2022-07-04 1676 浏览
之前經過圓方上面有幾間好開揚嘅餐廳 又嚟試下比較完ᴍᴇɴᴜ 揀咗呢間無室外座位的 但就可以坐高枱 都望到外景 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐅𝐢𝐠𝐬.𝐆𝐨𝐚𝐥 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 鮮無花果羊奶芝士煙燻火腿多士 $𝟏𝟎𝟖 ✿ 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐊𝐧𝐮𝐜𝐤𝐥𝐞 捷克特色烤豬手 $𝟐𝟔𝟖 ✿ 𝐒𝐭𝐫𝐨𝐳𝐳𝐚𝐩𝐫𝐞𝐭𝐢 𝐋𝐮𝐦𝐩 𝐂𝐫𝐚𝐛 蟹肉烏魚子手捲意粉 $𝟐𝟏𝟖:賣相差 不好吃🫥 ✿ 𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬 $𝟔𝟖:柚子口味的ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 加入蘋果 荔枝 薑啤調製而成 偏甜 ✿ 𝐁𝐞𝐞𝐫 $𝟖𝟐 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 食物一般 2人合共~💲8xx以呢個質素 性價比低👎🏻意粉ᴏᴠᴇʀᴘʀɪᴄᴇ😅不過豬手就好大份 2人點一份都夠 不過就會好ᴅʀʏ Follow my instagram 📍tr.eatday
之前經過圓方上面有幾間

都夠 不過就會好ᴅʀʏ

𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬
2022-06-03
2022-06-24 1327 浏览
香港不愧為美食之都,世界各地的佳餚,基本上都可以在這𥚃吃得到🫶🏻,作為ғᴏᴏᴅɪᴇ真的很開心~ 美國、英式、意式等風味品嚐得多,捷克菜你吃過未呢☺️?! 餐廳主打中歐傳統和波希米亞古典風味,以捷克菜和特色啤酒、伏特加等做招徠😆。下班後,吸引不少打工仔來喝一杯呢~ 「 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ʙᴀᴋᴇ💙$842 」 sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴋᴇ海鮮吃得多,不過好多時海鮮都不夠新鮮🙈,但ℙ𝕚𝕧𝕠的海鮮質素相當高,大家可以放心落單🎉~我們點了 皇帝蟹腳🦀$428、北海道帶子$168、鮮鮑魚$148 和 八爪魚仔🐙$98,然後選用龍蝦汁調味。地打開袋子的一刻,香到不得了阿~海鮮很鮮味,當中以又甜又大隻又結實的皇帝蟹腳最得我歡心🥰,好吃~ 「 美國肉眼扒🥩$378 」 大大片美國肉眼扒😍,肉香豐腴,油香豐富,肉質軟,而邊位有焦香,還附有香脆的薯條哦~ 「 捷克特色烤豬手🐽 $288 」 曾經吃過數次德國豬手,到底與捷克豬手有什麼不一樣呢~捷克豬手不是走脆皮路線,而是走皮Q肉軟路線🥰。肉香滿滿,醃得入味,但鹹度不高😆,比德國豬手更合我胃口~ 「 辣蟹肉蕃茄牛油果沙律🥗 $148 」 「 軟芝士、士多啤梨、蜂蜜脆脆

下班後,吸引不少打工仔來喝一杯呢~

「 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ʙᴀᴋᴇ💙$842 」

「 美國肉眼扒🥩$378 」

「 捷克特色烤豬手🐽 $288 」

「 辣蟹肉蕃茄牛油果沙律🥗 $148 」

「 軟芝士、士多啤梨、蜂蜜脆脆🍯 $68 」

「 椰子雪葩、白朱古力、朱古力脆🍫 $68 」

3款甜品都是軟身質感,如果有蛋糕就更好囉~
2022-06-22
2022-06-18 509 浏览
生日飯黎慶祝,環境有啲嘈,如果想傾計嘅唔建議揀呢度。order咗兩樣野同飲品,黎完野食之後侍應問特地叫唔叫野飲,明明頭先係佢落單,已經叫咗咁都算啦,好小事。野食方面又唔覺特別好食,而且都唔平。對於呢個價錢我會比較有啲要求,但蟹肉捲心粉只係勉強合格。味道好淡,份量少,蒜頭仲多過蟹肉另外叫咗個海鮮拼盤,每款300g,可自選最少三樣起,揀咗海蝦、八爪魚同螺。汁都可以自選,揀左牛油檸檬汁。其實味道就唔錯,好香同惹味,不過蝦有啲過熟,好痴殼。同埋得6隻好少又唔大隻。八爪魚好細粒,唔覺得有300g螺有兩隻都冇肉喺入面,好嬲😖感覺有啲呃秤其實除咗食物,服務都唔太好,一食完啲野就9秒9收碟,明明都冇人等位,連飲品都係一飲完就收,感覺好品良好!唔會再幫襯
咁都算啦,好小事。

