一向都覺得呢到嘅野食夠晒份量🤩今次獲邀去試佢地七月嘅限定18𝒐𝒛牛扒 好興奮🥰.📌18𝒐𝒛 𝑼𝑺𝑫𝑨 𝑩𝒐𝒏𝒆-𝒊𝒏 𝑹𝒊𝒃𝒆𝒚𝒆平時食扒多數都係8-12𝒐𝒛呢塊扒上枱真係嚇親 好大塊🤣燒得好靚 有坑紋🔥牛扒叫咗五成熟😆肉質都算嫩嘅 食落幾𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚 牛味都濃 不過近骨位就有啲老🐮同埋扒塊都幾肥吓 有差唔多1/4都係肥膏所以食落有啲膩🙈旁邊嘅雜菜係白烚嘅 都幾清甜冇乜調味 可以平衡返個牛嘅油膩感😎七月𝒐𝒓𝒅𝒆𝒓仲可以飲添可口可樂🥤想食嘅你快啲去喇😚.📌𝑭𝒐𝒖𝒓-𝒘𝒂𝒚 𝑺𝒂𝒎𝒑𝒍𝒆𝒓有普通同特大嘅𝒔𝒊𝒛𝒆所以揀 揀咗regular😎雞翼有三隻 望落啲似𝒃𝒖𝒇𝒇𝒂𝒍𝒐 𝒘𝒊𝒏𝒈𝒔👀面頭個醬有啲多 搞到個雞翼淋晒🥺味道辣辣地 都幾鹹 有啲難入口🌶炸蝦個炸皮幾薄脆 唔會好油😍個蝦都幾爽 不過𝒔𝒊𝒛𝒆就唔算好大隻🍤芝士條都係好脆唔油😆仲可以拉絲添🧀炸魷魚就唔夠脆有啲淋🦑食落都偏油咗少少🤏🏻同埋啲肉有啲韌😟.📌𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑻𝒂𝒍𝒍𝒄𝒂𝒌𝒆最期待一定係個甜品 見好多人打卡 勁大杯🤩佢底係𝒃𝒓𝒐𝒘𝒏𝒊𝒆口較比較硬身😛成舊蛋糕好濃朱古力嘅苦澀味🍫面頭仲有兩球雲尼拿雪糕同𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎🍦味道偏甜 奶
📌18𝒐𝒛 𝑼𝑺𝑫𝑨 𝑩𝒐𝒏𝒆-𝒊𝒏 𝑹𝒊𝒃𝒆𝒚𝒆
Coca  Cola
10oz  USDA  Bone-in  Ribeye

📌𝑭𝒐𝒖𝒓-𝒘𝒂𝒚 𝑺𝒂𝒎𝒑𝒍𝒆𝒓
Four-way  Sampler

📌𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑻𝒂𝒍𝒍𝒄𝒂𝒌𝒆
最期待一定係個甜品 見好多人打卡 勁大杯🤩佢底係𝒃𝒓𝒐𝒘𝒏𝒊𝒆口較比較硬身😛成舊蛋糕好濃朱古力嘅苦澀味🍫面頭仲有兩球雲尼拿雪糕同𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎🍦味道偏甜 奶味都幾重🥛配埋個朱古力蛋糕一齊食可以𝒃𝒂𝒍𝒂𝒏𝒄𝒆番😋佢仲有啲𝒐𝒓𝒆𝒐碎碎,朱古力同焦糖醬 整體食落唔會好漏🖤
Chocolate  Tallcake

