放工後永遠都係肚餓~ 所以就同咗幾個朋友食晚餐,試咗呢間食西式野嘅Parkview 😳 店舖都幾大幾有空間感,坐得舒服,服務員態度亦都好Nice好有禮貌👍🏻🔸巴馬火腿牛油果沙律配無花果🔸🔹價錢:148🔹我同朋友都好中意呢個沙律😋本身巴馬火腿都咸所以加埋沙律食就啱啱好,火腿好正!呢個沙律好開胃!🔸龍蝦酥皮湯🔸🔹價錢:跟餐加$35🔹因為我哋叫咗2日餐,所以有2個湯同有餐包,餐包同湯嚟嘅時候係熱辣辣嘅!唔錯!而一個湯係蘑菇薯仔湯,正正常常,另一個湯我哋加咗$35做龍蝦酥皮湯,都幾好味,飲落佢就應該無乜落cream嘅😋🔸法式焗洋蔥湯🔸🔹價錢:68🔹我哋另外叫多咗個法式焗洋蔥湯,應該因為係焗完所以嚟嘅時候超熱😂 湯面頭有個法包同芝士!🤩𥚃面亦都勁多洋蔥好足料!🔸黑松露野菌意大利飯🔸一嚟就好香黑松露味🤤 熱辣辣食就最正!🔸香煎鵝肝燴意大利飯🔸🔹價錢:138🔹呢個香煎鵝肝燴意大利飯比我想像中好味!好濃郁好Creamy 啲汁好好味🥺👍🏻 鵝肝都算大嚿~🔸M5和牛肉眼(12安士)🔸🔹價錢:598🔹我哋叫咗5成熟~ 塊排好似手掌咁大!肉質亦都唔錯,有2種汁比你點!薯仔都好味😂Movenpick 雪糕 朱古

🔸巴馬火腿牛油果沙律配無花果🔸
🔹價錢:148🔹

🔸龍蝦酥皮湯🔸
🔹價錢:跟餐加$35🔹

🔸法式焗洋蔥湯🔸
🔹價錢:68🔹

🔸黑松露野菌意大利飯🔸

一嚟就好香黑松露味🤤 熱辣辣食就最正!

🔸香煎鵝肝燴意大利飯🔸
🔹價錢:138🔹

🔸M5和牛肉眼(12安士)🔸
🔹價錢:598🔹

Movenpick 雪糕 朱古力味正!🤤

2019-11-20 168 浏览
同3個朋友諗住舒舒服服坐底食飯出面見到環境唔錯就入左去首先,我地點左個二人餐 跟餐包同蘑菇湯另外餐湯可以+35 轉龍蝦酥皮湯所以我地就轉左一個試下啦!1️⃣龍蝦酥皮湯&蘑菇湯好濃龍蝦味!仲有好多一粒粒龍蝦肉!😋👍🏽不過蘑菇湯味淡左少少,但依然好足料,有粒粒蘑菇👍🏽2️⃣法式焗洋蔥湯 $68呢個湯都好有驚喜👍🏽超香洋蔥味上面有塊小法包舖左塊融嘅芝士!🤤前菜點左個沙律3️⃣巴馬火腿牛油果沙律 配無花果呢個沙律都好好食!配個酸酸地嘅醬而且夠大份👍🏽到主食啦!4️⃣呢個飯一放底已經超級香黑松露味!個飯整得好好食,好夠味,唔會太濕終於到重頭戲!5️⃣M5和牛肉眼扒呢塊肉夠厚叫左5成熟 煎得好好 夠juicy唔韌!👍🏽6️⃣香煎鵝肝燴意大利飯呢個飯勝在有鵝肝但飯就麻麻地 太濕🙈最後就係飲品同雪糕加$10就可以升級轉movenpick啦!總括而言性價比唔錯 食套餐會抵啲!Movenpick係其中一樣吸引點🤭😂
同3個朋友諗住舒舒服服坐底食飯
出面見到環境唔錯就入左去

