2025-01-15
又一次同朋友嚟到Mother of Pizzas,之前已經試過佢哋嘅薄餅,印象不錯,所以今次再試吓睇下係咪仍然保持水準。🍕✨今次點咗招牌四款芝士薄餅(Four Cheese Pizza)同帕爾馬火腿薄餅(Parma Ham Pizza)。薄餅嘅餅底仍然係招牌式嘅薄而香脆,邊位帶輕微焦香,口感唔錯。但芝士方面,四款芝士雖然味道濃郁,但感覺同上次無太大分別,唔算有新鮮感。至於火腿薄餅,帕爾馬火腿質素不錯,鹹香味啱啱好,但火腿鋪得比較少,略嫌唔夠大份。🥓🧀配搭方面,薄餅嘅用料仍然係高質,但整體味道就比較穩定,冇話試到有咩特別新意嘅配方或者味道層次。💭飲品點咗一杯凍檸檬茶,清新解膩,搭配芝士薄餅係不錯嘅選擇。但整體價錢對比份量,感覺性價比唔算太高。😕Mother of Pizzas仍然係一間適合聚會或者想食穩定質素薄餅嘅地方,味道唔會失望,但對於已經食過一次嘅人,可能會覺得欠缺少少驚喜。如果你鐘意薄底又重芝士味嘅薄餅,呢度仍然係唔錯嘅選擇,但我可能會再等佢哋推出新口味先再試啦!🍕👍