2019-05-16 104 浏览
今年週年紀念,特登同老婆食好啲,所以去左從來冇去過既圓方 Civil Square 撐枱腳,McSorley’s我之前都去過愉景灣分店,野食都唔錯,尤其是漢堡,所以今次都係再黎返呢間餐廳我地先叫左一份西冷,一個芝士安格斯漢堡,同一份水牛城雞翼西冷我地係叫 medium rare,火候都岩岩好,Juicy得黎唔會太生,筋位好充足,岩晒中意食筋既朋友,伴碟仲有得揀薯條或者薯蓉,由於漢堡已經有薯條所以我就要薯蓉芝士安格斯漢堡同樣都係 medium rare ,芝士唔會太多 Over 左但芝士味又好濃,切開一人一半岩岩好,薯條炸得好脆,岩晒我之前係愉景灣食過水牛城雞翼,不過好辣,今次想再挑戰一下,呢到整得冇咁辣,不過酸味勁左,都係咁好味我地仲叫左杯野飲,埋單都係$867,超抵食
我地先叫左一份西冷,一個芝士安格斯漢堡,同一份水牛城雞翼
我地仲叫左杯野飲,埋單都係$867,超抵食
2019-05-11 830 浏览
九龍站上蓋,圓方的戶外平台中庭,有個感覺非常外國的世外桃源,滿滿的酒吧,間間都很有身處外國的感覺。其中一間Mcsorley ,聽說日日都有不同的優惠,星期六就有免費兒童套餐,可惜我們不是兒童啦~只有A La Carte,點菜也考起了我們,選擇真的太多! 兩人選了個Feta cheese salad($148),除了非常厚實,淡淡咸香很易入口的Feta cheese作調味,還有少見的butternut squash 南瓜,甜得來口感實在,不會像粥一樣入口化掉。加上相當的甜椒跟火箭菜,清新得來味道不會寡,搭配非常得宜。然後是餐廳推介 mac and cheese($62),別看它細細的樣子,舖面的芝士半焦,下要半溶,芝香味超濃!這個也滿飽肚的,CP值很高。主菜我們也是選推介 rib eye($418),12安士一分也沒有少,肉質細嫩無筋,肉汁保留功夫極佳,5分熟也是掌握得好,沒有過生/熟,大廚不錯喔。驚喜的三款醬汁,最愛是黑松露牛油,令嗅覺大滿足,對於喜歡油香的牛魔王簡直是天堂配料。Tarragon sauce有點像微酸的蛋黃醬,那sour cream的香味中也有點牛油香,亦是creamy

只有A La Carte,點菜也考起了我們,選擇真的太多!

驚喜的三款醬汁,最愛是黑松露牛油,令嗅覺大滿足,對於喜歡油香的牛魔王簡直是天堂配料。Tarragon sauce有點像微酸的蛋黃醬,那sour cream的香味中也有點牛油香,亦是creamy。那英式芥末就被比下去了。

最後一道是招牌chocolate cake($88) ,半熟的狀態下的半溶心巧克力蛋糕加上雪糕真的超好吃,根本是心太軟的進化!不過略略過甜了。

2人點這裡4款就已經很飽了!服務水準也超高,禮貌之餘也不會常常騷擾客人,不易做到呢!
食過返尋味指數:🌕🌕🌕🌗🌑雖然平時好少入圓方,今次因為朋友推薦就入黎試一試哩間愛爾蘭菜,有驚喜!環境感覺不錯,樓下有大螢幕睇波亦有吧台,樓上就適合靜靜品嚐西餐。估唔到兩個人佢都可以安排張sofa卡位畀我地,坐得舒服得黎都方便傾偈。前菜 沙律 主菜 同甜品各Order左一樣,一杯cocktail 一杯啤酒。份量啱啱好,偏飽。Menu有recommend蟹餅,唔好睇個樣好似普普通通,其實蟹肉絲非常豐富,而且散發著濃濃海鮮味。個沙律D燈籠椒非常甜。個Burger入面D牛肉鮮嫩多汁,粗薯條都夠曬料。最啱我心水嘅係酸瓜大大條,非常滿足。心太軟大大驚喜,流心朱古力非常濃滑,外面有D脆脆地,完美結合。Cocktail唔夠啤酒好味!啤酒係好味!兩個人食左$907,環境味道服務態度都十分優,做event慶祝生日等等都好啱!
食過返尋味指數:🌕🌕🌕🌗🌑

