今次揀咗一個 main course + 一個 pasta。+$18 包餐湯及是日餐飲。 想貪心啲,用半價轉特飲。黑松露蘑菇🍄忌廉湯香噴噴嘅蘑菇香味,入口好滑。虎蝦🦐龍蝦汁扁意粉🍝($98)龍蝦汁好濃,每條扁意粉都沾滿咗濃縮的龍蝦汁。真係食兩碟都得。慢煮加拿大保濕豬🐽安青蘋果蓉🍏($228)慢煮真係冇得輸,塊豬扒🥩雖然厚身,但肉質好冧,夠哂juicy😋。豬扒底下嘅翠玉瓜片🥒好爽口,加上有蘋果汁酸酸甜甜,好好味😚。Cappuccino☕不失禮而大體的熱 Cap。蜂蜜檸檬🍹小清爽,清新之選。特別一提,小店職員🧑‍🍳💁好nice,好禮貌。食得好舒服😸。----------Polaris地址:太和太和路15號太和中心9號舖

+$18 包餐湯及是日餐飲。 想貪心啲,用半價轉特飲。

黑松露蘑菇🍄忌廉湯
香噴噴嘅蘑菇香味,入口好滑。

虎蝦🦐龍蝦汁扁意粉🍝($98)

慢煮加拿大保濕豬🐽安青蘋果蓉🍏($228)

Cappuccino☕
不失禮而大體的熱 Cap。

蜂蜜檸檬🍹
小清爽,清新之選。

特別一提,小店職員🧑‍🍳💁好nice,好禮貌。
食得好舒服😸。

----------
Polaris
地址:太和太和路15號太和中心9號舖

• 虎蝦龍蝦汁扁意粉
太和中心附近好多食肆,其中一間Cafe🏔Polaris🏔。小店人情味濃厚,真係好喜歡♥️,每碟都是誠意之作。今日去仲見到門外貼咗天線得得B嘅告示🫣。「小心玻璃門 💲52800」🤣呢道採用簡潔木系配白色的裝修,環境舒適,有高枱或普通四人枱。我地今次食晚餐,到場時已接近滿座,所以安排咗我地係玻璃前的bar枱坐。我地叫咗意粉同豬肋骨,升級咗套餐+💲18,包埋餐湯同飲品,升級特飲有50% off。🍅 檸檬蜂蜜糖潰蕃茄 ➖💲38去皮的蕃茄仔用了檸檬蜜糖潰,酸甜偏甜,開胃菜。上面有檸檬皮磨出的碎屑,增加觀感之外,還為整體添檸檬香氣🍋🥣 蘑菇忌廉湯賣相好靚而且好足料!每啖都飲到粒粒蘑菇碎。🦐 虎蝦龍蝦汁扁意粉 ➖💲98龍蝦汁好濃香而奶滑,每條意粉都沾到醬汁。虎蝦好大隻,啖啖肉。表面焦香,外殼香脆。🐖 慢煮美國豬肋骨 • 香橙BBQ燒烤醬 ➖💲188豬肋骨好大份。慢煮後肉質好軟腍。燒烤醬味道好特別,店員同我地講係特別調配。加咗香橙,味道帶酸甜,去膩感。🪵 黑白森林 ➖💲88自製的雞蛋仔好重蛋香🥚幾塊雞蛋仔砌成樹的形狀🌲中間有石板街雪糕同忌廉。加上金莎醬,Oreo,Kit Kat,好豐富!朱古力控一定會愛

