REFLECT Restaurant & Bar

2023-10-17 23 浏览
旺角高質墨西哥酒吧餐廳REFLECT Restaurant & Bar (旺角)~~~~~~~~~~~~~~~~~REFLECT Restaurant & Bar 位於旺角,全新裝修,餐廳酒吧融為一體,有戶外區域,環境舒適。Tacos 內有蘑菇,牛油果醬同酸忌廉好配上微微辣嘅莎莎醬,黑松露野菌薯團,好煙韌又有𡁻口配上香濃嘅黑松露醬,仲有椎茸、白蘑菇、靈芝菇。BBQ Chicken Pizza,手工制餅底酥脆,配料有芫荽、雞肉,橄欖同自家燒烤醬,味道酸甜。黑松露惹菌薯圑 ($138)墨西哥蘑菇夾餅($168)烤雞肉手工Pizza ($128)兩杯Cocktail Jardin Secreto,Berry Slush($78)
旺角高質墨西哥酒吧餐廳
REFLECT Restaurant & Bar (旺角)
~~~~~~~~~~~~~~~~~

黑松露惹菌薯圑 ($138)
墨西哥蘑菇夾餅($168)
烤雞肉手工Pizza ($128)

2023-10-16 33 浏览
旺角都有好味墨西哥餐廳🇲🇽,呢間餐廳環境好靚 ,播著西班文歌食野好chill🍴🌟Grilled Cuttlefish呢個燒魷魚真心好正,燒得超級香,唔會燒得太乾,未食過燒魷魚可以咁Juicy !而且燒汁好香令到啖啖都覺得好好味🤤🌟Beef Cheek Ragu牛面頰用左靚紅酒煮,而且意粉係手工做。口感一流,而且極掛汁~而牛面頰肉好滑又入味,配埋意粉食一流!🌟Tacos (Beef)食墨西哥野點少得Tacos , 我就揀咗牛肉。餡料仲有好多蕃茄牛油果醬,調味好開胃。餡餅都脆卜卜,應該係粟米餅,好好食😋餐廳仲有bar,野飲選擇好多~ 我地就簡左兩杯無論賣相定味道都好正既野飲😙雖然唔係酒類但都好好飲,特別杯莓沙冰好正~而熱情果飲品永遠都唔會輸!🌟Berry Slush🌟Passion Fruit Fizz

🌟Grilled Cuttlefish

🌟Beef Cheek Ragu

🌟Tacos (Beef)

🌟Berry Slush
🌟Passion Fruit Fizz

上個禮拜有日超額完成工作,即晚就喺旺角附近搵間好餐廳慰勞下自己~ 揀咗有墨西哥手工料理,環境唔錯,感覺坐得幾舒服嘅酒吧餐廳🇲🇽 雖然係平日去,但係無論室內,或者有壁畫嘅室外位置都full house,見到都幾多人喺度搞4-6人嘅小gathering呢!➿ 𝑻𝒐𝒓𝒕𝒊𝒍𝒍𝒂 𝑺𝒐𝒖𝒑 ($68)呢個湯都幾有特色,質感好濃稠,底層有牛油果蓉🥑 蕃茄味突出🍅 帶少少芫荽香同埋微微嘅辣度~ ➿ 𝑺𝒂𝒍𝒔𝒂 𝑪𝒉𝒊𝒑 ($68)每次食墨西哥菜,唔食脆脆類嘅野就差咁啲嘢咁🤣 呢度嘅玉米片好脆😋🌽 蕃茄粒粒混入香草🌿 係簡單嘅滋味~➿ 𝑻𝒂𝒄𝒐𝒔 *3 ($208)一次試咗三款口味嘅Taco🌮 開心🥰 鍾意蘑菇味,口感十足,又有豐富嘅水份☺️ 雞肉同牛肉都係唔錯,兩種嘅肉質好唔同呢,鍾意外脆嘅Taco皮配內軟嘅餡料嘅話,可揀雞肉🐓 三款都慷慨地加咗幾多牛油果醬🌽 莎莎醬🍅 sour cream☺️➿ 𝑪𝒂𝒍𝒂𝒎𝒂𝒓𝒊 𝑩𝒐𝒍𝒐𝒈𝒏𝒆𝒔𝒆 ($188)🌟店員貼心地提醒,入邊加咗番紅花,如果姨媽拜訪就唔適合食~ 意粉幾有驚喜呢🍝 慢煮墨魚充當肉醬,做到肉碎嘅口感,亦都帶點彈牙,令到我哋傻傻分不清😆 意大利

