2018-03-13 862 浏览
Mr. Right元朗有文青氣色嘅餐廳唔多,我選了這間Mr. Right,意外地有一頓愉快又難忘的晚飯!餐廳位於街角的餐廳不甚起眼,帶鄉村風得裝修風格不浮誇,恰恰讓人感到舒服放鬆。平日晚上,餐廳依然座無虛席,食客雖多但環境不會嘈吵。懶人最愛點set dinner,夠豐富又不用慢慢選擇。頭盤係巴馬火腿伴蜜瓜,蜜瓜爽甜,與巴馬火腿得香味十分配合。餐湯聞起有濃郁的黑松露味,入口剛是新鮮菇菌的香氣,很飽滿的味道,本人非常喜歡。另一款蔬菜湯味道清新,酸酸甜甜非常醒胃。意大利飯看上去已經很吸引,想不到非常有咁大隻帶子肉。帶子嫩滑,意大利飯香軟順滑,加上呢個醬汁更加香濃無比。另一款主菜選了豬仔骨,非常好吃!豬仔烹調火侯剛剛好,口感彈牙;醬汁濃度剛好在上面,不會油膩;本人很怕食到急凍太久肉質霉身,這次豬仔骨口感依然爽口,與醬汁很配;薯條算是點睛,增加了野味。甜品兩款各選了一樣,焦糖燉蛋蛋香濃郁,質感比較creamy;雲尼拿雪糕軟滑有奶香,不會太甜。沒想到芝士蛋糕是抹茶口味,給了我這個抹茶控加芝士控一個大大的驚喜!抹茶微澀配上芝士,減輕了飽滯感。很喜歡這裡的甜品,不會過甜,食飽飯再食也不會膩。Set d
Mr. Right

Set dinner還有配餐飲,點了比較清爽的檸檬茶。

剛開始聽到音樂還以爲是音響播,沒想到是駐唱歌人的演出!當天的表演者聲音很有磁性,演唱動聽之餘增加了不少氣氛,又是今天的另一個驚喜!

2018-03-05
2018-03-12 166 浏览
超級鹹!難食!同佢哋反映食唔到,太多醬!叫佢哋一係加番多d菜,減淡d鹹!佢哋死都唔肯!話係咁。完全唔接受客戶既意見,堅持自己係正常!我哋3個人食,都覺得太鹹,要夾硬食晒囉!
2018-03-06 193 浏览
今晚老友生曰,book 左mr right享受舒適環境和高質素美食,揀左二人餐頭盤有新鮮生蠔,長腳蟹,蝦,螺,好新鮮,只加檸汁,鮮味無窮龍蝦湯,香濃,打得好滑沙律好爽口,醬汁調較得恰到好處,咸度適中麵包望落好普通,食外脆內軟,熱辣辣海鮮意大利飯,軟硬適中,飯粒粒分明,鮮味無限加上龍蝦和蟹肉,食過真係會掛住令—個主菜就係我最鍾意既羊,買相十分吸引,七成熟岩岩好,嫩滑多汁,完全無so 味,必食之選,甜品,綠茶雪糕+燉蛋,唔太甜,岩岩好,平時唔太鍾意食甜品,但呢個真係正,全部食晒