🍅 檸檬蜂蜜糖潰蕃茄 ➖💲38

🥣 蘑菇忌廉湯
賣相好靚而且好足料!每啖都飲到粒粒蘑菇碎。

🦐 虎蝦龍蝦汁扁意粉 ➖💲98

🐖 慢煮美國豬肋骨 • 香橙BBQ燒烤醬 ➖💲188

🪵 黑白森林 ➖💲88
自製的雞蛋仔好重蛋香🥚幾塊雞蛋仔砌成樹的形狀🌲中間有石板街雪糕同忌廉。加上金莎醬,Oreo,Kit Kat,好豐富!朱古力控一定會愛上。

🍓 農場草莓乳酪明治牛奶 ➖ 半價💲23
乳酪上有一層厚厚奶泡,頂層擺上草莓乾碎碎。口感濃厚。

🌱 薄荷檸檬四季春 ➖ 半價💲19
四季春味道清純。加入磨碎的薄荷葉,味道好清新。
【Polaris】
📌太和太和路15號太和中心9號舖
2022-05-24 180 浏览
住開大埔嘅人都知道,圍繞住大埔中心嘅食肆多不勝數,不愁搵唔到嘢食,但其實距離中心10分鐘路程嘅太和,一樣有好多隱世美食呢晚就同朋友嚟到呢間隱世小店,老闆兼任廚師用心經營,食物質素不下於米芝連餐廳為什麼一反常態想先介紹一下甜品,因為幾款甜品都係老闆homemade,絕對值得一試▶️莓之戀人 - 大廚將香港街頭小食元素製作這個甜品盡顯心思,外面是脆口柔軟的雞蛋仔,裏面是Mascarpone 、Yogurt、雲尼拿雪糕混合而成的餡料,加埋雜莓及鮮草莓醬,吃完也不會膩▶️自家制提拉米蘇 - 自家espresso,加上充滿意大利風味的marsala酒,口感細緻軟滑,每一啖都散發着醇厚咖啡和淡淡甜酒香▶️檸檬蜂蜜糖漬蕃茄 - 蜜糖、檸檬、醋來做漬蕃茄,巧妙地用不同味道為味蕾帶來刺激,非常完美嘅Amuse Bouche▶️松露蘑菇忌廉湯 - 湯嘅濃稠度適中,加上松露嘅香味,菇菌味嘅濃郁,非常好喝▶️廣島蠔意大利飯 - 正宗意大利飯都很硬身,但大廚為咗迎合口味,煮得軟硬適中。廣島蠔肥美鮮甜,再用芝士提升味道,值的一讚▶️虎蝦龍蝦汁扁意粉 - 虎蝦鮮甜香口,意粉選用Linguine,煙韌彈牙,龍蝦汁濃味又夠crea

▶️虎蝦龍蝦汁扁意粉 - 虎蝦鮮甜香口,意粉選用Linguine,煙韌彈牙,龍蝦汁濃味又夠creamy,每一條扁麵都掛上龍蝦汁,賣相非常靚

總結:小店認真製作食物,質素非常好,平民價錢食出米芝連味道,值得一試!
  • 莓之戀人
2022-05-16 40 浏览
今日訂咗位帶兩個女去食晏賣相同味道都係唔錯環境都幾好食物方面味道係有驚喜❤️明顯係有一種對食物嘅執著👍🏻員工好有禮貌等我哋坐定好晒仲專登過嚟介紹餐牌比我知👏🏻一間唔起眼嘅小店竟然做得咁有心思老闆知道我係帶住小朋友專登去臨走之前比咗我哋一個好窩心嘅驚喜本身試完味覺得啲嘢幾好食都諗住下次同埋老公去架啦感受到佢真係好努力好值得支持小店生存唔容易既然係好餐廳就要多多支持等佢哋可以一路留下來香港人加油呀!
今日訂咗位帶兩個女去食晏
就要多多支持等佢哋可以一路留下來
香港人加油呀!
2022-05-14
2022-05-08 48 浏览
♨️Polaris 太和太和路15號太和中心9號舖@polaris_hker 💜見網上評論幾唔錯,今日順路去試吓,果然食物質素唔錯,優質抵食的cafe,小店舖員工好忙好忙,偶有錯漏,但睇得出佢哋真係有禮貌對客人,絕無西面,值得一讚👍🏻🔷南瓜湯杰杰地唔係水呢呢🔷大啡菇手打安格斯牛肉漢堡配薯條大啡菇連牛肉真係好厚,食嘅時候有啲難道,但高質嘅👍🏻🔷藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉味道出色略嫌細份🔷虎蝦龍蝦汁扁意粉個蝦夠彈牙,意粉好掛汁👍🏻🔷牛肝菌黑松露意大利飯飯軟硬度適中,味道高質🔷玫瑰蜜糖雞翼有誠意之作,唔係一味死炸咗佢就算🔷農場草莓乳酪明治牛奶🔷薄荷檸檬四季春以上兩杯都係店員推介,都係好出色嘅飲品👍🏻🔷Ice cappuccino🔷Hazelnut latte🔷Tiramisu 🔷法式焦糖燉蛋兩個甜品都高分食物:8.3/10抵食:8.5/10環境:7.8/10。。。#食在太和 #太和美食 #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #coffeeshop #coffeetime #coffeeart #coffeelife #coffeelover #coffeeaddict #hkig #hkigfood
♨️Polaris
太和太和路15號太和中心9號舖
@polaris_hker

