2024-11-18 6951 浏览
8月份從網路上知道這間餐廳開張已準備找一個日子過來品嚐,剛好今天在附近戲院看完電影順道去吃。餐廳以木化石為主題,店內有木化石展品,木檯木椅都是用一些廢棄木材製造,很有心思,而餐廳最吸引人之處相信就是那一段高樓底帶有歐陸風格的長廊,高空上一排一排橫型木架串上一波又一波的白色流線天頂,造型十分優美,進來用餐的客人又怎能不在此長廊留影呢。地板用了米色和棕色色調,配上大地色系的主調,進入餐廳用餐就像去了外國一樣,一切都令人看起得舒服。今天我們二人三時來到,看沒有供應下午茶套餐,就選了午市套餐,套餐比散點較化算。午餐有分三道菜148元一位和四道菜168元一位,價位不貴。三道菜和四道菜分別是湯和沙律只選其一或全部要。我們都選三道菜,一位要湯,另一位要沙律,然後各選一不同主菜,這樣可以互換品嚐。是日餐湯:甘荀忌廉湯,上檯時湯碟是暖的,口感濃稠綿密,湯放到咀內很充實,鹹甜適中。沙律:柚子醋大蝦沙律:柚子醋的微酸甜輕輕拌勻整份沙律食材,沙律菜及大蝦都十分清爽,那些車厘茄及南瓜粒鮮味好吃,這個醬汁真是沙律的妙配。主菜:香煎盲槽魚:上檯時也是暖碟,盲槽魚的魚皮及四周的肉煎得香口,微微焦黃而不過度。魚肉口感細
是日餐湯:
沙律:
主菜:
香煎盲槽魚:上檯時也是暖碟,盲槽魚的魚皮及四周的肉煎得香口,微微焦黃而不過度。魚肉口感細嫩,醮上嫩綠色的羅勒忌廉同吃,增加食味。這件魚只挑到少量魚骨,所以不用擔心會哽喉。伴菜有邊豆,西蘭花,芽菜,全部都清爽。
煙三文魚酸種薄餅:我看介紹知道餐廳自設烤爐,所以加20元選了這款薄餅試試。薄餅放在一個大木圓碟上,迷你綠色菠菜配上橙紅的三文魚,賣相好看。自已較喜歡吃厚身餅底,但這款餅身較薄,餅底是鬆軟但邊沿較硬身。三文魚可咀嚼,迷你菠菜夠嫩保持濕潤,但我覺芝士份量不夠多,未有拉絲的效果。這種薄餅沒有預期的好吃。
甜品
意式芝士蛋糕:這個甜品我很喜歡,因為口感夠濕潤,但又不是糊狀,入口慢慢感受到那薄層朱古力的甜香,漸漸又品嚐到蛋糕的鬆軟。甜度合
口味。
餐飲選了咖啡,一杯大咖啡跟著一個牛奶小杯子同上,可按喜好加入奶。先喝了口齋啡,味偏苦及較薄,還有一股烘豆的焦味,還是加點奶和糖較好飲。