螺有兩隻都冇肉喺入面,好嬲😖感覺有啲呃秤

2022-06-15
庆祝纪念
生日
2022-06-11 490 浏览
Went to Pivo because of the Pilsner Urquell draft and felt interested in Czech food. However the meal was disappointing. The menu was very international featuring Japanese scallops, Italian Mozzarella salad, Spanish Chorizo Gambas and other common bar snacks. Couldn't find any Czech food at all. Was hoping for some thick soup like goulash or stews like Svíčková na smetaně but I probably expected too much on Pivo. We ordered their signature pork knuckle in the end. Grilled? But the skin was still very chewy and soft. Meat was still tough. Three of us couldn't finish the pork knuckle because honestly it was no good at all. The draft pilsner also had some strange residues inside. Would not recommend Pivo to anyone.
Pork Knuckle
2022-06-04 458 浏览
今日叫左兩個沙律,一個糸辣蟹肉蕃茄牛油果沙律,份量比較小,有小小腥,另一個糸紅菜頭香橙沙律,味道清新,再叫左個北海道帶子香橙燴飯,超級好味,之後再order左stormies嘅美國牛肉芝士漢堡包配煙肉炒蘑菇牛油果醬伴薯條,都唔錯再力。酥炸魷魚配他他醤,晤會太乾,晤會太多粉醬
2022-05-27 1094 浏览
放工落大雨,和同事直接搭地鐵過圓方的PIVO食飯。Happy hour生蠔半打只是$188其實很抵,但我們過了Happy Hour都可以全日買六送二優惠,所以我們點了半打法國蠔止一下癮。有蠔當然要配酒,這裏的cocktail很吸引,我的Queen’s Librarian Cure我簡直大愛,因為用菠蘿和青提調出來的,滿滿的果香,飲落好香甜,加上淡淡的sake,造型靚之餘又易入口,好適合女士。辣蟹肉番茄牛油果沙律是用來清一下味蕾,食落感覺健康。海鮮袋可以任選自己喜愛的海鮮,有8款海鮮可選,我們挑了鮑魚、海蝦、八爪魚仔、皇帝蟹腳、翡翠螺和鑽石蜆。袋內有粟米、辣肉腸和薯仔,再配白酒忌廉汁。海鮮袋的味道十分不錯,很有驚喜。海鮮不但新鮮,肉質也爽口彈牙,和忌廉汁很夾,而且很入味。美國肉眼扒三成熟做得剛剛好,牛扒透着粉紅色定嫩肉,入口牛味夠,肉味也濃,跟的薯條夠厚夠熱辣辣,好食!三個人食完蠔,再食海鮮袋再食牛扒都差不多飽了8成,留位給甜品補上!Mascarpone有芝士、士多啤梨蜂巢糖脆,是我喜歡的配搭。芝士味很香, 很creamy。椰子雪葩主要有椰子雪糕,但加入了白朱支力和朱古力脆脆,入口除了有
辣蟹肉番茄牛油果沙律是用來清一下味蕾,食落感覺健康。
椰子雪葩主要有椰子雪糕,但加入了白朱支力和朱古力脆脆,入口除了有椰子的幼滑外,仲多了朱古力的香甜。
豆腐清酒雪糕簡單的加了黑糖和些許黃豆粉,作為結尾剛好。開開心心食埋甜品,簡單又滿足!
2022-05-11
午餐
2021-12-18 805 浏览
The Philippino waitress is very impolite. We came in a group of 5 and were arranged by a waiter to sit by the bench when we arrived at 5pm for early dinner having table reservation made in advance. After a few minutes, the waitress came and told us the table was reserved and asked us to move to another table, but the restaurant was totally empty. We explained to her that we have 2 young kids so we prefer to sit by the bench. She didn’t answer to our concern and cannot give us any better explanation, finally she told us that the table was reserved for their VIP. It appeared to be an stupid reasons just made up. I don’t understand why they took us to the bench in the first place and it is slack hour. There is another empty bench table good for 6 ppl just next to ours, I don’t see any more customers come in a group of 5 or more after us.