蟹餅

個沙律D燈籠椒非常甜。

Cocktail唔夠啤酒好味!啤酒係好味!
2019-05-04
蟹餅
  • 招牌香濃朱古力蛋糕
  • 頂級安格斯芝士漢堡
2019-05-05 824 浏览
一直也不知道圓方3樓平台是有餐廳的!直到昨天朋友帶我入升降機按3樓去到平台,看到有好幾間外國風情的酒吧餐廳朋友帶我去這間MsSorley餐廳所有職員都是以英文溝通,一樓有部大電視直播足球比賽,二樓悶比較安靜,職員安排我們兩人坐卡位,座位很寬闊,即使坐6人也沒有問題!可以舒適地跟朋友聊了一整晚!周打蜆湯配料十足,有龍蝦肉,原隻大蝦,蜆肉等等!  海鮮配料口感彈牙,應該是新鮮的,沒有雪藏味,推薦!主角是12安士西冷牛扒!雖然切開依然是很血紅色,但咬落去口感也不算太生,剛好五成熟。牛扒上的黑松露牛油值得一提,絕對要塗在牛扒上,使牛扒味道更加香濃而且有淡淡的黑松露香味!因為牛扒沒有加上鹽,建議拿起在餐桌旁的調味瓶在牛上加上鹽會更突出味道跟餐可選薯條或薯蓉,我要了薯蓉,口感香滑,不用加什麼已經很好味!另外醬汁有有芥茉醬及他力汗汁,其實就是蛋黃醬汁!安格斯芝士漢堡也可以選擇幾成熟,我要的是五成熟。上枱後看到薯條大大條很吸引,漢堡可按個人喜好把旁邊的生菜、番茄及小黃瓜等加在包內,切開可以看到漢堡是粉紅色的,大概是六成熟咗,芝士配漢堡是絕配,最愛大口一咬!正!另外還點了焗芝士通心粉,粒粒通粉都充滿了芝

12oz U.S. Sirloin - Medium
Rustic Fries

Angus Cheese Burger - Medium

Baked Mac & Cheese

另外還點了焗芝士通心粉,粒粒通粉都充滿了芝士醬汁,用匙一舀可以發現芝士是拉絲狀態,一定要趁熱食!

真的很多外籍人士過來光顧,職員服務態度有禮!跟朋友聽音樂聊天,置身外國風情的環境, 十分放鬆享受!
2019-05-04
12oz U.S. Sirloin - Medium
Rustic Fries
Angus Cheese Burger - Medium
1K
4月份有好多朋友生日,諗去邊度慶祝生日又要坐得舒服又食得優質,就選擇去九龍站嘅圓方搵食。圓方呢個地方既高級又大方,而且仲有一間食愛爾蘭菜的【McSorley’s Brewhouse & Gill】,餐廳有2層,下層是飲酒、食小食、睇波、傾計及relax好地方。而上層主要是主食及環境比較幽靜,是一間玻璃屋,四邊都很開揚,樓底高,座位闊落,真係食飯同談心嘅一流好地方。食物方面都好多選擇,我哋點了【頂級安格斯芝士漢堡】,份量很大,漢堡肉汁十足,麵包是脆的,仲有雙層車打芝士,超級滋味。另外【美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒】是配了巴馬臣芝士,意大利番茄醬,田園沙律。斧豚肉扒是即叫即製,需耐心等候45分鐘,烤好後的斧豚肉扒很香噴噴,肉質非常厚身及結實,一點鞋口都沒有,很好食。至於【煙燻雞肉牛油果沙律】都很不錯, 煙燻雞肉份量十分多,加上牛油果及沙律菜都很新鮮。這次來到圓方食愛爾蘭菜,真係環境及食物都很優質,價錢非常合理,下次必定會再來McSorley’s Brewhouse & Grill 同朋友慶祝生日或食飯傾計,值得再來。