➿ 𝑻𝒐𝒓𝒕𝒊𝒍𝒍𝒂 𝑺𝒐𝒖𝒑 ($68)

➿ 𝑺𝒂𝒍𝒔𝒂 𝑪𝒉𝒊𝒑 ($68)

➿ 𝑻𝒂𝒄𝒐𝒔 *3 ($208)

➿ 𝑪𝒂𝒍𝒂𝒎𝒂𝒓𝒊 𝑩𝒐𝒍𝒐𝒈𝒏𝒆𝒔𝒆 ($188)
🌟店員貼心地提醒,入邊加咗番紅花,如果姨媽拜訪就唔適合食~ 意粉幾有驚喜呢🍝 慢煮墨魚充當肉醬,做到肉碎嘅口感,亦都帶點彈牙,令到我哋傻傻分不清😆 意大利闊麵帶彈性,整體不錯!

➿ 𝑩𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑺𝒍𝒖𝒔𝒉 ($78)
見到隔籬枱杯野飲咁大杯,我哋又跟住叫😛憑色澤一睇就知道真材實料地用咗好多唔同嘅莓🫐 再加上加入咗菠蘿汁同埋橙汁,雖然配搭住好多酸咪咪嘅水果,但係飲落又覺得酸甜度剛好👍🏼

近期新開既墨西哥風餐廳, 主打墨西哥手工fusion菜🇲🇽Rib Eye Steak 肉眼牛扒🥩 ($328)選用澳洲草飼牛, 我地叫左5成熟, 煎出黎完全岩岩好, 炭烤過牛肉味好出, 唔會太韌亦保留到肉汁, 十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻Calamari Bolognese 墨魚肉醬寬條麵🍝 ($188)呢間餐廳既寬條麵係人手製作, 食落蛋香味較重, 口感比較煙靭, 醬汁有啲似肉醬意粉,但係加入墨魚肉粒就令成道菜更加香口😋另外餐廳仲有outdoor area, 大家可以book位時揀出面同朋友一齊摸下杯底🥂成餐全自費,非收錢廣告🙅🏻‍♀️
近期新開既墨西哥風餐廳, 主打墨西哥手工fusion菜🇲🇽

Rib Eye Steak 肉眼牛扒🥩 ($328)

成餐全自費,非收錢廣告🙅🏻‍♀️
墨西哥菜都比較少食,一入嚟就覺得呢到走型格風🤩除左下角吧枱位置吸睛,仲有戶外好chill嘅露天位🩶Fajitas🌮$208呢款墨西哥烤肉可以揀蔬菜/雞/牛肉,我就揀左雞,同甜椒🫑、洋蔥炒成。另配搭牛油果醬、墨西哥辣蕃茄醬同酸乳酪,放上墨西哥薄餅上,夾埋一齊食,味道清新酸爽。烤肉用鐵板上碟,千祈要小心唔好掂到!因為真係勁熱,會辣親手🩶BBQ Chicken Pizza🍕 $128Size大約5吋左右,個邊焗得好脆,好似炸雲吞皮嘅口感,除左雞肉仲加入左自製燒烤醬、橄欖、洋蔥、芫茜,非常惹味🩶Wild Mushroom Gnocchi🍄 $138衝住黑松露醬黎叫🤣醬汁好creamy,薯糰唔算太煙韌,份量偏大🩶Berry Slush🫐 $78睇到隔離枱叫好似幾吸引👀雜莓沙冰🩶Maracuya Fizz🍍 $78菠蘿汁加上熱情果、柚子嘅檸檬梳打,果香味好重,夏日感滿滿

🩶Fajitas🌮$208

🩶BBQ Chicken Pizza🍕 $128

🩶Wild Mushroom Gnocchi🍄 $138

🩶Berry Slush🫐 $78
睇到隔離枱叫好似幾吸引👀雜莓沙冰

🩶Maracuya Fizz🍍 $78
菠蘿汁加上熱情果、柚子嘅檸檬梳打,果香味好重,夏日感滿滿

2023-10-11 134 浏览
