2021-11-30 32 浏览
又係介紹中環餐廳的時候,今次同樣由朋友帶路搵食。小店位於和安里,木系門面配搭日式燈籠,充滿和風感。餐牌選擇多多,包括:刺身、串燒、飯等等都有,一定可以得到滿足感。◽️ 8款刺身拼盤(2切) $268成隻刺身船上檯,夠哂霸氣又影到靚相!有牡丹蝦、帆立貝、三文魚、海膽、油甘魚、鱆紅魚等等,全部都好新鮮,而且魚類也是厚切,滿足哂口腹之慾。◽️ 特選串燒盛盒 (5串) $228豬牛雞樣樣有齊,牛舌燒得好脆好juicy荔枝豚肉卷有豚肉包住香甜荔枝,食落唔會覺得好膩;軟骨雞棒蘸蛋黃令口感更滑雞翼燒得外脆內juicy,真係款款都好食。◽️ 玉子燒加芝士 $108本身就咁叫玉子燒,但係店員話加芝士好味啲,一於信佢!玉子燒包裹住芝士,一咬就同時食到蛋香同芝士香,滿足哂。特別想講講店員有禮貌又夠主動,加茶都加得好勤力,加分加分!店家裝潢好日式,仲有吧檯可以坐。餐牌參考~~~

◽️ 8款刺身拼盤(2切) $268
成隻刺身船上檯,夠哂霸氣又影到靚相!

◽️ 特選串燒盛盒 (5串) $228

豬牛雞樣樣有齊,牛舌燒得好脆好juicy

雞翼燒得外脆內juicy,真係款款都好食。

◽️ 玉子燒加芝士 $108

特別想講講店員有禮貌又夠主動,加茶都加得好勤力,加分加分!

店家裝潢好日式,仲有吧檯可以坐。

餐牌參考~~~
2021-11-27 86 浏览
已經好耐冇約朋友到中環食飯,今晚同兩個朋友放工過嚟訂了Nunu燒餐廳。經過門口見到而家多了一啲燈籠,感覺好有日本風格。職員有推介清酒煮蜆,上枱見到好整齊好靚,顯好鮮甜另外湯有少少酒味唔錯。另外還點了芝士玉子燒,推介🤟🏻🤟🏻🤟🏻中間芝士非常濃郁🤪雜錦天婦羅鍾意食蝦,南瓜番薯都好味,整個天婦羅唔會太油😋😋😋另外點了燒茄子,有驚喜🤗🤗看賣相以為一般,但原來好夠味,上面還加了一啲木魚絲😋😋另外還點了軟骨雞棒,牛脷,安格斯牛肉串,軟骨雞棒可以沾上蛋汁推介🤗🤗牛脷是厚切的都唔錯安格斯牛肉中間是粉紅的,我覺得ok😋😋朋友就覺得有點生整體質素中上,會同朋友再嚟😋

另外還點了芝士玉子燒,推介🤟🏻🤟🏻🤟🏻中間芝士非常濃郁🤪

另外還點了軟骨雞棒,牛脷,安格斯牛肉串,
軟骨雞棒可以沾上蛋汁推介🤗🤗
牛脷是厚切的都唔錯
安格斯牛肉中間是粉紅的,我覺得ok😋😋
朋友就覺得有點生

整體質素中上,會同朋友再嚟😋
2021-11-10 339 浏览
三文魚$68 五片 仲有八折👍🏽👍🏽係我食過咁多三文魚之中最好食嘅勁肥~勁新鮮~勁厚🤤🤤🤤另外溫泉蛋豚肉蔥飯 勁多蔥好好撈 🤤🤤🤤中環區性價比高 見佢壽司set 都唔貴 下次一定再試佢👍🏽
三文魚$68 五片 仲有八折👍🏽👍🏽
係我食過咁多三文魚之中最好食嘅
勁肥~勁新鮮~勁厚🤤🤤🤤
另外溫泉蛋豚肉蔥飯 勁多蔥好好撈 🤤🤤🤤
中環區性價比高 見佢壽司set 都唔貴 下次一定再試佢👍🏽
  • 三文魚
2021-11-01 294 浏览
從未食過牛肉咖哩飯係牛肉還牛肉,咖哩還咖哩,分開煮,牛肉仲要食得出係清水白灼,因為成功保留左雪味。魚生飯份量迷你,用平時外買例湯的透明膠碗裝都仲係得半碗,食完好似冇食過野咁。
外卖自取
呢排經常都會食午餐同晚餐因為憑午餐收據就有晚餐85折一早訂左位 安排左個好闊落既位置因為經常要見客 日本野係最好 閒日晚餐 唔怕嘈 方便傾談星期五就非常爆滿 亦會有啲嘈 不過happy Friday 明白既最近做緊第二支sake 半價愛酒既我 係非常好 啤酒又有買一送一個日時令生蠔 推廣價$388/10平時個種$28/4隻 就會大隻d 肥d呢杯係suntory half beer半黑啤半白啤 唔係周圍有呢個金目鯛好味~~~~~~~~online 落單
呢排經常都會食午餐同晚餐
不過happy Friday 明白既