雙層車打芝士,超級滋味。

2019-05-02 193 浏览
圓方一直俾人嘅感覺係好高級,雖然位置十分方便,但黎嘅次數唔多。今次就黎到平台嘅一間愛爾蘭餐廳食晚餐,餐廳行暗黑現代風,一入去就令foodpigss🐷🐷覺得自己置身於歐洲旅行當中🥰,感覺良好海鹽黑椒酥炸魷魚($138)外皮炸得又香又酥,不過可能因為每口都點上柚子檸檬醬嘅關係,所以黑椒味唔太突出香草煎大西洋三文魚($248)三文魚煎得好香,肉質鮮嫩又juicy,配上檸檬牛油汁有種清新嘅感覺美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒($198)原價$388,係用胡桃木黎煙燻,烤得岩岩好熟,重點係充分咁鎖住肉汁,點上波本威士忌燒烤醬更是完美,仲係如假包換嘅king size,大件夾抵食紅桑子白朱古力芝士蛋糕($88)質地幼滑,食落酸酸甜甜,唔會有滯嘅感覺,不過有點略貴McSorley’s Fruit Fizz($45)係Mocktail黎,揀左passion fruit,味道好出,然後就有陣陣薄荷味,好有層次,仲用不銹鋼飲管,支持環保好值得一讚總結係餐廳高質素,值得一黎

海鹽黑椒酥炸魷魚($138)

香草煎大西洋三文魚($248)

美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒($198)

紅桑子白朱古力芝士蛋糕($88)
質地幼滑,食落酸酸甜甜,唔會有滯嘅感覺,不過有點略貴

McSorley’s Fruit Fizz($45)

總結係餐廳高質素,值得一黎
2019-04-27
用餐时段
  • 美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒
  • 香草煎大西洋三文魚
圓方雖然地點不太方便,但有很多很高質的餐廳!這次到愛爾蘭餐廳McSorley’s Brewhouse & Grill用膳,原來與美國肉食協會合作有新推廣,於是和朋友們好好品嚐美國重量級厚切炭烤戰斧豬扒😆。厚切炭烤戰斧豬扒有三款味道醬料配搭選擇,豬扒很厚身夠份量!烤得剛剛好,嫩滑多汁不乾身,帶微微炭香味🤤 最喜歡用胡桃木煙薰配波本威士忌燒烤醬的配搭😋 濃郁惹味~ 另一款巴馬臣芝士配意式番茄醬,和蘋果西芹根汁配野菌醬的配搭則口感比較清新☺️。另外還點了豬肉拼盤,其中煙燻手撕豬肉漢堡和意大利火腿伴大蝦好出色!手撕豬肉汁量適中,味道濃郁好滋味😆 食肉獸表示滿足!。除了點主菜,還有好看又好吃的小型自助餐,有沙律、冷盤、海鮮、熱食及甜品,尤其是沙律部份好吸睛,每一款都很美很好吃😋😋😋 這裡好適合吃個brunch嘆一個中午呢~

這裡好適合吃個brunch嘆一個中午呢~
係圓方竟然搵到個咁靚既平台!仲有好多餐廳🍴都係偏歐美風的感覺🤔McSocley有兩層,地方好寬敞舒適👍🏻啱曬我同外國朋友傾計,個感覺好relax☺️坐底左之後就叫左幾個半自助set餐,之後就出去夾d前菜有我最愛既面包😍面包都有咁多款揀😂😂呢啲mains都係任夾的!!好痴線有紅酒燴牛頰肉🤤好冧好入味我最中意呢個另外仲有啲冷盤,三文魚好新鮮我夾左好多黎食🤣🤣仲有d海鮮,友人食左大讚幾高質😆👍🏻我第一輪就攞咗咁多嘢食🤤啲三文魚非常之新鮮,仲有南瓜食係我嘅至愛!!ALL  PORK  PLATTER 滋味豚肉拼盤 $239全豬宴第一擊係呢個拼盤個Mini Burger入邊係手撕豬肉,仲有腸同埋豚肉串燒,特別想介紹下呢個👇🏻係用parmaham包住既蝦🦐🤤勁精緻又好味🤪👍🏻美國重量級厚切碳烤戰斧豚肉排 各$198同幾個同事一次過要晒三款嚟share😋試曬佢~😜巴馬臣芝士。意式番茄醬。田園沙律好聰明咁用田園沙律去伴呢個菜,芝士同埋番茄醬都係比較heavy既調味,而沙律就可以啱啱好去平衡翻,食完都唔會感覺好膩💕芝士配肉排令食落每一啖都好香,配埋濃郁嘅番茄醬,好滿足desu🥴💙胡桃木煙燻。波本威士忌燒烤
係圓方竟然搵到個咁靚既平台!
仲有好多餐廳🍴都係偏歐美風的感覺🤔
坐底左之後就叫左幾個半自助set餐,之後就出去夾d前菜

