2022-12-29
灣仔近利東街呢邊都有不少美食,呢間意大利菜小店由🧑🏻🍳意大利廚師主理,餐廳重有户外座位,涼涼地的天氣,坐外面都好舒服👍🏻.🍕Carbonara $198全部Pizza都係即叫即製,新鮮熱辣辣,而且12吋size剛剛好。薄餅餅底用上家傳配方秘製,食落真係比起坊間的香脆,但又唔會覺得乾。Pizza上面香濃的🧀芝士,加上惹味的奶油蛋黃醬汁、咸香的🥓煙肉、黑椒,真係好香濃惹味😋.🍝Tagliatelle Al Mare $189手工寬扁麵軟硬適中,無條都沾滿惹味的🦞龍蝦汁,入面重有不少新鮮彈牙的🦐蝦肉、紅蝦尾,龍蝦控必點。.🍰Homemade Tiramisu $78這個真的有驚喜,美味之餘,重係減少了90%糖分,食多左都不怕。手指餅包含有機意大利 Rimbo濃縮咖啡☕️,加上香滑的鮮忌廉 、朱古力粉、🍫朱古力、Rum酒,食落甜甜度適中又美味✨
🍕Carbonara $198
🍝Tagliatelle Al Mare $189