2023-04-14 19 浏览
今日去咗銅鑼灣嘅一間韓國pizza炸雞餐廳,我哋2個人叫咗一個pizza,半份炸雞,加2杯嘢飲諗住啱啱好,點知個份量都幾大吓,3個人都夠食🫢⁣⁣⁣⁣肉食狂人芝加哥薄餅🍕⁣⁣黑糖邊好特別,食落甜甜地仲有滿滿嘅芝士🧀 成個pizza都好足料,佈滿咗烤雞、烤豬肉、 煙肉、火腿、紅椒、水牛芝士、巴馬臣芝士,再加上酸忌廉醬同番茄醬🍅⁣⁣⁣⁣蒜香蜜糖炸雞🍯⁣⁣叫咗半份炸雞,入面雞肉幾滑,外層炸得好脆,就算淋咗蒜香蜜糖汁喺面都仲係好脆,但略嫌炸粉有啲厚⁣⁣⁣⁣青蘋果特飲🍹⁣⁣顏色鮮艷奪目,清爽解膩⁣⁣
肉食狂人芝加哥薄餅🍕⁣⁣
蒜香蜜糖炸雞🍯⁣⁣
青蘋果特飲🍹⁣⁣
顏色鮮艷奪目,清爽解膩⁣⁣
2023-04-14 31 浏览
位於銅鑼灣的🇰🇷韓風餐廳,將泡菜等元素加入傳統 Pizza,感覺新鮮,而且 pizza都是手工即製,即時引起愛吃 Pizza 的我的興趣🤩 餐廳於假日仍然提供 lunch set,價位合理,選擇亦不少。值得一提,當日樓面只有一位店員,忙碌照顧各枱食客,但依然保留到有禮親切🍕🔅泡菜烤肉 (10 吋手工薄餅) $105Pizza 做到🧀拉絲效果,每片都好有份量同重量,帶有泡菜、韓式烤豬肉、水牛芝士、火腿磨菇同泡菜蛋黃醬。泡菜帶微微香辣,惹味又特別。而 Pizza 的包邊,放涼未見變韌💕🔅芝士煙肉粗管意粉 $88厚厚的芝士,巧妙地用上粗管意粉,咬前先吸一吸,滿口都係香濃芝士味道,豪不浪費🔅蒜香大蝦扁意粉 $105以蒜香調味,相對清新,蝦肉爽口彈牙🍤🔅韓式炸雞(兩件) +$38炸雞外脆內嫩,食落 juicy。可以選擇的醬汁有辣有唔辣,我地就點了蜜糖芥末和經典甜辣兩款惹味口味🐥🔅薯條 +$18熱氣到底,同行大小朋友吃不停😆

🔅泡菜烤肉 (10 吋手工薄餅) $105

🔅芝士煙肉粗管意粉 $88

🔅蒜香大蝦扁意粉 $105
以蒜香調味,相對清新,蝦肉爽口彈牙🍤

🔅韓式炸雞(兩件) +$38

🔅薯條 +$18
熱氣到底,同行大小朋友吃不停😆

要介紹下呢間餐廳,原因係佢個芝加哥pizza拉絲真係好正,拉到超長!!!企起身都未拉得斷。🍕🧀香芒大蝦芝加哥pizza $215除咗芝加哥pizza,其實佢都有普通pizza選擇,不過黎得呢間,識食當然要叫佢既芝加哥pizza!除咗pizza面多芝士之外,連pizza邊都係雙重芝士夾心邊,真係超級超級超級多芝士!芝士控不能錯過!餅皮帶煙韌,pizza邊掃過蜜糖甜甜地。💡 溫馨提示1:因為pizza 實在太多芝士,建議至少三到四人share一個pizza,我哋得兩個人食,真係搞唔掂,千祈唔好睇小佢 🤣💡 溫馨提示2:Pizza拉絲真係可以拉到超長!我哋拉到企左起身都拉唔斷!建議自備六尺高朋友嚟挑戰🤣🍗原味炸雞(5件)$118餐廳提供手套,可以用手揸住食,可以食得爽啲。原味都跟咗個醬,個醬有少少似蕃茄醬+bbq醬混合。炸雞炸粉薄, 唔會好厚粉。🥤可樂 $25其實餐廳都幾好,會有水提供。不過食炸雞pizza,硬係覺得要配可樂先夠完美💖
要介紹下呢間餐廳,
原因係佢個芝加哥pizza拉絲真係好正,
拉到超長!!!
企起身都未拉得斷。