🔷南瓜湯
杰杰地唔係水呢呢
🔷大啡菇手打安格斯牛肉漢堡配薯條
大啡菇連牛肉真係好厚,食嘅時候有啲難道,但高質嘅👍🏻
🔷藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉
味道出色略嫌細份
🔷虎蝦龍蝦汁扁意粉
個蝦夠彈牙,意粉好掛汁👍🏻
🔷牛肝菌黑松露意大利飯
飯軟硬度適中,味道高質
🔷玫瑰蜜糖雞翼
有誠意之作,唔係一味死炸咗佢就算
🔷農場草莓乳酪明治牛奶
🔷薄荷檸檬四季春
以上兩杯都係店員推介,都係好出色嘅飲品👍🏻
🔷Ice cappuccino
🔷Hazelnut latte
🔷Tiramisu
🔷法式焦糖燉蛋
兩個甜品都高分

食物:8.3/10
抵食:8.5/10
環境:7.8/10

#食在太和 #太和美食 #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #coffeeshop #coffeetime #coffeeart #coffeelife #coffeelover #coffeeaddict #hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodiehk #foodblogger #foodstagram #foodiegram #foodielife #相機食先 #hkrestaurant #burger #pasta #特飲
2022-05-05 33 浏览
龍蝦汁虎蝦意粉上碟時都幾靚食落味道都不錯不過食食吓就有啲咸有同店員反映返希望佢哋有keep住改善當時杯mocha 咖啡感覺係麻麻哋朱古力味唔突出唔香濃應該係糖漿累事而且咖啡味道都一般
龍蝦汁虎蝦意粉

朱古力味唔突出唔香濃
應該係糖漿累事
而且咖啡味道都一般
2022-05-03 39 浏览
尼開大埔都一定食既餐廳🤣 廣島蠔意大利飯真係好出色!  其他餐廳最多都係都係忌廉汁意大利飯加蠔就咁放上面 但呢間係連個飯都有好濃既蠔味 有驚喜🥳第一次食佢龍蝦汁意大利飯 同預期冇分別 都係好濃郁🤪 仲有必食佢青口! 索曬啲汁真係好正🤤 雞翼都炸得好鬆脆 連我呢不嬲都唔鐘意食皮既都連皮食 Btw 上菜時間比以前快左 🤣
尼開大埔都一定食既餐廳🤣