📌𝑹𝒐𝒔𝒂 𝑳𝒚𝒄𝒉𝒆𝒆 𝑷𝒖𝒏𝒄𝒉
玫瑰花香同荔枝味都唔係好濃🌹唔太甜 飲落有啲似藥水味 ~~
Rosa  Lychee Punch

📌𝑹𝒖𝒃𝒚'𝒔 𝑷𝒂𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏
芒果味唔太出🥭但熱情果味就好重 味道偏酸 嘅開胃😌
Ruby’s  Passion
2021-07-15 409 浏览
中午見到個無聊Email打擾左心情。。。返左公司處理左D野,一搞就兩個鐘🙃病同休息聯繫唔到一齊,再高層都好因為我唔係一個老闆😅又或者好彩我唔係一個老闆如果唔係我太體諒員工自己門生意就。。。難搞喇🤣尖東。。。5點半!去邊?一係沙田一係荃西!最後女王今日有時間比到我就去荃西一齊食個飯啦😍明明上星期先食完Odelice,個商場無咁多人架喎,點解今日一出西鐵就人山人口。。。Odelice, PekoPeko, 牛牛,海天都有人龍😨 去到Ruby Tuesday 都見幾個人排緊隊,雖然幾日前先食過。。。但心裡面都係想食佢😅就試下攞飛,點知二人座位即有,個半鐘用餐時間?無問題啦,Check In😆女王成日可能無食野?佢好少咁有意見話想食咩架,佢一坐低無耐就話不如要「呢個」😄好好好!邊個係「呢個」呢?Triple Play 是也,good, one of my favourite 👍咁我自己獨享一份Ribeye medium rare 都應該唔過份丫😂先上碟係triple play -$398我地都唔想食薯蓉同焗薯咁就轉左食薯條,rib 好似相對細條定我眼仔唔夠瞓🧐都係半條Rib其實,叫左class

先上碟係triple play -$398
我地都唔想食薯蓉同焗薯咁就轉左食薯條,rib 好似相對細條定我眼仔唔夠瞓🧐都係半條Rib其實,叫左classic 醬食落唔乾身咬落夠juicy, 佢地的rib 真係唔錯架,食咁多次都可以
Chicken Tender is my favourite, 配上蜜糖芥末醬更見出色,炸蝦就多年都未得我歡心(其實唔係唔好食,今次因為得2個main dishes 我都食左4隻🤣但如果好多人食好多野可食我唔會首選佢)薯條就一定cheese fries 好食好多不過兩個人唔叫咁多喇

我的主菜來喇!Medium Rare Medium Rare Medium Rare, 我內心個原始人出來喇!好耐無食過生DD的牛扒,今日好想食,切左D邊邊比女王之後我就開始認真落刀切開塊扒,雖然佢係最平個塊扒但唔失體,廚房燒得幾靚,真係4成左右,呢塊扒相對軟肥但無太多筋位幾好切,加上黑椒汁好好食,保特跑100米好快。。。我今日食呢塊扒。。。都好好好快😨

今日好似係唯一一次我無叫mega size 野飲,對面的妳飲passion fruit 好似好好味,我乖小孩都係唔飲凍野乖乖地飲水就算

RT 我自己比較喜歡海之戀呢間不過就相對多人同難book, 所以今次walk-in 有檯真係無辦法唔食,下次我好返人多就會再來過架喇

Member 後平均每人$250
2021-06-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-06-27 833 浏览
一直都未食過Ruby Tuesday,所以今次有六折優惠券就去試吓,我好鍾意食outback 諗住應該差唔多,但我覺得幻想與現實有啲不符😂😂😂可能我哋嗌錯嘢食掛佢價錢都幾貴,但我覺得食物一般所以唔抵食Fork-Tender Ribs (half-rack) $318味道正常,同一般嘅朱肋骨差唔多冇乜分別,幾鍾意BBQ 汁,都幾好食的,不過如果正價食就覺得有啲貴New Orleans Seafood $298 (3/5)呢個係海鮮意大利飯,餐牌冇寫有黑松露,但係我哋食到啲飯有黑松露嘅味,而我唔鍾意黑松露,另外佢嘅蝦好好食好爽好彈牙,味道好正!條魚正正常常,的確好多料既呢個飯,不過我就覺得一般般除咗隻蝦之外Pulled Pork Quesadilla $298 (4/5)呢個墨西哥卷幾好食,裏面係手撕豬肉,豬肉嘅味道同form tender ribs好似都係BBQ味,有少少辣
佢價錢都幾貴,但我覺得食物一般所以唔抵食

2021-06-25
用餐优惠
優惠券
2021-06-24 418 浏览
RubyTuesday 新menu10安士封門牛柳(四成熟)牛柳用左蒜蓉牛油汁所以面頭有蒜蓉 非常之搭而且廚師火侯控制得好好四成熟係無over 牛柳有肉味而且夠淋 加埋火箭草中和返牛柳嘅油膩感 今次個新menu意外地好食👍🏻經典燒排骨可以講係RubyTuesday 名物由一開始 香港未興慢煮呢個概念RT一直都用緊呢個方法煮ribs慢煮保留到Ribs嘅肉汁 仲可以拎韌韌嘅肉質變淋香煎三文魚扒配意大利飯全熟嘅三文魚雖然有啲乾但魚皮煎得香脆蘑菇意大利飯煮嘅時間控制得宜唔會太硬 Chill of the day關係叫左一jar cocktail :red sangria jug入面有青紅蘋果青檸橙酒味比我想像中重有member半價咁食 其實都幾抵食😋
RubyTuesday 新menu

