2024-02-15 30 浏览
在灣仔利東街旁邊的小巷走到盡頭,便能看到有著醒目的霓虹燈"Poke Go"招牌。店舖外側有一張吧檯, 若不是當日有少許下雨, 都可坐在那邊,別有風味。我們最後選擇在店內的吧檯前,那邊裝飾著許多樽身是復活島石像的調味料, 且是一個開放式廚房。店內還有一部大電視播放流行歌,氣氛輕鬆。餐牌十分豐富, 除了6款Signature Bowls的固定夏威夷飯, 還可以Build you owl Bowl。選擇十分豐富!於是我們自選八爪魚, 主食為珍珠糙飯, Side則是枝仁豆, 雞蛋絲, 麻醬豆腐和芝麻海帶, 醬汁是蜜糖芥末。隨夏威夷飯會附有乾蒜、果仁木魚絲等調味。我們看著師傅在廚房組合並很快端出一碗超級巨大份量的夏威夷飯。十分之建議大家選擇醬汁另上,把配料拌勻才開始享用!大碗夏威夷飯不但配料健康,味道豐富,且營養均衡。喜歡健康飲食的朋友必須來一趟。因為正值冬季, 餐廳推出期間限定的牛肉火鍋, 十分之貼心。所以我們也order 了一鍋,暖和一點。極之推薦大家一邊享受美食一邊和朋友談天。

極之推薦大家一邊享受美食一邊和朋友談天。
經過一連串聖誕派對以及油膩既食物,最近我要平衡一下我的健康。今日中午,我經過灣仔呢間Poke Go,啱晒啦!我之前喺第二度都想食。店舖方便裝飾都好有心機,有人手畫嘅壁畫,有一個吧枱仔,門口位既擺設同埋裝修有別於普通餐廳。跟餐飲品: 冷壓蘋果汁 + 椰青水好甜,亦都冇加任何糖嘅感覺我同朋友一人一個飯:SHOYU AHI $118吞拿魚,芝麻海帶,和式青蔥,紫洋蔥,鰹魚醬油,芝麻,木魚絲,拼一半沙律菜、一半壽司飯每樣食材都有獨特嘅味道,而佢地嘅組合加埋一齊好和諧同融合:首先,講吞拿魚嘅味道。佢鮮美嘅口感同鰹魚醬油嘅濃郁味道互相配合。吞拿魚嘅質感同口感都好出色,一咬落去可以感受到佢嘅彈性同鮮嫩。其次係海帶,佢帶嚟一啲豐富嘅風味層次。海帶嘅鮮味完美融合個飯,令呢道菜有獨特嘅風味。海帶嘅韌度同芝麻嘅口感互相交織,好滿足呢個嘴巴。最後,芝麻同木魚絲嘅加入使呢道菜更加美味。芝麻嘅香氣同杏仁嘅口感增添咗一啲豐富嘅質感,而木魚絲嘅少少鹹香味則為呢道菜帶嚟一啲風味變化。壽司飯嘅濕潤同沙律菜嘅清爽相結合,帶嚟一種平衡嘅口感,令味蕾感受到唔同層次嘅享受,食食吓都唔覺得自己原來已經差唔多食完。ONO 三文魚,壽

跟餐飲品: 冷壓蘋果汁 + 椰青水
好甜,亦都冇加任何糖嘅感覺
冷壓蘋果汁

我同朋友一人一個飯:

SHOYU AHI $118

每樣食材都有獨特嘅味道,而佢地嘅組合加埋一齊好和諧同融合:

ONO
三文魚,壽司飯,溫室青瓜,雞蛋絲,蟹棒沙律,果仁芝麻醬,芝麻

首先,三文魚好鮮美,質感好滑嫩,佢嘅鮮美同壽司飯嘅酸甜味道搭配得好恰到好處。
其次係壽司飯。壽司飯好糯好香,每粒飯都飽滿而有嚼勁。

溫室青瓜係呢道菜嘅清爽之選。佢嘅口感脆脆嘅,有一啲清新嘅甘甜。同壽司飯一齊食,帶嚟一種爽口嘅感覺,令味蕾得到放鬆。

雞蛋絲係一個好好食嘅配料。佢嘅口感軟滑,帶嚟一種綿密嘅口感同淡淡嘅蛋香。同壽司飯同三文魚一齊食,增添咗一啲豐富嘅層次感。

蟹棒沙律係呢道菜嘅驚喜之處,令味蕾享受到一個豐富嘅口感。芝麻同埋果仁嘅香氣同醬汁嘅濃郁味道令整道菜更加美味。佢哋嘅加入令味道更加豐富,同其他食材混合一齊,帶嚟一種香濃嘅滋味。