Food is alright but service is terrible, water was not served until you asked for 3 times, making customer pissed unnecessarily. If you look for a place to have a nice meal and relaxing time, don’t come to this restaurant.
2021-12-18
2021-12-14 754 浏览
新婚4個月,老公話要同我慶祝一下地點在element, 我大鄉里唔知有天台,仲係商場度揾,上到天台有多間食肆,放工時段餐廳有happy hour, 氣氛也很熱鬧,在疫情下已經好耐無試過咁放鬆Thunder of perun $98Sky Fall $68Happy hour時段仲可享有$188半打生蠔,淡淡海水味道,配上檸檬汁清新清爽老公主要想同我食海鮮,海鮮shakeshake已經唔係第一次食,但因為有皇帝蟹腳,所以老公話再食,最期待的蟹腳,絕沒有令人失望,蟹肉鮮甜,而且啖啖肉,配上白酒忌廉汁很香濃仲有鮑魚,同北海道帶子也不錯,伴菜還有薯仔同辣肉腸蟹肉烏魚子手捲意 $218滿滿的蟹肉,意粉質地彈牙,配了烏魚子帶點鹹香味道香煎油浸鴨腿 $188鴨腿外皮煎得脆脆,肉質嫩滑值得讚賞既是侍應十分友善仲好健談,每道菜都會問我地意見,十分值得加分
Thunder of perun $98
Sky Fall $68
仲有鮑魚,同北海道帶子也不錯,伴菜還有薯仔同辣肉腸
蟹肉烏魚子手捲意 $218
滿滿的蟹肉,意粉質地彈牙,配了烏魚子帶點鹹香味道
香煎油浸鴨腿 $188
鴨腿外皮煎得脆脆,肉質嫩滑
2021-12-07 596 浏览
今日去完m+試下去Element 搵食估唔到發現左個咁好嘅地方原來圓方頂層有個位咁chill揀完cocktail再睇餐牌好多野揀我地揀左海鮮袋同沙律做前菜再配個牛扒今次fat fat 了!辣蟹肉蕃茄牛油果沙律呢個配搭好鮮味食落唔辣面層嘅香草味道特別好好味!海鮮袋我地揀個皇帝蟹腳,鮑魚同北海道帶子配檸檬牛油汁海鮮袋熱辣辣由侍應幫我地搖勻我地梗係負責影相啦~拆開個袋已經見到豐富海鮮我地食左啲帶子同鮑魚先好鮮嫩!沾左醬汁好鮮味個檸檬牛油汁好特別~正!蟹腳有預先碎殼輕輕一夾就已經可以拆出大大舊蟹肉主菜想食肉所以試下肉眼扒生熟度掌握得好牛味濃郁肉質軟淋估唔到仲配上脆薯條好豐富!下次諗唔到同朋友去邊度聚會可以考慮下黎element行下食下!
今日去完m+
試下去Element 搵食
估唔到發現左個咁好嘅地方
原來圓方頂層有個位咁chill

揀完cocktail再睇餐牌
好多野揀
我地揀左海鮮袋同沙律做前菜
再配個牛扒
今次fat fat 了!

辣蟹肉蕃茄牛油果沙律
呢個配搭好鮮味
食落唔辣
面層嘅香草味道特別
好好味!

海鮮袋我地揀個皇帝蟹腳,鮑魚同北海道帶子
配檸檬牛油汁
海鮮袋熱辣辣
侍應幫我地搖勻
我地梗係負責影相啦~
拆開個袋
已經見到豐富海鮮
我地食左啲帶子同鮑魚先
好鮮嫩!
沾左醬汁好鮮味
個檸檬牛油汁好特別~正!
蟹腳有預先碎殼

肉質軟淋
估唔到仲配上脆薯條
好豐富!