🍕🧀香芒大蝦芝加哥pizza $215
除咗芝加哥pizza,
其實佢都有普通pizza選擇,
不過黎得呢間,識食當然要叫佢既芝加哥pizza!
除咗pizza面多芝士之外,
連pizza邊都係雙重芝士夾心邊,
真係超級超級超級多芝士!
芝士控不能錯過!
餅皮帶煙韌,
pizza邊掃過蜜糖甜甜地。

💡 溫馨提示1:
因為pizza 實在太多芝士,
建議至少三到四人share一個pizza,
我哋得兩個人食,真係搞唔掂,千祈唔好睇小佢 🤣

💡 溫馨提示2:
Pizza拉絲真係可以拉到超長!
我哋拉到企左起身都拉唔斷!
建議自備六尺高朋友嚟挑戰🤣

🍗原味炸雞(5件)$118
餐廳提供手套,可以用手揸住食,
可以食得爽啲。
原味都跟咗個醬,
個醬有少少似蕃茄醬+bbq醬混合。
炸雞炸粉薄, 唔會好厚粉。

🥤可樂 $25
其實餐廳都幾好,會有水提供。
不過食炸雞pizza,硬係覺得要配可樂先夠完美💖
Mr. K位於銅鑼灣登龍街主打食爆芝拉絲芝加哥薄餅同時亦有手工薄餅、意粉、沙律同小食等🍕蟹肉樂園芝加哥配料有蟹肉、蟹肉棒、蜆肉、車厘茄、紅洋蔥、雙倍水牛芝士、車打芝士、蒜香芝士醬、秘製MR.K醬芝味十足,每件pizza都可以輕易拉到絲,邪惡度十足!比較特別係用上黑糖批底,批邊厚厚,質感鬆軟,配上蜜糖醬,食落甜甜地!每一啖都係滿滿芝士,食落真係好滿足🍝韓風辣雞柳粗管意粉醬汁算濃味 越食越辣好惹味粗管意粉好掛汁 所以食得好滋味🍟紫菜薯條即炸粗身薯條 香脆有口感灑上紫菜碎味道更香🍗韓式炸雞有好多口味 揀咗甜辣醬炸到外皮好脆 食落雞肉juicy 味道酸酸甜甜 好惹味
Mr. K位於銅鑼灣登龍街
主打食爆芝拉絲芝加哥薄餅
同時亦有手工薄餅、意粉、沙律同小食等

🍕蟹肉樂園芝加哥

有好多口味 揀咗甜辣醬
炸到外皮好脆 食落雞肉juicy
味道酸酸甜甜 好惹味
2023-04-11 16 浏览
銅鑼灣新開既韓式pizza 店一直都想試呢隻芝加哥pizza不單有pizza 仲有唔同口味既炸雞同朋友聚會傾計真係唔錯肉食狂人拼海鮮狂熱芝加哥薄餅佢既pizza 可以雙拼咁就可以一次滿足2個願望pizza 充滿Mozzarella,拉絲感十足海鮮餡好豐富有蝦蟹柳同蜆肉食落去韌勁鮮香,食唔停肉食狂人真係適合肉食獸食落啖啖肉好滿足甜辣味炸雞少少辣好惹味炸雞外脆內嫩有肉汁蜜糖芥末炸雞好出色一款炸雞蜜糖味甜甜地再加上芥末味既辛辣又香又甜好好味泡菜魷魚卡邦尼扁意粉好creamy 既一款意粉加上泡菜後增添辛辣酸味有效減低油膩感好惹味和風紫菜薯條炸薯條好香脆加上和風紫菜又好味青蘋果檸檬特飲/凍洋甘菊茶青蘋果檸檬特飲夠酸甜解膩凍洋甘菊茶冷泡口味清新
銅鑼灣新開既韓式pizza 店
一直都想試呢隻芝加哥pizza
不單有pizza 仲有唔同口味既炸雞
同朋友聚會傾計真係唔錯

