90s vibe 有氣氛西餐|Mercury Recalls by Lost Stars大角咀嘅Lost Stars以前去過,有時又live Band真係唔錯。今次嚟到Lost Stars嘅姊妹餐廳Mercury Recalls,我覺得裝潢同埋成個氣氛有更上一層樓!仲要位於銅鑼灣嘅中心地帶,好方便。推薦大家想要有氣氛感共進晚餐一定要去試吓🧡Sante 唔甜嘅cocktail一流!Carb Open Quesadilla好健康🩷蟹肉加牛油果🥑Roasted US Pork Tenderloin 超級多開心果粒粒!足料!Sparkling Ice-cream hojicha唔飲酒,sparkling tea都係唔錯嘅選擇!Dark Chocolate Bourbon Carmel Tart$58就食到高質chocolate tart!Oxtail Orecchiette 貓耳朵有驚喜!Bible rating: 10/10📍地址:Mercury Recalls by Lost Stars (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #f

Sante
唔甜嘅cocktail一流!

Carb Open Quesadilla
好健康🩷蟹肉加牛油果🥑

Roasted US Pork Tenderloin
超級多開心果粒粒!足料!

Sparkling Ice-cream hojicha
唔飲酒,sparkling tea都係唔錯嘅選擇!

$58就食到高質chocolate tart!

Oxtail Orecchiette
貓耳朵有驚喜!

Bible rating: 10/10

銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖

#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #foodiehk #hkkol#foodiehkig #hkfood #美食博主 #香港博主 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #西餐 #afternoontea #銅鑼灣 #銅鑼灣餐廳 #causewaybayresturant #causewaybay #cwb #brunch #hkbrunch #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣打卡 #mercuryrecalls #loststars
2024-07-19 68 浏览
百德新街最近多了一間別具特色的音樂餐廳 - Mercury Recalls by Lost Stars。踏進餐廳,彷彿穿越時光隧道,回到上世紀的黑膠時代。牆上密密麻麻貼滿黑膠唱片,營造出溫暖懷舊的氛圍。不時有DJ現場打碟,悠揚的音樂讓人心情放鬆,仿如置身於上世紀70年代的唱片廳。▪️ᴜɴᴛɪʟ ɪ ғᴏᴜɴᴅ ʏᴏᴜ $168▫️ ᴍɪʟᴋ ᴡᴀsʜᴇᴅ, ᴡʜɪᴛᴇ ʀᴏsᴇ ᴛᴇᴀ, ᴘᴇᴀᴄʜ ᴊᴜɪᴄᴇ這款雞尾酒融合了牛奶、白玫瑰茶和桃子汁,口感清新怡人,充滿女性化的優雅韻味。桃子香氣濃郁,而酒精度則剛好,不會蓋過果味,相當適合女士們品嚐。▪️ʟʏᴄʜᴇᴇ ʙʟᴀᴄᴋ ᴛᴇᴀ $68如果想來一杯無酒精飲品,這款荔枝紅茶是一個不錯的選擇,一入口就能感受到濃郁的荔枝香氣▪️ғʀᴇɴᴄʜ ᴅᴜᴄᴋ ᴄᴏɴғɪᴛ ᴡɪᴛʜ ᴡᴀʟɴᴜᴛs sᴀʟᴀᴅ $298這道法式鴨腿肉質鮮嫩,皮脆香濃,與脆爽的核桃沙律完美搭配。口感層次豐富,毫不會令人感到膩味,相當值得一試的招牌菜式。▪️ᴄʜᴇᴇsᴇ & ʙᴀᴄᴏɴ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʀᴏʟʟ $318雞卷外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,再配以鹹香的芝士,可謂美味無

▪️ᴜɴᴛɪʟ ɪ ғᴏᴜɴᴅ ʏᴏᴜ $168

▪️ʟʏᴄʜᴇᴇ ʙʟᴀᴄᴋ ᴛᴇᴀ $68

雞卷外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,再配以鹹香的芝士,可謂美味無窮。連同配菜一起享用,絕對讓你收穫滿滿