下次諗唔到同朋友去邊度聚會
可以考慮下黎element行下食下!
2021-11-30
{圓方捷克餐廳!前菜主菜性價比極高🚨}📍 Pivo Czech Bar.🌸鮮無花果羊奶芝士煙燻火腿多士$108呢個打卡真係一流!三款材料加多士試一啖過😋口感同味道豐富!值得一試嘅前菜!.✨MVP✨🌸 PIVO 凍肉芝士拼盤 $148今餐性價比最高! 芝士拼盤份量根本係四人份!份量多到恐怖!擺盤都好有心機!兩個字!抵食!.🌸海鮮拼盤鲜鮑魚 3隻 $138北海道帶子 5粒 $168皇帝蟹腳 300g $428配檸檬牛油汁一直都以為呢個海鮮拼盤係凍嘅🤣上到枱先知道原來係熱的!三款海鮮都非常好食!鮑魚口感好爽😍北海道帶子都好大粒😍而且蟹腳份量超級多😍而且仲配左一個檸檬牛油汁!檸檬同牛油嘅味都好出!配上海鮮一流!!仲配埋腸仔,粟米,薯仔!不過份量真係太多!食唔晒😢😢.🌸 美國肉眼牛扒 350g $358本身最期待嘅一個主菜!賣相不錯!不過切起上嚟就發現好多筋同埋有啲難咬!我哋叫五成熟!😶‍🌫️配埋一碟薯條!不過Menu好似冇寫!薯條反而好有驚喜!炸得好香脆!而且夠鹹!.🌸 蟹肉烏魚子手捲意粉 $218第一次食手捲意粉,口感比想像中淋身,不是特別喜歡!不過佢嘅用料都非常用心,有滿
{圓方捷克餐廳!前菜主菜性價比極高🚨}
皇帝蟹腳 300g $428
配檸檬牛油汁
🌸 美國肉眼牛扒 350g $358
🌸 蟹肉烏魚子手捲意粉 $218
第一次食手捲意粉,口感比想像中淋身,不是特別喜歡!不過佢嘅用料都非常用心,有滿滿嘅蟹肉和烏魚子😋

🌸 Mcwilliam's Sauvgnon Blanc $78
🌸Pivo’s Punch $68
呢個mocktail 真係好正!由菠蘿,橙,檸檬整成!賣相都超級靚!💝打卡一流!
📝總結
性價比好高嘅餐廳!如果諗唔到同情侶,朋友一班人食咩!嚟呢到食飯同飲酒絕對係一個冇死嘅選擇!而且餐廳嘅氣氛都好好!員工服務都好主動!絕對會回顧!
🤍食完俾分時間🤍
🍔食物: 8/10
🏝環境: 8/10
👩🏻‍🍳服務: 8/10
📸打卡: 8/10
🔥推介: 8/10
📍 Pivo Czech Bar
尖沙咀柯士甸道西1號圓方(Elements)頂層R004號舖

#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #foodie #hk #food #hongkong #hkig #圓方美食 #圓方

2021-11-25
2021-11-15 506 浏览
歐洲咁多地方,你又試過幾多種菜式? 今晚同朋友去咗Pivo食飯,佢就有捷克美食同啤酒,非常特別。好耐無食生蠔,點左一set! 生蠔非常新鮮,肉質爽口,鮮甜但又充滿咸香,好正。 7點前有happy hour set,6隻都只係$188~Seafood bake應該係餐廳嘅賣點,即點即做,兩個人揀左三款就夠,鮮鮑魚、北海道帶子、皇帝蟹腳。 鮑魚新鮮夠彈牙,帶子飽滿夠鮮甜,最出色係皇帝蟹腳。 多肉得嚟食得出唔係急凍貨,蟹肉一絲絲,仍然蟹味十足無雪味。 除咗海鮮,佢嘅辣肉腸都好出色,咬開真係會滲出辣油,味道濃淡適中,唔會太辣夠哂惹味!美國肉眼牛扒 7成熟呢一份牛扒係我近年食過最高質嘅一份,雖然點左7成,但仍內外生熟度唔會差太遠,簡單嚟講外面唔會煎到又乾又柴,切開仍然係嫩滑juicy。加上佢地自家mix嘅牛油,食落非常香。而且鹽嘅比例加得啱啱好,牛味濃、油香夠、咸味足,perfect! 最抵食係佢仲有大大份薯菜加沙律菜,薯條粗夠,超好食。蟹肉烏魚子手捲意粉手捲意粉好少見,食落質感特別,微微偏軟身但不失咬口,加上大量蟹肉同烏魚子,鮮味十足,愈食愈開胃。美酒配佳餚,當然要叫返啲酒精飲品,Cheer