看過吃過,整體不錯,雖然有些食品不對自已胃口,但只是小事,最重要餐廳讓你坐得舒服,吃得開心。
甘荀忌廉湯
柚子醋大蝦沙律
香煎盲槽魚
意式芝士蛋糕
2024-11-08 8617 浏览
假日同友人到荃灣食飯,主要去間新開的cafe,以木化石為主題,甚有特色,大約12:00去到,唔太多人,但想坐的主要位置已full 。餐廳旁為 NOC Coffee Co.咖啡吧。餐廳面積頗大,樓底高有空間,大地色為主調,四周滿佈乾花的佈置,玻璃窗透入的光線感覺自然柔和,位子寬敞,坐得舒適。化石的展覽,猶如置身博物館。餐牌,星期六都有Lunch Set,都幾好,我們3人,叫了3個Set開心Share。4-course(前菜+湯+主菜+甜品),$188。Cappuccino,跟餐+$30,可享用NOC Coffee,口感綿密順滑,咖啡味濃。是日餐湯,椰菜花忌廉湯,椰菜花味恰好,口感稠身,味道清甜。柚子醋大蝦沙律,大蝦爽口,沙律菜新鮮,有清新的柚子香氣,味道酸甜醒胃。香煎盲槽魚,魚肉軟滑鮮香,伴上清新微甜的羅勒忌廉汁,味道不俗。法式普羅旺斯烤雞,賣相精緻,外皮脆,雞肉嫩又入味,烤薯仔大件香口。煙三文魚酸種薄餅(+$20),餅底厚薄適中,口感煙韌,煙三文魚鹹香,食落唔算好膩。Tiramisu,小小的一件,滿足下想食甜品嘅口癮,味道淡唔夠濃郁,普通。食物正常水準,環境取勝,服務態度正常。本身想行

餐廳旁為 NOC Coffee Co.咖啡吧。

化石的展覽,猶如置身博物館。

4-course(前菜+湯+主菜+甜品),$188。

是日餐湯,椰菜花忌廉湯,椰菜花味恰好,口感稠身,味道清甜。

食物正常水準,環境取勝,服務態度正常。
本身想行下木化石公園,可惜下雨冇去到。
午餐
2024-08-23 23231 浏览
最近網上有很多人都介紹這間新的打卡餐廳,為食的兩兄弟當然都會想去試一試,希望為大家試出真實食評,介紹一些好的餐廳給大家。環境佈置上真的有點特色,別具風格,尤其是那個猶如教堂的打卡位,相信不少人都慕名而來。另外一些化石為主題的裝飾也相當特別。至於食物方面就好壞差半,當日我哋對午餐食物興趣不大,只叫了一個餐再散叫了其他食品。如果想點選比較有特色的食物,是需要下午三點後的。4-course(前菜 +湯+ 主菜一款+甜品)$158 /每位凱薩沙律配三文魚(羅馬生菜、香草麵包粒、巴馬臣芝士、煙肉粒)生菜清新爽脆,配上麵包粒和三文魚幾開胃。🌟辣肉腸酸種薄餅(+$20)意大利辣肉腸、番茄醬、意大利水牛芝士味道尚可,但略嫌有點細塊,份量太少。薄餅底偏厚,辣肉腸都不少,芝士都多同夠拉絲。跟餐甜品🌟芒果熱情果千層蛋糕千層蛋糕味道幾新鮮清新,不會太甜,味道不俗。+$30 可以選擇NOC Coffee 咖啡🤩另外散叫了🌟 紅酒糟虎蝦捲意粉 $158我們幾喜歡這個捲意粉,因為口感不錯,有咬口,煙煙韌韌,感覺幾得意,又不會太硬,怡度好處。🌟北海道帶子蘆筍天使麵 $148帶子都夠大粒新鮮,但我比較喜歡意粉多於天使麵