廣島蠔意大利飯真係好出色!
其他餐廳最多都係都係忌廉汁意大利飯加蠔就咁放上面
但呢間係連個飯都有好濃既蠔味 有驚喜🥳

第一次食佢龍蝦汁意大利飯 同預期冇分別 都係好濃郁🤪

仲有必食佢青口! 索曬啲汁真係好正🤤

雞翼都炸得好鬆脆 連我呢不嬲都唔鐘意食皮既都連皮食

Btw 上菜時間比以前快左 🤣
  • 廣島蠔意大利飯
  • Polaris  招牌澳洲活藍青口
朋友見到太和這邊開了Polaris這家新店,便相約我一起去吃午餐試試看~~星期六下午1時多來到,店舖幾乎滿座。店內裝潢行簡約風格,以木系傢俬及白色為主調,環境舒適。Set lunch包餐湯﹑主食及熱飲,可另外加配甜品。點餐後,店員先送上麵包及餐湯,麵包烘過,微脆,配黑醋橄欖油。麵包細細塊的,作餐前菜,讓客人先開胃。是日餐湯為南瓜湯,味道香甜濃郁,質感順滑,帶有南瓜蓉,豐富口感!湯的面層澆了一圈鮮忌廉及少許橄欖油,增加香氣之餘,同時令湯的味道不會太單調。虎蝦龍蝦汁扁意粉,虎蝦大隻,輕烤過帶點焦香,肉質稍嫌不夠爽口。龍蝦汁的味道濃郁,扁意粉的軟硬度恰好,掛汁,吸滿龍蝦汁的香氣。配料雖不多,但味道算是不錯~~~藍花蟹肉意大利飯,蟹肉絲的份量都算足夠,惟忌廉汁的味道太過濃,蓋過蟹肉的味道,而且欠缺配料,味道單調,令人感覺膩滯。加$38要了份自家製Tiramisu,咖啡香不太突出,味道普通。選手工咖啡或特飲需要加$16,我和朋友分別選了Hazelnut Latte及Matcha Latte,兩款飲品都很好喝,奶味不會過重。兩杯Latte,一杯榛子味夠香,不會太甜,另一杯的抹茶濃郁帶微甘。如甜品夠
麵包配黑醋橄欖油

南瓜湯

藍花蟹肉意大利飯
Tiramisu
Matcha Latte

Hazelnut Latte

甜品夠出色,飲品配甜品,來個悠閒下午茶也不錯~~笑臉是給予湯及飲品啊!
2022-01-15
南瓜湯
Matcha Latte
Hazelnut Latte
2022-03-18 94 浏览
平日lunch time同友人落黎試下呢間新開無耐嘅西餐小店,估唔到好有驚喜喎😍Lunch set包餐湯同餐飲,選擇都挺多👍🏻出色嘅pasta已經成功吸引我😝下次都會再來幫襯-▪️虎蝦龍蝦汁扁意粉$88網上見到好多人紛紛稱讚呢個pasta,果然不出所料的好吃!意粉選用扁意粉,超級掛汁!軟硬度非常適中,煙煙韌韌,原本想等埋另一個pasta先食,所以擺左一陣,但都完全無影響口感👍🏻味道控制得相當合宜,龍蝦味道濃郁,夠曬味🦞唯一挑剔少少會係個虎蝦略為不彈牙,但勝在香烤過焦香味十足🔥▪️ 藍花蟹肉蝦膏蟹膏水管麵$98同樣出色‼️ 濃郁嘅蝦膏蟹膏已經完美融入醬汁之中!滿口都是幸福的海水味道🌊伴隨住少許蟹肉絲、番茄同洋蔥碎🧅。醬汁味道加入黑椒調製得完美無瑕!水管麵同樣火候烚煮程度剛好,內內外外都掛汁,最後吃到一絲不掛🥰▪南瓜湯跟餐配備嘅南瓜湯非常creamy、濃稠、香甜可口!▪凍檸茶下次有機會一定會試試呢度咖啡先👍🏻跟餐附送各式凍熱茶飲。估唔到呢個茶底茶味濃郁,有驚艷到🍵
▪️虎蝦龍蝦汁扁意粉$88

▪️ 藍花蟹肉蝦膏蟹膏水管麵$98

▪南瓜湯
跟餐配備嘅南瓜湯非常creamy、濃稠、香甜可口!