美國肉眼牛扒 7成熟

蟹肉烏魚子手捲意粉

美酒配佳餚,當然要叫返啲酒精飲品,Cheers!
今晚所有嘢都好滿意,難得又搵到間高質餐廳!
2021-11-08 342 浏览
因為見到有生蠔食,尋晚即興同屋企人walk in入去食,食物尚算Ok,生蠔都新鮮,海鮮包味道都有驚喜,但負責招呼我地既白髮男職員(年紀大大地),講野囂張,好似睇唔起客人咁,講野又好似好趕時間咁冇耐性介紹,搞到屋企人成餐飯都食得好唔開心,五個人食埋單差唔多三千蚊,但俾人睇唔起咁招呼,一定唔會再去!…………………..
…………………..
2021-11-02 2083 浏览
Pivo Czech Bar 是一間在圓方上面的一間很出名的捷克酒吧餐廳,近期真的大熱,所以華仔早2天也訂好枱和我去吃餐好的晚餐!首先頭盤是鮮味十足的生蠔,不過188就有6隻了,真的很新鮮,我們一下子吃光光了!最期待就是近期大熱的海鮮味,我們挑了皇帝蟹腳,北海道帶子和鮑魚,而且選了我最愛的龍蝦汁! 就是把全部海鮮,放在一個白色的海鮮包shake shake 後,感覺好玩之餘,但可以保持海鮮的香味!皇帝蟹很鮮甜,而且份量很多,我和華仔吃到停不了口,帶子又大隻又軟又鮮味,另外鮑魚也十分爽口,我們十分滿意!主菜我挑了捷克豬手,大大隻,份量十足!我們當然相機先吃,待應生切好後我們急不及待地吃,肉質醃得很入味,加上酸菜更把豬手的咸味減少,味道剛剛好!蟹肉烏魚子手捲意粉,很有鮮味,這個意粉很有創意和誘惑!兩杯飲品Sky fall and Pivo's Punch, 用上新鮮的果汁做到,除了賣相漂亮,也十分清新解喝,在這樣舒服的環境真的酒不醉人人自醉,而且服務很窩心,真的令人很滿意!

蟹肉烏魚子手捲意粉,很有鮮味,這個意粉很有創意和誘惑!

2021-11-01
2021-10-30 1465 浏览
是夜朋友帶我來到 Elements的頂層,原來這裡不乏酒吧餐廳,下班後的Happy Hour ,不少人都來摸摸酒杯底,盡情舒壓,洋溢著熱鬧的氛圍~ 我們這次來了 Pivo Czech Bar,有美酒外,還有 Shake Shake 海鮮和更多其他美食💕 🔸鮮無花果羊奶芝士煙燻火腿多士前菜點了清新一點的多士,香脆又帶牛油香的 sourdough 舖滿了新鮮的無花果、羊奶芝士和煙燻火腿,再灑上鮮明的紅石榴,添了一抹清甜的氣息,令層次更加豐富,絕對有畫龍點睛的效果🔹即煮海鮮鍋共有八款海鮮可以選擇,我們選了鑽石蜆、鮮鮑魚和皇帝蟹腳配龍蝦汁。一整袋海鮮送上,店員幫忙shake shake令醬汁均勻地沾在海鮮上,慢慢打開,蒸氣湧出的瞬間真的令人食指大動🤤 ▫️鑽石蜆好大顆多汁💦熟度剛好,又嫩又鮮甜。鮮鮑魚有三隻,隻隻都很爽口彈牙。而重頭戲就是奢侈的皇帝蟹腳🦀 超大一隻,剪開每隻都啖啖肉,可以將整條蟹腳抽出再放入口中,肉質新鮮又甜美,吃起來非常過癮▫️海鮮鍋會配粟米、薯仔及西班牙辣肉腸,同樣份量十足,粟米多汁又甜,不得不說辣肉腸勁勁勁惹味,大滿足 👍🏼除了海鮮外,餐廳還有不同的主菜和Pasta😋🔸焗羊肉

🔸鮮無花果羊奶芝士煙燻火腿多士

🔹即煮海鮮鍋
皇帝蟹腳

焗羊肉千層酥

除了海鮮外,餐廳還有不同的主菜和Pasta😋

🔸焗羊肉千層酥
秋冬就想吃點羊肉暖暖身,這道 Lamb Leg Pastilla 表層酥脆,入面是飽滿的羊肉,沒有一絲腥羶味,外脆內軟🐑
黑蒜羊肚菌忌廉汁扁意粉

🔹黑蒜羊肚菌忌廉汁扁意粉
這裡也有素食選擇🌱 Linguine Mushroom 的醬汁煮得好濃郁,沈穩的蒜香撲鼻 😍 扁意粉軟硬適中,口感不錯

🔸Signature cocktails 🍸
度過了忙碌的一週,想得到瞬間帶來的滿足幸福感,當然要來喝一杯好好放鬆🥂

▫️Queen’s Librarian Cure
A fruity light cocktail which is pineapple and grape flavor, Daimon sake and Elderflower