REFLECT Restaurant & Bar主打墨西哥fusion菜,門面都以鏡面反射呼應主題。Tacos、Nachos、Quesadilla等傳統墨西哥菜應有盡有,其他菜式譬如以慢煮墨魚取代免治牛肉或豬肉製成的肉醬意粉更是別出心裁。除了一系列酒類飲品之外,餐廳天台亦設有座位。蟹肉他他 Crab Meat Tartare ($148)蟹肉與牛油果醬比例幾乎一比一,再加入番茄粒、紅洋蔥及青瓜,口感綿密濃稠可配上脆多士品嘗,綴以希靈魚魚子醬更添一絲鹹鮮味。墨西哥夾餅 Tacos ($188)炸粟米餅如薯片般鬆脆,蘑菇、雞肉或牛肉三款餡料當中選了雞肉,雞肉彈牙再配以牛油果醬、莎莎醬及酸忌廉份外清爽。串燒拼盤 Grilled Mix Skewers ($78)豬肉及雞肉加上秘製調味感覺近似東南亞口味沙嗲,兩者肉質都鮮美結實。燴牛面頰捲麵 Beef Cheek Ragu ($188)意大利捲麵軟硬有致並帶煙韌,醬汁有如濃縮精華般充滿牛肉肉味,但未知是否有錯漏令本應配有的紅酒香草煮牛頰肉不翼而飛。Fuzzy Fuzzy ($78)以荔枝、桃、青檸及梳打調配而成,荔枝果味最為突出,香甜清爽。Ma
除了一系列酒類飲品之外,餐廳天台亦設有座位。

蟹肉他他 Crab Meat Tartare ($148)
蟹肉他他

墨西哥夾餅 Tacos ($188)

串燒拼盤

燴牛面頰捲麵 Beef Cheek Ragu ($188)
燴牛面頰捲麵

Fuzzy Fuzzy ($78)
Fuzzy Fuzzy

Maracuyá Fizz ($78)
Maracuyá Fizz
將熱情果、菠蘿、柚子及檸檬加入梳打,四款水果均以酸味為主,故此整體亦份外開胃。
燴牛面頰捲麵
Fuzzy Fuzzy
Maracuyá Fizz
2023-10-10 54 浏览
旺角最新開業,主打墨西菜嘅REFLECT Restaurant & Bar 位於旺角城市中心頂樓餐廳走型格典雅風格,酒吧更係必到打卡位之一仲設有露台,夠哂chillꔐ瑪格麗塔手工披薩 ($118)以手工製的超薄薄餅堆砌成pizza,夠哂香脆上面舖醬料、芝士,蕃茄醬份量幾足,食落唔會好乾,芝士仲有小牽絲,不過放太耐批底會淋,記得趁熱食ꔐ手工單骨炸雞翼($78)炸到香脆又juicy,醬汁加左香草調味,即時昇華ꔐ墨西哥烤肉($208)有3款可以選,牛、雞或者蔬菜點左雞肉試試以為烤肉係串燒,原來係鐵板上加入甜椒同洋蔥爆炒,食落香甜又惹味仲可以配烤餅、莎莎醬、酸忌廉、牛油果醬一齊食ꔐ焗玉米片($128)堆成小山,上面有牛油果球中間仲加左芝士,用黎送酒一流ꔐFrio ($78) 好香茶香味,入口有蜜糖香甜
旺角最新開業,主打墨西菜嘅
REFLECT Restaurant & Bar
位於旺角城市中心頂樓
餐廳走型格典雅風格,酒吧更係必到打卡位之一
仲設有露台,夠哂chill

ꔐ瑪格麗塔手工披薩 ($118)
以手工製的超薄薄餅堆砌成pizza,夠哂香脆

ꔐ手工單骨炸雞翼($78)
炸到香脆又juicy,醬汁加左香草調味,即時昇華

ꔐ墨西哥烤肉($208)
有3款可以選,牛、雞或者蔬菜
點左雞肉試試
以為烤肉係串燒,原來係鐵板上
加入甜椒同洋蔥爆炒,食落香甜又惹味
仲可以配烤餅、莎莎醬、酸忌廉、牛油果醬一齊食

ꔐ焗玉米片($128)
堆成小山,上面有牛油果球
中間仲加左芝士,用黎送酒一流

ꔐFrio ($78)
好香茶香味,入口有蜜糖香甜