▪️ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ᴡɪᴛʜ ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ $218
這道意粉醬汁濃郁滑順,上面鋪滿了鮮美的蟹籽,搭配扁麵更能吸附住這濃郁的醬汁。一口下去,既富層次,又不會太膩口
入邊設計好懷舊唱片風格 仲有DJ舞台😆手工芝士烤雞卷 $318呢個組合我鍾意😍雞肉好嫩,外皮係脆雞皮!❤️入邊仲有芝士醬🥰配埋薯蓉好正🤤巴馬火腿沙律 $188呢個沙律隻醬好清新!入邊有無花果、柑桔肉、合桃,巴馬火腿唔會好鹹👍🏻黑松露牛肝菌意大利雲吞 $188大大粒既雲吞皮薄餡靚,一上枱就有好香既牛肝菌同埋黑松露味,真心推介🤤今次第一次試熱Cocktail🍸Don’t know why $148有佛手柑香嘅cocktail🙈酒味都幾重😳另外仲點左杯茶 - 檸檬草薑茶 $68感覺幾特別 暖胃!

入邊設計好懷舊唱片風格 仲有DJ舞台😆

手工芝士烤雞卷 $318
呢個組合我鍾意😍
雞肉好嫩,外皮係脆雞皮!❤️入邊仲有芝士醬🥰配埋薯蓉好正🤤

巴馬火腿沙律 $188

黑松露牛肝菌意大利雲吞 $188

今次第一次試熱Cocktail🍸

Don’t know why $148
有佛手柑香嘅cocktail🙈酒味都幾重😳

另外仲點左杯茶 - 檸檬草薑茶 $68
感覺幾特別 暖胃!
Lost Star 餐廳 — 一個失望的晚餐體驗 😮‍💨😮‍💨1️⃣ 另類最低消費規矩😮‍💨🔸好多餐廳都會有最低消費,呢個係好正常嘅事。但Lost Star呢間餐廳嘅規矩就有啲奇怪:即使每個人都叫咗主食,過咗一定金額,都要每個客人必須叫一杯嘢飲。其實唔係人人都想飲嘢,而且呢度係餐廳唔係酒吧,冇理由硬性規定要人叫一杯嘢飲,感覺好唔合理。2️⃣ 用餐時間🔸星期四晚6:30入到鋪頭,一入去店員就話用餐時間只有一個鐘頭45分鐘。由於朋友仲未到,打算喺門口等多陣先,點知店員話:「就算你遲啲入嚟,你都係要8:15還枱。」🫣🫣🫣 咁同我講用餐時間嘅意義係邊到?3️⃣ 食物質素低CP:🔸Signature 手工芝士烤雞卷 $318 🔹呢道菜嘅雞肉口感好乾同嚡,配搭嘅薯蓉同埋配菜味道普通,冇乜特別。🔹睇番餐廳之前嘅食評,發現呢個雞卷9個月前賣$188,之後加到價$288,而家變咗$318。加價唔係問題,但價錢同質素要相符先得。🔸慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉🔹呢道菜算係正常發揮,牛尾煮得夠時間,夠腍。4️⃣ 店員服務🔸店員整體服務都幾好,佢哋會主動開門、帶位,仲會見到我哋自拍嘅時候主動幫我哋影合照🫶🏻,呢點幾窩心。5️⃣ 環境氛圍🔸