肉食狂人拼海鮮狂熱芝加哥薄餅
佢既pizza 可以雙拼
咁就可以一次滿足2個願望
pizza 充滿Mozzarella,拉絲感十足
海鮮餡好豐富有蝦蟹柳同蜆肉
食落去韌勁鮮香,食唔停
肉食狂人真係適合肉食獸

• 肉食狂人芝加哥
  • 蒜香蜜糖炸雞
  • 蜜糖芥末炸雞
  • 泡菜魷魚卡邦尼扁意粉
餐廳裝潢簡約,唔太顯眼,但見客人源源不絕🔄🔄 主打芝加哥手工Pizza,韓式炸雞🍗及意粉年糕等必點🌟Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅海鮮狂熱芝加哥薄餅厚身黑麥芽餅底,沿邊烤得好香脆,裡面有雙倍芝士夾心,拎起薄餅,會見到暴風式拉絲🤩 非常搶眼。 蕃茄薄餅加了黑糖邊,而海鮮薄餅就用蜜糖邊,各有特色。平時食薄餅唔會食哂個邊,但今次完全清哂😂炸雞🍗有十款口味😋,而且可以選半份或全份。我哋點了經典甜辣炸雞🍗,即叫即炸熱騰騰,上面淋了滿滿醬汁,入口香脆、甜、酸、辣,多層次味道泡菜魷魚卡邦尼扁意粉誘人的意粉配濃厚卡邦尼醬汁,creamy幼滑,加入泡菜粒及魷魚粒,帶點辣,口感非常豐富另外還有沙律及其他小食選擇,飲品亦有冷熱提供柚子醋大蝦沙律 雞軟骨餃子炸魷魚

必點🌟

經典甜辣炸雞

泡菜魷魚卡邦尼扁意粉

另外還有沙律及其他小食選擇,飲品亦有冷熱提供

泡菜魷魚卡邦尼扁意粉
近年都好流行韓式拉絲手工pizza🍕最近吃了間蠻好吃的 想推介一下⸝⸝⸝♡︎主打邪惡的芝加哥薄餅&多款韓式炸雞還有手工薄餅同意粉 外賣可以半價加配炸雞!他們家的芝加哥薄餅真係勁拉絲的好igable 打完卡慢慢吃都還口感依然 而且材料好飽滿完全唔會單調或者乾乾的連炸雞都好有水準 不過兩個人吃真的很飽🤣.▫蟹肉樂園芝加哥薄餅 $215共有8款口味 全部都均有雙倍芝士夾心(ᯅ̈ )超級拉絲同邪惡 每口都吃到滿滿的鹹香芝士外批邊更用上左蜜糖厚批邊 外脆之餘還帶甜甜的煙韌口感薄餅更舖滿了蟹肉.蜆肉.車厘茄等配料搭配埋秘製醬汁&蒜香芝士醬 味道更香濃豐富.▫泡菜蛋黃炸雞 半份 $128炸雞有十款口味 同樣好吃耶꒰ ♡´∀`♡ ꒱炸衣不會過厚 口感外脆內嫩 肉汁滿滿而且外層都沾上適量的蛋黃醬和泡菜粒 酸甜中帶點微辣 好惹味yumyum‎‎‎˙Ⱉ˙‎‎ガ
近年都好流行韓式拉絲手工pizza🍕
最近吃了間蠻好吃的 想推介一下⸝⸝⸝♡︎
主打邪惡的芝加哥薄餅&多款韓式炸雞
還有手工薄餅同意粉 外賣可以半價加配炸雞!