今次介紹呢間餐廳性價比都幾高,而且環境好有情調,酒吧位都幾靚,去到夜晚9點仲會調暗燈光變成酒吧mode,氣氛又再昇華。———————————————🌟Grilled Cuttlefish 秘製燒墨魚 $108墨魚好大舊,熟成度掌握得唔錯食落非常彈牙,加上外國風情嘅香料,作為前菜一流。.🌟Margherita Pizza 瑪格麗特 $118呢度嘅pizza自家製同出面唔一樣,餅底唔係麵包而係碟皮食落非常香脆,面頭嘅芝士同蕃茄亦都非常香濃。.🌟Rib-eye Steak 肉眼牛排 $328呢個肉眼牛扒非常高質,可以見到中間肉質非常粉嫩,而且牛味都濃郁。除咗牛扒外,特別有驚喜嘅位係牛扒下面竟然有舊大啡菇,好香又好多汁。薯條亦都炸得好食,又熱又香脆。.🌟Lemon Tart 檸檬撻 $98本身其實係想叫Tiramisu,但今日冇所以轉咗做檸檬撻﹐檸檬撻擺盤方面已經好精緻,見到有好多焗蛋白做裝飾。味道上亦都係冇得頂,甜度適中,酸甜比例都做得好好,入面嘅檸檬醬都非常滑身,唔知大家之後都有冇機會試到,有真係可以試試。.🌟Fuzzy Fuzzy $78呢杯係有荔枝、桃汁同青檸,飲落荔枝味感覺偏重少少,

———————————————
🌟Margherita Pizza 瑪格麗特 $118
🌟Rib-eye Steak 肉眼牛排 $328
🌟Lemon Tart 檸檬撻 $98
🌟Fuzzy Fuzzy $78
呢杯係有荔枝、桃汁同青檸,飲落荔枝味感覺偏重少少,但唔會太甜,鍾意果汁又想特別啲可以試呢杯。
🌟Peach Juice $48
​正常桃果汁,有桃味嘅香甜,但甜度又唔會太高。
  • 檸檬撻
2023-10-09 85 浏览
位於西洋菜街,地鐵站,百老匯樓上,旺角有很多西餐,但主打墨西哥菜的,一般都在港島區,位於旺角則比較少見,或者說是第一間也不為過。一出電梯,鏡面的招牌不停地 "Reflect" 反射出Logo ,已經是一個打卡位,高貴之餘也帶出融入MK打卡行先文化。進去餐廳,每個座位都有不同壁畫,非常有特色,現場也有特色吧枱,主打墨西哥風的cocktail 及mocktail 選擇也非常豐富,現介紹一下。🔹🍸🔹🔸Green Island🔸 (Pisco, Green Grape, Jasmine Liqueur,Cold Brew Jasmine Tea)去過墨西哥的朋友提及,當地很多飲品旁都會有一條蟲,幸好香港的reflect 還明白香港人的選擇😂。這杯以Pisco 為基調,pisco 為南美生產的一種Brandy,為一杯有白蘭地味的茉莉花茶,加上2粒青提,口感偏乾身,像飲了一杯用燒過的酒,青提則帶有中和作用,也不失特色。評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑🔸Fuego Agrio🔸(Tequila, Homemade Jalapeño Syrup, Lime,Egg White)墨西哥酒必須要點龍舌蘭為基調的雞尾酒

🔹🍸🔹

評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑

墨西哥酒必須要點龍舌蘭為基調的雞尾酒,要知道只有以藍色龍舌蘭為原料,指定地區蒸餾釀造,才可稱為就 #龍舌蘭 。
