2025-01-09
發現中環碼頭有間輕食嘅cafe, 仲好好view,有室外同室內座位,環境開揚,氣氛夠晒chill,重點佢係非牟利機構,支持唔同同能力&國籍的員工,呢樣係值得support嘅🤗Lunch set 幾抵玩,有晒頭盤、主菜、甜品同飲品都只係$155,唔洗加一,中環嚟講加上可以望海都算係咁😍頭盤我地揀左南瓜湯,味道清清地,食到少少南瓜碎,幾啱健康人士~主菜要左一個牛肉千層麵同薯仔魚肉批,千層麵芝味濃郁🧀 每層麵夾住滿滿牛肉醬,味道同層次都一流😋薯仔魚肉批都幾大份,裡面熱辣辣又夠creamy,食到魚肉粒幾鮮味🥔 甜品揀左carrot cake同apple crumble,apple crumble 有驚喜,蘋果蓉超香甜🍎 carrot cake 真係食到蘿蔔絲,真材實料🥕 杯Cappuccino拉花有心思,咖啡同奶嘅份量調配得好好☕