溫室青瓜同雞蛋絲嘅清爽同蟹棒沙律形成咗一種爽口嘅對比,令味蕾感受到唔同層次嘅享受。而芝麻同埋配果仁芝麻醬嘅香氣同濃郁味道,令整道菜更加豐富。

總括而言,每一種食材都帶嚟獨特嘅口感同味道。當佢哋混合一齊食嘅時候,味道更加豐富,口感豐富多變。真係一個令人滿足嘅餐點,好適合享受美味同時保持健康!

冷壓蘋果汁
  • OHANA
2024-02-06 44 浏览
路過灣仔,想買個有質素唔頹既外賣食。同行朋友介紹去Poke GO,佢本身有其他分店既~概念上有D似我地香港既車仔面,可以自選餸+底,build your own bowl,偏日式。好欣賞可以做到好味結合健康既選擇。餸都係日式魚生,蔬菜之類為主。底可以係壽司飯,日式糙米或者沙律菜。我地揀set 好既Signture Bowl SET,仲配埋飲品tim~NALU 由八爪魚,壽司飯,櫻桃番茄,和式青蔥,甜粟米,皇帝蟹棒,辛味蛋黃醬,芝麻,辣椒碎組成,有需要仲可以走辣椒碎。八爪魚好彈牙,材料好多好多,成碗由頭到尾都好豐富,因為醬汁用辛味蛋黃醬,所以帶少少辣,不過唔算好辣,反而幫手吊起個味道。好食!OHANA有齊三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥未醬,芝麻,果仁。三文魚加埋大量蔬菜,口感好有層次,仲有一塊炸左好脆既蓮藕片。成件事好吃得來又低卡,好啱女士。唔好睇佢外賣造型咁cyber 一個透明既波波看似份量很少,實際上是很多!肯定男人都會夠食! Signature SET 仲配埋飲品 。我地選了冷壓蘋果汁+橙汁,同樣地都係高質素果汁。

外卖自取
If you love poke bowl, you have to check out poke go in hk. poke go offers a variety of bowls, from classic salmon and tuna to unique options like ‘NALU’. you can even build your own bowl.I opted for the ‘ONO’ bowl lunch set and it came in such a big bowl with overflowing food. every bite was a burst of flavours. the combination of fresh fish, crunchy veggies, crab salad and that creamy nutty sauce. it’s culinary masterpiece.The set also came with a drink. i went for a cold pressed pineapple ju

The set also came with a drink. i went for a cold pressed pineapple juice. it was so fruity and pleasantly sweet. so good.
2024-01-29
2024-02-01 62 浏览
近年好興食POKE,食過幾間之後,Poke Go成為我心目中第一名嘅Poke店,佢哋嘅Poke色香味俱全,仲係擺得最靚最打卡😍 呢度有幾款set好咗嘅Poke,亦都可以自選配料~ 我最鍾意食三文魚+豆腐+枝仁豆+牛油果🤤 有時仲會有三文魚籽!食材都好新鮮又健康!可以揀沙律菜、珍珠糙飯、壽司飯,我有時會揀一半飯一半菜,有時就淨沙律菜底,食light啲~ 試過幾款醬汁,最鍾意果仁芝麻醬,nutty口味超級正!仲會要晒啲配料,撈埋一齊更好食😋今次去咗灣仔店食,試過佢哋三間分店,質素一樣好!店入面有好可愛嘅壁畫😍 一碗自選、一碗揀咗808,main protein係吞拿魚,仲有三文魚籽、枝仁豆、雜菌香菇、和式青蔥,配山葵乳酪醬,base係沙律菜同壽司飯~ 選擇困難症人士揀signature bowl就唔使諗啦😂 十分推薦鍾意食Poke嘅朋友仔去試吓~ 佢哋嘅飲品同小食都好好味!推介菠蘿汁🍍