頭盤有新鮮生蠔,長腳蟹,蝦,螺,好新鮮,只加檸汁,鮮味無窮

龍蝦湯,香濃,打得好滑

沙律好爽口,醬汁調較得恰到好處,咸度適中

麵包望落好普通,食外脆內軟,熱辣辣

• 迷你海鮮盤
2018-03-02 244 浏览
元朗有氣氛嘅餐廳唔多,有心思的友人選了這間Mr. Right,感謝好友的貼心與心意,有一頓愉快又難忘的生日飯!位於街角的餐廳不甚起眼,帶鄉村風得裝修風格不浮誇,恰恰讓人感到舒服放鬆。平日晚上,餐廳依然座無虛席,食客雖多但環境不會嘈吵。懶人最愛點set dinner,夠豐富又不用慢慢選擇,最後點了$498的二人餐。先來前菜巴馬火腿伴蜜瓜,蜜瓜爽甜,與巴馬火腿得咸香配合得剛剛好。聞起是濃郁的黑松露味,入口剛是新鮮菇菌的香氣,很飽滿的味道,喜歡不喜歡就看你對菇菌的喜好,本人讓滿喜歡的。春雞看上去小小一隻,想不到非常有肉。脾位嫩滑,雞胸位卻稍稍有試乾,加上醬汁比較惹味。另一款主菜選了魷魚意粉,非常好吃!意粉烹調火侯剛剛好,口感彈牙;忌廉汁濃度剛好掛在意粉上,不會油膩;魷魚本時很怕食到急凍太久肉質霉身,這次魷魚口質依然爽口,與忌廉汁很配;三文魚籽算是點睛,增加了意粉的鮮味。甜品兩款各選了一樣,焦糖燉蛋蛋香濃郁,質感比較creamy;雲尼拿雪糕軟滑有奶香,不會過甜。沒想到芝士蛋糕是抹茶口味,給了我這個抹茶控加芝士控一個大大的驚喜!抹茶微澀配上芝士,減輕了飽滯感。很喜歡這裡的甜品,不會過甜,食飽飯再

平日晚上,餐廳依然座無虛席,食客雖多但環境不會嘈吵。

巴馬火腿伴蜜瓜

黑松露野菌忌廉湯

香烤美國原隻野雞仔

北海道魷魚野菌忌廉汁伴紫菜三文魚籽

焦糖燉蛋配雪糕

芝士蛋糕配雪糕

Set dinner還有配餐飲,點了比較清爽的果汁。

一問店員才知駐唱歌人是近日新加入的環節,基本上晚上都會在餐廳演唱,我覺得有噱頭之餘也確實很吸引。有氣氛的餐廳、美味的食物、有心思的好友,完美又難忘的生日晚餐!

2018-02-22
北海道魷魚野菌忌廉汁伴紫菜三文魚籽
焦糖燉蛋配雪糕
芝士蛋糕配雪糕
2018-02-24 2040 浏览
因朋友23號生日,遷就她想鋸扒的心,所以挑了這間位於元朗西菁街偏向Fine Dining的Mr. Right。其實世上可能有Mr Right,但肯定沒有完美的口味,不過在Mr. Right吃完這一頓後,幾個人都一致評價——Choosing here is right。好在我們一早定了位,平日時間8點半左右竟然都全餐廳爆滿,座無虛席。我們挑了這個$698的 set dinner,Main Course的選擇都非常豐富,澱粉類2選1,肉類4選1,甜品更可以3選2。就算選擇Set都不會被局限住。等待上餐的時間,忽然聽到響起音樂——“Pretty woman yeah, yeah, yeah Pretty woman look my way”,哇!《風月俏佳人》(Pretty Woman)主題曲。原來有Singer現場表演,彈吉他、吹口琴,好像環迴立體音效,非常有感覺。首先上的是迷你海鮮盤(新鮮生蠔2隻、凍熟蝦4隻、翡翠螺4隻),蝦和翡翠螺的肉質爽彈,有口感。生蠔也很新鮮,雖然size不是特別大,但肉身爽滑。加一點檸檬汁,酸酸的味道提升了生蠔的鮮味,入口不太鹹也不會很重金屬味。煙燻三文魚凱撒沙
煙燻三文魚凱撒沙律,味道不錯,蔬菜上沙律醬略多,女生怕肥就不敢吃太多。
餐湯就有兩款可以選擇,干邑龍蝦湯的賣相、香味俱佳,把忌廉攪勻入去,湯質綿柔若絲,很滑。但可能因為熬得太濃郁,單單作為湯來喝略略鹹了一點,如果用來做成Risotto可能會更加好味。
黑松露野菌忌廉湯綿滑濃稠,入口不會滿口漿糊感,而是吃到粒粒分明的蘑菇粒,加上黑松露香非常強烈,相較起龍蝦湯的我更喜歡這個。
六百幾蚊的Set當然不會只有這些前菜,另外還有一份香煎法式鵝肝多士配紅酒鳳梨醋。鵝肝被煎到微焦,搭配著一塊酒紅色的水果(好像是李子)。
雖然鵝肝未算很厚,但一咬下去,甘腴油香纏繞著舌尖,清新的果酸又中和了鵝肝的油膩,感覺此時就好需要一杯紅酒來襯托這道美點。

