2022-08-10
🅿︎🅾︎🅽🅳🅸🇮🇳🇫🇷隱世各落餐廳🍴以白色為主調嘅格局好有外國旅行feel🤍燈光昏暗好有feel仲有得揀户外位好chill🪟多肉妹係餐具控🤭見到碗碟花紋設計好靚覺得心情特別好🤩店員上每道菜之前都會介紹食材同推介食法🍴好貼心﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎𝑅𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡 𝑊𝑒𝑒𝑘 𝑀𝑒𝑛𝑢 $298𝑝𝑝𝑆𝑚𝑎𝑙𝑙 𝐵𝑖𝑡𝑒𝑠/𝐴𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑀𝑒𝑠𝑠🥑/牛油果蓉熟得creamy 加上yoghurt 鷹嘴豆同番石榴籽好fresh🫘配上薄脆片食好夾🫓覺得咬爆石榴籽嗰下好爽嘅舉手🙌🏻/𝐸𝑠𝑐𝑎𝑟𝑔𝑜𝑡 𝐺𝑟𝑎𝑡𝑖𝑛🐌/焗田螺相信係法國🇫🇷菜名物🤩附有鉗比你撩開螺🤤螺肉大粒唔會霉 蒜蓉🧄牛油調味唔會搶過螺味😌沙律🥗撈埋酸汁好開胃/𝐾𝑎𝑡ℎ𝑚𝑎𝑛𝑑𝑢 𝑀𝑒𝑎𝑡𝑏𝑎𝑙𝑙 𝑀𝑜𝑚𝑜🥟/尼泊爾🇳🇵特產嘅餃子🥟煎到個底一咬開充滿肉汁💦雞肉餡好飽滿 餃子皮唔太厚仲有啲煙韌同麵粉香🫓淋面嘅醬汁同芝麻好加分😚香料濃微辣好惹味基本上前菜真係無得挑剔🤤好期待mains𝑀𝑎𝑖𝑛𝑠/𝑆𝑡𝑢𝑓𝑓𝑒𝑑 𝐶𝑎𝑙𝑎𝑚𝑎𝑟𝑖 🐚/用豬腩肉填滿咗魷魚筒打卡一流🦑魷魚好彈牙新鮮🌊仲有啲煙肉粒增加鹹香刺激🥓個湯完全係魷魚🦑蜆 肉汁同酒
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/𝐾𝑎𝑡ℎ𝑚𝑎𝑛𝑑𝑢 𝑀𝑒𝑎𝑡𝑏𝑎𝑙𝑙 𝑀𝑜𝑚𝑜🥟/
基本上前菜真係無得挑剔🤤好期待mains
𝑀𝑎𝑖𝑛𝑠
/𝑆𝑡𝑢𝑓𝑓𝑒𝑑 𝐶𝑎𝑙𝑎𝑚𝑎𝑟𝑖 🐚/
用豬腩肉填滿咗魷魚筒打卡一流🦑魷魚好彈牙新鮮🌊仲有啲煙肉粒增加鹹香刺激🥓個湯完全係魷魚🦑蜆 肉汁同酒🍾嘅精華🤩鮮味爆發 酒味會喺尾段淡出😍
/𝑄𝑢𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟 𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛🐓/
比起平時印度🇮🇳菜butter chicken 佢嘅番茄🍅香料bbq味好有層次 1/4隻雞但係都好夠食啖啖肉🍗預先燒香令到雞皮好香脆惹味🍖啲汁用類似pita bread點 質感好鬆軟🫓私心覺得可以比多啲包🤩一滴汁都唔想哂😍
/𝐵𝑎𝑘𝑒𝑑 𝐴𝑢𝑏𝑒𝑟𝑔𝑖𝑛𝑒🥦/
焗椰菜花🥦時間火喉控制得好好🔥唔會乾身反而幾juicy 邊邊位好脆口會有啲紫菜feel🤤個底仲有茄子🍆
𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑒 𝐷𝑎𝑦
/𝐶𝑎𝑟𝑟𝑜𝑡 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐼𝑐𝑒𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚🍰/
初體驗無諗過會係咁實在少少爽口嘅蘿蔔絲🥕原來蘿蔔唔係淨係整到有橙色🧡加上芝士🧀鹹鹹地 唔似一般creamcheese🤭第一下味道好有衝擊但係配埋雪糕🍦食會平衡同易入口啲🤤雪糕有雲尼拿籽好重奶味同creamy🥛
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