2024-01-28 17 浏览
好耐冇食Poke Go,記得對上一次係去完書展食嘅,都隔咗一段時間,加上最近又食得好heavy,想食返啲fresh啲, 所以約咗個朋友一齊去Poke Go。餐廳裝潢一如以往都係行簡約風,不過灣仔分店多左啲得意既壁畫,個人認為打卡必備之一。Signature bowl個個都色彩繽紛,同餐廳嘅裝潢好夾,直接拎嚟打卡都好正!仲要唔係得個樣,味道都好好⭐️OHANABase揀咗沙律菜,下次可以試埋珍珠糙飯,應該會再飽肚啲!三文魚切得好大粒,口感夠厚實,而且味道夠鮮。而粟米同櫻桃番茄就增加咗佢嘅口感,蜜糖芥末醬幾開胃,整體上味道好夾。餐廳仲有特登配埋青檸仔,令到成件事再Fresh d!⭐️808吞拿魚配壽司飯,加上咗枝豆同埋雜菌香菇,再喺上面舖上三文魚籽,吞拿魚嘅鮮味夠濃,而枝豆同埋雜菌香菇令整體口感更加立體。再配上山葵乳酪醬令味道更加豐富,係一個加分位⭐️Cold Pressed Orange Juice冷壓橙汁特別鮮甜,上面放左乾果,職員提醒我地一定要食,個人建議食法可以一邊飲一邊食乾果,會係一個類似享受緊甜品嘅體驗餐廳入邊特登有一個迷你水吧,可以自己斟水,仲可以拎埋餐具,同埋所有嘢都好乾淨企理

⭐️OHANA

⭐️808

⭐️Cold Pressed Orange Juice

餐廳入邊特登有一個迷你水吧,可以自己斟水,仲可以拎埋餐具,同埋所有嘢都好乾淨企理,令人放心
2024-01-11
2024-01-24 17 浏览
Poke bowl俾人嘅感覺好健康好green而且大大碗唔會食唔飽🍚🥣之前試過Poke Go尖沙咀分店,依家夜晚六點後有八折優惠,放工路過就嚟食😋裝修風格同尖沙咀有啲唔同,座位亦都更加多同埋闊👍🏻✨有預設咗嘅poke bowl/ 自選✨雜菌香菇🍄珍珠糙飯🍚和式青蔥😋麻醬豆腐🍽️雞蛋絲🍳 辛味蛋黃醬 $78挑選咗一款主食之後可以免費選擇三種配菜同埋醬汁,因為好肚餓就另外加配咗牛油果 $16 🥑蟹肉 $16 全選配料,包括果仁、辣椒碎、岩鹽、木魚絲、脆蒜、紫菜絲👀朋友鍾意食辣,所以辣椒碎再加辛味蛋黃醬,簡直係一流!雜菌香菇本身已經輕微調味,配麻醬豆腐同埋味道較淡嘅雞蛋絲幾夾👍🏻牛油果熟到啱啱好唔會太硬👍🏻蟹肉份量非常足,個人覺得呢個幾抵加👀✨三文魚🍣壽司飯配沙律🥗溫室青瓜🥒芝麻海帶✨麻醬豆腐😋鰹魚醬油 $118厚切三文魚粒多到成座山咁😮對女仔嚟講一半壽司飯一半沙律就好足夠,青瓜非常爽口而且都幾清甜,另外麻醬豆腐醬料份量啱啱好,唔會好膩🤤個人覺得芝麻海帶好食,但口感上唔係好襯青瓜,下次試吓其他配搭😛不過個人唔係太食得辣,所以覺得食到最尾有啲吃力🤣建議大家唔太食得辣嘅話就要走辣椒粒😮✨整體嚟講其