10安士封門牛柳(四成熟)
牛柳用左蒜蓉牛油汁

有member半價咁食 其實都幾抵食😋
2021-06-23
用餐时段
2021-06-05 670 浏览
感受到疫情下香港市民係咪喪失哂理智,一窩蜂九衝消費,消費是對,但都應該懂得選擇吧!吃到呢間美式連鎖扒房真係對佢完全絶望,不過扒房應該吾入流,衹能話係比快餐店高級一啲,因為你哋見過扒房啲櫈同商場foodcourt一樣嗎,無背ban,唯一可取就是侍應仔態度,懂執生打圓場;到精彩一part了,就是食物,點了兩樣,一款是沙律菜,另一款是豬鞍扒,這個扒等了後久,以為會好好味,點知同啲前菜嘅鷄肉一樣,又乾又鞋又無肉汁,想問點樣可以俾客人食咖,呢啲質素應該食過嘅客人係吾會返轉頭再食,唯一係俾佢哋揾老襯入咗會,有五折,本應都吾想出這食評,因為佢執笠,員工就會失業,衹能俾餐廳負責人知道除了服務員態度,食物質素都很重要,最終逃不過被淘汰。
,無背ban,唯一可取就是侍應仔態度
,懂執生打圓場;
2021-06-01 678 浏览
今日嚟咗海之戀嘅Ruby Tuesday🤤之前Book咗位,都好快就入座🤩叫咗個蟹肉芝士通心粉,好creamy🤤,都幾多蟹肉,又有蝦,食落都唔漏!好味🤤之後係雞翼,一邊辣,一邊唔辣。都係基本嘢,ok好味😆個Rib eye,比我想像薄切咗啲😂我哋叫咗七成,感覺係比較生,但都算好咪,都有肉汁🤤另外配薯條都唔錯👍🏻👍🏻最後一個係侍應姐姐推介嘅牛粒沙律😍呢個好有驚喜呀😍外面層薄脆好好食,雖然佢話係玉米餅,但我覺得味道似春卷皮😆😆但反而我覺得仲好食!脆卜卜,夾埋生菜同個酸忌廉又好好食😆😋😋推介👍🏻👍🏻-珍寶芝士蟹肉通心粉 $308-滋味雞翼拼盤 (普通)$158-墨西哥玉米餅牛肉粒沙律 $188-10安士肉眼扒 配薯條 $368

-珍寶芝士蟹肉通心粉 $308
-滋味雞翼拼盤 (普通)$158
-墨西哥玉米餅牛肉粒沙律 $188
-10安士肉眼扒 配薯條 $368
2021-05-30 452 浏览
自從做左會員之後,有好多時候都會想成日食佢,因為會員有半價,真心抵。而海之戀呢間分店嘅位置方便,就係荃灣西鐵站嘅上面。 而今次我就叫左pork tomahawk 呢個扒啖啖肉而且D肉質鮮嫩,而且仲係好多肉汁,口感非常好,份量仲要唔細,值得返嚟再食多次。另外飲品方面,我再叫左杯bananaberry cream freeze. 呢杯野有士多啤梨做裝飾,香蕉味都比較重,個人認為杯野飲都幾甜,鐘意甜野嘅女仔就啱晒啦。

2021-04-06 1002 浏览
This restaurant has a nice atmosphere, everything is quite new. But the steak was terrible, it was super dry and very chewy. However, the burger was good. I recommend you don’t show your member card until you pay the bill, I think they won’t give you the best meat if you pay a half price as a member.
2021-03-16
2021-03-18 963 浏览
整左會員之後次次諗唔到食咩就會揀佢,半價真係唔去食對唔住自己。海之戀位置又方便,食完上去行街行donki 消化個日行程簡直係完美😚強烈推薦Frozen Cappuccino,咖啡同朱古力嘅味道恰到好處。然後食排一定要加鴨肝🥰完全係成碟野嘅精華
2021-02-26 1040 浏览
因疫情關係,很久都沒有出外食晚飯,今日放寛後就去食個晚餐, 佢而家訂位分兩個時段,一個係6:00pm,另外一個係8:00pm,兩個時間都唔啱,唯有walk-inPremium Aged Prime Sirloin $458特級西冷扒都幾大塊,配上焗薯好吸引,但肉質 好靭,略欠牛味,個邊好多肥膏😔另外,因為之前食過有回覆過review,所以送多個 side dishes , 我哋揀咗蘑菇, 無辜幾香唔錯