當日有3杯特色雞尾酒如Wasabi,四川peppercorn,這次點了以墨西哥辣椒🌶️糖水為主的 Fuego Agrio,加上了青檸,蛋白,口感頗特別 更能帶出Tequila 的煙燻味。

🔹食物🔹

🔸Crab meat Tartare 🔸

以牛油果,蕃茄粒,紅洋蔥,青瓜,配上鮮甜蟹肉,再加上希靈魚魚子醬吊味,突出味道。

🔸Grilled Cuttlefish 🔸

以為平凡的一道菜,實質非常好食,墨魚非常彈牙,,配上表面的孜然粉,帶出辣且鮮嫩口感,若再辣點更理想。

🔹Fajitas (Beef)🔹
(另配莎莎醬,朱油果醬,酸忌廉)

以上對象都是墨西哥菜卷餅必備的,洋蔥鮮甜,調味也正宗,配上那非常薄的玉餅皮,也是一道非常值得推薦的菜式。

🔹Calamari Bolognese 🔹

意粉都是自家手工製的,這款墨魚肉醬闊條麵,加上蕃茄醬,慢煮墨魚🦑,平度到拿捏得很好,表面也彈牙。

🔹後感🔹

他們有很多菜式都是自家調製用心研發,例如Pizza都可以用Taco做餅底,這一點是比起外間的,既有特色也帶來更正宗的墨西哥菜口感。

戶外有一個大空間,可以看到旺角黑夜的夜景,配合大大的塗鴉外牆, feeling十足。
另外店員服務很好,產品知識也非常專業,每道菜式都能夠把詳細的資料告訴客人,充滿一線餐廳的味道。

整體是一間既能吃得愉快,也能適合不同慶祝的餐廳。

整體評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑

Fajitas
Grilled  Cuttlefish
Calamari  Bolognese
  • 秘製燒墨魚
  • Fuego Agrio  (Cocktail)
  • Calamari Bolognese
2023-10-07 41 浏览
由打黎confirm booking時已不停話自己full house, 要人坐出outdoor或bar枱,但因為係同朋友慶祝生日未會可以臨時轉場唯有答應。 點知上到去見到仍有多張吉枱, 但就堅持要我地只有bar枱一個選擇。 最後坐上bar枱,侍應開始對我地愛理不理。首先, 一坐低已經覺得坐得好唔舒服,見後面張吉枱吉左成15分鐘都無人坐就想叫侍應幫手問問可否轉落去坐啦。話幫我問下,但我望住佢全程都從沒有同負責安排位置嘅同事講過一句野,直到張枱終於有客人坐上。我個刻尚以為佢只係太忙...之後叫野飲,坐低已經即刻叫,我個杯大概10分鐘已經到左,而我朋友個杯等左30分鐘先到。全張drink menu其實已經不多款式,但製作時間仍然好長。期間我朋友杯野飲等待左幾個字仍然未到,我眼見亦沒有在製作中,因此詢問侍應生可否改單為其他飲品。 雖然侍應爽快回答幫我地睇睇,但由始至終都無見到佢行去同我面前嘅bar tender 協調過一句,除非佢地神交左啦,如果唔係我只覺得呢間餐廳嘅人都係只會敷衍客人。亦當然,原先叫個杯杯野飲緊係突然就擺到係你面前唔駛再等啦不過都已經過左半個鐘囉!!!跟住我地叫左佢個牛,又

最後坐上bar枱,侍應開始對我地愛理不理

不過都已經過左半個鐘囉!!!

跟住我地叫左佢個牛,又再等多左9個字未到。當時已經9點, 其實食晚餐黎講真係好餓,催左2次先黎到。每次侍應都係以表面積極回應,實際上敷衍客人嘅心態做事,根本就企返係你面前然後話催左,入都無入過廚房! 可能佢地全部同事用心靈感應大家黎溝通啦!
