🇰🇷今晚去咗銅鑼灣嘅依間主打特色黑麥芽薄餅底,手工薄餅內藏雙倍芝士夾心🧀🧀仲有約𝟏𝟎款特色口味的炸雞🍗,好適合和朋友一起聚餐🫶🏻作為芝士控🤤,當然要去品嚐一下😋♢ 海鮮狂熱芝加哥薄餅 ($𝟐𝟏𝟓)~𝒮ℯ𝒶𝒻ℴℴ𝒹 𝒫𝒶𝓈𝓈𝒾ℴ𝓃 𝒞𝒽𝒾𝒸𝒶𝑔ℴ~♢ 蒜香蜜糖炸雞 ($𝟏𝟐𝟖/半份)首先是海鮮狂熱芝加哥薄餅,整個薄餅上滿滿的海鮮,材料豐富•ू(ᵒ̴̶̷ωᵒ̴̶̷*•ू) ​ )੭ु⁾包括魷魚🦑 蜆肉//青口//蟹肉棒//青椒🫑每一口都充滿了海鮮嘅鮮味,讓人回味無窮更用上雙倍水牛芝士+車打芝士 🧀🫕配上佢哋嘅秘製ℳ𝓇.𝒦醬,微量紅椒粉𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶熱辣辣食可以拉到超長芝士⊱(*⁍ ڡ ⁍*)⊰海量嘅芝士,芝士控必定會鍾意❤️餅底質地鬆軟,𝓅𝒾𝓏𝓏𝒶邊塗上蜜糖,微甜嘅可惜可能太多芝士🤣食兩件已經好漏如果可以加多啲蜜糖,中和一吓油膩嘅味道口感(*´﹃`*)就應該更加出色♬♬♬接下來是蒜香蜜糖炸雞,這個炸雞只係聞到香味道就已經令人食指大動了꒰ີᵒ̴̶̷͈́༝ॢᵒ̴̶̷͈̀ ૢ꒱ ິ半份炸雞🍗有五大件,去咗骨啖啖肉炸雞外層酥脆,內裡鮮嫩多汁外層淋滿蒜香蜜糖醬汁,味道非常美妙🍯但內層肉唔夠入味,有少少失色(•́ ॣ·̫ ॣ•̀,)՞整體嚟講都算還可以😌,如果鍾

仲有約𝟏𝟎款特色口味的炸雞🍗,好適合和朋友一起聚餐🫶🏻
作為芝士控🤤,當然要去品嚐一下😋

♢ 海鮮狂熱芝加哥薄餅 ($𝟐𝟏𝟓)
~𝒮ℯ𝒶𝒻ℴℴ𝒹 𝒫𝒶𝓈𝓈𝒾ℴ𝓃 𝒞𝒽𝒾𝒸𝒶𝑔ℴ~

♢ 蒜香蜜糖炸雞 ($𝟏𝟐𝟖/半份)

包括魷魚🦑 蜆肉//青口//蟹肉棒//青椒🫑
每一口都充滿了海鮮嘅鮮味,讓人回味無窮
更用上雙倍水牛芝士+車打芝士 🧀🫕
配上佢哋嘅秘製ℳ𝓇.𝒦醬,微量紅椒粉
𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶熱辣辣食可以拉到超長芝士⊱(*⁍ ڡ ⁍*)⊰
海量嘅芝士,芝士控必定會鍾意❤️
餅底質地鬆軟,𝓅𝒾𝓏𝓏𝒶邊塗上蜜糖,微甜嘅
可惜可能太多芝士🤣食兩件已經好漏
如果可以加多啲蜜糖,中和一吓油膩嘅味道口感(*´﹃`*)
就應該更加出色♬♬♬