2021-01-08 993 浏览
今日除夕的一天,由於限聚令及食肆至六點鐘後無堂食,所以提早食除夕晚餐。點咗一個蟹肉通粉同 Prime Rib Eye牛扒。蟹肉通粉嗰個cream 個好creamy,蟹肉份量都好多,味道唔錯。肉眼扒配薯條, 佢嘅蔬菜好似有啲有點兒生,食嘅時候好硬。牛扒外面烤得幾好,鎖住入面肉汁,好juicy飲品叫左 Bananaberry cream freeze 同 Berry fusion, 兩個味道都好飲, Bananaberry cream freeze 有粒士多啤梨同上面有cream,入面混合香蕉奶味, 非常好飲

點咗一個蟹肉通粉同 Prime Rib Eye牛扒。

2020-12-31
用餐时段
2020-12-26 896 浏览
近日在家食飯多咗,要去Donki 入貨, 記得之前食過呢間,坐得舒服入去食個午餐先由於係閒日有lunch set 可叫,我哋叫咗2 set lunch 、1 set 兒童餐和1款小食餐湯-蕃茄湯味道濃郁,好creamy 配上一個鬆餅,個鬆餅鬆軟,幾好食BBQ Chicken 雞扒肉質嫩滑, 雞肉入味, 配上BBQ 醬汁味道不錯, 薯條又夠脆Ruby's Classic Burger呢個漢堡牛肉烤得非常惹味,牛肉夠厚身,有肉汁,牛味都OK,配有酸瓜、生菜同洋蔥,薯條亦夠脆另要讚吓個麵包面層烤得好脆, 令整個包有咬口Krispy Spring Rolls 呢款小食網狀春卷香脆可口,蝦肉爽口,配上沙律醬,美味餐飲凍檸茶大大杯自家製烤雞芝士通心粉通心粉軟硬適中, 芝士份量足, 每粒通粉都沾上芝士醬, 好味但帶點漏兒童餐另加$15有餐飲同雪糕

餐湯-蕃茄湯
味道濃郁,好creamy 配上一個鬆餅,
個鬆餅鬆軟,幾好食

BBQ Chicken
雞扒肉質嫩滑, 雞肉入味,
配上BBQ 醬汁味道不錯, 薯條又夠脆

Ruby's Classic Burger
呢個漢堡牛肉烤得非常惹味,
牛肉夠厚身,有肉汁,牛味都OK,
配有酸瓜、生菜同洋蔥,薯條亦夠脆
另要讚吓個麵包面層烤得好脆,
令整個包有咬口