首先,我地點左個二人餐
跟餐包同蘑菇湯
另外餐湯可以+35 轉龍蝦酥皮湯
所以我地就轉左一個試下啦!
1️⃣龍蝦酥皮湯&蘑菇湯
好濃龍蝦味!仲有好多一粒粒龍蝦肉!😋👍🏽
不過蘑菇湯味淡左少少,但依然好足料,有粒粒蘑菇👍🏽
蘑菇湯+酥皮龍蝦湯

呢個沙律都好好食!配個酸酸地嘅醬
而且夠大份👍🏽

到主食啦!
4️⃣
呢個飯一放底已經超級香黑松露味!
個飯整得好好食,好夠味,唔會太濕

終於到重頭戲!

6️⃣香煎鵝肝燴意大利飯
呢個飯勝在有鵝肝
但飯就麻麻地 太濕🙈

最後就係飲品同雪糕
加$10就可以升級轉movenpick啦!

總括而言
性價比唔錯 食套餐會抵啲!
Movenpick係其中一樣吸引點🤭😂
2019-10-21
M5和牛肉眼扒
2019-11-05 1895 浏览
今日同男朋友去沙田新城市拍拖撐枱腳。見到呢間餐廳嘅二人餐好似唔錯,於是入去食😊餐廳自家製麵包﹕好健康嘅麵包,除左好味又軟熟之外。起初驟眼睇落去我仲以為係包面嘅黑點係芝麻,點知食落發現味道唔似...睇真啲先知原來係一粒粒嘅藜麥,真係睇得見又食得到嘅健康😆😆是日餐湯是日沙律,簡單又清新香煎三文魚扒配牛油果鮮橙莎莎三文魚扒外層煎得勁香脆,個皮卜卜脆架🤪內里肉質滑得黎仲有汁架🤭起初我都有啲擔心牛油果感覺會好膩,點知食落又唔會喎😲而且配埋鮮橙做成嘅莎莎醬,仲好fresh,好好味😋😋香煎鵝肝意式燴飯鵝肝外層煎得香脆但內里軟綿綿,味道香濃而且略帶少少鵝肝特有嘅香羶味,真係好好味👍🏻意式燴飯有好香濃嘅奶味同芝士味,男朋友大愛😬是日甜品﹕牛奶公司雲尼拿雪MOVENPICK朱古力味雪糕雖然橙汁係跟餐飲品,但一點都唔馬虎,果汁係有果肉架🤪食完成餐飯真係好满意,環境好舒服之外,味道仲好好食🥰

是日餐湯

是日沙律,簡單又清新

香煎三文魚扒配牛油果鮮橙莎莎

香煎鵝肝意式燴飯

是日甜品﹕牛奶公司雲尼拿雪
MOVENPICK朱古力味雪糕

雖然橙汁係跟餐飲品,但一點都唔馬虎,果汁係有果肉架🤪

食完成餐飯真係好满意,環境好舒服之外,味道仲好好食🥰
2019-10-31
2019-11-05 87 浏览
有朋友介紹我來這裡吃豬,由於佢號稱自己為食家lol,所以我特登由屯門出來食佢,”食家男”果然無介紹錯🙂🙂個豬我食得出係”慢煮”,肉汁飽滿,肉質柔嫩到一個點。另外,我gei無鮮不歡朋友就點了蟹肉意粉,如相片,d蟹肉真係好好好足,每啖意粉都食到蟹肉果種鮮甜,而且個軟殼蟹脆卜卜,個份量好好好夠😁 唔可以唔提gei 就係個酥皮龍蝦湯,個酥皮香跪,小龍蝦的鮮味滿滿,我差d想再單點多一客🤭🤪最後咖啡控表示呢度gei榛子咖啡幫呢一餐畫上完美句號。