半份炸雞🍗有五大件,去咗骨啖啖肉
炸雞外層酥脆,內裡鮮嫩多汁
外層淋滿蒜香蜜糖醬汁,味道非常美妙🍯
但內層肉唔夠入味,有少少失色(•́ ॣ·̫ ॣ•̀,)՞

整體嚟講都算還可以😌,如果鍾意食油膩炸嘢嘅🤭
而且又係🧀芝士控嘅有興趣,可以去食吓🫶🏻

📍 𝑴𝒓. 𝑲 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 𝑵 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 (銅鑼灣)
🐰: 𝟑.𝟒/𝟓

• 海鮮狂熱芝加哥薄餅
  • 蒜香蜜糖炸雞
2023-03-26 16 浏览
Mr.K Pizza N Chicken銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈G/F B舖必食呀呢個真係肉食狂人芝加哥薄餅餡料有烤雞 烤豬肉 煙肉 仲要有雙倍水牛芝士 巴馬臣芝士 而麵包係黑糖邊呢個一拉出黎 個PIZZA果芝士拉絲勁正❤️即刻要打卡呀 朋友就一直拉絲仲要呢個係啖啖肉🥓 大大滿足呀唔好以為黑糖邊就好甜呀 原來都係咸架個麵包咬入口 都好香黑糖味😍半份蜜糖芥末炸雞🤩半份香草檸檬炸雞每一邊都有5件 每一舊都份量唔少架仲要粉好簿 皮好脆 雞肉咬入口係Juicy玫瑰醬豬肉炒年糕用左豬腩肉 玫瑰醬係辣既如果唔食得辣既人就唔好叫呢個啦但個汁係完全唔稀 每舊年糕都有汁薯角+炸魷魚薯角大大舊又香脆🤩炸魷魚🦑勁好食🤤又香口
Mr.K Pizza N Chicken

薯角+炸魷魚
薯角大大舊又香脆🤩
炸魷魚🦑勁好食🤤又香口

2023-03-23
少見拉絲pizza配埋黑糖餅底,個味又幾夾,可一戰😈。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍕雙拼芝加哥薄餅 肉食狂人+蟹肉樂園 (各3塊) HK$235・味道:黑糖厚餅底嘅微甜糖漿又幾夾鹹食,肉食狂人略嫌少肉咗啲。蟹肉反而好出味,冇比芝士蓋過。芝士以出味程度嚟講,巴馬臣 > 水牛芝士 > 車打。・口感:肉食狂人嘅雞肉唔算嫩但唔鞋都OK了,畢竟係翻焗。食到一梳梳蟹肉蟹柳!餅底內裡煙韌軟熟喎,表面焗到焦脆,半麻糬感啱哂煙韌控肥波🤭,掂。🍗蒜香蜜糖炸雞 半份 HK$128・味道:蒜蓉同蜜糖平衡得幾好,冇市面其他嘅偏甜又唔夠蒜味。・口感:雞肉嫩滑有肉汁。但炸粉唔平均,有啲咬一啖成啖都係粉嚟🥵,仲要有舊雞左邊炸粉凍右邊熱。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:中~🤰9衝度:可試~🤰結論:睇落以為唔夠食,實際食唔哂,口味少見整體中上,經過可以試吓。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・環境:環境幾闊落,可以坐二三十人左右,2人到10人拼埋坐都OK,聚會啱去。
少見拉絲pizza配埋黑糖餅底,個味又幾夾,可一戰😈。