他們家的芝加哥薄餅真係勁拉絲的
好igable 打完卡慢慢吃都還口感依然
而且材料好飽滿完全唔會單調或者乾乾的
炸雞都好有水準 不過兩個人吃真的很飽🤣

▫蟹肉樂園芝加哥薄餅 $215
蟹肉樂園芝加哥薄餅

共有8款口味 全部都均有雙倍芝士夾心(ᯅ̈ )
超級拉絲同邪惡 每口都吃到滿滿的鹹香芝士外

炸衣不會過厚 口感外脆內嫩 肉汁滿滿

而且外層都沾上適量的蛋黃醬和泡菜粒
酸甜中帶點微辣 好惹味yumyum‎‎‎˙Ⱉ˙‎‎ガ
2023-04-09 305 浏览
「識叫一定叫芝加哥Pizza🧀」爆拉絲Pizza @mr.k_pizzanchicken4月時節雨紛紛 同班foodie姊妹一齊去食pizza 🍕 呢度有2人套餐 $499 好抵包一1款超拉絲芝加哥pizza、1款主食、沙律同飲品~我哋5個人叫咗2個2人套餐🤣 🍕Mr.K番茄芝加哥餡料超豐富!pizza邊好厚表面有黑糖醬,拉起時超爆拉芝🤪 pizza邊喺黑糖皮帶有脆脆口感,入口鬆軟煙韌,中間芝士爆多🥰 紅番茄 烤雞 蘑菇 煙肉 雙倍水牛芝士 羅勒 巴馬臣芝士 番茄醬 🍕海鮮狂熱芝加哥 同樣都喺爆拉絲嘅pizza🤪 呢個pizza邊喺蜜糖邊,相對較軟身,入口較鬆化軟腍,芝士喺哂中間好正!魷魚 蜆肉 青口 蟹肉棒 青椒 雙倍水牛芝士 車打芝士 秘製MrK醬 紅椒粉 蜜糖邊🍗炸雞 跟餐炸雞喺半份可以揀蜜糖芥末/雙重芝士/酸甜/經典甜辣,我哋5個人剛剛好1人1隻我哋揀咗經典甜辣,炸雞外層就算淋上醬汁仲保持到脆脆口感,裡面雞肉都幾滑,炸粉有點厚身🍝泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 +$17 呢個意粉帶點微辣,食得辣嘅人覺得輕鬆,我食十小食都覺得辣辣哋,入口幾開胃,第一次食泡菜卡邦尼,2者味道又幾夾~唔會泡菜
「識叫一定叫芝加哥Pizza🧀」
爆拉絲Pizza @mr.k_pizzanchicken

🍕Mr.K番茄芝加哥

🍕海鮮狂熱芝加哥

🍗炸雞

🍝泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 +$17
呢個意粉帶點微辣,食得辣嘅人覺得輕鬆,我食十小食都覺得辣辣哋,入口幾開胃,第一次食泡菜卡邦尼,2者味道又幾夾~唔會泡菜有泡菜味卡邦尼有卡邦尼味咁😂