最後咖啡控表示呢度gei榛子咖啡幫呢一餐畫上完美句號。
  • 酥皮龍蝦湯
  • 慢煮黑毛豬鞍
2019-11-04 48 浏览
新城市食野真係好多選擇,今次我哋嚟到呢間Parkview,見幾多人排隊就入去試吓。我叫咗個海膽汁大蝦意粉同一個番茄汁蜆肉意粉,午市有set,配一個餐包同湯或者沙律,另有一杯飲品。餐包值得一讚,上到枱仲係熱熱地,沙律都夠大份,食落都新鮮,但醬汁就有啲少。 今日既餐湯係蘑菇湯,湯既顆粒感好重,係我鐘意既類型。蕃茄意粉比較普通,相反個海膽汁意粉十分香,雖然呢到既意粉偏淋身,但唔會影響食落口感,大蝦都彈牙,但無乜鮮果。而呢到既凍檸茶竟然出奇地好飲! 埋單連加一296,個人覺得午市算貴。

2019-11-03 62 浏览
期待已久的Parkview終於有機會來食這邊的晚餐,來的是平日的晚上已經九點但還是有七,八成客人入座,可見受歡迎情度很不錯,夾在一堆各國菜式的餐廳中仍有不少棒場客。黑松露薯條 | 作為一個薯條迷,這邊的薯條令我喜出望外,原個薯仔厚切,啖啖薯味之餘還有薯仔獨有的薯皮,加上原片芝士,沾上濃郁黑松露醬汁,口感、味覺兩重衝擊,各位薯迷絕對不能錯過。法式焗洋蔥湯 | 質感濃郁豐富,非常足料,一啖入口後鮮甜的餘味一直在口腔同喉嚨間久久不散,係一個非常適合大家細味品嚐的一道菜南瓜薯餅 | 南瓜蓉Creamy濃郁,炸得香脆。香煎鵝肝燴意大利飯 | Risotto煮得軟綿,適合港人口味。香脆巴馬火腿卡邦尼意粉 | 喜歡忌廉味濃的話會愛這款。

黑松露薯條

法式焗洋蔥湯

南瓜薯餅
南瓜薯餅 | 南瓜蓉Creamy濃郁,炸得香脆。

香脆巴馬火腿卡邦尼意粉

香脆巴馬火腿卡邦尼意粉 | 喜歡忌廉味濃的話會愛這款。
2019-10-23
黑松露薯條
法式焗洋蔥湯
南瓜薯餅
香脆巴馬火腿卡邦尼意粉
2019-11-03 95 浏览
黑松露龍葵菇漢堡伴薯條 💰108 7⃣勁厚勁大隻嘅啡菇,一咬落去啲汁飛晒出嚟,小編真係覺得好味過漢堡扒。加上新鮮蕃茄、生菜、芝士同埋外面脆卜卜內好soft嘅漢堡,小編真係想講口感好鬼豐富。雖然薯條係配菜,但每條都炸得好鬼香脆! -野菌配意大利寬麵伴鴨肉醬 💰148 7⃣野菌切成粒裝增加口感,Fettuccine煮嘅時間都啱啱好,唔會話煮到太軟身唔tender。鴨肉醬一定係加分位,令到呢個麵更加惹味唔話好寡。-經典全日英式早餐 💰90 8⃣呢個All Day Breakfast入面如圖示,有煎蛋,豬肉腸,炒蘑菇,脆煙肉,燒大肉茄,焗蕃茄豆,沙律菜,成個combination都好豐富,睇個賣相已經流晒口水。值得一提係佢哋嘅豬肉腸好出色,入面嘅黑椒粒份量啱啱好,最驚啲豬肉腸入面配料做咗主角,同埋佢哋仲幫我嘅蛋變成sunny side up~
黑松露龍葵菇漢堡伴薯條 💰108 7⃣