🍗蒜香蜜糖炸雞 半份 HK$128

・味道:蒜蓉同蜜糖平衡得幾好,冇市面其他嘅偏甜又唔夠蒜味。

蒜香蜜糖炸雞 半份

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~

2023-03-06
2023-03-25 17 浏览
今次黎到Mr K. Pizza N Chicken, 佢係一間位於銅鑼灣登龍街,專門售買韓式pizza 同炸雞嘅韓式餐廳~😊佢地嘅pizza 同傅統pizza 唔同,佢地嘅pizza 用咗黑糖邊/蜜糖邊,中間再夾咗mozzarella cheese,所以拎起每塊pizza 都有好強勁嘅拉絲!😍我地揀咗肉食狂人同蟹肉樂園,佢呢到嘅pizza 可以雙拼,啱曬我地呢啲有選擇困難嘅人~ ✅肉食狂人pizza 上面放滿咗烤雞肉、烤豬肉同煙肉等等嘅配料,面頭仲加咗mozzarella cheese同蕃茄醬,開胃之餘,味道亦都好有層次~ 😋✅而蟹肉樂園pizza 上面放滿咗蟹肉、蟹柳棒同mozzarella cheese,配上蒜蓉saurce,成個pizza 都好惹味~😇我地仲點咗✅蜜糖炸雞!香脆嘅蜜糖炸雞被蒜蓉蜜糖包住,入面嘅雞肉嫩滑多汁~我地食完之後好後悔淨係要咗半份炸雞,好想再要多一份呀!😍

📍 Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)餐廳位於登龍街,主打手工薄餅🍕&炸雞🍗既韓式餐廳🇰🇷食物即叫即整👨🏻‍🍳所以都要等一陣,熱辣辣新鮮出爐😋薄餅主要分為兩種:手工薄餅 & 芝加哥薄餅(雙倍芝士夾心)✨ 韓式牛仔手工薄餅🍕$165黑麥芽薄餅底食落甜甜地帶點煙靭🤤薄餅好足料🤩有乾番茄🍅韓式烤牛肉惹味🐂火腿🐖蘑菇🍄青椒,紅椒,紅洋蔥🧅番茄醬🥫燒烤醬, 水牛芝士份量都好多🧀可以做到拉絲效果😋✨ 蒜香蕃茄蟹肉天使麵🍝$158 份量多🤩蕃茄味香濃🍅加上煎香左既蒜香更加香🧄蟹肉融合係pasta🦀蟹肉鮮甜✨ 蜜桃梳打🍑$35甜度適中,味道正常📍 Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

✨ 韓式牛仔手工薄餅🍕$165

✨ 蒜香蕃茄蟹肉天使麵🍝$158

✨ 蜜桃梳打🍑$35
甜度適中,味道正常

銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2023-03-23 36 浏览
喺OpenRice 睇到食評同食物相夠吸引,所以預約去試下,仲有85折,一於平日夜晚去試吓,揀咗二人套餐,最初嚟嘅凱撒沙律,普普通通,但都保持新鮮嘅。 之後個Pizza我揀咗兩款唔同口味,外表好吸引,但係食落太多芝士仲要係芝心批,pizza 餅底濕濕地,表面嘅材料又好似撈埋一堆,唔係好分得清係食緊乜嘢材料,祗能講一般般。 另外揀咗炸雞,經典甜酸味,又係好一般,炸粉太厚,可以唔叫。 飲品擇咗荔枝梳打及蜜桃梳打,又係一般般。 總體嚟講,全部都係一般般,但係呢個價錢可以去其他性價比更高嘅韓式pizza炸雞餐廳食。
另外揀咗炸雞,經典甜酸味,又係好一般,炸粉太厚,可以唔叫。
飲品擇咗荔枝梳打及蜜桃梳打,又係一般般。
2023-03-22
今次嚟到銅鑼灣啦🦶🏻平時因為太遠都好少過嚟添🤣之前有朋友介紹呢一間餐廳既炸雞🍗同埋pizza🍕都好正嫁😽咁啱嚟到咁就去試一試先🫶🏻🧊雙拼pizza (蟹肉樂園芝加哥/燒烤派對芝加哥)$235唔好以為呢個pizza🍕好似細細個咁🙊但入面內有乾坤㗎🤤加入咗雙倍份量嘅水牛芝士🧀趁佢熱辣辣🔥芝士拉絲拉到好長嫁🧀好少食到一個Pizza咁多份量嘅芝士,餅底質地夠晒鬆軟🍕最外面加入咗少少蜜糖🍯食落有少少甜甜地嘅感覺,蟹肉樂園加入咗千島醬,令pizza酸酸甜甜😆咬一啖面頭都食到唔少既蟹肉🦀同蜆肉,燒烤派對既烤雞🐔唔會乾爭爭,燒烤味道都好突出,上面薯角🥔仲要夠大條,呢一個pizza🍕兩個人食就perfect哂🧊蒜香蜜糖炸雞 半份$128炸雞🍗嘅份量都唔少,有五件大大件既炸雞,仲要舊舊都冇骨啖啖肉👻咬落去炸皮好鬆脆,上面嘅蒜香蜜糖醬帶有蒜香味🧄仲令到炸雞甜甜地,味道方面都唔錯,炸雞入邊夠晒嫩滑,有唔少既肉汁流出來,炸雞嘅質素都幾好😙整體嚟講都幾推薦大家嚟試吓😍位置鄰近地鐵站,價錢方面又唔係好貴,pizza嘅雙倍芝士,好適合芝士控嚟挑戰下🤪而家透過用OpenRice嚟book 位,享有八五折既優惠嫁😳預先b