🥗柚子醋大蝦沙律 $108
我哋有位朋友仔胃痛所以叫多碟沙律🤣 估唔到呢碟同凱撒沙律一樣大份,有大蝦🍤菠蘿🍍沙律菜🥬同埋另外附上嘅柚子醋!健康之選好開胃~

🍹柚子蜜
飲品揀咗熱柚子蜜,潤下個喉嚨

午餐
𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚🍕 • 炸雞🍗真係幾適合多人𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗份量夠大,又分好一件件😌難得約齊一班人出去食野,梗係唔好錯過機會🙆🏻‍♀️我地𝟓個人嗌左𝟐人套餐,再散嗌左𝐝小食🧆最後大家都滿足到上心口呀🤰🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 👭 𝟐人套餐 ($499) 👭(凱撒沙律 • 芝加哥𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 • 意粉 / 炸雞(半份) • 𝟐杯野飲)(*內文係𝟐個餐既份量).▪️凱撒沙律煙肉🥓 • 芝士碎🧀既份量都好足🥗.▪️芝加哥薄餅 即係黑麥芽薄餅底,入面夾住雙倍芝士夾心🧀話得雙倍芝士,拉絲效果當然都係雙倍起跳啦😚睇相就知芝士真係落到足🤤𝟐款配料都勁豐富🤩批底外圈脆脆地💫,中心就帶少煙韌口感🤓而且批邊有蜜糖 / 黑糖🍯中和番芝士既鹹味🧂我地揀左依𝟐款口味💁🏻‍♀️.▫️Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅 🍅(乾蕃茄 • 烤雞 • 蘑菇 • 煙肉 • 雙倍水牛芝士 • 羅勒 • 巴馬臣芝士 • 蕃茄醬 • 黑糖邊).▫️海鮮狂熱芝加哥薄餅 🌊(魷魚 • 蜆肉 • 青口 • 蟹肉棒 • 青椒 • 雙倍水牛芝士 • 車打芝士 • 秘製Mr.K醬 • 紅椒粉 • 蜜糖邊).▪️泡菜魷魚卡邦
𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚🍕 • 炸雞🍗真係幾適合多人𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗
份量夠大,又分好一件件😌
難得約齊一班人出去食野,梗係唔好錯過機會🙆🏻‍♀️
我地𝟓個人嗌左𝟐人套餐,再散嗌左𝐝小食🧆
最後大家都滿足到上心口呀🤰🏻

👭 𝟐人套餐 ($499) 👭
(*內文係𝟐個餐既份量)

▪️凱撒沙律
煙肉🥓 • 芝士碎🧀既份量都好足🥗
凱撒沙律  •  柚子醋大蝦沙律

▪️芝加哥薄餅
即係黑麥芽薄餅底,入面夾住雙倍芝士夾心🧀
𝟐款配料都勁豐富🤩
批底外圈脆脆地💫,中心就帶少煙韌口感🤓
而且批邊有蜜糖 / 黑糖🍯中和番芝士既鹹味🧂
我地揀左依𝟐款口味💁🏻‍♀️

▫️Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅 🍅

▫️海鮮狂熱芝加哥薄餅 🌊
海鮮狂熱芝加哥薄餅

▪️泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 (加+$17)
好𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,條條都掛滿汁🧡
卡邦尼汁既忌廉中和左泡菜辣味🌶
不過對我就可以再辣𝐝,應該仲正😝
泡菜魷魚卡邦尼扁意粉

▪️炸雞 • 經典甜辣 (半份)
半份有𝟓件岩岩好,唔洗爭🫢
脆脆外皮,入面雞肉唔會好乾🐔
另外仲有𝟑款口味(蜜糖芥末 • 雙重芝士 • 甜酸)可揀。
炸雞 • 經典甜辣

▪野飲
冰涼 • 潤喉 • 養生…既選擇都有,我地就揀左依幾款💁🏻‍♀️
▫️茘枝梳打🥤
▫️熱 • 柚子蜜🍊
▫️熱 • 洋甘菊茶🫖

另外仲散嗌左💁🏻‍♀️
▪雞軟骨餃子 • 𝟓隻 ($58)
▪炸魷魚 ($95)
𝟐款都係香口脆脆✨
炸魷魚

▪柚子醋大蝦沙律 ($108)
依款有埋菠蘿🍍,配醋汁,更𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
小店主打多款爆芝拉絲芝加哥薄餅同邪惡炸雞😈另外亦有普通手工薄餅、意粉、沙律同小食💁🏻‍♀️今次試左蟹肉樂園芝加哥整體配料充足有蟹肉、蟹柳、蜆肉、煙肉、蘑菇等芝士多到輕鬆拉出迷你瀑布🤭最特別係用上黑糖批底咬落質感鬆軟,帶微甜夾埋配料食,鹹鹹甜甜,幾不錯😍蒜香蜜糖炸雞炸得酥脆又keep到嫩口件件都無骨,啖啖juicy略嫌有啲邊位淨係食到炸粉而無肉感覺蒜味可以更特出😆青蘋果梳打特飲顏色幾搶鏡🍏飲落夠清爽解膩🤘
小店主打多款爆芝拉絲芝加哥薄餅
同邪惡炸雞😈
另外亦有普通手工薄餅、意粉、沙律同小食💁🏻‍♀️