最近做緊第二支sake 半價
愛酒既我 係非常好
啤酒又有買一送一

呢個金目鯛好味~~~~~~~~
online 落單
  • 金目鯛
  • 厚切牛舌
2021-09-27 713 浏览
NUNU燒未搬之前 間舖位坐得好逼好辛苦搬左新舖之後 坐得舒服左 (雖然都唔係十分闊落)我最鐘意食火山芝士豚肉飯成碗飯到鋪滿燒過嘅芝士 好香 好靚!芝士下面係茄汁豚肉飯 成個味都好夾好味!
NUNU燒未搬之前 間舖位坐得好逼好辛苦
搬左新舖之後 坐得舒服左 (雖然都唔係十分闊落)

我最鐘意食火山芝士豚肉飯
成碗飯到鋪滿燒過嘅芝士 好香 好靚!
芝士下面係茄汁豚肉飯 成個味都好夾

好味!
2021-09-20 424 浏览
話請我食生日飯喎,揀咗呢間靜靜地嘅餐廳。話晒都係星期六嘅中午時份。我哋係第一台客人,但坐都食完為止都好似唔見有其他客人。先食個生蠔,太重海水味,唔係我杯茶。都唔知本身隻蠔鮮唔鮮甜。自從食過好小小既日本野,就覺得一定要食下前菜,淮山真係唔小得。好味!再加芥辣八爪魚。叫左個串燒拼盤,唔太抵食,$288 五串!牛舌太薄,乾乾的!雞肉串有鮮雞蛋沾下還算不錯!豚肉荔枝普普通通!雞翼濕濕地,雞皮脆!牛柳中規中矩!刺身拼盤$488,帶子普通、鮮魚比較多、蝦鮮甜味美、海膽真的不錯(店員有禮地話唔夠紫菜可以問佢地添加)可惜附送嘅紫菜太軟,我哋已經冇興趣包紫菜食。中拖羅同大拖羅還不錯,無根!鵝肝有兩件,一件厚身一件薄身,厚身嘅非常好味,薄身嘅朋友食咗話乾到爆。茄子煮法特別,本身無加調味,要自行加醬汁。最後有雞軟骨,好大份量,兩個人食太油膩了。甜品始乎是這一餐既高潮!高水準自家製,不太甜!令我地要轉移陣地去食甜品。

中拖羅同大拖羅還不錯,無根!

茄子煮法特別,本身無加調味,要自行加醬汁。

最後有雞軟骨,好大份量,兩個人食太油膩了。

2021-09-18
2021-07-09 1616 浏览
對上一次已經是幾年前,原本已經搬到旁邊大舖,新店比以前大了很多,裝修很有日本的感覺。今晚約了在好朋友到這裏重聚剛剛坐下店員推介金目鯛刺身,點了試一試,比想像中肥美,而且我很少食白身魚,美味另外還點了去鯛魚、油甘魚和三文魚刺身,全部刺身都好新鮮、美味,而且刀工華麗。很喜歡玉子燒的到,見識少食我第一次見到鰻魚玉子燒,不得不讚師傅把鰻魚藏在中間,有驚喜的感覺原來鰻魚的味道和玉子都非常配合。有很多食物想試,下次再來