1️⃣ 另類最低消費規矩😮‍💨

2️⃣ 用餐時間

3️⃣ 食物質素低CP:
🔸Signature 手工芝士烤雞卷 $318

🔸慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉
🔹呢道菜算係正常發揮,牛尾煮得夠時間,夠腍。

4️⃣ 店員服務

5️⃣ 環境氛圍
🔸餐廳係以黑膠唱片為主題,除咗見到有好多黑膠唱片做裝飾之外,幾杯cocktails係用黑膠唱片嘅名,暫時都未感受到有咩特別同黑膠唱片有關嘅元素。
手工芝士烤雞卷
慢煮牛尾蕃茄茄貓耳朵粉
2024-07-18
2024-07-19 75 浏览
The Mercury Recall offers a diverse selection of dishes that are both visually appealing and delicious. 😎🫶🏻The Green Salad with Parma Ham is a refreshing start to the meal, with the perfect balance of flavors✅The Crab Open Quesadilla is a crowd favorite, with generous portions of crab meat and melted cheese. 😀😀The Mixed Sausage Platter is a meat lover's dream, featuring an assortment of sausages cooked to perfection. ✔️The German Pork Knuckle is a must-try for those craving a hearty and satisfyin

The German Pork Knuckle is a must-try for those craving a hearty and satisfying dish. 😋

To top it off, the MR. Negroni cocktail is the ideal companion to complete the dining experience. 🔥💁🏻‍♀️

Overall, the food at Mercury Recall is a culinary delight that will leave you wanting more.
2024-07-18 66 浏览
銅鑼灣高西餐廳,在百德新街,出西鐵3分鐘便到!食物質素非常高。德國燒豬手配蜜糖芥末汁個汁好特別好少少桂花味,肉質鮮嫩多汁,外層焦脆,散發誘人的香氣。桂花蜜糖汁濃郁醇厚,恰到好處的甜味與酸味完美融合。肉與糖漿完美搭配,形成豐富的層次感。這道菜色泽誘人、香氣迷人,既能作為主菜,又可作為一道特色的配菜。美國肉眼扒 5成熟肉眼扒非常大一塊,牛味濃以及肉質嫩滑,入口嘗到濃濃的牛味!配菜也十分出色,特別是烤南瓜,燒至外皮脆口,食落入面軟腍!明太子忌廉意粉細滑Q彈的意粉與濃郁醇厚的明太子醬汁完美融合。明太子獨特的海鮮香氣和微辣口感,與忌廉製成的豐潤酱汁形成絕佳對比。咸鮮與濃郁交織,層次豐富,令人回味無窮。清爽的意粉口感與濃稠的醬汁完美平衡,清新爽口又不失滋味。
德國燒豬手配蜜糖芥末汁

美國肉眼扒 5成熟

明太子忌廉意粉
2024-07-18 58 浏览
在百德新街除左有愛侶仲有一間以黑膠唱片做主題既餐廳一入到去就有強勁節奏既BILLIE JEANS.餐廳正中間有個中島擺左好多黑膠碟室內感覺係水泥工業風, 燈光又暗暗地幾好FEELSparkling 'Ice cream" Hojicha橫睇掂睇都似係茶既大鄉里出城仲搵緊個球雪糕係邊. 點知原來係雪糕味, 唔係真係有雪糕係杯入面充滿疑惑咁飲左啖, 係滿滿既雲尼拿味雪糕但後味又似番茶,唔會好甜Mystery of Love睇完Call me by your name之後呢首歌就長期係playlist雖然仲有Damien Rice兩首歌揀, 最後都係揀左Mystery of Love!味道主調係蕃茄汁再加白茶同vodka蕃茄又甜又帶點點青澀實在太適合個劇情!酒味不濃, 不勝酒力既朋友們都可以放膽飲!Impossible Nachos植物肉玉米片配既牛油果醬同乳酪醬好清新芝士肉醬幾可亂真, 唔講係食唔出係植物肉如果更多肉醬就更佳Roasted US.Pork Tenderloin開心果滿滿的鋪係豬柳上面煎豬柳真係好考技巧, 熟之餘又要控制肉質仲係嫩豬柳唔柴口, 配埋蘋果蓉更加輕盈Carbona
在百德新街除左有愛侶仲有一間以黑膠唱片做主題既餐廳
一入到去就有強勁節奏既BILLIE JEANS.
餐廳正中間有個中島擺左好多黑膠碟
室內感覺係水泥工業風, 燈光又暗暗地幾好FEEL