4-course
(前菜 +湯+ 主菜一款+甜品
$158 /每位

凱薩沙律配三文魚
(羅馬生菜、香草麵包粒、巴馬臣芝士、煙肉粒)
生菜清新爽脆,配上麵包粒和三文魚幾開胃。

🌟辣肉腸酸種薄餅(+$20)
意大利辣肉腸、番茄醬、意大利水牛芝士

跟餐甜品
🌟芒果熱情果千層蛋糕
千層蛋糕味道幾新鮮清新,不會太甜,味道不俗。

+$30 可以選擇NOC Coffee 咖啡🤩

另外散叫了
🌟 紅酒糟虎蝦捲意粉 $158

🌟北海道帶子蘆筍天使麵 $148
帶子都夠大粒新鮮,但我比較喜歡意粉多於天使麵,所以相比之下,我覺得捲意粉更勝一籌。

🌟特色木化石朱古力餅 $78
這個令人失望的朱古力餅,大部分都是cream,非常之甜,口感一般。如果是招牌甜品的話,這個價錢不能接受。

☹️其實餐廳內的侍應服務態度真的一般般,,差不多9成男侍應的語氣都不算太有禮貌,如果想更多人光顧,希望可以改善一下。

🩷值得一提,餐廳外面就是荃灣如心園木化石公園,有時候可以進餐後去參觀,館內展示逾百件博物館級木化石,讓小朋友都可以增加更多課外知識。
2024-08-07
前排係社交平台 碌到好多人介紹這家開業近半年的餐廳,睇相感覺環境好有氣派感🤣就係咁吸引左我同男朋友book位睇下究竟有無照騙~ 😆😆踏入PARKSIDE@NINA 第一時間環觀四週,裝橫真係好有特色,特別係那個半圓天花的打卡位,像置身於教堂一樣。半圓卡座坐好有feel,燈光都做得好好。👍👍♡︎龍蝦泡沫濃湯((蒜蓉包)♡︎ $98湯的味道不錯,飲到濃郁既鮮味,湯底仲有蝦肉,蝦肉口感食都好鮮。蒜蓉包比較脆身,將個包沾滿蝦湯,味道好夾!♡︎風乾火腿蘑菇薄餅♡︎ $158𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 一上枱嗰陣香氣四溢,名符其實帶俾我哋新鮮出爐嘅感覺。餅底厚度適中,焗得乾身香脆,熱熱地咬落去好香脆。風乾火腿帶點鹹香配上pizza餅底口味合到好處♡´・ᴗ・`♡♡︎原隻香蒜迷迭香烤雞♡︎ $198香蒜迷迭香烤雞配焗薯,烤雞薄薄一層外皮好脆,一啖皮配一啖肉咬落去好Juicy ,肉質都幾嫩滑 。sauces係一個令雞肉味道更上一層樓既位 沾上醬汁既雞肉實在太惹味了😋 ♡︎紫薯牛奶♡︎ $48紫薯牛奶顏色好夢幻,擺盤一樣好打卡able。飲落味道很質樸,飄著淡淡的紫薯甜香 。♡︎蘋果汁♡︎ $38蘋果汁一般都好難失手 正常發揮!
前排係社交平台 碌到
好多人介紹這家開業近半年的餐廳,
睇相感覺環境好有氣派感🤣
就係咁吸引左我同男朋友book位睇下究竟有無照騙~ 😆😆
踏入PARKSIDE@NINA 第一時間環觀四週,
半圓卡座坐好有feel,燈光都做得好好。👍👍
♡︎龍蝦泡沫濃湯((蒜蓉包)♡︎ $98
湯的味道不錯,飲到濃郁既鮮味,
湯底仲有蝦肉,蝦肉口感食都好鮮。
蒜蓉包比較脆身,將個包沾滿蝦湯,味道好夾!
♡︎風乾火腿蘑菇薄餅♡︎ $158
𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 一上枱嗰陣香氣四溢,
名符其實帶俾我哋新鮮出爐嘅感覺。
餅底厚度適中,焗得乾身香脆,
熱熱地咬落去好香脆。
♡︎原隻香蒜迷迭香烤雞♡︎ $198
香蒜迷迭香烤雞配焗薯,
烤雞薄薄一層外皮好脆,
一啖皮配一啖肉咬落去好Juicy ,
♡︎紫薯牛奶♡︎ $48
紫薯牛奶顏色好夢幻,擺盤一樣好打卡able。
飲落味道很質樸,飄著淡淡的紫薯甜香 。
♡︎蘋果汁♡︎ $38
蘋果汁一般都好難失手 正常發揮!
  • 風乾火腿蘑菇薄餅
2025-01-11 0 浏览
今日同老公嚟荃灣呢間PARKSIDE@NINA食晚餐,餐廳環境好靚,裝修好有格調,好啱情侶、夫妻👍座位舒適,環境闊落👍水牛芝士蕃茄薄餅要讚一讚佢嘅Pizza整得好好,Pizza嘅底同邊都好脆,入面嘅餡就有好香濃嘅芝士味,比一般嘅Pizza店出色👍紅酒糟虎蝦捲意粉呢碟意粉入面嘅虎蝦好大隻,而且又彈牙又新鮮,份量亦都唔少👍食到淡淡嘅紅酒味,味道唔錯👍特色木化石朱古力餅見到呢款甜品係廚師推介,於是試吓先!呢款甜品外型好靚好精緻,食落去有好濃嘅朱古力味,啱晒朱古力控嘅我😋間餐廳環境好靚好啱打卡,而且食物質素唔錯,價錢亦唔算貴👍