有我最愛既面包😍面包都有咁多款揀😂😂

呢啲mains都係任夾的!!
好痴線有紅酒燴牛頰肉🤤好冧好入味我最中意呢個

另外仲有啲冷盤,三文魚好新鮮我夾左好多黎食🤣🤣

仲有d海鮮,友人食左大讚幾高質😆👍🏻

全豬宴第一擊係呢個拼盤

係用parmaham包住既蝦🦐🤤勁精緻又好味🤪👍🏻

美國重量級厚切碳烤戰斧豚肉排 各$198

同幾個同事一次過要晒三款嚟share😋試曬佢~😜

巴馬臣芝士。意式番茄醬。田園沙律

胡桃木煙燻。波本威士忌燒烤醬。脆薯條

煙熏味十分濃,威士忌醬隻味好特別,食完令人好難忘,同豚肉好鬼夾🥳
另外薯條係厚切嘅,脆卜卜熱辣辣, 冇得輸啦😏

肉質鮮美,油脂分布均勻
食落好彈牙啊
  • 美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉排
  • ALL  PORK  PLATTER
今日真係好肚餓呀~~想食啲重量級啲ge!McSorley’s Brewhouse & Grill! 知道大家肚餓又趕時間,所以午餐時段設有一part自助區,有沙津吧又有好多冷盤熱盤!當中最好味的一定要推介。。醬燒豬仔骨!味道濃郁,肉又好淋!主菜來了。。美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒! 好大的一塊扒!有用胡桃木煙熏過,淋上波本威士忌燒烤醬口味!好有豚肉扒的肉味,又能食到酒味和燒烤醬味;豚肉扒好淋好易咬得開,肉汁滿滿的!脆薯條好新鮮熱辣,又脆卜卜,過足口癮!另一款是意式蕃茄醬口味!不太酸,感覺清新~中和了油膩感!面頭的巴馬臣芝士和麵包糠,和肉一起吃口感頗有趣呢!可能露比本身喜愛蕃茄味,所以好喜愛這個!又有田園沙津平衝一下,贊呀!最後有人人都岩食ge..招牌豚肉滋味拼盤 - All Pork Platter!有煙燻手撕豬肉漢堡,意大利火腿伴大蝦,香草煙肉腸,串燒豬肉!手撕豬肉好幼細,燒烤味好濃郁,好味!大蝦鹹鹹香香,意大利火腿煎得香脆,蝦肉爽口彈牙~香草煙肉腸和串燒豬肉都一樣香脆可口,人人鐘意!好滿足的一餐呀!
今日真係好肚餓呀~~
想食啲重量級啲ge!
McSorley’s Brewhouse & Grill!

知道大家肚餓又趕時間,
所以午餐時段設有一part自助區,
有沙津吧又有好多冷盤熱盤!

當中最好味的一定要推介。。
醬燒豬仔骨!

味道濃郁,
肉又好淋!

主菜來了。。
美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒!

好大的一塊扒!

有用胡桃木煙熏過,
淋上波本威士忌燒烤醬口味!

好有豚肉扒的肉味,
又能食到酒味和燒烤醬味;

豚肉扒好淋好易咬得開,
肉汁滿滿的!

脆薯條好新鮮熱辣,
又脆卜卜,
過足口癮!

另一款是意式蕃茄醬口味!

不太酸,感覺清新~
中和了油膩感!

面頭的巴馬臣芝士和麵包糠,
和肉一起吃口感頗有趣呢!

可能露比本身喜愛蕃茄味,
所以好喜愛這個!

又有田園沙津平衝一下,
贊呀!

最後有人人都岩食ge..
招牌豚肉滋味拼盤 - All Pork Platter!

手撕豬肉好幼細,
燒烤味好濃郁,
好味!

大蝦鹹鹹香香,
意大利火腿煎得香脆,
蝦肉爽口彈牙~

香草煙肉腸和串燒豬肉都一樣香脆可口,
人人鐘意!

好滿足的一餐呀!