▫️Regretless Elixir
Rum base, raspberry, watermelon and a taste of coconut flavor
Queen’s Librarian Cure

cocktails 色彩鮮明,賣相很精緻浪漫,在視覺上已令人著迷~ 這兩款調酒都和甜美果香配搭出曼妙的滋味,入口冰涼順口
皇帝蟹腳
焗羊肉千層酥
黑蒜羊肚菌忌廉汁扁意粉
Queen’s Librarian Cure
  • Regretless Elixir
2021-10-28 1154 浏览
Piva Czech Bar位於九龍圓方商場既頂層廣場既餐廳區域,九龍站有長扶手電梯直上就到,唔需要係大迷宮商場入面兜兜轉轉尋尋覓覓。同朋友慶生想搵一間可以主打食海鮮,同坐得比較舒服既餐廳,見呢間餐廳累積左好多好評,所以敲定左呢間以捷克啤酒名命做主打既西餐廳。.餐廳裝修簡潔無花巧但有高級感,門口位係好吸睛既酒吧區。叫得捷克餐廳自然地會諗起捷克既啤酒,眼見唔少外藉人士係酒吧區消遣。睇餐廳介紹呢到主打中歐同波希米亞既風味菜式,個人雖然對呢個種類無大概念,但見好多菜式都岩胃口所以無問題。.Odette’s Desire 💲98 ⭐️4/5生日慶祝先點兩杯特色飲品為呢一餐揭開序幕。聽服務員介紹試左Cocktail同Mocktail各一杯。第一杯黎既係小清新系列Cocktail,主調係荔枝、薄荷、黃瓜配自製既甜酒保同Gin。感覺好靚乾花裝飾都好吸睛,甜甜地好適合女仔享用。.Sky Fall 💲68 ⭐️3.8/5唔想飲太甜既飲品,服務員介紹左呢杯莓莓系列無酒精特飲 Sky Fall。主調係Cranberry、Raspberry、Strawberry同菠蘿Mocktail,上面仲有Raspberry口
Odette’s Desire 💲98 ⭐️4/5
Sky Fall 💲68 ⭐️3.8/5
唔想飲太甜既飲品,服務員介紹左呢杯莓莓系列無酒精特飲 Sky Fall。主調係Cranberry、Raspberry、Strawberry同菠蘿Mocktail,上面仲有Raspberry口味屬於清甜微酸,清甜解渴打卡一流。
Oysters 生蠔 💲188/6
⭐️3.8/5
頭盤要左半打生蠔,Happy Hour時段特價$188/6隻幾抵食。服務員話產地係法國,清爽型肉質海水味幾重。
Seafood Bake 即煮海鮮鍋 ⭐️4.1/5
Abalone 鮮鮑魚 💲138/3
Hokkaido Scallop 北海道帶子 💲168/5
King Crab Leg皇帝蟹 💲428/300g
即煮海鮮鍋最少要揀三款海鮮,有4種調味醬汁可以選擇,我地揀左比較少咁樣配搭既青咖哩汁。一個大袋上檯,服務員會係食客面前搖勻再解開,解開個下白煙湧起幾得意。海鮮鍋入面已經有基本既青咖哩汁調味,覺得唔夠濃既話仲額外有另上既汁。餐廳有提供膠手套同工具俾大家享用,唔怕食到無儀態。我地揀左鮮鮑魚,爽口彈牙尺寸中等;北海道帶子就好大隻鮮甜。另外重頭戲,我最期待既項目皇帝蟹腳,300g份量比想像中多。蟹腳鮮甜多肉,好食。海鮮鍋會配埋栗米、薯仔及西班牙辣肉腸底,就算當主菜食都夠,份量都幾多唔怕唔飽。
USDA Ribeye Steak (350g) 美國肉眼牛扒 💲358
⭐️3.6/5
主菜肉眼牛扒係薄身版本,面有牛油調味,雖然牛味唔算太出但煎得好嫩滑。
Strozzapreti, Lump Crab 蟹肉烏魚子手捲意粉 💲218
⭐️3.8/5
繼續今晚海鮮呢個主題所以另一款主食係海鮮系列。呢份手捲意粉口味上比想像中清淡少少,原以為會係濃忌廉同重口味既菜式,但咁樣先食得出原食材蟹肉同烏魚子鮮味,唔錯。
總結:海鮮質素高,每道菜上檯後服務員都有詳盡介紹同埋食完後都會過黎友善地問下意見,服務非常周到同專業親切有禮。喜慶節日值得encore!
生蠔
美國肉眼牛扒