水牛芝士蕃茄薄餅

紅酒糟虎蝦捲意粉

特色木化石朱古力餅
見到呢款甜品廚師推介,於是試吓先!呢款甜品外型好靚好精緻,食落去有好濃嘅朱古力味,啱晒朱古力控嘅我😋

間餐廳環境好靚好啱打卡,而且食物質素唔錯,價錢亦唔算貴👍
2025-01-11 0 浏览
如果你喺荃灣搵高質餐廳,PARKSIDE 絕對係一個唔錯嘅選擇!呢晚同男朋友嚟呢度食晚餐環境寬敞又舒適,氣氛優雅,非常適合約會或者聚餐食物方面焗燒肉汁芝士薯條
呢道小食非常出色!薯條炸得金黃,舖滿濃郁嘅芝士,再淋上鹹香嘅燒肉汁,入口層次分明,令人一啖接一啖,如果可以再脆d就更開心野菌意大利飯
呢個意大利飯啱晒鍾意清淡少少口味嘅朋友!米粒煮到偏軟但唔會太爛,質感啱啱好吸晒野菌嘅香氣同白汁嘅滑溜,味道又唔會過膩每啖都有少少野菌特有嘅鮮甜呢一餐最推薦呢個飯原隻烤雞
呢隻烤雞賣相吸引,用料新鮮,外層點d香草醬料,味道香濃但唔會掩蓋雞肉嘅鮮味配埋蔬菜同醬汁一齊食,份量十足,非常滿足!Yum Cha
飲品方面選咗 Yum Cha 呢款Cocktail味道清新,酒味唔算濃,非常易入口,餐後嚟一杯好舒服!
PARKSIDE 無論係環境定食物水準都算令人滿意高質嘅用餐氣氛,絕對係荃灣地區一個唔錯嘅高級選擇!
呢晚同男朋友嚟呢度食晚餐
環境寬敞又舒適,氣氛優雅,非常適合約會或者聚餐

食物方面

焗燒肉汁芝士薯條
呢道小食非常出色!

野菌意大利飯
呢個意大利飯啱晒鍾意清淡少少口味嘅朋友!
米粒煮到偏軟但唔會太爛,質感啱啱好
吸晒野菌嘅香氣同白汁嘅滑溜,味道又唔會過膩
每啖都有少少野菌特有嘅鮮甜
呢一餐最推薦呢個飯

原隻烤雞
呢隻烤雞賣相吸引,用料新鮮,
外層點d香草醬料,味道香濃但唔會掩蓋雞肉嘅鮮味
配埋蔬菜同醬汁一齊食,份量十足,非常滿足!

Yum Cha
飲品方面選咗 Yum Cha 呢款Cocktail
味道清新,酒味唔算濃,非常易入口,餐後嚟一杯好舒服!