新鮮波士頓龍蝦配芝士意大利飯,這個Risotto用了半隻龍蝦來做。米粒煮完後還保持一定嚼勁,蘆筍切段,還有一顆顆好像骰子大小的車打芝士粒在裡面,而且龍蝦被拆肉放在飯裡,所以一吃就會有四重口感—米飯的軟糯、蘆筍的爽脆、芝士的實淨、龍蝦肉的爽彈。

烤美國安格斯肉眼扒(10oz)配露絲瑪麗汁,這個牛扒大概是炭火烤的,表面酥脆且有碳烤香氣。
大大塊比我臉還大。

切開一看,五成熟掌控得剛剛好,肉還是帶著嫩粉紅色。份量真的很多,我們都吃不完。

甜點的意大利奶凍配綠茶雪糕,綠茶雪糕很濃郁,而且口感就像哈根達斯的那種柔滑無冰渣,配著不太甜的奶凍就剛剛好。

另一款是雜果雪葩配熱情果泡沫——

說是熱情果泡沫,但我覺得味道和顏色比較像荔枝。雪葩是芒果口味的,很綿綢香甜,搭配著底下的蜜瓜,一道清新又有顏值的甜點。

另外我們覺得很有心思的是,這晚有兩桌客人在慶祝生日,Singer會跑到生日的客人面前為他們唱上生日歌。

而且,我還看到隔壁桌的情侶,生日的那個人的肖像被畫到甜品上,畫的超級像!不知道是甜品師傅臨時發揮還是怎樣,我覺得超有Heart的!

Mr Right這裏,我就還沒遇到我的真命天子,但是起碼食物、環境、感覺、氣氛這些東西,都非常「right」,很值得推薦!我想下次有什麼大日子,我會再來一次,說不定下次來就帶著我的Mr Right了😊。
2018-02-22
  • 迷你海鮮盤
  • 黑松露野菌忌廉湯
  • 香煎法式鵝肝多士配紅酒鳳梨醋
  • 新鮮波士頓龍蝦配芝士意大利飯
  • 雜果雪葩配熱情果泡沫
 mr. Right 餐廳位置旺中帶靜、店內裝潢設計有型、還聘請現場歌手為大家唱歌增添浪漫氣氛。食物上在元朗區內可叫是十分出眾及有心思。唯獨是可能新年原故、人手不足而且服務態度也比較差。三催四請想要多隻碟也完全忘記、提完再提都是沒有拿碟分食物。而且還帶點不滿不耐煩。當天點了2人套餐、我喜歡他們的海鮮拼盤很新鮮、而前菜中的香煎鵝肝配上香梨也十分出色。而擺配方面也十分精緻美麗。可惜到肉眼牛扒我嫌醬汁味道過淡、帶不出牛排的肉質鮮美, 如同雞肋可吃不吃。

海鮮拼盤

香煎鵝肝配梨子
肉眼牛扒
2018-02-19
海鮮拼盤
香煎鵝肝配梨子
2018-02-15 146 浏览
新年出左 bonus 係要請屋企人食餐好。呢間餐廳係元朝千色附近都算就腳。有選擇困難症嘅我選二人套餐,😂貪佢set定曬唔駛簡太多。成個set食完係勁滿足,連挑剔的媽媽都勁讚。頭盤已經勁正,翡翠螺勁新鮮又爽,生蠔有淡淡海水味,講真頭盤已經好驚喜。三文凱薩沙津😂好多時覺得呢d set 嘅沙津都會細細份,點知勁大份,同普通dish 嘅份量一樣多,特別鐘意佢刨左兩種芝士落去,特別有層次。黑松露野菌忌廉湯配餐包黑松露陣味撲向鼻,餐包係好味有心思嘅包,唔係普通貨仔。法式鵝肝多士配紅酒鳳梨醋鵝肝煎得岩岩唔老,而個梨勁入味,夾落鵝肝一齊食可以減低油膩感👍波士頓龍蝦配芝士燴意大利飯食意大利飯最怕煮到好硬難消化,呢間煮得岩岩好,有口感得黎唔會過硬。而我係唔會放過最精華嘅龍蝦頭,食落去鮮味仲有膏添烤安格斯肉眼扒叫左七成熟,好好係佢絕對唔會過熟,肉汁好多,有淡淡焦香味。黎到甜品個part,其實大家都好飽,餐廳勁sweet 專登等耐少少先安,等我唔駛頂胃食。心太軟好出色,熱辣辣嘅流心朱古力漿配個雪糕係完美嘅結尾😎臨走發現佢有個小朋友playing corner 👻好正 岩曬一家大細,小朋友可以大玩特玩😹