▪凍檸茶
  • 藍花蟹肉蝦膏蟹膏水管麵
2022-03-17 62 浏览
因為疫情小店做緊外賣自取優惠所以一試~兩個套餐都有湯同飲品個番茄湯好香濃加$38仲有甜品👍🏻番茄汁意大利飯煮得好入味👍🏻飯都唔會太硬($68)蝦雖然得一隻但都好juicy我嗰日嘅慢煮豬就唔算好嫩😂($88)但豬肉味好香配埋蘋果蓉好match好加分👍🏻最後嘅Tiramisu真係好好好好食😍份量唔細兩個人食完main share剛剛好啲cream超香滑整體配合得好好之後為咗佢一定會再幫襯☺️
因為疫情小店做緊外賣自取優惠
所以一試~

兩個套餐都有湯同飲品
個番茄湯好香濃
加$38仲有甜品👍🏻

番茄汁意大利飯煮得好入味👍🏻
飯都唔會太硬($68)
蝦雖然得一隻但都好juicy

我嗰日嘅慢煮豬就唔算好嫩😂($88)
但豬肉味好香
配埋蘋果蓉好match好加分👍🏻

最後嘅Tiramisu真係好好好好食😍
份量唔細兩個人食完main share剛剛好
啲cream超香滑
整體配合得好好
之後為咗佢一定會再幫襯☺️
外卖自取
近排大埔多左好多cafe比大家chill下😍呢間cafe開左半年都冇架🤫食完覺得都好正要介紹比大家🥰環境都唔錯😌店員都好nice💕一黎到就主動介紹佢地既主打😎💕南瓜湯配麵包🍞 (Lunch跟餐)每日都會有唔同指定既湯☺️今次就係南瓜湯😍飲得出係真材實料☺️好creamy🤤又食到啲南瓜蓉 幾有口感😋好好飲😍好欣賞佢哋就算係餐湯都好用心準備🤓麵包係有烘過🍞配佢預先準備既黑醋橄欖油 好有去高級餐廳既感覺🤣💕虎蝦龍蝦汁扁意粉🦐 店員極力推薦我地食呢個意粉😚咁就緊係試下佢有冇料啦😎另外仲推薦我地食all day breakfast😌諗住下次再同大家試下🤓講返個意粉先🤪超有水準😍果然冇介紹錯!就先個賣相已經好吸引🤤大大隻虎蝦🦐都幾新鮮彈牙😋個龍蝦汁好出色 見到仲有啲洋蔥碎 睇得出佢個龍蝦汁都係用心調配過😚又唔會太咸 啲意粉好掛汁 煮得啱啱好 唔會太淋亦都唔會太硬 建議大家一定要叫黎試下❤️💔脆炸薯條配黑松露醬 🍟Side dish嗰到唔係太多款式可以選擇🥲本身想試西班牙風乾黑毛豬火腿配法國麵包同番茄莎莎 點知話冇曬風乾火腿 咁就諗住嗌炸魷魚圈配自製他他醬 又冇🥲唯有叫個薯條食下啦 有啲失望☹️啲薯條好似超

💕南瓜湯配麵包🍞 (Lunch跟餐)

💕虎蝦龍蝦汁扁意粉🦐

💔脆炸薯條配黑松露醬 🍟
Side dish嗰到唔係太多款式可以選擇🥲本身想試西班牙風乾黑毛豬火腿配法國麵包同番茄莎莎 點知話冇曬風乾火腿 咁就諗住嗌炸魷魚圈配自製他他醬 又冇🥲唯有叫個薯條食下啦 有啲失望☹️啲薯條好似超市急凍薯條咁 食落去又唔夠脆 偏淋😭係個黑松露醬挽救左成件事😂下次都係試其他小食
脆炸薯條配黑松露醬