PARKSIDE 無論係環境定食物水準都算令人滿意
高質嘅用餐氣氛,絕對係荃灣地區一個唔錯嘅高級選擇!
2025-01-07
2025-01-10 0 浏览
再一次黎食原隻烤豬手🤤星期一夜晚兩個人叫左4樣野,原隻烤豬手,雜錦香腸拼盤,風乾火腿磨菇薄餅,軟殼蟹香蒜辣椒扁意粉。推介食原隻烤豬手,黎到既時候除左夠溫度,仲大大隻,夠味又啖啖肉,餐廳仲會幫你切埋,豬皮烤到脆卜卜。仲可以揀配菜(薯仔沙律,薯條,薯蓉,忌廉焗薯),我就揀左薯條。風乾火腿磨菇薄餅有淡淡黑松露味,唔會太搶口,岩岩好,特別之處係酸種薄餅。雜錦香腸拼盤又係私心推介,有4款腸仔,最鍾意係煙燻芝士腸,咬落去爆汁。餐廳環境好大,好岩情侶又或者朋友靜靜地傾計食飯,服務員都好細心會幫你fill水。而且食物份量好足,呢餐兩個人食左700蚊左右,仲打包埋返屋企。
再一次黎食原隻烤豬手🤤

2025-01-09 0 浏览
餐廳位於如心廣場內,木化石裝潢,設計獨特,打卡一流,店內環境舒適,空間感十足,整體氣氛好好,而且食物價格相當親民化,絕對適合約另一半嚟拍拖。前菜有龍蝦泡沫濃湯,主廚推介菜式之一,賣相一流,上枱時熱辣辣,龍蝦味濃郁,旁邊附上香脆嘅蒜蓉包,點著食更加好味道,一人份量偏少,建議一人叫一碗自己食。主食有薄餅,口味眾多令人難以選擇,最後要咗個瑞士式薯仔味道,出面未見過,上面放上切片薯仔,澱粉加澱粉,神奇組合,食完都唔膩,可能因為薄餅用上酸種麵包所以更容易消化。小食有燒烤醬雞肉絲墨西哥薄餅,4件上,外層薄身,微微脆且帶軟熟口感,餡料飽滿,雞肉絲唔嚡且調味啱啱好,旁邊附上經典三款醬汁配料,食完都幾飽肚。

2025-01-05 0 浏览
被環境吸引,家住很遠但是幕名以來的餐廳。上個月聖誕期間發現下午茶時段挺多人光顧,這個星期決定與家人搭乘一小時以上到訪這間餐廳嘗試一下。4點到達後發現餐廳reopened at 6pm,上個月也沒看見過這個指示牌。男侍應稱在做清潔,但仍見到有人進餐廳拍照。問及可否進店吃飯,稱在6點後才能進。問及可否參觀拍照,則被拒絕。侍應態度沒有抱歉,也沒有覺得不妥。不太開心,下次不會再來。第一次在這留評語,但真的有點失望。好像不受歡迎,期待了很久來這間餐廳的。

2024-12-22 1225 浏览
Parkside@Nina 環境優美自然,打咭Cafe以木化石主題餐廳營造出優雅舒適的氛圍,仲有餐廳戶外露台面向如心園迷人景色,欣賞日落🌄最佳地點😍💫紅酒糟虎蝦卷意粉 🍝🍤意粉彈性剛好,虎蝦大大隻好鮮嫩,紅酒糟汁增添了濃郁的風味好香口,帶來一絲微酸的清新感,每一啖都充滿層次感,好獨特💕💫風乾火腿蘑菇薄餅 🍕薄餅的餅底薄而脆,口感極佳,風乾火腿的鹹香同新蘑菇🍄‍🟫清甜非常配搭,薄切厚度掌握得相當好,食左幾塊都不會感到過於油膩😍💫特色木化石朱古力餅 🍫朱古力餅用獨特的木化石設計好有特色🤩口感鬆軟,巧克力的濃郁香氣咀𥚃慢慢散開,好細緻,甜度適中,完美的飯後甜品👍🏾😚