我就真係無見佢地用耳機呢個習慣囉

另外,佢地本身根本就唔預人用bar枱食飯及坐客。坐得唔舒服都算,仲要出單機係咁彈上黎, 差一下就蓋晒我成個pizza

總體黎講,我就真係唔會再去,貼錢買難受。
旺角E出口地面行2分鐘就可以到,到達頂樓既寶藏墨西哥🇲🇽菜!有室內同室外,室外環境超正!係正頂樓天台,特別開揚,可惜今日仲有啲熱😥就坐左室內啦,係吧台坐,😏墨魚肉醬寬條麵💰188唔係平常既意粉!一定要趁熱食😆因爲有芝士,所以熱食更加好!摸魚肉都好大粒!卷起一大條入口,濃烈既味道😚😚墨西哥烤牛肉💰238用鐵pan上!仲有餅皮可以包住,牛肉好嫩滑,黑椒味加埋辣椒,洋蔥,再用餅🫓保住,一啖落去,充滿肉汁😍秘制燒墨魚💰108今晚賽高!真係非常彈牙,而且味道剛剛好,墨魚燒汁烤,而且墨魚都大條!松露芝士🧀️薯條💰78薯條控會好鍾意,特別新鮮上黎既時候,都係要趁佢芝士未硬化之前快啲食啦!飲品:白葡萄酒&Fuzzy Fuzzy

墨魚肉醬寬條麵💰188

墨西哥烤牛肉💰238

秘制燒墨魚💰108

松露芝士🧀️薯條💰78

飲品:白葡萄酒&Fuzzy Fuzzy

2023-09-27
  • 黑松露芝士薯條
上到黎一出電梯口 就已經有一塊好型格既玻璃鏡完美咁表達咗呢間酒吧餐廳既Logo - Reflect🤟🏼室內保持住型格既格調 尤其佢超吸睛既吧枱位置 有種高貴感室外既大壁畫就充滿藝術氣息🎨氣氛會再休閒啲所以無論內外都有佢既優勝之處 都可以帶俾你唔同感受🫢➷🪐 蟹肉他他所用上既內餡非常豐富 除咗主角蟹肉之外中間仲有夾住牛油果🥑蟹肉混入蕃茄粒 青瓜 紅洋蔥既材料🧅清爽既口感配合埋濃郁既蟹肉香😶‍🌫️面頭仲放有希靈魚魚籽醬多一份咸香味 而又唔會搶去蟹肉本身既味道🦀§🪐 秘製燒墨魚一大串既燒墨魚🦑每條墨魚鬚都係脹卜卜好肥美😍煙韌既口感令到咀嚼肌活躍起黎😋配上檸檬汁同秘製既調味 惹味感十足 海洋風味濃厚🌊§🪐 墨西哥夾餅呢個夾餅有3個選擇 磨菇 雞肉同牛肉🐮用上玉米餅做佢既外殼 裡面填滿各種餡料🌮外層既玉米餅香脆 而內裡既醬汁同雞肉既配搭亦都好出色令到整個夾餅都豐富起黎 🧸黎呢度都係為咗佢🫢§🪐 黑松露野菌薯團被濃厚既黑松露忌廉包圍住既薯團 亦都係好吸引🤤野菌既數目都唔少 而且仲好大塊 吸咗唔少精華👍🏼薯團偏腍身 可以硬返少少有返啲口感會更好➷黎到酒吧餐廳 當然唔少得有各式各樣既酒品提供🍹呢度既in
上到黎一出電梯口 就已經有一塊好型格既玻璃鏡

被濃厚既黑松露忌廉包圍住既薯團 亦都係好吸引🤤
野菌既數目都唔少 而且仲好大塊 吸咗唔少精華👍🏼
薯團偏腍身 可以硬返少少有返啲口感會更好

黎到酒吧餐廳 當然唔少得有各式各樣既酒品提供🍹
呢度既indoor同outdoor飲野都可以帶到唔同風格出黎
所以無論係邊一種心情上去 都能夠俾到你唔同感受

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-09-25
2023-10-06 38 浏览