Sparkling 'Ice cream" Hojicha
橫睇掂睇都似係茶既
大鄉里出城仲搵緊個球雪糕係邊.
點知原來係雪糕味, 唔係真係有雪糕係杯入面
充滿疑惑咁飲左啖, 係滿滿既雲尼拿味雪糕
但後味又似番茶,唔會好甜
Mystery of Love
味道主調係蕃茄汁再加白茶同vodka
蕃茄又甜又帶點點青澀實在太適合個劇情!
酒味不濃, 不勝酒力既朋友們都可以放膽飲!
Impossible Nachos
植物肉玉米片
配既牛油果醬同乳酪醬好清新
芝士肉醬幾可亂真, 唔講係食唔出係植物肉
如果更多肉醬就更佳

Roasted US.Pork Tenderloin
開心果滿滿的鋪係豬柳上面
煎豬柳真係好考技巧, 熟之餘又要控制肉質仲係嫩
豬柳唔柴口, 配埋蘋果蓉更加輕盈
Carbonara with Crab Meat Linguine
超濃厚既醬掛係扁意粉上面
每啖都可以食到蟹肉同埋蟹籽
已經決定左下次黎要encore呢一道菜!

2024-07-15
2024-07-16 152 浏览
位於銅鑼灣好有情調嘅黑膠碟餐廳在香港黑膠主題的餐廳不算多 有情調的更加多餐廳中間位置有現場音樂live Music如果有活動可以直接人手打碟情調簡直100分帶女朋友過來會加分這裏的Cocktail超級出色跟他的裝修情調一樣出色已法國伯爵茶底以及白玫瑰茶做的基調,調校出來的Cocktail比較特別的是 每杯Cocktail都會有他的名字名字取材來自每一隻碟每一首歌我們選擇了 don’t know why (by Norah jones)第一次試熱的Cocktail滿滿的新鮮感Voca味道甚濃 令人難忘另一杯飲品:曰本白桃 酒配 白玫瑰茶基調為底子Sante by 壞特?te味道清新,如果喜歡酸的,有清涼感覺可以試一試香辣岩漿芝士雞塊$118前菜來說,份量非常大岩漿芝士份量很多,但是香辣就談不上反而另外有獨特味道雞塊啖啖肉慢煮法國鴨腿$298杜松子鴨油,無花果、蜜柑、合桃沙律和黑醋汁他的黑醋汁是18個月時間醞釀意大利的黑醋慢煮鴨腿肉質軟硬程度剛好黑松露牛肝菌意大利雲吞$188份量不算大超喜歡他的黑松露香味 濃郁的香氣絕對無法抗拒而且牛肝菌菇菇亦非常新鮮濃稠質地的醬汁配搭小雲吞 絕對令你難
位於銅鑼灣好有情調嘅黑膠碟餐廳