🧊蒜香蜜糖炸雞 半份$128

而家透過用OpenRice嚟book 位,享有八五折既優惠嫁😳預先book位唔駛等咁耐,仲可以有discount 添🤩

人均消費💵: $200-220
性格比: 9/10
好食程度😋:9.5/10
回頭指數💓:9/10

📍Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2023-03-21 18 浏览
銅鑼灣街頭韓式手工薄餅店,專為芝士狂粉而設,每碟菜都見到大量芝士的身影~無芝不歡~無芝不在~瑪嘉莉塔10”($128)Margarita與一般意式薄餅以蕃茄味為基底不同,這款瑪嘉莉塔完完全全被芝士覆蓋,處於半溶狀態,芝士味和質感非常濃烈,薄餅底煙煙韌韌做得不錯芝士煙肉粗管意粉($128)Carbonara Riganoti with Bacon濃厚的忌廉質感,滿滿芝士味和蛋味,粗管意粉口感硬度適中,份量也不少,一開始吃不停口,不過去到後段有點力不從心了凱撒沙律($90)Caesar salad 吃了這麼多芝士,吃點爽脆羅馬生菜平衡一下,這款凱撒沙律也灑上了不少mozzarella 芝士

瑪嘉莉塔10”($128)
Margarita

芝士煙肉粗管意粉($128)
Carbonara Riganoti with Bacon

凱撒沙律($90)
Caesar salad
2023-03-19 22 浏览
銅鑼灣登龍街出名係多嘢食,今次嚟到呢間韓式餐廳,座位闊落,坐得舒服😌 餐廳主打Pizza同埋炸雞🍕🍗✨2人套餐 $499 (而家Openrice預訂有85折)折左around $425✨前菜: 凱撒沙律 | 3/5清新開胃🥗爽脆新鮮,加埋上面有少少芝士碎,十分開胃👅✨主菜1: 雙拼Pizza-Mr.K番茄芝加哥X肉食狂人芝加哥 | 4/5推介👅好少食到黑糖麵粉整嘅Pizza🍕黑糖味好出但係唔會霸佔整個Pizza🤩仲有另一樣重要嘅係成個Pizza除咗黑糖仲有大量嘅芝士🧀滿滿拉絲 邊位都係芝心🧀肉食狂人有四款肉類(烤雞,烤豬肉,煙肉同埋火腿)加兩種芝士(雙倍水牛芝士,巴馬臣芝士)蕃茄醬同埋酸忌廉醬,啖啖肉🍖爆饀😋至於另一款Mr.K番茄芝加哥都係熱門之一,有少少似肉食狂人,兩款肉類(烤雞同煙肉)仲有蕃茄同羅勒,蕃茄醬,比較清新同埋啱晒唔想食太漏嘅人😌✨主菜2: 韓式炸雞(蜜糖芥末) | 3/5炸雞熱辣辣😍有5大件,仲要係冇骨!🍗🍗放膽大啖咬落去絕對唔使驚有骨!表皮卜卜脆,裏面肉質嫩滑,而且Juicy,蜜糖芥末醬甜甜地幾開胃!😛✨: 飲品1: 青蘋果特飲 | 3/5酸酸甜甜的😋重點係唔會太甜!