旺角墨西哥fusion餐廳。從店中到處可見配合主題嘅裝潢,感覺寧舍寬敞舒適。今日涼涼地,就選坐室外位置,外牆仲有璧畫。✨秘製燒墨魚一上菜已經聞到好香。墨魚大大隻,好彈牙。秘製醬汁,加上孜然味同微辣,夠惹味。喜歡嘅可以加少少檸檬汁。記得要趁熱食。✨肉眼牛扒炭烤澳洲草飼牛扒,七成熟火喉剛好,內裡保持粉嫩外層帶有焦香。 可選配蔬菜汁或賓尼斯汁。配前炸薯條好脆身,仲有原個烤蒜頭添。✨自家製法式鳥結糖冰糕自家製法式甜品,賣相幾靚。甜度比一般法式甜品低,特意為香港人調配,對我黎講剛好。忌廉同蛋白做底,配上士多啤梨汁/杏脯肉/杏仁片/提子乾,口感不錯。

✨秘製燒墨魚

✨肉眼牛扒

✨自家製法式鳥結糖冰糕

2023-09-25
  • 自家製法式鳥結糖冰糕
2023-10-03 45 浏览
👩🏻一向鍾意異國菜式,見到旺角開咗間墨西哥菜就心郁郁想試。好奇去OpenRice check下,呢間似乎係旺角唯一一間嘅墨西哥菜餐廳。🍕肉食手工薄餅 $148濃濃嘅煙燻肉味加埋鹹香嘅芝士,令人明知會打爆quota,都忍唔住繼續食😂。餅底脆卜卜但唔會好油膩,諗返起應該係tortilla嚟🤣。🌮蘑菇墨西哥夾餅 168香港比較少見嘅hard-shell taco~估唔到一般感覺比較中式/日式嘅本菇都啱整西餐。加埋guacamole同sour cream味道好清新。🦑秘製燒墨魚 $108喺香港好少食到咁大隻嘅墨魚。口感厚身爽脆,調味唔多不過辣辣地。🍢串燒拼盤 $78串燒雞肉同豬肉各佔一半。本身以為冇醬汁會好乾同唔夠味,結果本身已經醃得好入味同juicy,同好食嘅泰國舖有得比。🥂Fuzzy Fuzzy $78淡淡果香好清新,唔會好甜膩。

🍕肉食手工薄餅 $148

🌮蘑菇墨西哥夾餅 168

🦑秘製燒墨魚 $108

🍢串燒拼盤 $78

🥂Fuzzy Fuzzy $78
淡淡果香好清新,唔會好甜膩。
2023-10-03 26 浏览
位於旺角樓上的一間新開餐廳,主打西班牙菜色,裝修風格時尚,用了大量鏡面反射令到室內空間感較大,當天安排在吧枱的位置,能清晰看到bartender的調酒過程,但用餐位置較狹窄,建議淨係飲野先好坐吧枱,用餐就request返餐枱1️⃣ Grilled Cuttlefish $108燒墨魚幾香口,墨魚的熟成度都控制得幾好唔會太老,而上面有大量味粉幾惹味2️⃣ Crab Meat Tartare $148蟹肉絲mix牛油果整成一個撻,隨送了三塊脆多士可以加係上面食豐富口感3️⃣ Beef Cheek Ragu 💕 $188推介主食要叫呢個!牛面頰肉慢煮得相當軟腍,配埋紅酒汁非常香濃,而手工的長卷粉都非常掛汁👍🏻4️⃣ Mix Skewer $78串燒有豬、雞,搭配埋沙嗲汁不錯5️⃣ Margherita Pizza $118 Pizza係我愛的脆薄餅皮,有紅黃兩款蕃茄加埋芝士,一定要趁熱食很想坐餐枱 但無奈經理說全部都有人訂了

1️⃣ Grilled Cuttlefish $108

2️⃣ Crab Meat Tartare $148

3️⃣ Beef Cheek Ragu 💕 $188

4️⃣ Mix Skewer $78
串燒有豬、雞,搭配埋沙嗲汁不錯

5️⃣ Margherita Pizza $118
很想坐餐枱 但無奈經理說全部都有人訂了