野菌配意大利寬麵伴鴨肉醬 💰148 7⃣

經典全日英式早餐 💰90 8⃣
2019-11-02 56 浏览
沙田新城市地下,其實都有好幾間餐廳。如果午餐想食西餐嘅話,依間Parkview會係一個選擇。今日叫左個雜扒餐set lunch,陣容其實都鼎盛。除咗一般雜扒有嘅牛扒豬扒之外,仲有羊架,半隻開左邊嘅虎蝦同埋脆皮腸,都幾豐富。配菜有燒翠玉瓜同薯仔,配埋同埋執醬汁食都OK,翠玉瓜都好,好爽脆多汁。唯一就係呢度係半開放式嘅同商場,有時可能會比較嘈。價錢當然係新城市價,都唔係算平,但午飯時間日日都幾多人嚟食㗎。

2019-11-02 55 浏览
自從新城市被自由行佔據已經好少過來,難得呢幾個月既事令我唔洗再擔心被喼轆腳,真係要來享受下香港人的地方!平日既夜晚來到沒有排長龍的景況,輕鬆點餐,選擇了澳洲M5和牛二人餐同老婆食餐好!$598包括餐湯和餐包兩份、12安士的和牛(其實都有幾個選擇,由$398起)、軟殼蟹番茄意粉(有6款意粉/飯可選)、餐飲(可選橙汁)和雪糕杯。餐包和湯質素無洗講,軟殼蟹番茄意粉都好味!蟹肉好多,啖啖肉好正!意粉配香濃蕃茄醬,彈牙又入味!至於澳洲和牛當然都好得,入口即溶,好腍!12安士夠哂兩個人食,佢提供兩款醬汁包括自家製紅酒磨菇醬和法式芥未籽醬,各有特色。值得一讚是,枱面位置有限,所以侍應見到個扒已經食完就收走隻碟,但臨尾瞄到我隻碟上邊仲未食完,於是佢將碟上既兩個醬汁放低,我覺得佢真係好細心!餐飲除左普通嗰啲仲可以揀橙汁,至於甜品就是雀巢杯裝雪糕(芋頭味),仲可以加$10變movenpick,十分滿足的一餐!

2019-11-01 881 浏览
知道Parkview一向都係好野,見咁耐無食難得今晚又經開沙田,一於來食番餐好既!見到二人餐都好吸引,而且揀澳洲M5和牛西冷只需$598,比起單點都只係多$70!但就多一個主菜、湯、餐飲和甜品,作為一個精明既師奶,又點會唔叫呢!哈哈哈!二人餐有餐包和湯,今日係忌廉磨菇湯,好香好味呀!另一個主菜要左軟殼蟹番茄意粉,番茄味濃郁,軟殼蟹有一隻既份量,好厚肉,正!食到咁上下主角和牛出場啦!今日其實轉左唔係西冷而係肉眼,我至今都分唔到兩者,但總之呢個都好好味,肉質夠腍,而且好大塊!12安士,仲有自家製紅酒磨菇醬和法式芥未籽醬可點,我就覺得唔點都好夠味!另外叫左個「日式蛋包飯兒童餐」($78)比信信,有兩件麥樂雞、沙律和薯條,仲有細橙汁,蛋包飯裡面係白飯,但個蛋又煎得幾滑,薯條脆口,個個爭住食。驚佢地唔夠飽,仲叫多個「黑松露野菌意大利飯」($138),上碟已經好香黑松露味,有菇和菜伴碟,口感好rich。呢度除左食物質素好,我覺得服務都好好,話說信信好論盡又倒瀉水和整到周圍污穢,員工快速的行動回應仲笑咪咪對住佢地。serve我地嗰枱個哥哥仔,主動哄我的小朋友,又送貼紙又送小玩具,真係令人意想不到!後