今次試左蟹肉樂園芝加哥
整體配料充足
有蟹肉、蟹柳、蜆肉、煙肉、蘑菇等
芝士多到輕鬆拉出迷你瀑布🤭
最特別係用上黑糖批底
咬落質感鬆軟,帶微甜
夾埋配料食,鹹鹹甜甜,幾不錯😍

蒜香蜜糖炸雞炸得酥脆又keep到嫩口
件件都無骨,啖啖juicy
略嫌有啲邊位淨係食到炸粉而無肉
感覺蒜味可以更特出😆

青蘋果梳打特飲顏色幾搶鏡🍏
飲落夠清爽解膩🤘
  • 蟹肉樂園芝加哥
Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖地點方便就腳,就在銅鑼灣的B出口附近。好易搵。二人餐 $499 (可選雙拼口味)凱撒沙律份量多 新鮮的菜加上好大粒蕃茄仔呀!- 薑味汽水- 荔枝梳打(少甜)半份 🍕肉食狂人芝加哥薄餅超多肉,第一次食有黑糖邊,好好食,原來好夾!佢個餅底並不馬虎,好厚身,熱辣辣咁食落去 加上軟綿綿嘅餅底,仲要有一層芝士的夾層。芝士粉絲一定要試!- 裏面有 烤雞 烤豬肉 煙肉 火腿 紅椒 雙倍水牛芝士 巴馬臣芝士 番茄無 酸忌廉醬 (黑糖邊)半份 🍕海鮮狅熱芝加哥薄餅Seafood Passion Chicago裏面有 魷魚 蜆肉 青口 签肉棒 青椒 雙倍水牛芝士 車打芝士 秘製Mr.K醬 紅椒粉 (蜜糖邊)魷魚和蜆肉非常爽口,加上佢秘製的醬汁非常之夾,蜜糖邊少少甜。好香口,加上雙倍的水牛芝士,好豐富嘅口感,一啖食落去,夾雜着芝士和海鮮的交集。好豐富!🤤🤤🤤🤤🤤半份芝士煙肉粗管意粉芝士配上粗管意粉,每一啖都有忌廉芝士充斥着口腔 加上好煙韌的意粉,好正呀!推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟下次會再試下佢既炸雞🤤🤤🤤

Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)

📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

地點方便就腳,就在銅鑼灣的B出口附近。好易搵。

二人餐 $499 (可選雙拼口味)

凱撒沙律

份量多 新鮮的菜加上好大粒蕃茄仔呀!

- 薑味汽水

- 荔枝梳打(少甜)

半份 🍕肉食狂人芝加哥薄餅

超多肉,第一次食有黑糖邊,好好食,原來好

夾!佢個餅底並不馬虎,好厚身,熱辣辣咁食

落去 加上軟綿綿嘅餅底,仲要有一層芝士的夾

層。芝士粉絲一定要試!

半份 🍕海鮮狅熱芝加哥薄餅

Seafood Passion Chicago

裏面有 魷魚 蜆肉 青口 签肉棒 青椒

雙倍水牛芝士 車打芝士 秘製Mr.K醬 紅椒粉 (蜜糖邊)

魷魚和蜆肉非常爽口,加上佢秘製的醬汁非常之夾,

蜜糖邊少少甜。好香口,加上雙倍的水牛芝

士,好豐富嘅口感,一啖食落去,夾雜着芝士

和海鮮的交集。

好豐富!🤤🤤🤤🤤🤤

半份

芝士煙肉粗管意粉

芝士配上粗管意粉,每一啖都有忌廉芝士充斥

着口腔 加上好煙韌的意粉,好正呀!