一向以為圓方平台的餐廳都是貴得很,朋友話唔係嫁,問我夠唔夠膽試一試,我和另外一個朋友抱着半信半疑決定試一趟。行了一個圈,決定去一間午市有lunch buffet 的西式餐廳。Lunch buffet 除了有自助沙律區,還有各式冷熱盤,水果和芝士,選擇也頗多。作為食肉獸的我們, 經店員介紹點了一些由美國進口的豬肉主菜品嚐<招牌豚肉滋味拼盤>,最愛食拼盤,因為選擇多,可以一次過食匀不同的款式美食,拼盤包括有,煙燻手撕豬肉漢堡,串燒豬肉,香草豬肉腸,及意大利火腿伴大蝦。串燒豬肉,燒得香噴噴的豬肉串配BBQ醬,十分惹味。原來意大利火腿和大蝦可以做到好朋友,煎得微金黃色的火腿包着大蝦一同吃,火腿的鹹香味加上大蝦的爽口彈牙,口感簡直冇得彈。美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒<巴馬臣芝士,意式番茄醬,田園沙律>滿滿的芝士碎和麵包糠鋪滿了豚肉扒上,和番茄醬圍滿了四周, 還有田園沙律,淨係擺盤都已經好吸引,因為有番茄醬的關係,減低了豚肉的肥膩感。<蘋果西芹根汁,野菌醬>烤得剛剛好,就算厚切,時間也烤得剛好,豚肉入口juicy ,不嚡口,第一次食蘋果西芹根汁,野菌

美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒

<蘋果西芹根汁,野菌醬>烤得剛剛好,就算厚切,時間也烤得剛好,豚肉入口juicy ,不嚡口,第一次食蘋果西芹根汁,野菌醬,比一般的燒汁香,但又不太濃,搶了肉的味道。

有機會夜晚會再來, 因為感覺舒服,而且價錢不貴,服務好。
2019-04-29 127 浏览
今晚是我朋友的生日,我刻意挑了這間位於圓方的西餐餐。原來餐廳是複式,氣氛不錯唷。食物份量偏大,而且價錢也很合理。頭盤點了凱撒沙律 ($138),用了新鮮爽口的沙律菜,伴上香脆煙肉和巴馬臣芝士片,清新開胃。餐廳在推廣美國重量級炭烤戰斧豚肉扒系列。我們點了蘋果西芹根汁配野菌醬的豚肉扒 ($198)。賣上吸引,豚肉果然很厚,肉汁豐富而肉質嫩滑。配上野菌醬更美味。這個豬肉拼盤也在做推廣。是煙煄手撕豬肉漢堡,香草豬肉腸,意大利火腿拌大蝦,串燒豬肉伴兩杯大 Asahi 啤酒($238)。我最喜歡就是豬肉漢堡,其醬汁令人十分開胃,而小漢堡也不會令你過飽。其他也不過不失,只是意大利火腿拌大蝦有點太鹹。另外點了配菜焗芝士通心粉 ($62),竟然有驚喜。不但熱騰騰,而且芝士味還很濃郁,果然是餐廳的 ?signature dish。我點了香濃朱古力蛋糕 ($88),店員也很配合,插上蠟蠋和寫上祝賀字句。蛋糕上還有雲呢拿雪糕,一冷一熱,真是一個美味的心太軟。我倆也吃得超飽,這個份量可能三人來吃更好。不過是朋友生日,就不要緊了!