有預設咗嘅poke bowl/ 自選

整體嚟講其實好有飽足感,個人覺得係試過幾間poke bowl之中份量算大,雖然價錢比一般高少少,但無論係份量定係配料都好足,值得✨👍🏻
2024-01-21 83 浏览
今日朋友來灣仔找我lunch, 最近佢食得健康,帶佢食poke bowl,一定會鐘意😄店內裝修簡約,牆上有得意嘅畫,空間和座位寬敞。這裡有2款餐牌,一款係DIY自由配搭,另一款可以點已配搭好的bowl, 而我和朋友就選擇了lunch set, 包一杯飲品😆NALU | $118八爪魚、壽司飯、櫻桃番茄、和式青蔥、甜粟米、蟹棒沙律、辛味蛋黃醬、芝麻和辣椒碎。八爪魚彈牙,份量十足;櫻桃蕃茄似車厘茄,飽滿多汁;配合辛味蛋黃醬,辣辣地。飲埋玄米茶,十分滿足808 | $128吞拿魚、壽司飯、沙律菜、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻和木魚絲。吞拿魚厚切,肉質肥美。加埋三文魚籽,色彩繽紛,仲成座山咁,仲有個炸蓮藕作裝飾,健康美味。另配檸檬柚子蜜,帶有柚子嘅微酸和檸檬嘅酸甜,口感爽口炸蓮藕片 | $48即叫即炸!表面金黃酥脆,薄片不油膩,而且脆卜卜
NALU | $118
808 | $128
炸蓮藕片 | $48
即叫即炸!表面金黃酥脆,薄片不油膩,而且脆卜卜
2024-01-20 44 浏览
依間人氣Poke餐廳,開左灣仔分店唔算好耐⭐️NALU$118係其中一款signature bowl,賣相好吸引❣️未食就有開胃嘅感覺😂主角係粒粒八爪魚,唔會太韌,但唔算好鮮味。中間有大份嘅蟹柳沙律,配上辛味蛋黃醬,少少辣幾開胃。base就揀咗沙律菜同壽司飯。份量都好多,略嫌醬汁太多,下次可以揀汁分開上。午市送埋飲品,叫咗冷壓蘋果汁,好飲👍
依間人氣Poke餐廳,開左灣仔分店唔算好耐⭐️

NALU$118

午市送埋飲品,叫咗冷壓蘋果汁,好飲👍

• Nalu
近期大熱的輕食料理Poké Bowl夏威夷魚生飯,據知「源於彩虹之州夏威夷的Poké Bowl 夏威夷魚生飯是當初因漁民把新鮮漁獲切成塊(Poké)而得名。」繼小妹幫襯過上環、銅鑼灣、油麻地⋯香港都唔少Poké Bowl店喎😳而今次就光臨位於灣仔汕頭街既《Poke Go》,竟然呢間係最有驚喜🥰🥰汕頭街平日午餐時間,根本上每間餐廳都多人排長龍,當然不外乎《Poke Go》;但到左晚上6點後,同一條街既景色已變得不一樣,不過《Poke Go》仍保持有些人流👍🏻👍🏻,小店內有一大幅手繪壁畫牆,有排面向汕頭街既座位,有排欣賞師傅擺碗的吧枱,亦有坐得十分舒服既卡位!店員細心介紹餐點,除了Signature Poké bowl、自選Poké bowl、小食、飲品外,2點後有冬日限定既小火鍋Volcano Hot Pot供應,而平日午膳後亦有下午茶餐點添🤭🤭選擇多元化!昨晚帶同媽媽一齊嚟撐枱腳,分別叫左兩款魚生飯及一杯果汁:🐟 𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝘽𝙤𝙬𝙡:𝙊𝙝𝙖𝙣𝙖-三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥末醬,芝麻,果仁、炸蓮霧薄片,主食選擇壽司飯。🐙 𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪𝙧 𝙊𝙬𝙣 𝘽

🐟 𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝘽𝙤𝙬𝙡:𝙊𝙝𝙖𝙣𝙖
🐙 𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪𝙧 𝙊𝙬𝙣 𝘽𝙤𝙬𝙡:𝙊𝙘𝙩𝙤𝙥𝙪𝙨
-八爪魚、枝仁豆、櫻桃蕃茄、雞蛋絲、蜜糖芥末醬、岩鹽、木魚絲、脆蒜、紫菜絲、炸蓮霧薄片,主食選擇壽司飯&沙律菜。

兩款bowl的炸蓮藕片超薄好似薯片🤤、大大粒櫻桃番茄超甜、蛋絲勁幼、三文魚及八爪魚係一口size;令兩碗均色彩鮮艷豐富、配料十足,一碗已有齊整日所需營養😚

——————————— ฅ՞• •՞ฅ ———————————

🧃𝙍𝙚𝙙 𝘿𝙧𝙖𝙜𝙤𝙣 𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩 𝙅𝙪𝙞𝙘𝙚:紅火龍果汁
-紅火龍果汁純天然,根據生果本身既甜味無另加糖;杯上配自家製風乾火龍果片,果味甜味完全風乾在生果內,食落甜甜地,無添加糖👍🏻👍🏻👍🏻好健康。