滿滿的新鮮感
Voca味道甚濃 令人難忘

另一杯飲品:曰本白桃 酒配 白玫瑰茶基調為底子
Sante by 壞特?te
味道清新,如果喜歡酸的,有清涼感覺可以試一試

香辣岩漿芝士雞塊$118
前菜來說,份量非常大
岩漿芝士份量很多,但是香辣就談不上
反而另外有獨特味道
雞塊啖啖肉

慢煮法國鴨腿$298
杜松子鴨油,無花果、蜜柑、合桃沙律和黑醋汁
他的黑醋汁是18個月時間醞釀意大利的黑醋

濃稠質地的醬汁配搭小雲吞 絕對令你難忘

2024-07-10
庆祝纪念
纪念日
之前一向都有幫襯開大角咀既Lost Stars Livehouse Bar & Eatery好鍾意佢成個氛圍 比好人好事好音樂包圍着同埋大家對於演出者嘅尊重同環境嘅享受之前知道大角咀分店暫停營業之後sad jor近排收到風佢哋嘅團隊喺銅鑼灣轉型懷舊黑膠碟嘅音樂餐廳 一於嚟趁下熱鬧Mercury Recalls by Lost Stars🗿=====================今次同兩位朋友一行三人黎慶祝大家嘅生日環境舒服 被濃厚嘅音樂氛圍包圍住最啱朋友聚會傾吓偈又唔怕隔籬枱聽到Lost star 姊妹店保持到以往嘅又好聽又好食小編個人私心最鍾意嘅係慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉$198本身冇乜特別太大期望但佢嘅牛尾嫩滑入口即化食落去有啲驚喜!小編食意粉偏向用匙羹不到嘅意粉貓耳朵粉口感煙靭 醬汁濃郁呢個啱哂我口味😋第二個意粉叫咗深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉$218呢個醬汁真材實料食到淡淡蟹肉同明太子粒做到每條都掛汁😏小食比想像中嘅大份好多黑松露薯條可以用滿瀉嚟形容食落香口 沾醬係黑松露醬再加芝士粉多咗份香氣👍🏻眼闊肚窄地叫多咗幾個小食分別係香辣岩醬芝士雞塊,迷你德國鹹豬手同香腸拼盤😻-芝士雞塊
好鍾意佢成個氛圍 比好人好事好音樂包圍着

小編個人私心最鍾意嘅係
慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉$198
本身冇乜特別太大期望
但佢嘅牛尾嫩滑入口即化
食落去有啲驚喜!
小編食意粉偏向用匙羹不到嘅意粉

黑松露薯條可以用滿瀉嚟形容
食落香口 沾醬係黑松露醬再加芝士粉
多咗份香氣👍🏻
眼闊肚窄地叫多咗幾個小食
分別係香辣岩醬芝士雞塊,迷你德國鹹豬手同香腸拼盤😻
-芝士雞塊醬汁濃郁,熱辣辣食起嚟仲有拉絲
-德國鹹豬手皮脆肉嫩 稍微係覺得個蜜糖醬偏甜 但唔啱點你仍然有其他選擇 配菜亦可口
-香腸拼盤嘅特別賣點係佢有糯米腸估佢唔到,同埋佢有一款係辣腸,又係估佢唔到嘅辣到,不過又幾過癮!

飲品選擇都幾多
朋友們都有揸車所以得我一個飲酒
叫咗杯 gin highball (Gin and tonic) $98
入口唔搶 有份清爽感 份量亦足夠
同朋友傾吓偈摸吓酒杯底飲呢個就最啱

另一個朋友叫左杯
French earl grey lemonade $98
同估你唔到西餐廳可以飲到既熱薑茶😹😹
Cheers🍻

呢度嘅甜品都係誠意之作
叫咗個接骨木花蘋果伯爵茶撻
用蘋果片捲成嘅玫瑰花,誠意滿滿
味道亦不錯 撻底脆身 配搭唔會太甜

總括而言, 食物質素唔錯,環境舒適,如果有現場歌手或者DJ駐場應該氣氛會更佳,係一個適合朋友閨蜜情人傾吓偈摸吓酒杯底嘅好地方😙

2024-07-13
2024-07-14 131 浏览
銅鑼灣竟然有間價錢抵食,有DJ現場放黑膠唱片📽️,超有Feel既餐廳Weekend Lunch Set附是日餐湯或田園沙律----‐--------------------------是日餐湯係南瓜湯飲落好creamy ,亦好有南瓜味👍🏻🍳Mercury Recalls All Day Breakfast $128好大碟好豐富,有慢煮美國雞胸肉或黑松露炒雜菌🍄、壓縮魚子醬牛乳滑蛋、法式奶油焗薯🧈、沙律、牛角包🥐等等,我哋就揀咗雞胸肉🐔,幾嫩唔會柴🤌🏻,最中意奶油焗薯🥔🍼,好香牛油味🧈炒蛋份量好多,成碟有成7款配料,正🍝美國有機雞胸青醬扁意粉 $88估唔到喺銅鑼灣食西餐可以88蚊食到意粉同餐湯🤣好多人都叫呢個😬,又真係幾好味😋,雞胸同All day breakfast 嘅一樣👍🏻,青醬亦煮得幾好,羅勒夾埋橄欖油🌿🍯,夠香夠惹味😚🍓精選乳酪+$28🥑炸牛油果條(5件) +$28🍟金沙薯條 +$28🧀雙重芝士巴馬火腿烤多士+$38套餐可以加購小食,選擇好多,好岩我呢d咩都想試啲既人最推介金沙薯條🍟,係我地食過最邪惡最多咸蛋黃既金沙薯條,每一條薯條都沾滿金沙😋炸牛油果🥑都好特別,外面香脆咬落好c