✨2人套餐 $499 (而家Openrice預訂有85折)
折左around $425

✨前菜: 凱撒沙律 | 3/5
清新開胃🥗爽脆新鮮,加埋上面有少少芝士碎,十分開胃👅

✨主菜2: 韓式炸雞(蜜糖芥末) | 3/5

✨: 飲品1: 青蘋果特飲 | 3/5
酸酸甜甜的😋重點係唔會太甜!成日好驚啲特飲溝出嚟會太甜,呢杯特飲酸度同甜度都恰到好處,醒神🤪🤪

✨: 飲品2: 藍乳酸特飲 | 3/5
一樣酸酸甜甜🤩乳酸味道幾特出,重點都係唔係太甜,唔會太漏,好夾呢餐邪惡大餐😈😈

❤️現場仲有播好多唔同嘅韓團歌同mv,有時食食吓忍唔住唱埋一份🤣🤣
雙拼pizza
蜜糖芥末韓式炸雞
凱撒沙律
青蘋果特飲  藍乳酸特飲
用餐优惠
試食活動
雙拼pizza
2023-03-19 180 浏览
銅鑼灣登龍街有一間韓式炸雞專門店,除咗各款韓式炸雞仲有各款特色芝加哥ᴘɪᴢᴢᴀ🍕不能不愛上😍✿ 蜜糖芥末炸雞 (半份) $128炸雞🍗系吾少人嘅恩物😆炸雞脆卜卜,雞肉肉質嫩滑,炸粉部分多,蜜糖芥末醬喺底部,沾多啲會明顯feel到芥末味💛感受甜味同時帶辣。✿ 蟹肉樂園芝加哥 $215 材料包括✨蟹肉✨蟹肉棒✨蜆肉✨車厘茄✨紅洋蔥✨雙倍水牛芝士✨車打芝士✨蒜香芝士醬✨秘製ᴍʀ.ᴋ醬✨蜜糖邊淨系芝士嘅醬料已經有3種,芝味十足🧀拉絲拉到好長❣️邪惡度十足😈ᴍʀ.ᴋ醬帶點酸味,重泡菜味,可以理解成泡菜醬吧🧡同芝士幾match👍🏼食食吓就食到蟹肉&蟹肉棒&蜆肉,各款海鮮搭配ᴘɪᴢᴢᴀ系天作之合😋蜜糖邊🍯整得好好,連我平時吾食ᴘɪᴢᴢᴀ條邊今次都會食埋條甜甜的邊😁✿ 青蘋果特飲 $48綠色奪目💚青蘋果味濃。✿ 荔枝梳打 $35冇顏色,就咁睇仲以為係冰水😂🧊有問店員可唔可以少甜,真係少咗好多,味道清新解膩。P.s. 女職員態度十分友善👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

✿ 蜜糖芥末炸雞 (半份) $128

✨秘製ᴍʀ.ᴋ醬
✨蜜糖邊

蟹肉樂園芝加哥

✿ 青蘋果特飲 $48
綠色奪目💚青蘋果味濃。

✿ 荔枝梳打 $35

P.s. 女職員態度十分友善👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2023-03-14
蟹肉樂園芝加哥
鍾意食pizza,又係芝士控既話,一定要去試下😍店地方唔大,但卡位坐得舒服。炸雞正常發揮,飲品唔太甜,一般啦。但Pizza真係世界級好食,超多芝士,皮超鬆軟,餡料足,醬汁好好味,大家都食得好滋味,係咁讚好食😋仲要讚店員好有禮貌好nice。一定會再幫襯❤️
鍾意食pizza,又係芝士控既話,一定要去試下😍