店內音響很靚、播住音樂🎶,閒日晚上嘆住Poké Bowl,陶醉在音樂裡好chill氣氛超好❣️
除咗汕頭街分店,《Poke Go》在尖沙咀及深水埗都有分店,其📍地址可在OpenRice搵到架😉😉
𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝘽𝙤𝙬𝙡:𝙊𝙝𝙖𝙣𝙖
𝙍𝙚𝙙 𝘿𝙧𝙖𝙜𝙤𝙣 𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩 𝙅𝙪𝙞𝙘𝙚:紅火龍果汁
  • OHANA
  • Build  your  own  bowl
  • Red  dragon  fruit  juice
食物幾好,份量大。但中午每人最低消費要$100 ,只可以坐45分鐘。我覺得如果約朋友,想傾吓偈嘅話,而呢個價錢,可以有另外一個選擇,去其他餐廳坐得舒服慢慢食個lunch。
2024-01-16
🌸《Poke Go · 魚生飯 · 灣仔》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍽️OHANA $118(三文魚、沙律菜、櫻桃蕃茄、溫室青瓜、甜粟米、蜜糖芥末醬、芝麻、果仁)-🍽️SHOYU AHI $118(吞拿魚、壽司飯、芝麻海帶、和式青蔥、紫洋蔥、鰹魚醬油、芝麻、木魚絲)-夏威夷魚生飯,可以任食客自己配搭唔同材料,食得健康既菜底,鍾意食壽司飯,亦都可以菜加壽司飯各半👍🏻 同時亦有配搭好既Signature bowl,方便心大心細既朋友☺️刺身整體都鮮甜,唔腥,配料青瓜、芝麻等可以增加返口感同令到魚生飯更加清新,岩曬想維持身形食得健康嘅朋友仔🙆🏻‍♀️-📍 Poke Go@poke.go_hk 灣仔汕頭街5-7號地舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit: 💖-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_wanchai #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #english
🌸

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit: 💖
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_wanchai #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #englishreview #luxuryfoodstyle #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #灣仔美食 #灣仔好去處 #灣仔美食地圖
2023-12-20 1187 浏览
「舞」醉三人組幾個星期前發現灣仔有新店搞買一送一歡樂優惠,原本約咗週五晚收工一試,點知組長喺門外等到五點零三分先被告知店子關門三個月,臨急臨忙就轉咗入汕頭街,喺門面最光亮嘅「Poke Go」續尋歡!地舖簷篷下有幾個室外座,估計係為煙民而設。透過玻璃窗可以見到樓底高高、開揚通爽嘅用餐大堂。正門直入左方位置為開放式廚房及水吧。長櫈上擺出可愛嘅聖誕飾物。夏威夷式魚生飯專門店之前做緊$108兩杯指定紅、白、雞尾酒,不過近日就改咗為全面九折。三人各有各點。飲友教落,樽裝啤酒1664 Blanc永冇出錯。正當舞伴嫌顏值最高嘅小王子雞尾酒「The Little Prince」($68)唔夠酒精時,坐喺隔離枱嘅老闆Jason哥哥聽聞即安排酒保增添酒精,意見接受後快速反應,實在難得!炸蓮藕片($48):唔想空肚飲酒所以求其叫咗客炸蓮藕片,真係冇諗過金黃吸睛嘅蓮藕片係由廚房新鮮炸出黎喎!熱辣辣嘅蓮藕片巧薄不油膩,而且仲脆卜卜,話咁快就食完一碟,結果當然係要追加啦!飲咗兩輪仲比「舞」醉三人組發現炸蓮藕片竟然都有九孔架,哈哈,眼界頓開!灣仔橫街小店「Poke Go」光鮮開揚,老闆幽默親民,不時都會推出全天可享
地舖簷篷下有幾個室外座,估計係為煙民而設。
透過玻璃窗可以見到樓底高高、開揚通爽嘅用餐大堂。
正門直入左方位置為開放式廚房及水吧
長櫈上擺出可愛嘅聖誕飾物。
三人各有各點。
紅酒、啤酒、雞尾酒
飲友教落,樽裝啤酒1664 Blanc永冇出錯。
1664 Blanc
,實在難得!
The Little Prince
飲咗兩輪仲比「舞」醉三人組發現炸蓮藕片竟然都有九孔架
,哈哈,眼界頓開!
炸蓮藕片
灣仔橫街小店「Poke Go」光鮮開揚,老闆幽默親民,不時都會推出全天可享嘅折扣優惠,價格合理,個人誠意推介香口小食炸九孔蓮藕片送酒酒,倍添歡樂。
2023-12-15
$145 (其他)
1664 Blanc
炸蓮藕片
🍅🌽【 𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐆𝐨 】🥒🐟⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄識我嘅朋友都知道我係勁鍾意食Poke Bowl💛💚繼Poke Go深水埗、尖沙咀分店後,今日幫襯埋灣仔店,終於成功將三間分店解鎖🔓🎉 佢唯一嘅缺點只係唔近我屋企‼️💔🥹Lunch時段嚟幫襯,門口大排長龍,大家果然都識貨🙈 朋友揀咗Signature Bowl : OHANA,所有配料已經固定好,係廚師認為最佳的配搭👍🏻 不但色彩繽紛,而且健康美味,仲送飲品,係選擇恐懼症人士的福音🤗我決定要自選,由base到toppings、醬汁、調味料,集合晒我最喜歡的食材❤️🥰 推薦鍾意食辣嘅朋友加辣椒碎,味道層次更豐富,好過癮🌶️❤️‍🔥飲品推介紅火龍果汁🩸用新鮮水果打成,絕不加糖,真材實料✨配上店家自己風乾的果乾,超美味又健康👏🏻佢地依家仲有party到會服務,啱晒聖誕節想搞聚會,又想食得健康啲嘅朋友👫🌱⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️𝗦𝗜𝗚𝗡𝗔𝗧𝗨𝗥𝗘 𝗕𝗢𝗪𝗟◾️▪️🍅OHANA🥗($118)(三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥末醬,芝麻,果仁)▪️◾️𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟◾️▪️🐟MAIN PROT
🍅🌽【 𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐆𝐨 】🥒🐟