Weekend Lunch Set
附是日餐湯或田園沙律

是日餐湯係南瓜湯
飲落好creamy ,亦好有南瓜味👍🏻

🍝美國有機雞胸青醬扁意粉 $88

🍓精選乳酪+$28
🥑炸牛油果條(5件) +$28
🍟金沙薯條 +$28
🧀雙重芝士巴馬火腿烤多士+$38

套餐可以加購小食,選擇好多,好岩我呢d咩都想試啲既人

最推介金沙薯條🍟,係我地食過最邪惡最多咸蛋黃既金沙薯條,每一條薯條都沾滿金沙😋炸牛油果🥑都好特別,外面香脆咬落好creamy🙌🏻其他小食都有水準❤️

🍦冰淇淋咖啡 $68
又係飲品又可以係甜品🍨可以就咁食雪糕,再等多陣啲雪糕溶左同咖啡融合再飲👍🏻但我地傻仔左,後尾見到Lunch set可以優惠價$38加購呢個😹

overall
餐廳播住好多好正嘅歌,氛圍勁Chill🎹而且價錢平易近人又好食
2024-07-07
午餐
2024-07-14 62 浏览
今晚同女女去左銅鑼灣Mercury Recalls by Lost Stars✨️晚飯,每次行過都覺得呢間餐廳好有型。餐廳佈置以音樂及黑膠碟為主題,店內亦播放住英文歌曲。法式伯爵茶香巧克力🍫 $98濃郁巧克力味道中,滲出淡淡茶香。🍸French Earl grey martini $158呢杯雞尾酒幾濃,配火腿食好夾。🍈🥓西班牙風乾火腿拼盤 $218有三款風乾火腿,配香甜哈密瓜,送酒一流。🐟保雲酥三文魚 $218三文魚柳嫰滑,外層麵包糠香脆,配脆肉瓜及薯蓉。🍽🍴黑松露牛肝菌意大利雲吞 $188牛肝菌味道非常濃郁,香氣四溢。

法式伯爵茶香巧克力🍫 $98

濃郁巧克力味道中,滲出淡淡茶香。

呢杯雞尾酒幾濃,配火腿食好夾。

🍈🥓西班牙風乾火腿拼盤 $218

有三款風乾火腿,配香甜哈密瓜,送酒一流。

🐟保雲酥三文魚 $218

三文魚柳嫰滑,外層麵包糠香脆,配脆肉瓜及薯蓉。

🍽🍴黑松露牛肝菌意大利雲吞 $188

牛肝菌味道非常濃郁,香氣四溢。

2024-07-11
2024-07-12 48 浏览
以前有去過大角嘴個間Lost Star, 好喜歡個度既live band show同整間餐廳既情調。今次由同一團隊開的以黑膠唱片為主題既餐廳,住附近既我一定要試試。沙律非常清新開胃,配以Parma Ham, 合桃,無花果仲同蜜柑,口感同味道都為整個晚餐體驗帶來一個好開始。主食就叫左個法國鴨腿,皮脆內嫩。調味剛剛好不會過咸,原來呢道菜配了剛訂的同一款沙律菜,佢用上既黑醋汁好好味不會怕厭。另外點了一份牛尾貓耳朶粉,佢以蕃茄汁作調味,牛肉亦非常淋,就好似食緊一份西式炆牛腩。最後當然要食埋佢個廚師推介甜品tiramisu啦。用個咖啡杯裝住賣相精緻,味道唔錯,唔算太多cream,2個人share剛好唔怕肥。友人話放工點都要啲酒精relax下,叫左杯whisky high ball,一邊食一邊暢飲,一邊聽住黑膠音樂,似乎都將今日既煩惱放下。餐廳裝修好靚,整幅牆都係黑膠唱片。服務亦好好,幾乎每食一碟菜都會換一次碟,亦好主動添加水。下次要嚟坐吧枱飲下野先!