食物份量偏大,而且價錢也很合理。

2019-04-26 102 浏览
出開去九龍站工作,近近地去左圓方食飯完來呢度有一間咁chill ge 外國餐廳剛好一大班同事一起吃飯可以多點不同口味😚美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒,賣相好吸引,肉扒的口感厚得黎鬆化易咬,這裡豚肉扒的份量也挺多的,分享吃也很夠飽。肉扒口感幾鬆軟,煮得好吃的豬扒能夠保留住肉汁,另外讚的是這裡薯條也炸得脆卜卜,這種配搭別有風味。其中一款意式番茄醬口味的豚肉扒,面層金黃色嘅芝士麵包糠為豚肉增添一種特別的口感,酸酸甜甜既蕃茄醬汁彷彿中和了豚肉的油膩感。招牌豚肉滋味拼盤煙燻手撕豬肉漢堡,手撕嘅豬肉口感更細膩,配上香濃惹味既燒烤醬,令漢堡更添風味意大利火腿伴大蝦,廚師將意大利火腿煎到好香脆,裏面的蝦肉爽口彈牙,細心的地方是廚師已經將蝦殼拆掉,慢慢品嚐美食就對了😚香草豬肉腸和串燒豬肉,咬下去豬肉的口感juicy,看來這裡的大廚把烹調時間和火候控制得相當好,完美地把豬肉鮮甜既肉汁留住😚Omg 呢度系外國人style ge 自助沙津吧自助brunch沙津吧既選擇好多😍仲有平時要系餐廳單點的豬肉腸慢煮牛扒😽😽 豬肋骨呢度仲可以自己落沙律醬溝沙律菜落左好多黑松露醬同芝士撈沙津😽食完一碟又一碟😏😏平時淨系食肉既
出開去九龍站工作,近近地去左圓方食飯
完來呢度有一間咁chill ge 外國餐廳
剛好一大班同事一起吃飯可以多點不同口味😚

美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒,

招牌豚肉滋味拼盤

Omg 呢度系外國人style ge 自助沙津吧
自助brunch沙津吧既選擇好多😍
仲有平時要系餐廳單點的豬肉腸
慢煮牛扒😽😽 豬肋骨

呢度仲可以自己落沙律醬溝沙律菜
落左好多黑松露醬同芝士撈沙津😽
食完一碟又一碟😏😏平時淨系食肉既我,
遇到黑松露醬拌沙津,冇哂抵抗力,仲有蕃茄水牛芝士😍原條南瓜🎃全部都係我鍾意嘅冷盤。

• 美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒
  • 黑松露沙津
2019-04-25 173 浏览
成日都覺得圓方冇野好食,一係就貴到喊,一係就頹到爆,有冇d中間d嘅選擇嫁?今日有地膽carry,帶我食好西~原來係九龍站除左圓方呢個商場之外,仲有個位叫做Union Square,只要係C2(姐係平時一出就見到圓方個個~)再轉右上電梯,去到U5空中花園,見到一個羅馬廣場嘅位置,就係Union Square,原來勁多餐廳law...真係大鄉里出城....今次我地幾個人一齊食lunch buffet,順便食下佢地出名嘅斧豚扒!招牌豚肉滋味拼盤 ($238)裡面包含左四款小食🍔煙燻手撕豬肉漢堡手撕豬肉嘅質感,比平時嘅漢堡扒有質感,加上BBQ汁,好惹味!🐖香草豬肉腸外皮煎到脆脆咁,加上用香料醃制過嘅豬肉,令我諗返起係德國嘅日子🍤意大利火腿伴大蝦幾得意嘅組合,因為包著黎煎嘅關系,令到大蝦有parma ham嘅咸香,呢種咸始終唔係一般鹽可以取代~🐷串燒豬肉燒豬肉夠juicy,而且加上BBQ sauce,充滿美式風格美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒 配 蘋果西芹根汁.野菌醬 ($198)我好鍾意佢烤得啱啱好,靚嘅肉係唔洗烤到全熟,就算豬都係,當然又唔好太生啦,7成熟就啱啱好,保持到肉汁之如,又唔會怕有菌
今日有地膽carry,帶我食好西~

招牌豚肉滋味拼盤 ($238)
裡面包含左四款小食
🍔煙燻手撕豬肉漢堡
🐖香草豬肉腸
🍤意大利火腿伴大蝦
🐷串燒豬肉

我好鍾意佢烤得啱啱好,靚嘅肉係唔洗烤到全熟,就算豬都係,當然又唔好太生啦,7成熟就啱啱好,保持到肉汁之如,又唔會怕有菌,所以食落去好juicy!加上蘋果西芹汁,減低左油膩感!

胡桃木煙燻.波本威士忌燒烤醬.脆薯條 ($198)
波本威士忌,姐係Bourbon,而Bourbon嘅特性,就係口感相對較辛辣強烈,但係又有一種粟米嘅香甜,再加上用煙燻嘅處理手法,個人認為味道比其餘兩款更出色,不過燒烤醬嘅味道比肉味重,所以有少少功高蓋主嘅感覺

巴馬臣芝士.意式蕃茄醬.田園沙律 ($198)
呢款我都好鍾意,賣相好靚,好鮮艷,蕃茄醬嘅酸酸甜甜又可以減低油膩感,lunch time食都唔會太heavy

最吸引我嘅,就係呢枝飲管,好少餐廳願意用不鏽鋼飲管,始終香港係個講效益嘅社會,論成本,點都比用即棄嘅貴,不過佢地就做到一個良好嘅社會責任,特別要讚!

