2023-01-19
上網睇到呢間burger新開,用自家澳洲牧場直送牛肉,於是特登去試吓新嘢。見佢舖頭唔大以為冇位,其實有上一層,都夠闊落👍🏼Counter攞menu睇睇,都算多款式,全英文menu 有feel,唔使睇啲古怪中文翻譯同友人試左兩款limited包: truffle同埋Japanese mustard, 跟左薯條同佢出自己名嘅signature sparkling lemonade 食物即整,等一陣就有,可以坐低等到有先出去攞先講個truffle burger: 包皮夠脆,睇介紹話係「天然酵母長時間發酵而成的酸種麵包」;牛肉煎得剛好,都係脆皮嘅;truffle 醬汁味道適中,唔會淡到冇味或者太濃;配合菇類&蔬菜,整體感覺唔錯到個mustard: 包同肉同上,mustard味道可以,但係醬汁太多,食到有d污糟 (因唔係自己食,只能大約講下)Sparkling lemonade 都好飲,同埋其實一般汽水可以做free flow, 鍾意飲汽水嘅實開心死薯條試咗crispy fries跟BBQ sauce, 可另外攞茄汁,薯條厚切口感唔錯;見隔離枱配cajun powder好似幾吸引下次試下最後,舖
見佢舖頭唔大以為冇位,其實有上一層,都夠闊落👍🏼
食物即整,等一陣就有,可以坐低等到有先出去攞
最後,舖頭9點last order, 可以稍為坐多陣,其實10pm先收就perfect