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

識我嘅朋友都知道我係勁鍾意食Poke Bowl💛💚

Lunch時段嚟幫襯,門口大排長龍,大家果然都識貨🙈

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

▪️◾️𝗦𝗜𝗚𝗡𝗔𝗧𝗨𝗥𝗘 𝗕𝗢𝗪𝗟◾️▪️
🍅OHANA🥗($118)

▪️◾️𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟◾️▪️
🐟MAIN PROTEIN : 三文魚($118)
🥬BASE : 沙律菜
🌽TOPPINGS : 甜粟米、芝麻海帶、豆腐(無醬)
🫘TOP-UP : 赤道紅海帶(+$16)
🍯DRESSINGS : 果仁芝麻醬
🧄SEASONING : 全部配料(果仁、木魚絲、辣椒碎、岩鹽、脆蒜、紫菜絲)

▪️◾️ 𝗦𝗡𝗔𝗖𝗞◾️▪️
🍤黃金蝦卷($48)

▪️◾️ 𝗖𝗢𝗟𝗗 𝗗𝗥𝗜𝗡𝗞◾️▪️
🍎冷壓蘋果汁($32)
🍉紅火龍果汁($42)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:Poke Go (汕頭街) (灣仔)
灣仔汕頭街5-7號地舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami灣仔 #灣仔美食 #pokego #pokebowl @poke.go_hk
2023-12-17
午餐
2023-12-05 808 浏览
上次食Poke Go已經係兩年前,當時公司正正位於尖沙咀,一落樓下就係Poke Go。而家我已經轉咗工,所以好耐冇食Poke Go,今日請咗小朋友去Poke Go嘅灣仔分店。餐廳裝潢一如以往都係比較簡約,不過灣仔分店多左啲得意既𤩹畫,座位幾寬敞,大約有20個座位。Signature bowl個個都色彩繽紛,令人食慾大增。- OHANA Base揀左壽司飯,其他選擇有珍珠糙飯或沙律菜。三文魚切得好大粒,而且好新鮮。粟米同櫻桃番茄都好清甜,蜜糖芥末醬幾開胃,不過略嫌太甜。- ONO一樣都係三文魚粒同壽司飯,但配材完全唔同:雞蛋絲、蟹棒沙律同青瓜。醬汁都非常多,食到底都仲好有味道。- Hot Latte對比尖沙咀分店,Poke Go而家仲有提供咖啡,不過無拉花,味道麻麻。- Cold Pressed Orange Juice 冷壓橙汁特別鮮甜,上面放左乾果,職員提醒我地一定要食🤣Poke Go既signature bowl依然咁新鮮好味,依家Poke Go仲有推出happy hour,買一送一非常抵🤩

Signature bowl個個都色彩繽紛,令人食慾大增。

- OHANA

- ONO

Latte

- Hot Latte

Cold  Pressed  Orange  Juice
- Cold Pressed Orange Juice
冷壓橙汁特別鮮甜,上面放左乾果,職員提醒我地一定要食🤣

2023-12-01
Latte