今晚約了在好朋友到這裏重聚

原來鰻魚的味道和玉子都非常配合。
有很多食物想試,下次再來

• 鰻魚玉子燒
2021-07-04 1015 浏览
以前仲細就到中環區喜愛夜蒲,而家老喇,到中環區只可以找好西吃😂 今次就黎到位於蘭桂坊內街的Nunu 燒#sushi拖羅三點壽司 $328🌕🌕🌕🌗🌑其實V小姐係壽司迷🙈諗唔到食咩可以餐餐都食壽司🍣🍣🍣而今次的壽司亦沒有失望,拖羅很新鮮,特別喜歡中拖有一點魚油香但又不太膩的感覺☺️特選炙燒盛 $121 🌕🌕🌕🌑🌑V小姐其中最喜歡的就是火炙壽司,覺得炙壽司有一種特別的香味。而今次最欣賞就是它的火炙魚背,魚油的香味都燒出來了🤤 #炸物炸雞軟骨 $58🌕🌕🌕🌕🌑雖然賣相不太討好🙈但我反而覺得係全晚其中一樣最好味嘅食物🙈 調味控制得很好,就算放耐左都唔會話 "林" 哂,值得推介#串燒蒜味一口豚 $98🌕🌕🌕🌕🌑這款也是今晚覺得好吃的一道菜,豚肉燒得剛好,而且很香,會令人想一吃再吃!口式炒雜菜 $98🌕🌕🌗🌑🌑真心說話是有點普通,價格亦有點偏貴🙈 如果不是很缺菜,就建議未必點這個了#General環境:🌕🌕🌕🌑🌑整體:🌕🌕🌕🌑🌑V小姐也是第一次到Nunu 燒,整體感覺是價錢偏貴(可能這是中環區的價錢吧🙈)食物與價錢未必成到正比。店內的座位偏窄,但明白中環寸金呎土。如果打算到Nunu 燒的朋友,V小姐會

#sushi

🌕🌕🌗🌑🌑

#General
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
整體:🌕🌕🌕🌑🌑
V小姐也是第一次到Nunu 燒,整體感覺是價錢偏貴(可能這是中環區的價錢吧🙈)食物與價錢未必成到正比。店內的座位偏窄,但明白中環寸金呎土。如果打算到Nunu 燒的朋友,V小姐會建議多點炸物類和串燒,性價比會高一點🙈

身為酒鬼既我 無意中發現呢間餐廳6點至9點 生啤買一送一$88 有2杯 非常抵飲之前星期五walk-in 都要等位原來閒日會少人咁多WhatsApp 佢地留位 即時覆有冇位非常好👍刺身都好鮮 全部有好味呀 試過尖沙咀某d 壽司店 啲魚冇味😅中拖-好肥美juicy 蔥吞拿魚腩軍艦-正 之後再encore 左赤身- 有佢獨特既鮮味三文魚腩 - ok 冇根海膽- 加膽 ok 不過自己比較鐘意呢間餐廳既日本海膽火灸三文魚🍣Juicy 魚味濃醬燒牡丹蝦追加左d刺身 油甘 金目鯛 啤酒足足飲左6杯先收手 😆仲試左suntory 黑啤 唔係周圍有佢晚黑啤飲😋😋😋
身為酒鬼既我 無意中發現呢間餐廳

仲試左suntory 黑啤 唔係周圍有佢晚黑啤飲😋😋😋

八款刺身拼盤
  • 日本生蠔
2021-04-07 2252 浏览
而家疫情回穩,多左人外出食飯,好彩食12:00,所以好易搵位,無須大排長龍,去到即有位。餐廳細細間,燈光暗暗,店員帶我坐類似 bar 檯既座位,對於細粒既我,要半跳 un 上張凳,其實坐得幾唔舒適。講返食物方面,我叫左個粒粒魚生丼,同事叫左個三色魚生丼,我地各自加$25轉套餐,套餐包一個麵豉湯,沙律、豆腐,甜品。魚生都幾新鮮,唔錯既,不過略嫌細碗,縱使轉套餐,大食既人會唔夠飽。個麵豉湯比較咸左d,沙律同豆腐都過得去。甜品係一個泡芙,好明顯係超市果類,好過叫冇咁。整體係不過不失,以呢個價錢食到呢你質素既魚生,算係優質架喇
三色魚生丼
粒粒魚生丼
加$25既套餐
2021-04-01
三色魚生丼
粒粒魚生丼
加$25既套餐
2021-03-23 1242 浏览
呢間中環嘅日本餐廳食物都算唔錯,不過非常反映到香港寸金尺土嘅特色。 啲三文魚都幾好食🍣🍣,逢系生嘅海鮮都幾好,但舊飯就無醋香,所以建議叫刺身好過壽司😝😝 我食咗牛油果炸蝦卷,個賣相唔錯,但佢每舊都內置wasabi🙈🙈有少少搶咗牛油果味🥑🥑。炸蝦好香🍤🍤,建議叫炸野。另外個牛油果軟殼蟹手卷都好正,軟殼蟹香脆無渣,只系紫菜就無咁脆了😄😄 豚肉烏冬水準唔錯🤓🤓湯底香,烏冬系較粗嗰種,但唔算太硬。好多片肉。加咗$20加黑松露,但佢淨系比個兜擺開個賣相麻麻😄😄但都比平時湯麵啲黑松露多嘅。呢度有個態度好好嘅waitress 姐姐嘅,不過其他人就一般般。座位比較窄😄😄我地坐Bar枱對正師傅手握壽司嘅位。當店員嚟拎壽司去傳菜,個手袖有幾次都掂到我地嘅食物,咁樣好容易有細菌傳播。