推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟

下次會再試下佢既炸雞🤤🤤🤤
  • 雙拼芝加哥薄餅
2023-04-03 23 浏览
今日朋友帶我挑戰超長拉絲薄餅店,餐廳位於銅鑼灣登龍街,主打手工pizza & 韓式炸雞。餐廳面積唔算大,但店員友善親切,人情味十足。朋友試過肉食狂人芝加哥薄餅,今次想試下香芒大蝦芝加哥薄餅。材料包括芒果、大蝦、紅洋蔥、車厘茄、雙倍水牛芝士、車打芝士、蒜香芝士醬、酸忌廉醬。薄餅都係即叫即做,熱辣辣既薄餅賣相吸引,餡料豐富,而且色彩繽紛。餅底用黑穀物製成,淨係芝士都用咗好幾種,超長拉絲效果,真係好考食家嘅臂力㗎。除咗薄餅面佈滿大量芝士,就連批邊都有芝士夾心,真係雙重芝士享受,芝士控不容錯過。薄餅口感鬆脆煙韌,芝士香濃得黎唔會蓋過洋蔥同芒果原有嘅鮮味。食到批邊既時候,有驚喜,原來批邊搽左蜜糖,甜絲絲嘅味道佈滿口腔,超正。日式章魚小丸子 :小丸子熱辣辣,口感外脆內軟,木魚足夠。燒汁配以沙律醬,又甜又咸既口感,好特別。韓風紫菜薯條:薯條外觀粗身,炸到金黃色,紫菜足夠,平均曬在每條薯條上,調味適中。食完先發現原來2人套餐經open rice訂座有85折優惠,套餐包括凱撒沙律、芝加哥薄餅,雙併都得、意粉或炸雞一客、飲品2杯。真係好想再嚟挑戰多一次呀。🔍: Mr. K Pizza N Chicken

日式章魚小丸子 :

芝加哥薄餅/  韓式炸雞餐牌
日式章魚小丸子
韓風紫菜薯條
2023-04-02 212 浏览
在銅鑼灣登龍街被一間韓式手工Pizza吸引住 - Mr. K Pizza N Chicken😎除了特色手工Pizza外.還有多款韓式炸雞為賣點.令人難以拒絕🤤🍕肉食狂人芝加哥淨是Pizza賣相已經令人垂涎欲滴🤩毫不吝嗇地放上滿滿的食材🍕雞肉、烤豬肉、煙肉、火腿及紅椒等等..鋪滿了整個Pizza.卻又絲毫沒有影響到薄餅的鬆脆感😁薄餅更是以黑糖邊為主打.入口既香口又鬆軟.濃濃的黑糖味蜂擁而上😍加上啖啖厚厚的雙倍水牛芝士巴馬臣芝士🧀使人回味無窮🤤除了咸咸香濃的芝士外.還配搭上蕃茄醬和酸忌廉醬.酸酸甜甜的過癮之餘.口感層次十分豐富👍🏻🍗經典甜辣炸雞餐廳十分細心🫶🏻可以選擇一份或半份的份量🙌🏻多款炸雞任你隨意配搭.來到當然要一試經典甜辣炸雞.濃郁的甜辣醬淋滿每件炸雞上.令你每啖都可以品嘗出甜辣醬的香味😻入口啖啖香濃的甜辣味.配搭上脆卜卜的炸雞.香脆口感令人一試難忘😈除了鬆脆外皮.內裏卻包裹著鮮嫩多汁的雞肉.美味可口🤭🍸青蘋果檸檬特飲品嘗各種美食外.食品都偏向濃味道.因此在飲品方面.我挑選了比較清新的青蘋果🍏搭配檸檬🍋入口既清甜又清新.十分滋味🥳