💕自家製提拉米蘇 +
本身都幾鍾意食Tiramisu 就叫左黎食☺️都唔錯😌唔會太濕 酒味都唔會太重
自家製提拉米蘇

💕丸久龍膽宇治抹茶鮮奶🍵
💕熱情果四季春 勁推薦‼️‼️
Lunch如果叫特飲可以減$16😉抹茶鮮奶都唔錯😋唔會好甜 但相比之下熱情果四季春係好出色😍😍😍上面會見到玫瑰花瓣🌹飲落去都有淡淡玫瑰味🤤亦都係用新鮮既熱情果去沖😚酸酸甜甜好清新🌱
自家製提拉米蘇
之前除夕晚見到大埔(近太和)有新西餐去trytry!係上年9月先開👀雖然呢家暫時冇晚市堂食但其實中午餐牌類型相近 仲平一截😛門面有一點幾好 雖然係透明玻璃 但食客面向外面既高枱位係磨砂玻璃咁食相唔洗比街外人望到🤣不過呢到高枱係比較多 好似得一張枱係貼地啲論食物質素嚟講呢間喺會有興趣翻兜👀———————————————————————Set Dinner包:✔️是日餐湯及餐包✔主菜✔熱飲/ 凍飲+$3/ 特飲照價-$16🍞餐湯及餐包😋:8/10是日餐湯係南瓜湯~唔肯定係咪會每日唔同南瓜湯打得好棉密 口味都調得唔錯飲得出喺真材實料南瓜揸蓉而成餐包烘得好脆 仲有啲橄欖油可以點 個feel幾正宗同少見啲🤣🦐虎蝦龍蝦汁扁意粉 $118😋:7.5/10虎蝦得一隻~係煎過嘅冇咩特別意粉入面有啲洋蔥碎 多啲口感扁意粉係偏向幼身啲 但掛汁能力都唔錯龍蝦汁雖然唔算杰身 但味道夠濃🐖慢烤西班牙伊比利亞黑毛豬鞍配蘋果無花果醬 $258😋:9/10伊比利亞黑毛豬喺食橡果長大嘅所以肉味係較濃 而且脂肪分佈均勻食落會喺鮮嫩而不油膩 亦好juicy慢煮既烹調方法令到豬鞍好軟身同嫩滑切開會見到啲肉係粉嫩色💓加上整塊其實都

之前除夕晚見到大埔(近太和)有新西餐去trytry!
係上年9月先開👀
✔主菜
✔熱飲/ 凍飲+$3/ 特飲照價-$16

🍞餐湯及餐包
😋:8/10
是日餐湯係南瓜湯~
唔肯定係咪會每日唔同
蘋果無花果醬重點落左喺蘋果
果醬酸酸甜甜同豬肉既味幾夾
底部仲墊左啲類似薯蓉咁嘅配料
👆🏻真相原來係睇落似薯蓉嘅椰菜花嚟😳
仲可以攝取少啲澱粉😛用黎代替薯蓉更佳!
食落味道淡淡地
另外仲有啲椰菜仔伴碟~
仲淋咗啲開胃嘅黑醋汁
炸魷魚圈加自製他他醬
🦑炸魷魚圈加自製他他醬 $58
😋:5.5/10
呢個佢炸得過火咗~
炸皮明顯睇落係深色咗
而且食落都乾身得濟
唔知係咪當日失準🧐
Btw他他醬配炸物係冇得輸!

☕️飲品
冇額外加錢轉特飲🤣
啲檸檬茶水正正常常

👅:大埔/太和到想食西餐又多咗個選擇🤪呢到感覺都真係做到偏向高級少少嘅感覺~價錢比平民西餐高啲啲但係同質素成正比😎

💡Overall💡

💸:人均~$250

✨收加一✨
慢烤西班牙伊比利亞黑毛豬鞍配蘋果無花果醬
2022-01-25 111 浏览
今日中午到了位於大埔太和的咖啡店Polaris午餐,這間咖啡店主打西餐、水果和牛奶特飲與自家製甜品。店員推介我們試試他們的慢煮加拿大保濕豬鞍,所以其中一份主食就試試豬鞍,另一份就點了虎蝦龍蝦汁扁意粉。前菜南瓜餐湯好濃稠,而且不太甜好健康。餐包片點義大利黑醋加橄欖油,配搭幾新鮮。慢煮豬鞍好大份,而且肉汁鮮甜,燶邊處理得好好,青蘋果蓉酸酸地好清新。意粉的龍蝦汁好正,虎蝦也好入味。飲品方面,我們點了小山園日式焙茶和農場草莓乳酪明治牛奶。培茶茶味濃郁,奶味濃厚,還散發著淡淡的玫瑰香氣;乳酪牛奶的草莓味也很突出。最後以一份Tiramisu作結,這份甜品的奶油不太膩,而且用海綿蛋糕做夾層好好食。慢煮加拿大保濕豬鞍配青蘋果蓉 $188虎蝦龍蝦汁扁意粉  $88農場草莓乳酪明治牛奶 $46J小山園日式焙茶 $44提拉米蘇 $38