2021-03-05 1080 浏览
We came to this restaurant to celebrate my friend’s birthday. Service here needs major major work. Firstly, food took forever to get here. I ordered a sushi which took around 1.5 hours to reach me (I ordered at around 7:45pm, it got to me around 9:10pm). This was after issuing two chasers to the server. Secondly, when it came to serving the cake, the server neglected to provide us with any plates or cutlery (only provided upon request). The cake was obviously melted as well, which was extremely

Secondly, when it came to serving the cake, the server neglected to provide us with any plates or cutlery (only provided upon request). The cake was obviously melted as well, which was extremely disappointing. I expected a bit more given that they charged us a HK$100 cake cutting fee. Not to mention I had to ask our server twice before they even served our cake.

Thirdly, the servers served us the wrong food twice. Whilst ordinarily this wouldn’t be an issue, given the pandemic, this is worrying for other diners as their food has been exposed to strangers with their face masks off. Given how important it is for restaurants to keep up the covid prevention practices to remain open, I would have expected the servers to be more vigilant than usual.

Although the food was decent, the problematic service had made the dining experience extremely frustrating. Will not recommend and will not be coming back.

It’s very unfortunate as the food wasn’t bad, hope the restaurant can take these comments seriously and make some substantial improvements.
2021-02-23 1022 浏览
終於可以外出晚餐對上一次來可能已經是兩個月前,今晚放工同朋友再次來這間日式餐廳甫入座店員已經送上熱茶我們點了大拖羅、中拖羅、赤身(set $328)大拖羅油脂分布平均肥美,入口即溶中拖羅亦高質,油脂較少,不會太油膩 大力推介這個日本小川海膽,感覺去了日本,海膽鮮甜有海水味,不用醮豉油更能夠食出其鮮味繼續肥美之旅,還點了六件火炙左口魚邊壽司,燒過的左口魚比起刺身更加惹味朋友很喜歡這裏的三文魚刺身,而我比較喜歡牡丹蝦同帶子刺身整體食物都非常新鮮,座位在中環來說算是寬敞,職員都很殷勤,下次會再來試試其他燒物。
終於可以外出晚餐

甫入座店員已經送上熱茶

我們點了大拖羅、中拖羅、赤身(set $328)

大拖羅油脂分布平均肥美,入口即溶
中拖羅亦高質,油脂較少,不會太油膩

拖羅

小川海膽壽司

火炙左口魚

朋友很喜歡這裏的三文魚刺身,而我比較喜歡牡丹蝦同帶子刺身

2021-02-22
拖羅
小川海膽壽司
火炙左口魚
  • 小川海膽
  • 拖羅刺身
  • 火炙左口魚壽司
叫左大滿足壽司盛合 兩份 自取$156x,海膽軍艦21件$770、蟹籽沙律$51 大拖羅、三文魚子軍艦、油甘魚腩、三文魚、三文魚腩、帆立貝、甜蝦、鰻魚、蟹子、蔥吞拿魚腩蓉、玉子、火炙三文魚腩加州卷大拖:超厚切 比donki好食好多 食落去油脂四溢 係口入面溶化曼魚: 唔腥又juicy 外賣唔會乾晒海膽: 夠鮮 因為我係中環買去元朗度食 都驚熱左 好彩佢地比左塊冰我 壽司冇熱晒蟹籽沙律 : 必點😂 勁鐘意食開胃 外賣份量好似仲多過堂食

加州卷

曼魚: 唔腥又juicy 外賣唔會乾晒