有選擇困難症嘅我選二人套餐,😂貪佢set定曬唔駛簡太多。

三文凱薩沙津

黑松露野菌忌廉湯配餐包
黑松露陣味撲向鼻,餐包係好味有心思嘅包,唔係普通貨仔。

法式鵝肝多士配紅酒鳳梨醋

波士頓龍蝦配芝士燴意大利飯

烤安格斯肉眼扒
叫左七成熟,好好係佢絕對唔會過熟,肉汁好多,有淡淡焦香味。

2018-02-14 136 浏览
成日都鐘意係元朗搵食😂貪方便得黎附近又有好多好野食..係元朗放工想食西餐就周圍搵下有無啦,係西菁街附近見到呢間Mr right 就入左去🤣返工做到隻狗咁,放工真係要食好啲獎勵下自己,叫左成個dinner set 😅包哂前菜餐湯主菜甜品咩都有齊...第一個上個海鮮拼盤有哂生蠔珍珠螺同蝦,值得一讚係呢到每樣都勁新鮮勁鮮甜..同出面之前食過一啲勁霉既真係差太遠..特別係個螺唔係得個韌字,咬落好爽脆彈牙,兩隻都滿足唔到我😆。頭盤之後就到呢個黑松露忌廉湯,入口好creamy 但一啲都唔膩,黑松露味好出。而餐包又唔係一般出面常見個隻包,好有特色。仲有煙三文魚Cesar salad😍入面好足料,有煙肉,麵包粒配上醬汁好夾好refreshing 😀唔洗幾分鐘就清左成碟...個主菜個名好長😂「扒大虎蝦海鮮海膽忌廉汁配墨魚意粉」,上面隻蝦一啲都唔會霉,啲海膽仲好鮮甜。個意粉幾有驚喜,墨魚味幾重同其他好夾,唔會蓋過其他食材既鮮味,可以再encore。甜品係我好期待既一環,揀左個意大利奶凍配綠茶雪糕,入口好smooth唔會太甜,上面仲有粒粒芒果粒,配埋個綠茶味既雪糕真係大滿足😂擺盤好有心思。

2018-02-12 112 浏览
見網上有這麼多好評,難得這了一天假期,滿心歡喜帶家人去試一試元朗餐廳,沒想到上菜效率非常慢,更嚴重的是連吃餐包想加牛油,竟然回覆是只有廚房內的煮食牛油,沒想到這個價錢的餐廳竟然連買牛油的費用也欠奉。餐包夠熱,但完全沒有都麵包香味,失望。湯也不夠熱,二人餐的羊膝味道非常普通,不可口,意大利飯叫好少少,但也不是太特別。漢堡包餐的漢堡比個包細一大截,還要其他餐也吃完了還未到,理由是漢堡煮熟需時,沒想到一塊非常小的漢堡排也要這麼久。甜品也不見得美味,不特別。
餐包夠熱,但完全沒有都麵包香味,失望。

甜品也不見得美味,不特別。
2018-02-03 117 浏览
和媽媽補祝生日,由於媽媽想吃西餐,所以便來餐廳林立的元朗,走入這間Mr Right.午市時段有各款西式美食套餐,大部分都不用一百元,便可享用餐湯,沙律,主菜,甜品及餐飲,超值抵食。粟米忌廉湯好creamy,粟米味香濃,食得好滋味。田園風味沙律有清新的蔬菜,加上甜甜的柚子汁,越食越開胃。美國特級牛肉漢堡漢堡包大大件,漢堡扒牛味濃郁,內有多款配菜,提升口感的層次。燒美國安格斯肉眼扒配燒汁肉眼扒7成熟,內裡透紅,煎得恰到好處。奶凍奶凍很香滑,甜入心,媽媽很喜歡。熱mocha咖啡有拉花,別出心裁之作情人節套餐情人節還有情人節套餐,下次要和老婆來試試。