二人餐有餐包和湯,今日係忌廉磨菇湯,好香好味呀!
軟殼蟹蕃茄意粉

澳洲M5和牛肉眼扒

日式蛋包飯兒童餐

黑松露野菌意大利飯

後來發現原來門口係有袋小禮物,相信就係用來哄小朋友的,所以我覺得呢度都幾適合一家大小黎呀!(有BB椅提供)仲有個二人餐甜品係雪糕呢,小朋友為左杯雪糕,都會乖點啦!
軟殼蟹蕃茄意粉
澳洲M5和牛肉眼扒
日式蛋包飯兒童餐
黑松露野菌意大利飯
2019-11-01 67 浏览
朋友生日想幫佢慶祝,但一直諗唔到食咩好。直至食lunch既時候無意中發現呢間餐廳。貼心既店員見到我朋友未到,主動問我朋友幾時會到,幫我安排上菜時間紐約式牛肉漢堡伴薯條食得出係新鮮打出黎既牛肉,而且漢堡size好厚又juicy,非常抵食烤美國安格斯肉眼牛扒平時好少食牛扒,唔係好識幾成熟會好食d,今次叫左七成熟。果然係廚師推介,暫時係我食過既牛扒中最好食。肉質嫩滑,真係忍唔到口不停食加左個$68 set要左個酥皮湯,果汁同乳酪湯味道比較濃,味道唔算係大眾口味,個人不太喜歡。由於食得太飽,所以唔記得本身set個乳酪,而埋單既時候店員都無提及過,呢個位有小小失望
紐約式牛肉漢堡伴薯條
烤美國安格斯肉眼牛扒
加左個$68 set
要左個酥皮湯,果汁同乳酪
湯味道比較濃,味道唔算係大眾口味,個人不太喜歡。
2019-11-01 96 浏览
同朋友諗住近近地食個飯,就簡左 “parkview”!食西餐喔~2人餐很優惠喔!不過朋友唔飲湯同唔食甜品,所以我地就散叫黎食..😂🔹慢煮伊比利亞黑毛豬鞍 $258黑毛豬鞍有手掌🤚🏽咁大喔!是配上肉桂蘋果蓉,蘋果蓉既質感不稀is good~將黑毛豬鞍切開,wow~肉質是粉嫩的,並有啲脂肪痴住,很juice....配菜就有沙律菜和薯仔粒🥔🔹香煎北海道帶子野菌南瓜意大利飯 $128朋友唔食野菌將d 野菌挑左出黎,侍應好好呀見到朋友呢個動作,就同我地講下次可以叫走野菌的!🔹加$68升級組合我就加多左$68,係有自家製麵包🥯、雪糕、湯和一杯飲品。焗龍蝦忌廉酥皮湯好耐無飲過酥皮湯,因為唔係好多地方有得飲,呢度有就叫黎飲啦~酥皮焗得好脆,發出了‘索索聲‘~龍蝦忌廉湯很濃味👍🏽入面有幾隻龍蝦仔喔😙
同朋友諗住近近地食個飯,就簡左 “parkview”!
食西餐喔~

