2023-03-18
店內裝修以和風木系做主調,感覺好舒服,細心睇睇會見到啲燈旁同橫樑上有啲貓公仔😄menu上樣樣嘢都想食😆最後我地揀左鰻丼同蟹肉丼🍱▫️汁燒鰻魚意大利飯丼鰻魚厚肉肥美,有炙燒過,燒得好香口,醬汁量岩岩好,食落幾juicy唔會乾爭爭又冇咩刺👍🏼平時食鰻魚丼配珍珠米白飯,今次配risotto有驚喜😍餐廳都係用日本珍珠米,煮出黎既risotto一樣creamy,仲有啲蜆肉、磨菇,好豐富,味道份量都調得好好👍🏼▫️松葉蟹肉丼🦀️有蟹肉、蟹膏、蟹籽,食落鮮甜,配上日本珍珠醋米,份量都唔少,附上既甜醬油都唔錯。旁邊有碟小配菜,係核桃加白飯魚仔,味道甜甜地。▫️靜岡有機抹茶鮮奶咖啡可以自己沖同調教抹茶苦度👍🏼先倒幾匙抹茶粉落奶到攪勻,再將抹茶奶倒入咖啡中,試試味道岩唔岩自己再調教,如果覺得苦可以加粒方糖。靜岡抹茶出名好飲,依家可以自己整Macha latte幾特別。▫️Q-san京都宇治抹茶蛋糕原來都幾大個,蛋糕旁邊仲有抹茶雪糕cone😍兩個人share岩岩好。蛋糕外面係mousse,中間係紅豆蓉同柚子麻糬,底部係海綿蛋糕,好軟熟,mousse好滑,抹茶既苦澀味都岩岩好。我地都幾鐘意呢到既食物同環境,有好多選擇,
menu上樣樣嘢都想食😆最後我地揀左鰻丼同蟹肉丼🍱
▫️汁燒鰻魚意大利飯丼
▫️松葉蟹肉丼🦀️
▫️靜岡有機抹茶鮮奶咖啡
▫️Q-san京都宇治抹茶蛋糕
我地都幾鐘意呢到既食物同環境,有好多選擇,賣相又好吸引😄另外呢到既店員服務周到有禮,整體用餐體驗幾好👍🏼