粟米忌廉湯
好creamy,粟米味香濃,食得好滋味。

田園風味沙律
有清新的蔬菜,加上甜甜的柚子汁,越食越開胃。

美國特級牛肉漢堡

燒美國安格斯肉眼扒配燒汁
肉眼扒7成熟,內裡透紅,煎得恰到好處。

奶凍
奶凍很香滑,甜入心,媽媽很喜歡。

熱mocha
咖啡有拉花,別出心裁之作

情人節套餐
情人節還有情人節套餐,下次要和老婆來試試。

2018-01-30 1313 浏览
住元朗成日經過西菁街,每次都想去Mr. Right食吓西餐,因為喺外面睇覺得個格局非常有情調,我諗兩個人去食個晚餐應該會幾浪漫。今日終於有機會試試浪漫一番,Book定檯準時8Pm到。入到Mr. Right,Waitress已經好快行到門口招呼,跟住安排入坐。坐底後望望餐廳周圍,如我所料真係幾有情調,跟住飲啖水再睇睇Menu。Waitress介紹個2人餐俾我哋,我見大概都係七百蚊,咁就決定Order2人餐啦!頭盤係迷你海鮮盤(新鮮生蠔2隻、凍熟蝦4隻、翡翠螺4隻)+煙燻三文魚凱撒沙律。坐咗大概5分鐘海鮮盤到,第一樣先試試生蠔,加少少檸檬汁再放入口,好重海水味而且好新鮮;接住翡翠螺,煙煙靭靭口感一流;凍熟蝦要剝殼所以最後食,啲蝦同樣非常新鮮,因個人口味我都落咗少少檸檬汁,我覺得咁食更能夠帶出蝦嘅鮮味。喺食最後一隻蝦嘅同時,凱撒沙律上場,一望見嗰3件煙三文魚,心諗有冇咁大卷呀!試試啲生菜先,微酸嘅Dressing真係令人更好開胃,跟住把生菜連埋麵包粒叉住一齊食,兩種唔同種類嘅脆夾埋一齊個感覺真係好奇妙,吸引到我想即刻再整多啖。三文魚都好肥美而且攤平後都好長,微微嘅煙燻味聞落好香,放入口仲香,
頭盤係迷你海鮮盤(新鮮生蠔2隻、凍熟蝦4隻、翡翠螺4隻)+煙燻三文魚凱撒沙律。坐咗大概5分鐘海鮮盤到,第一樣先試試生蠔,加少少檸檬汁再放入口,好重海水味而且好新鮮;接住翡翠螺,煙煙靭靭口感一流;凍熟蝦要剝殼所以最後食,啲蝦同樣非常新鮮,因個人口味我都落咗少少檸檬汁,我覺得咁食更能夠帶出蝦嘅鮮味。喺食最後一隻蝦嘅同時,凱撒沙律上場,一望見嗰3件煙三文魚,心諗有冇咁大卷呀!試試啲生菜先,微酸嘅Dressing真係令人更好開胃,跟住把生菜連埋麵包粒叉住一齊食,兩種唔同種類嘅脆夾埋一齊個感覺真係好奇妙,吸引到我想即刻再整多啖。三文魚都好肥美而且攤平後都好長,微微嘅煙燻味聞落好香,放入口仲香,所以我貪心地食咗兩片。
接住干邑龍蝦湯一到,濃濃嘅龍蝦味湧上來,急不及待要飲一啖,個湯濃味而好Creamy。飲飲吓我期待嘅香煎法式鵝肝又到啦,冇諗過咁厚喎,鵝肝上面有塊蘋果而底部有塊麵包,切開去三樣一齊再點埋佢哋嘅紅酒鳳梨醋,真係好好食。鵝肝個面煎得好脆,煮過嘅蘋果好入味,而且個鳳梨醋亦都教得好。
最後兩個主菜上場,分別叫咗”扒大蝦海鮮海膽忌廉汁配墨魚意粉”及”烤美國安格斯肉眼扒配露絲瑪莉汁”,兩個都外觀一流。先講個意粉,隻大蝦開邊燒,食落口感都好好,另外喺墨魚意粉上啲海膽亦非常新鮮。意粉覆蓋著濃濃墨魚味,連埋忌廉汁可算是唔錯嘅配搭。肉眼扒Order咗5成熟,塊扒Grill得恰到好處,而且肥瘦均勻,點一點佢哋個露絲瑪莉汁,微微酸更帶出肉眼嘅精髓,10oz原來份量都唔少。
最後甜品我哋叫咗”心太軟配雪糕”及”雜果雪葩配熱情果泡沫”,個心太軟真係好流心,用匙羹打開後濃濃嘅朱古力流出,朱古力甜度適中,再配埋雲呢拿雪糕加埋伴碟嘅木糠,口感交集。而雪葩亦是一個正確選擇,先試試啲泡沬,非常重熱情果味,底部有雜果而中間係芒果雪葩。雪葩味道濃厚,唔似一般嗰啲淡而無味,而且份量適中。最後二人餐亦包兩杯飲品,我哋叫咗熱檸茶同凍咖啡。
我發覺啲Staff係有留意客人,因爲每當差唔多食完一個Dish而下個就會自動上,加上Waitress們亦招呼得好好,非常之有禮貌。食物方面唔在講,整個Set無論味道與份量都無得彈。總括嚟講七百幾蚊有咁嘅質素同服務真係抵食之至~
迷你海鮮盤
雜果雪葩配熱情果泡沫
心太軟配雪糕
凍咖啡
2018-01-29 113 浏览
今日到元朗買嘢,不經不覺大家已經行到十級肚餓,我決定要去据扒來滿足我的肚子I’m ready先來一客餐湯來讓個肚做熱身先,南瓜忌廉湯,還有少少微熱,濃濃的南瓜🎃香味跟餐有個田園沙律,有栗米、車厘茄子,配上柚子醬汁很醒胃主菜「燒美國安格斯肉眼扒配燒汁-配意粉」,肉眼朳七成熟剛好,無諗過塊安格斯咁大塊,肉眼扒肉味香濃英式奶茶,Lipton 茶包慢慢滲出茶味來,配上一粒方糖幾別緻奶凍甜品,配上輕輕的可可粉,為甜品帶上點綴,幾香滑Set Lunch 都有好多款選擇坐位十分舒適

