2022-07-05
兩個女仔👯♀️食飯最岩去Cafe,一天忙碌工作過去,絕對需要一間可以休休閒閒慢慢坐慢慢傾慢慢食既地方🤩今次黎左太和*POLARIS*餐廳裝修亮白簡約,座位間距適中唔壓迫我地叫左前菜,兩份主菜+$18 set(包餐湯、是日飲品),一份甜品餐湯:南瓜忌廉湯,南瓜濃度好似食緊糊仔咁,不加一滴水既feel🤣正前菜:檸檬蜂蜜糖潰蕃茄 ,食落好清新好開胃,蕃茄甜甜帶點微酸🥰主菜:藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉耳朵粉好有咬口唔太淋,滿有蟹肉蝦膏既鮮味,個忌廉汁十分creamy主菜:香烤美國Prime封門柳配班尼迪汁五成熟的牛肉肉質剛剛好,塊塊都好厚肉,疊起起碼有成十舊入口牛香味好香濃,超juicy。細滑既薯蓉加上班尼迪蛋黃汁,口感豐富最期待既甜品:莓之戀人係雞蛋仔堆疊到座山咁,加上士多啤梨+雪糕+燕麥脆脆同Cream😍雞蛋仔好軟糯,粒粒實心滿蛋味🫶🏼食甜品真係好幸福🌟
今次黎左太和*POLARIS*
餐廳裝修亮白簡約,座位間距適中唔壓迫
主菜:藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉
主菜:香烤美國Prime封門柳配班尼迪汁
最期待既甜品:莓之戀人
雞蛋仔好軟糯,粒粒實心滿蛋味🫶🏼食甜品真係好幸福🌟