💫紅酒糟虎蝦卷意粉 🍝🍤

2024-11-07
紅酒糟虎蝦卷意粉
風乾火腿蘑菇薄餅
特色木化石朱古力餅
餐廳以高底聞名,咁啱聖誕節仲遇到大大棵聖誕樹,環境氣氛同服務都好好,而且餐點價錢唔貴,$500就食齊前菜、主菜、甜品同飲品,喺靚靚環境下慢慢坐,係慶祝聖誕嘅好地方。🌖川辣西瓜沙律 $108新奇配搭梗係要試下!川辣味道源自於醬汁,醬汁淋喺西瓜表面,味道唔會太刺激,而且西瓜多汁爽甜,令辣味更加溫和更易入口;其中兩件西瓜由爽脆青瓜包住,多左一份清新嘅感覺之餘,口感上亦更具層次。🌖原隻烤豬手 $218豬手好大隻,絶對足夠二人食用!上碟時已經切咗件,方便食用~豬手表面烤到脆卜卜,油份唔會太多,反而骨膠原嘅感覺更為強烈。豬手以外仲有西蘭花🥦、甘筍、車厘茄、粟米等蔬菜,配菜可選薯條、薯蓉、薯仔沙律、忌廉焗薯等,一碟已經好飽肚。🌖特色木化石朱古力餅 $78蛋糕嘅朱古力味幾濃郁,但又唔會太甜太膩。蛋糕面頭嘅樹皮係朱古力,造型細緻,表面有條條木紋,口感特別,入口唔會即刻融化,反而真係有種樹皮嘅口感,係份幾特別甜品。🌖Orange Tonic Espresso $55🌖Strawberry Lemonade $55飲品味道味道唔假,仲飲到Strawberry Lemonade有粒粒士多啤梨籽; Orange

🌖川辣西瓜沙律 $108

🌖原隻烤豬手 $218

🌖特色木化石朱古力餅 $78

🌖Orange Tonic Espresso $55
🌖Strawberry Lemonade $55
飲品味道味道唔假,仲飲到Strawberry Lemonade有粒粒士多啤梨籽; Orange Tonic Expresso分層明顯啱晒打卡,味道方面都有驚喜,咖啡唔會太苦,同淡淡橙味非常夾,溝梳打水感覺清爽,同平時一般加奶嘅咖啡感覺非常不同。

2024-12-04
2024-12-22 1034 浏览
最近見到勁多人推介🔎趁聖誕節約咗朋友去打卡因為預約名額滿咗 要Walk in拎位大概15分鐘就入到💡主打西式套餐 甜品 特飲☀️週末午市套餐 3-Course $168/1位前菜/湯+主菜+甜品🔅柚子醋大蝦沙律🔅南瓜湯🔅虎蝦烤番茄忌廉汁扁意粉🔅煙三文魚酸種薄餅🔅意式芝士蛋糕前菜沙律🥗酸甜開胃所有菜式都味道太淡 食之無味擺盤幾靚🙉但味道不能太期待打卡餐廳真係for打卡木化石風格好特別🤍可見處處都用心佈置 聖誕氣氛濃厚🎄影相位好多餐廳位置都算方便 啱晒想影靚相嘅聚會📸
最近見到勁多人推介🔎