Krispy Spring Rolls
呢款小食網狀春卷香脆可口,蝦肉爽口,
配上沙律醬,美味

餐飲凍檸茶大大杯

自家製烤雞芝士通心粉
通心粉軟硬適中, 芝士份量足,
每粒通粉都沾上芝士醬, 好味但帶點漏

兒童餐另加$15有餐飲同雪糕

2020-12-25 562 浏览
一年一次,媽媽生日,我們全家人一起出去吃飯,這次就選了比較近的荃灣分店!而且還買了優惠劵,所以吃這個性價比也挺高的!經典燒排骨 蜜糖燒烤汁味這個應該算是這裡的人氣餐單吧,差不多每一檯都有人叫的,當然我們也肯定叫了!這次我們選了蜜糖燒烤汁,因為有蜜糖感覺會好吃一點,而實際也沒令我們失望,燒排骨吃起來都帶有蜜糖的清香,鹹鹹甜甜的,非常好吃!排骨的肉也很多,而且非常入味,更好的是,排骨非常寄易脫骨,所以完全不用擔心吃起來太困難!香煎三文魚意大利幼麵三文魚表面煎得十分香脆,焦褐色的,賣相十分好!而且這個三文魚的油脂挺豐富的,吃起來滿滿三文魚魚油的香味,更能突出本來的三文魚味!而意粉應該是下了很多芝士下去煮,吃起來有濃濃的芝士香味,而中間又有培根粒為意粉帶來一點鹹香,味道很豐富!精選和牛超級漢堡這個真的是超級大的一個漢堡,完全不能一口把他吃下,難怪是叫超級漢堡了!看到兩塊超級厚的和牛漢堡扒,真的非常吸引,和牛漢堡扒吃起來肉感很強,牛味不錯,不過就有一點乾,但整體味道還算不錯的!而且這麼也用了健康的竹炭麵包,感覺沒那麼多罪惡感吧!另外配的薯條也不錯,炸得外脆內軟的!特級肉眼扒 10安士這個看起來很
經典燒排骨 蜜糖燒烤汁味

香煎三文魚意大利幼麵

精選和牛超級漢堡

特級肉眼扒 10安士
這個看起來很大的一塊,牛扒面上還有坑紋,更為吸引!牛扒我們叫了五成熟,吃起來很嫩,肉汁非常多,廚師沒有煮得過熟!
2020-12-20 493 浏览
又返到之前咁六點後冇堂食🤷🏻‍♂️唯有四個人分兩張枱提早食晚餐啦😅係荃灣西幾個商場行咗幾個鐘,最後決定去返之前食下午茶果間Ruby Tuesday到食我哋四點半嘅晚餐🍴🍴🍴🍴Typhoon Shrimp $158炸蝦一份有七隻,隻隻都大隻實肉,脆漿配上一個酸酸辣辣嘅汁,差啲忍唔住要食多份。Ribs Sampler $408醬燒豬肋骨可以揀經典燒烤醬 / 蜜糖燒烤醬,最後我哋揀咗蜜糖燒烤醬,醬汁味道香濃,但係啲豬肋骨肉食落有啲鬆散,並且醬料味道只係係表面,肉裏面食唔到有其他調味。Premier Aged Prime Sirloin $458西冷今次叫咗五成熟,上到枱真係啱啱好,一次落去就見到有好多肉汁,JUICE!!!Cheddar Onion Sliders $238四個Mini Burger我哋一人一個,唔駛爭🤣🤣雖然佢咁細個,但佢依然都做足,有將漢堡包兩側塗上牛油再烘,咁樣做就唔會令到生菜或者漢堡扒嘅肉汁,令到成個包淋晒。

又返到之前咁六點後冇堂食🤷🏻‍♂️
唯有四個人分兩張枱提早食晚餐啦😅

Typhoon Shrimp $158

Ribs Sampler $408

Cheddar Onion Sliders $238
四個Mini Burger我哋一人一個,唔駛爭🤣🤣
2020-11-21 380 浏览
每個月都會食一次露比,咁岩路過荃灣,第一次黎海之戀分店。叫左份t骨扒,同risotto。份Risotto 既雞胸都幾滑唔鞋,飯個調味都唔錯。但係份T骨扒望落ok,但食落超難食。勁似用微波爐解凍然後熟埋,跟住係扒爐煎兩野先上碟咁。肉質勁硬,肌紅蛋白都流失晒,實在太難食連相都無心情影。埋完單同侍應講份扒勁似用微波爐叮熟,佢強調係一開始就用扒爐燒熟,唔會係用微波爐叮熟。😟多謝晒,連意見都無打算幫我反映返。咁就唔好中途黎問d野食o唔ok啦😂如果比正價食到咁既野真係喊出黎。
每個月都會食一次露比,
咁岩路過荃灣,第一次黎海之戀分店。
叫左份t骨扒,同risotto。
份Risotto 既雞胸都幾滑唔鞋,
飯個調味都唔錯。
但係份T骨扒望落ok,但食落超難食。
勁似用微波爐解凍然後熟埋,
跟住係扒爐煎兩野先上碟咁。
肉質勁硬,肌紅蛋白都流失晒,
實在太難食連相都無心情影。
埋完單同侍應講份扒勁似用微波爐叮熟,
佢強調係一開始就用扒爐燒熟,
唔會係用微波爐叮熟。😟
多謝晒,連意見都無打算幫我反映返。
咁就唔好中途黎問d野食o唔ok啦😂
如果比正價食到咁既野真係喊出黎。