仲要讚店員好有禮貌好nice。一定會再幫襯❤️
2023-03-02 46 浏览
二人套餐$499好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:今次去的這間餐廳其實在新開張時已很想去,一直未有機會。有天因為想去時代廣場的特賣場,就順便去吃個午餐。二人點了個套餐。套餐有沙律🥗、薄餅、炸雞🍗及2杯飲品。沙律是凱薩沙律。材料有生菜🥬、車厘茄、煙肉🥓、芝士碎,另配凱薩沙律醬。紅紅綠綠的沙律,色澤十分好。薄餅可選雙拼口味,喜歡可以同時試2款,很適合我這個選擇困難症的人。選了店員推介的肉食狂人芝加哥及甜辣情人芝加哥。2款配料都是超多,有雞肉、烤豬肉、火腿、水牛芝士等。第一次吃到加了黑糖邊的pizza,原來是跟pizza 意想不到地夾。2款中,我較喜歡加了韓式辣醬及香辣BBQ醬的甜辣情人芝加哥,吃起來比較有刺激感。Pizza 有勁多芝士,可以輕易做到拉絲效果,好邪惡。另一款主食可選意粉🍝或炸雞🍗。我不想吃太多澱粉質,就選了蜜糖芥末炸雞。炸雞有5件。咬下去,件件啖啖肉,又juicy,粉漿薯片般脆!加了蜜糖芥末,甜甜的。飲品選了薑味汽水🥤及藍乳酸特飲。藍乳酸特飲有點像富士山🗻,影相很好看。這個二人餐看似
二人套餐
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:
凱薩沙律

雙拼芝加哥薄餅

另一款主食可選意粉🍝或炸雞🍗。我不想吃太多澱粉質,就選了蜜糖芥末炸雞炸雞有5件。咬下去,件件啖啖肉,又juicy,粉漿薯片般脆!加了蜜糖芥末,甜甜的。
蜜糖芥末炸雞

這個二人餐看似量正常,但原來吃得要捧著肚走。如果下次3個人去,點一份二人餐,另加炸雞及飲品,應該足夠3人吃了。
離開前發現原來外賣芝加哥薄餅或手工薄餅,可半價購買10件炸雞,好抵!附近住或工作的人,可買外賣跟親友或同事享用呀!

凱薩沙律
雙拼芝加哥薄餅
蜜糖芥末炸雞
嘩啦啦😆一試難忘又邪惡的餐廳😎如果你係芝士控、薄餅控同炸雞控真係岩唒你啦🤫食物份量十足🤓適合多人分享聚會🥳簡直係超「芝」味精選😘雙拼芝加哥薄餅 $235Pizza 款式種類多😳揀雙拼可以得到兩種滋味享受啦🙂🍕燒烤派對芝加哥餡料 烤雞 紫洋蔥 薯角 雙重水牛芝士 燒烤醬 酸忌廉醬 黑塘邊🍕香芒大蝦芝加哥餡料 芒果 大蝦 紅洋蔥 雙重水牛芝士 車打芝士 蒜香芝士醬 酸忌廉醬 蜜糖邊點解要揀呢兩款口味的芝加哥Pizza ❓一黎就好想試呢兩款Pizza 之外,更重要係我可以一次過食到黑糖邊同蜜糖邊的Pizza呀🤪薄餅餡料豐富😃醬汁又好豐富😘更開心的是芝士份量絕不吝嗇,啖啖芝士好邪惡,超級「芝」味😝🧀芝士煙肉粗管意粉 $128粗管意粉配上芝士同煙肉,每粒粗管意粉大大粒,沾上非常濃郁芝士醬,如果煙肉的份量可以多少少就好啦🤗🍗蒜香蜜糖炸雞(半份) $128炸雞亦有多款口味供客人選擇,炸雞香脆又大大件,每件炸雞大得好誇張,蒜香蜜糖味道優秀。今餐真係食得好滿足,如果胃口再大D,我相信我會揀多款炸雞品嚐😜📍 Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)🔍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