Lunch Buffet 仲有好多唔同嘅選擇,無論係素食者或者肉食獸都照顧到,價錢仲要唔貴,真心推呢間良心餐廳!

環境都好舒服,係一個繁忙嘅working day中,有個short break,人都會醒神d!
2019-04-01
用餐时段
  • 巴馬臣芝士.意式蕃茄醬.田園沙律
  • 胡桃木煙燻.波本威士忌燒烤醬.脆薯條
  • Lunch Buffet
2019-04-24 134 浏览
復活節長假期,終於停到停雨同大家去室外地方食過復活節午飯。喺圓方搵左好幾間,最後都係想試吓新野,所以揀咗呢間。係一間sports bar,裝修唔錯,所有嘅座位都好舒服。共兩層,下面係酒吧高台,有少量室外座位,上面有正常枱,和一些炮谷棉花糖嘅小食。牛油果吼雞肉沙律,由於唔係凱撒沙律,所以我則不是自己口味。蔬菜新鮮,不過種類唔係好多,亦都唔係特別嘅款式,算係正常。水牛雞翼唔係好大隻,不過志在唔係太乾身,感覺上好食過Dan 記。有更基本嘅bleu cheese 醬同埋西芹條。龍蝦海鮮意粉,味道算係比較濃,個人口味覺得醬汁太多,不過好creamy,鍾意醬汁嘅朋友應該會鍾意。海鮮種類唔多,有青口,海蝦同少量龍蝦肉粒,可以接受。由於叉燒妹同死肥仔都係度,所以叫咗幾個兒童餐比佢哋,基本主菜加炸薯條,唔特別評論,算係正常kids meal。總括來講係屬於一間穩穩陣陣嘅西餐廳,由於位置係ICC下面既civic square,所以基本上都係happy hour時段嘅其中一個首選,見到餐牌啲啤酒種類唔係太多,但係價錢合理,下次有機會都可能會再嚟試吓。如果鍾意睇波嘅朋友,都可以嚟睇睇,餐廳表示會轉播球賽。不過

總括來講係屬於一間穩穩陣陣嘅西餐廳,由於位置係ICC下面既civic square,所以基本上都係happy hour時段嘅其中一個首選,見到餐牌啲啤酒種類唔係太多,但係價錢合理,下次有機會都可能會再嚟試吓。如果鍾意睇波嘅朋友,都可以嚟睇睇,餐廳表示會轉播球賽。不過如果係在於食物方面,我都係會揀返對面嘅”暴風雨”。

2019-04-22
2019-04-04 218 浏览
開心女子們gathering之大過個頭嘅斧頭扒你食過未🤣呢間餐廳出面 設有半自助式嘅沙律吧頭盤仲有一啲熟食同埋湯仲有甜品水果~~全部質素都好唔錯! 煙三文魚同海鮮都好新鮮 好食之餘仲影相一流 果盤大大盤的蝦真係非常之吸引目光  到主菜斧頭豚肉扒 佢一上枱我就一手拎起左黎影相 哇 睇下遮住曬我塊面啦😂😂😂 一咬落去啖啖都係肉 正😝 同埋唔知係咪佢真係好厚身的原故 係我影完曬相之後佢竟然仲保留左大部份嘅溫度同肉汁☺ 之後我地怕唔夠飽仲要左小漢堡配腸仔同煙肉蝦 都唔錯幾好 我鍾意佢個煙肉蝦好爽口彈牙p 不過overall最抵讚都係佢個任食嘅沙律吧 通常任食啲質素都唔會太好嫁嘛 因為唔想你拎太多 所以大家入嚟呢間嘅時候記住唔好客氣拎多幾轉啦😝

開心女子們gathering之大過個頭嘅斧頭扒你食過未🤣

一咬落去啖啖都係肉 正😝 同埋唔知係咪佢真係好厚身的原故
我鍾意佢個煙肉蝦好爽口彈牙

2019-04-03
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 斧頭扒