聖誕氣氛濃厚🎄影相位好多
餐廳位置都算方便
啱晒想影靚相嘅聚會📸
2024-12-22 1087 浏览
臨近聖誕的星期五下午,到荃灣如心廣埸Parkside午餐,此餐廳最近很熱門,因餐廳設計佈置適合打咭。午餐價錢尚可,二百多元已包括沙律、湯、主菜、飲品及甜品。🍽沙律味道清新,有無花果、沙律菜及車厘茄等。🍽磨菇湯配以栗子味道好。🍽主菜我們點了巴拿火腿pizza、火雞卷配腸、虎蝦螺絲粉及比目魚,全部都合乎水準。🍽飲品都是咖啡茶。🍽甜品精緻不求其,很好。由於我們訂了中午12:00,剛到時可以拍拍照,餐廳環境也舒服,但到午餐1:00時,餐廳坐滿了客人,環境則變得嘈雜,所以建議12:00到會較好。餐廳服務員服務態度不錯,整體用餐感覺很好。
午餐價錢尚可,二百多元已包括沙律、湯、主菜、飲品及甜品
🍽沙律味道清新,有無花果、沙律菜及車厘茄等。
🍽磨菇湯配以栗子味道好。
🍽飲品都是咖啡茶。
🍽甜品精緻不求其,很好。
餐廳服務員服務態度不錯,整體用餐感覺很好。

2024-12-20
2024-12-19 1193 浏览
🤍白色聖誕午市套餐 $218/person[16-23 Dec]Salad & Soup🥗煙鴨胸藜麥沙律新鮮🍄‍🟫蘑菇忌廉湯打碎蘑菇嘅蘑菇湯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)入面仲有栗子碎粒Main🫔烤火雞卷配栗子火雞腸好得意,係火雞腸入面有栗子🦐虎蝦貝殼粉羅勒青醬貝殼粉好大粒貝殼粉( ´▽` )ノ仲有三文魚籽同菠菜虎蝦係爽口嗰隻,似雪藏加埋西蘭花有啲奇怪🥦Dessert 🪵聖誕木化石樹頭蛋糕好香濃朱古力味ʕ •ᴥ•ʔ朱古力中和車厘子嘅酸味聖誕曲奇充滿顆粒感一咬似大粒砂糖碎好重肉桂味
🤍白色聖誕午市套餐 $218/person
[16-23 Dec]

Salad & Soup
🥗煙鴨胸藜麥沙律
新鮮

🍄‍🟫蘑菇忌廉湯
打碎蘑菇嘅蘑菇湯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
入面仲有栗子碎粒

Main
🫔烤火雞卷配栗子火雞腸
好得意,係火雞腸入面有栗子

🦐虎蝦貝殼粉
羅勒青醬貝殼粉
好大粒貝殼粉( ´▽` )ノ
仲有三文魚籽同菠菜
虎蝦係爽口嗰隻,似雪藏
加埋西蘭花有啲奇怪🥦

Dessert
🪵聖誕木化石樹頭蛋糕
好香濃朱古力味ʕ •ᴥ•ʔ
朱古力中和車厘子嘅酸味
聖誕曲奇充滿顆粒感
一咬似大粒砂糖碎
好重肉桂味
一早知道這間餐廳是「打卡」熱點!都係因為朋友話之前食過,覺得不錯,所以今次帶我到這裡食飯。終於可以到這裡食晚餐啦!哈哈!🥰這裡的裝潢夠高。設計好靚!有少少似教堂的感覺,亦令人坐得很舒服😌!可能臨近聖誕,剛好我們坐在聖誕樹🎄的旁邊,倍增節日感!😊食物方面,我們點了「炸豬手」及「牛腩筒意粉」牛腩都好味,夠林身。意粉都算彈牙有口感,下錯哩!👍🏻至於炸豬手,皮好脆!好好食🤤!肉質方面,都算滑身,不乾。好味道!配了焗薯,有粟米🌽有西蘭花。可是美中不足的是,竟然沒有「酸菜」!因為炸豬手本身算肥膩,因此如果有酸菜的話,才可以減低油膩感。不過,整體來說都係讚的!
一早知道這間餐廳是「打卡」熱點!

可能臨近聖誕,剛好我們坐在聖誕樹🎄的旁邊,倍增節日感!😊

至於炸豬手,皮好脆!好好食🤤!
肉質方面,都算滑身,不乾。好味道!
配了焗薯,有粟米🌽有西蘭花。
可是美中不足的是,竟然沒有「酸菜」!

不過,整體來說都係讚的!