I’m ready

南瓜忌廉湯

跟餐有個田園沙律,有栗米、車厘茄子,配上柚子醬汁很醒胃

田園風味沙律

主菜「燒美國安格斯肉眼扒配燒汁-配意粉」,肉眼朳七成熟剛好
,無諗過塊安格斯咁大塊
,肉眼扒肉味香濃

英式奶茶

奶凍甜品,配上輕輕的可可粉,為甜品帶上點綴,幾香滑
奶凍

Set Lunch 都有好多款選擇

坐位十分舒適
2018-01-24
午餐
英式奶茶
  • 美國安格斯肉眼朳配燒汁
2018-01-26 98 浏览
因為見網上批論唔錯, 所以一早BOOK咗枱, 以事論事,食物同環境的確唔錯, 當晚見全場亦爆滿, 亦唔知是否係因為爆滿, 食物出嚟O既速度慢到出奇, 我哋5個人叫咗兩個二人套餐, 一齊SHARE嚟食, 點知每次出一碟, 每度菜要成15-20分鐘至有, 食到1個多鐘時我哋忍唔住問, D菜出得太慢, 問可否一次過出幾碟, 跟住佢就一次過出三碟啦, 果陣大約座咗8:40分, 點知出咗尼三碟時, 侍應就同我哋講, 9點鐘有BOOKING, (意思叫我哋9點離場, 我哋亦明白人哋做生意O既, 所以亦都回應OK)再過多大約10分鐘, 又有人過嚟問我哋D嘢嚟齊未, 我哋話仲有1個意粉, 4個甜品未嚟, 佢話幫我哋跟, 然後就有另一個侍應過嚟埋單, (我諗住可能方便佢哋做嘢, 所以就埋咗啦) 哈哈, 最好笑係跟住就有人嚟執嘢, 收我哋餐具, 我就同佢講我哋未食完架喎!!!佢至停手話唔好意思, 其實每次D食物都出得好慢, 但收嘢O既人就好快, 有幾次都係未食完, 佢哋問都唔問就收嘢, 有兩次都係我哋叫住佢, 佢至唔收(心諗無嘢呀, 隻碟仲有嘢唔係要問下人仲要唔要O既咩???)好啦! 到食完甜品同果個意粉