🔹慢煮伊比利亞黑毛豬鞍 $258

配菜就有沙律菜和薯仔粒🥔

🔹香煎北海道帶子野菌南瓜意大利飯 $128
香煎北海道帶子野菌南瓜意大利飯

🔹加$68升級組合
我就加多左$68,係有自家製麵包🥯、雪糕、湯和一杯飲品。

焗龍蝦忌廉酥皮湯
焗龍蝦忌廉酥皮湯

香煎北海道帶子野菌南瓜意大利飯
2019-10-27 32 浏览
星期六晚要去石門飲,所以出左去好日都唔黎既沙田食lunch。本身想食穴,但係原來沙田呢間星期六係無lunch set,唔太抵所以就周圍睇下有乜其他野食。最後見到呢間唔洗等位,價錢又唔算貴,所以就揀左呢間西餐廳食。我地兩個人叫兩個餐share,揀左一個漢堡,一個煙三文魚卡邦尼意粉。先係餐湯,沙律同餐包。當日既忌廉蘑菇湯做得十分好,唔係罐頭湯,有好多蘑菇粒,好濃。沙律普通正常,餐包都係出色既,夠新鮮,軟熟同埋暖。呢個蘋果木煙三文魚配卡邦尼意粉好評。意粉醬汁夠濃郁,芝士味足夠,而且有唔少蘑菇同煙肉粒。而且煙三文魚夠新鮮,完全唔會出水,個陣木既煙燻味都幾重,又唔會太咸,好食。跟住係漢堡。呢個ok啦!牛肉煮得剛剛好,唔會太熟,但呢個牛肉本身無乜汁,唔夠香肉味。而且無酸瓜無醬汁,太寡啦!但係漢堡入面夾左煙肉補救,所以還可以啦。我覺得呢間餐廳無乜特別,都唔會突登黎食。最好既地方就係餸菜黎得好快,坐低點左菜無耐已經有得食。

呢餐最開心的!!應該係我2位寶貝🤩除左有小朋友最愛的兒童餐!入座時接待個位靚姐姐就開始送小禮物(只限小朋友🧐)嘩!勁開心(佢地👩‍👧‍👦)講返食物,賣相好靚,好吸引!價錢還可以我們點了龍蝦🦞湯、青口、雞翼、意粉、意大利飯、Burger 和兒童餐(好多好多🤓)上菜速度超快、食唔切,所以成檯都係🥳!?!溫馨提示:🤨龍蝦湯可以減咸😝青口,如果再熱一點就更good👍Burger有點乾😉其餘都好好味喎😚食到中段,靚姐姐又出剎手簡,又送禮物比小朋友,「😳可能知道小朋友攪攪震!」👍唔該曬🙏 幫我威迫利誘下,哥哥吃光成份兒童餐👏🏻👏🏻👉🏻更係,因為有禮物囉😂🙏值得推薦的餐廳💪🏻👍
上菜速度超快、食唔切,所以成檯都係🥳!?!
溫馨提示:🤨
龍蝦湯可以減咸😝
青口,如果再熱一點就更good👍
Burger有點乾😉
其餘都好好味喎😚

值得推薦的餐廳💪🏻👍
2019-10-24 831 浏览
今晚約了一個很久沒見的沙田友吃飯,在沙田吃飯,自不然就會想起新城市廣場。我們在商埸行了一圈,決定到這間西餐廳吃晚飯。餐廳位於商場內地下近中庭位置,採用半開放型式,感覺開揚,整體給人輕鬆閒適的感覺。巴馬火腿牛油果沙律配無花果 ($148)👍👍👍👍我們先點一個沙律作為開胃菜,沙律以兩款水果為主,以牛油果、無花果、沙律菜和巴馬火腿配以芥茉蜜糖沙律醬汁,味道清新又清爽,是一個健康的前菜之選。炸芝麻雞翼 ($72)👍👍👍👍這款小吃是香脆的炸芝麻雞翼,雞翼的外皮沾了薄薄的炸漿,再配以香口的芝麻,入口香脆又不覺油膩。蟹肉鮮蜆蕃茄忌廉意粉($128)👍👍👍👍意粉配了蕃茄醬汁,味道酸酸甜甜,令人十分開胃。連殻的鮮蜆雖然不太大,但味道都很鮮甜。意粉的口感剛好,不太軟亦有彈牙的感覺。升級組合(+$48)加$48 可以升級至套餐,套餐包括餐包、是日餐湯/沙律、甜品、咖啡/茶。餐包👍👍👍👍是日餐湯 - 蘑菇忌廉湯👍👍👍👍甜品 - 杯裝雪糕👍👍👍👍咖啡👍👍👍👍門面內在環境餐牌

巴馬火腿牛油果沙律配無花果 ($148)

巴馬火腿牛油果沙律配無花果

炸芝麻雞翼 ($72)

炸芝麻雞翼

蟹肉鮮蜆蕃茄忌廉意粉($128)

蟹肉鮮蜆蕃茄忌廉意粉

升級組合(+$48)

門面

內在環境