2019-12-18
<<呀媽帶我去威系列>>6呀媽講左好耐話想黎呢間位於ICC 118樓既bar,見到openrice有8折,所以終於就book左同佢黎食啦~118樓真係唔同啲,香港既夜景原來係咁靚~因為我地勁早就黎飲野,所以幾乎係無乜人~小本本design好靚~本來我揀左另一杯wood,但侍應提我個杯比較strong,雖然寫住bitter chococlate,但基本上唔會飲到朱古力味,而且比較smoky。然後佢推介左一杯metal比我,話都係比較受歡迎,而且無咁strong。聽佢講果然無錯呢杯好岩我,造型靚靚,有啲酸酸甜甜咁,但係又唔會過份甜,唔會好strong,比較適合女仔飲。跟住呀媽聽到呢杯比較strong之後,馬上揀左我原先揀呢杯造型比較獨特,我試左一啖,唔會話真係好strong,不過的確唔係我鐘意既味道。然後我地點左個迷你和牛漢堡,加洲卷同芝士蛋糕食。佢呢個和牛漢堡真係無得彈,牛肉多汁軟嫩,麵包新鮮鬆軟,稍為烘過一下,十分香口。加洲卷唔係平時壽司鋪食開個款,佢呢個包蟹肉同牛油果。牛油果睇得出應該岩岩切無耐,蟹肉完全唔腥,有少少沙律醬係入面,又係好好食。最後既芝士
小本本design好靚~
然後我地點左個迷你和牛漢堡,加洲卷同芝士蛋糕食。
最後既芝士蛋糕配菠蘿及柚子雪芭。雪芭有濃濃既柚子味,菠蘿輕輕燒過,有層焦糖係上面,食落去酸酸甜甜,而且都幾多汁。芝士蛋糕雖然比較細,但係十分軟滑,同埋有好香既奶同芝士味。
埋單760蚊左右,咁既價錢,有咁既景同咁既食物質素,都算係十分之抵,而且氣氛都好好,可以比人relax下。侍應都好nice,有過黎介紹下佢地既cocktail同埋同客傾下計。