🍕肉食狂人芝加哥

🍗經典甜辣炸雞
青蘋果檸檬特飲

🍸青蘋果檸檬特飲
青蘋果檸檬特飲
  • 經典甜辣炸雞
銅鑼灣登龍街出名超多食店,今次同朋友就襯Lunch係呢頭搵野食,原來佢地lunch有午市Menu,有意粉有手工薄餅,唔洗$100已經包左罐裝汽水同沙律,性價比好高🤎🌶️韓風辣雞柳粗管意粉 $88粗管意粉入面吸左啲辣汁好好味,雞柳份量都唔少,鐘意食辣既朋友仔要試下!🍕手工薄餅 (意大利辣肉腸) $98 10吋Pizza真係2-3個人share都可以,加入乾番茄辣肉腸、水牛芝士同番茄醬製作而成,入口外皮酥脆內餡豐富,記得襯熱食會有拉絲效果!🍋柚子梳打/ 蜜桃梳打 +$8 Lunch Set可以加+$8轉特飲,兩杯梳打都好清新有助解膩🍗韓式炸雞2件 +$38聽聞佢既炸雞好出名當然要試下! 有5款口味揀,今次揀左蜜糖芥末,外皮香脆,食既時候仲係好juicy,蜜糖芥末甜甜辣辣香口惹味🐙日式章魚小丸子 $58 🥟雞軟骨餃子$58另外今次都叫左兩款小食,章魚小丸子大大粒章魚夠爽口,外脆内軟,配上沙律醬一齊食更惹味雞軟骨餃子外皮薄脆,雞軟骨食落有咬口,同朋友Share剛剛好

🌶️韓風辣雞柳粗管意粉 $88

🍕手工薄餅 (意大利辣肉腸) $98

🍋柚子梳打/ 蜜桃梳打 +$8

🍗韓式炸雞2件 +$38

🐙日式章魚小丸子 $58
🥟雞軟骨餃子$58
2023-03-28 27 浏览
.◾️◾️◾️ 【 ✨銅鑼灣滋味韓式炸雞店✨ 】 ◾️◾️◾️▎多款韓式正宗炸雞 pizza 意粉選擇😋👍琴晚嚟到呢一間位於銅鑼灣嘅韓式炸雞店特別鍾意佢既logo設計🤓簡約得來又突顯到店舖嘅招牌菜就係炸雞,同埋Pizza✨◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:7 out of 10▎Will Revisit?:Yes▎人均消費:Ard HKD 200▎前往方法:銅鑼灣B出口步行2分鐘▎餐廳位置:📍 Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖◾️◾️◾️◾️◾️【 環境方面 】 ◾️◾️◾️◾️◾️👉Rating:8 out of 10餐廳面積雖然細但係可以容納到唔少食客晚間時間去到幾乎爆滿🤓👍可以反映餐廳嘅受歡迎程度由於餐廳主打韓國菜所以牆上面嘅電視機都一直播放最新嘅流行韓國歌曲🇰🇷令大家唔使去韓國都可以置身於濃厚嘅韓風之中✨◾️◾️◾️◾️◾️【 精選菜式 】 ◾️◾️◾️◾️◾️餐廳提供多款薄餅 炸雞 以及其他小食選擇我今次就嗌咗呢幾樣- (1) ✨泡菜烤肉手工薄餅✨👉Rating:7 out of 10呢個薄餅即叫即整😋所以熱

▎多款韓式正宗炸雞 pizza 意粉選擇😋👍

琴晚嚟到呢一間位於銅鑼灣嘅韓式炸雞
特別鍾意佢既logo設計🤓
簡約得來又突顯到店舖嘅招牌菜
就係炸雞,同埋Pizza✨

▎Overall rating:7 out of 10
▎Will Revisit?:Yes
▎人均消費:Ard HKD 200
▎前往方法:銅鑼灣B出口步行2分鐘
▎餐廳位置:
📍 Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

◾️◾️◾️◾️◾️【 環境方面 】 ◾️◾️◾️◾️◾️