2024-07-10 58 浏览
得知今次由同Lost Star團隊經營及以黑膠唱片為主題既餐廳,想去搵回當年在Lost Star晚餐既感覺。主食點了法國鴨腿,皮脆內嫩。旁邊配了一大份沙律菜,沙律用了黑醋汁調味,唯獨配了的蜜柑味道少怪。另外亦選一份牛尾貓耳朶粉,佢以蕃茄汁作調味,牛肉以慢煮方法烹調,所以肉質非常淋。2人用餐以上2份主食唔算太大份,加左個tiramisu。食唔到酒既味道,猜想應該無落到。餐廳既水係用樽裝distilled water 好過一般tap water餐廳裝修有心思,bar檯個邊成幅牆都係黑膠唱片。服務亦好好,好似半個fine dining咁,幾乎每食一碟菜都會換一次碟。不過音樂聲略為大聲了些少,暫時都未搵到當年食Lost Star聽live show既感覺。

2024-07-08 54 浏览
今天造訪了這家位酒吧咖啡餐廳,這裹氣氛極佳,音響效果出色😍 整個空間佈置得極為用心營造出一種優雅卻又不失時尚感的氛圍,寬敞的用餐區域令人好舒適👍🏻首先有餐湯南瓜湯紅酒燉牛肋條伴姬松茸藜麥南瓜飯牛肋條入味鮮嫩,搭配香氣四溢的姬松茸和營養豐富的藜麥南瓜飯,口感層次豐富😍香烤新西蘭肉眼烤雜菜新鮮多汁的肉眼搭配烤薯及烤南瓜,牛扒五成熟完美鎖住了肉汁,份量十足,非常滿足😌金沙薯條外酥內軟的薯條配上特製的鹹蛋黃醬,酥脆可口,讓我忍不住一口接一口🤩水牛城雞翼辣度適中的雞翼,肉質細嫩多汁,酸酸甜甜,蘸上特製的水牛城芝士醬十分美味🤤最後有冰淇淋咖啡,濃郁柔順的咖啡配上醇厚細緻的冰淇淋,味道毫無違和感😍咖啡師拉花技術不錯!

首先有餐湯南瓜湯

紅酒燉牛肋條伴姬松茸藜麥南瓜飯

香烤新西蘭肉眼烤雜菜

金沙薯條

水牛城雞翼

咖啡師拉花技術不錯!
2024-07-08 37 浏览
有feel情調音樂西餐🤭 餐廳主打多國菜 午市為cafe形式並提供lunch set 晚市變身為restaurant &bar並提供單點menu~ 更有部分日子有live music show🎵 環境相當有情調 好有feel🙂‍↕️ 野食份量都偏多 方便同朋友share====᪥ Truffle Fries with Truffle Mayonnaise 黑松露薯條幼身的 熱辣辣新鮮炸起🤤 撒咗黑松露碎及芝士碎 再配上黑松露美乃滋~᪥ Green Salad with Parma Ham 沙律除咗Parma ham同各種沙律菜外 仲有無花果、蜜柑、琥珀核桃及18 個月意大利黑醋汁 口感味道相當豐富😋᪥ Cheese & Bacon Chicken Roll手工芝士烤雞卷一共有四件 幾特別 配以蒜香奶油汁食用~ 旁邊亦有配菜包括煙肉、馬鈴薯蓉同意大利黃瓜᪥ Tiramisu 甜品好高質🥰 Tiramisu幼滑creamy 底層嘅蛋糕濕潤綿密 甜度適中😋᪥ _Riesling (Hse White | Germany)

====

᪥ Green Salad with Parma Ham