好啦! 到食完甜品同果個意粉剛好9點, 朋友去了洗手間, 然後又有個男職員走嚟, 話張枱9點有人BOOK咗, 我就忍唔住同佢講, 朋友去咗洗手間, 佢一出嚟, 我哋就會即走....而另一個朋友亦已忍唔住出聲同佢講, 唔係我哋想係到唔願走, 係你哋D食物嚟得遲, 到D食物一嚟到,轉頭就收嘢...個侍應仲駁咀, 話: 咁你哋食完我哋就梗係要收嘢架啦! 我個朋友見佢駁咀就更加滾啦! 話: 係未食完就收嘢呀! 對方至收聲, 同埋出面根本就無人等緊, 你催咩啫....總之就係食到一肚氣....大家都話, 算啦!無下次.......
2018-01-20
2018-01-25 112 浏览
今日同幾個同事去元朗Mr. Right食lunch,之前食過dinner,都覺得質素唔錯。所以今次試下食set lunch,睇下質素係咪一樣侍應介紹焗龍蝦~不過我地冇食,我地揀左食set lunch~是日餐湯-南瓜忌廉湯~味道唔錯,都夠濃田園沙律-係用柚子汁配沙律,味道清新,好醒胃主菜-$98燒美國榖飼豬鞍配燒汁,豬鞍肉好爽,唔靭,切開肉質唔乾,上面配左少少黑椒,加埋燒汁,都好夠味甜品-奶凍,唔算太甜、唔會太漏~分量恰好。配合埋餐廳環境,服務,都係一個不錯既食lunch地方

南瓜忌廉湯
是日餐湯-南瓜忌廉湯~味道唔錯,都夠濃
田園沙律-係用柚子汁配沙律,味道清新,好醒胃
甜品-奶凍,唔算太甜、唔會太漏~分量恰好。
配合埋餐廳環境,服務,都係一個不錯既食lunch地方
2018-01-24
南瓜忌廉湯
話說很久以前我曾光顧這家 Mr. Right, 但由於性價比不太高的關係所以沒有向大家介紹, 最近有網友極力向我推薦這家店, 所以我再去一次,看看有甚麼驚喜。 午市菜單便宜了很多, 一個價錢已經包括前菜、湯、主菜、甜品跟餐飲。 前菜 有柚子味的沙律,絕對是清新的選項 湯是日有南瓜忌廉湯,濃濃的南瓜味,很不錯! 主菜我點了茄汁煎牛舌配薯格,不像其它餐廳一樣,通常是薯條或薯蓉。炸薯格熱辣辣又脆卜卜,幾好味!牛舌份量十足,而且相當厚切,頗好。 茄汁燴雞/野菌煙肉茄茸意粉朋友點了這兩個,說不過不失,值回票價。 甜品有驚喜,有蛋白奶凍 餐茶係熱檸茶,這套餐具很美哦!
話說很久以前我曾光顧這家 Mr. Right,
但由於性價比不太高的關係所以沒有向大家介紹,
最近有網友極力向我推薦這家店,
所以我再去一次,看看有甚麼驚喜。

午市菜單便宜了很多,
一個價錢已經包括前菜、湯、主菜、甜品跟餐飲。

前菜
有柚子味的沙律,絕對是清新的選項

柚子味的沙律

是日有南瓜忌廉湯,濃濃的南瓜味,很不錯!

主菜

茄汁煎牛舌
茄汁燴雞/野菌煙肉茄茸意粉
朋友點了這兩個,說不過不失,值回票價。

茄汁燴雞
甜品有驚喜,有蛋白奶凍

蛋白奶凍

餐茶係熱檸茶,這套餐具很美哦!

2018-01-12
茄汁煎牛舌