慢煮加拿大保濕豬鞍配青蘋果蓉 $188
慢煮加拿大保濕豬鞍配青蘋果蓉
農場草莓乳酪明治牛奶
小山園日式焙茶
2022-01-18 51 浏览
今日試左太和呢間北極星餐廳,白色簡約歐陸裝潢,好舒服!餐廳不算大,但桌椅不會太密,坐得好舒服👍🏻因為lunch time所以都坐滿人,內場雖然只得一位服務生,但一d都冇怠慢,好快就帶左我地入座。我地點左招牌虎蝦龍蝦汁扁意粉同埋蒜香白酒蜆肉扁意粉。是日餐湯係南瓜湯,好甜好好飲,滿口南瓜蓉,非常足料!仲有麵包配黑醋橄欖油,麵包雖小,但每一面都好香脆,內裡係好軟,食得出連麵包都咁有心機唔馬虎👍🏻虎蝦龍蝦汁扁意粉:賣相好靚,一上枱就聞到勁香龍蝦汁味!食落覺得超好味!意粉口感剛剛好,加埋d龍蝦汁冇得輸!虎蝦有煎過,好香口,好鮮甜!整體比較濃味蒜香白酒蜆肉扁意粉:個賣相又係好靚,每隻蜆都有蜆肉,意粉口感一流👍🏻整體比較清啖海藍柚子紅石榴梳打:個賣相勁靚,打卡一流👍🏻柚子蜜好夠,唔會太淡又唔會過甜,好好飲!熱情果四季春:一上枱勁靚,係咁打卡!飲落茶味好清香,然後慢慢有熱情果嘅香味,好正!總結:環境好,食物正,服務周到,所有野都咁正竟然係免收加一!一定會再黎試埋其他😁

2022-01-16 67 浏览
超久沒有來太和這邊了,原來這裡都有不錯的餐廳。Lunch set 🎃南瓜忌廉湯口感creamy且南瓜味濃,忌廉味又不會過重。🍞酥脆的麵包可配油醋汁,但我個人更愛蘸南瓜湯。 🥩 主菜:香烤美國prime封門柳配紅酒燒汁份量相當大的牛柳,每片牛肉都相當厚。五成熟的牛肉肉質剛剛好,切開後還有肉汁。調過味的牛柳表面撤有鹽花,鹹香更能帶出本身的肉味。牛柳不算油膩,碟上沒有太多多餘油份。紅酒燒汁輕輕為牛肉調調味,味道不算搶。伴碟還有薯仔和紅蘿蔔。另外看見甜品櫃的柚子cheese cake和tiramisu都挺吸引,下次有機會試試。😆假日人流都比較多,可能要稍等一下才有位置。
超久沒有來太和這邊了,原來這裡都有不錯的餐廳。

Lunch set
🎃南瓜忌廉湯
口感creamy且南瓜味濃,忌廉味又不會過重。

🍞酥脆的麵包可配油醋汁,但我個人更愛蘸南瓜湯。

🥩 主菜:香烤美國prime封門柳配紅酒燒汁
份量相當大的牛柳,每片牛肉都相當厚。
牛柳不算油膩,碟上沒有太多多餘油份。
紅酒燒汁輕輕為牛肉調調味,味道不算搶。
伴碟還有薯仔和紅蘿蔔。

假日人流都比較多,可能要稍等一下才有位置。