雙拼芝加哥薄餅 $235

• 芝士煙肉粗管意粉
  • 芒果大蝦芝加哥
  • 燒烤派對芝加哥
2023-02-25 25 浏览
~🍽: Mr.K Pizza N Chicken (銅鑼灣)========================‼️: 2人 set 嘅pizza 可以揀雙拼ga🧡💛(我哋食完先見到👀😂=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【二人套餐👫🏻🍴】($499)套餐包括:凱撒沙律🥗 x1客芝加哥薄餅🍕 x1客意粉🍝或炸雞🍗 x1客飲品🥤🍹 x2杯—————————【凱撒沙律🥗🥗】🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑賣相睇落唔錯👍🏻👍🏻而且都幾新鮮💖💖 值得一讚嘅係煙肉份量幾多🐖🐖 煙肉嘅咸香配埋清新嘅蔬菜🐷🥬簡直一絕✨✨—————————【海鮮狂熱芝加哥 🍯🍕】🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑材料都幾豐富🤩🤩 有魷魚🦑、蜆肉🐚、青口🐚、蟹柳🦀、芝土🧀等等值得一讚嘅係芝士比得絕對唔吝嗇 😍😍 除咗有車打之外🧡🧡仲有雙倍水牛💛💛 食落啖啖都係芝士🧀🧀 加上仲識得拉絲〰️成個感覺好滿足🥰🥰唯一美中不足嘅係紅椒粉味道比較重❤️‍🔥❤️‍🔥 個人黎講就唔太適合喇🥲🥲—————————【芝士煙肉粗管意粉🧀🍝】🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑食落好Rich💛💛 掛汁亦都好夠🥰🥰所有醬汁都會充斥係個粗管意粉入面🫕🫕 爆醬嘅感覺好正❣️❣️ 而且佢

🍽: Mr.K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
========================

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【二人套餐👫🏻🍴】($499)

套餐包括:

【海鮮狂熱芝加哥 🍯🍕】

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑

【芝士煙肉粗管意粉🧀🍝】

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑

食落好Rich💛💛 掛汁亦都好夠🥰🥰所有醬汁都會充斥係個粗管意粉入面🫕🫕 爆醬嘅感覺好正❣️❣️ 而且佢芝士醬係會有啲水牛芝士嘅口感🧀🧀 配埋有咬口嘅意粉簡直一絕💞💞 絕對會食過返尋味🤩🤩

【荔枝梳打💗🤍】

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑

佢比起一般荔枝梳打冇咁甜👀👀味道會有啲似梳打水再溝好淡好淡嘅荔枝味💗🍹 可能會比較適合健康啲人士喇~

【藍乳酸特飲💙🍹】

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

賣相嚟講幾靚💙🤍飲落會有啲似可爾必思🧊🧊 不過個人會覺得甜咗少少🍬🤏🏻 但係等啲冰融咗之後其實整體嚟講都唔錯~~

=========================
🌟性價比:7/10
💖回頭指數:7/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : Mr.K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
📍地址 : 銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈G/F B舖
2023-02-23 69 浏览
細佬平時都唔寫食評 但係依間野真係低質到令我想寫低俾你地知唔洗去試個Pizza底奇奇怪怪 用埋啲咩黑糖底 上面個料食落口感覺淨係有醬其他咩都無 明明叫左泡菜魷魚同埋蟹肉蟹柳味 食落去完全唔覺食緊兩隻味 魷魚就得幾條泡菜味一啲都冇蟹肉就無啦 醬就一大堆炸雞就正正常常叫食得落口 不過都係差架啦 啲醬好似要錢咁 俾得果少少 唔講以為食緊原味炸雞老實講 佢個二人套餐咁既價錢 我寧願搵間cafe食都無咁嬲 有時唔係嫌貴 而係錢要洗得有道理麻

蟹肉就無啦 醬就一大堆