開胃。牛仔骨份量多而且軟腍,這個餸配上白飯來食,一流3) 香脆豬腩肉炒芥蘭芥蘭新鮮翠綠,豬腩肉就肥膩左DD,味道是唔錯的。4) 芒果糯米飯這個芒果糯米飯是這間餐廳其中1樣招牌菜,非常出名,就算肚皮脹脹都要食埋佢
而且餐廳種類多,質素亦高。

今晚進食的餐廳

(但完全唔記得左價錢同埋菜名

1) 沙嗲串燒(牛肉&雞肉)

2) 牛仔骨煲

3) 香脆豬腩肉炒芥蘭
芥蘭新鮮翠綠,豬腩肉就肥膩左DD,味道是唔錯的。

4) 芒果糯米飯

2018-04-25
2018-07-05 152 浏览
難得去開元朗👋🏻當然四圍搵食啦👅平時去開圓方果間,今次新開呢間以cafe形式展現,裝修以樹林為題🌳🌲🌴金不煥青胡椒蜆煲🥘蜆肉最重要無沙😚有沙就算煮得幾好食🤦🏻‍♀️都變得難食呢煲嘅蜆無沙👍🏻而且鮮嫩蜆肉吸收哂金不煥嘅味道同辣汁😋好有鑊氣😎略嫌份量較少🙈有時同一間鋪唔係款款食物岩口味👀椰汁帶子蟹肉意粉🍝外表好正咁😍一食........😰呢個真係叫救命嗰陣泰國香草味😨完全遮蓋哂整碟意粉嗰陣香草同椰汁唔夾頂唔順😓好難食不過帶子好大粒😍幾彈牙
難得去開元朗👋🏻當然四圍搵食啦👅

嗰陣香草同椰汁唔夾
頂唔順😓好難食
不過帶子好大粒😍幾彈牙
2018-07-03 252 浏览
假期和閏蜜在這裡飯聚!我們到達該餐廳的時間是6:15pm, 帶位者說我們用餐時間為90min! 即是我們可以食到7:45分埋單。我們3個女仔叫了4個courses,分別為芒果軟殻蟹沙律、青咖哩闊條麵、雞pizza和荷葉焗魚。餐廳先來闊條麵,但麵比樹皮還要硬!之後上魚和沙律,沙律上的軟殻蟹扁的,沙律勁細,每人只食到1啖最後來pizza,pizza難食到在我們用餐期間,待應們係咁叮實我們的碟,未食完,佢地就話要收碟!6:50pm,我們差不多食完(只係差不多)待應說衝埋來問:你們要甜品嗎?我們:不需要了,麻煩哂!之後他說,幫你地收碟,轉頭俾單你地!我和朋友們都覺得怪,心想:趕我們埋單嗎?但我們沒有向待應表示不滿。5分鐘後,有另一位待應走來再問:要甜品嗎?!我們的答案還是一樣!待應又彈了一句:同你收餐紙,再俾單你埋啦!我開始感到不是味兒,但還是忍著!7:15pm,又一位女待應,走來說:你們仲有15分鐘?我的朋友終於問:請問我們入座時間是幾多?待應答:6:15我們回應:下!仲有半小時,咁快說餘下15分鐘?!該待應好粗魯地贈我們一句:你地鐘意,坐夠45分鐘先好走丫!到埋單時,我們表示我們的不滿,要
假期和閏蜜在這裡飯聚!
餐廳先來闊條麵,但麵比樹皮還要硬!

最後來pizza,pizza難食到

我們:不需要了,麻煩哂!
之後他說,幫你地收碟,轉頭俾單你地!
5分鐘後,有另一位待應走來再問:要甜品嗎?!
我們的答案還是一樣!
待應又彈了一句:同你收餐紙,再俾單你埋啦!
我開始感到不是味兒,但還是忍著!
7:15pm,又一位女待應,走來說:你們仲有15分鐘?
我的朋友終於問:請問我們入座時間是幾多?
待應答:6:15
我們回應:下!仲有半小時,咁快說餘下15分鐘?!

該待應好粗魯地贈我們一句:你地鐘意,坐夠45分鐘先好走丫!
到埋單時,我們表示我們的不滿,要叫經理來,但個經理完全不肯露面,仲叫待應繼續收service charge

我真的估不到,座落如此grand的yoho mall會有如此低質素的餐廳,連大排檔也不如!

餐廳收的價錢可比美酒店,可是無論是食物的色香味量,更甚是服務,和價錢成反比!

這一餐真是最難受的一餐!

我永不再光顧!