2020-07-10 84 浏览
呢晚黎到running燒, 成日好想食燒肉….. 仲要係韓式個隻, 勁耐冇食, 成日都心思思想搵黎食, 要搵到間任食高質韓燒個難度其實都真係幾高,但估唔到我咁彩咁都搵到!! 呢間RUNNING燒都算幾多日, 平日夜晚都坐爆, 要黎真係都要BOOK位比較安全! 一坐低個陣店員已經拎左D 前菜俾我地, 前菜有芽菜、泡菜同埋海帶~ 樣樣都好正~ 我就特別中意泡菜! 個辣度辣得好過癮~ 食物種類都真係有唔少, 有唔同既牛同豬, 仲有好多蔬菜同熟食, 不過熟食我地就冇乜點叫, 始終都係想留下肚食下肉hahahaha! D 牛既質素真係唔錯, 全部種類食落都好有牛味!我就最中意隻醬汁五花肉! 同埋佢都有好多海鮮俾你叫, 又有蝦、多春魚、帶子同蠔等等, 其實每樣野食都試下真係飽死ahahahah! D 海鮮既水準都真係有番咁上下, 全部都食得出好新鮮!!!! 豬既五花腩連埋韓式辣醬同生菜包住黎食簡直一流! 包完菜食可以食多好多舊! 都唔會覺得漏! 正呀!!!! 我地都食左好多菜, 佢有另一個好處係我地可以自己係出面拎醬料, 佢有大量蒜蓉俾你拎, 燒個陣放上D菜度一齊燒真係好入味, 又唔駛怕燒得太乾!

店員服務都好好, 換左2次爐都好快手! 最後甜品仲食埋雪條! 大滿足!

韓國迷的女兒因疫情關係,不能去韓國旅行,很掛念韓國的燒肉,好在香港都有唔少韓燒食店,今晚就話要同我去旺角Running 燒食韓燒放題,佢話呢間好好食,特別是海鮮不但新鮮,而且都係任食,非一般只係一次性。餐廳位於樓上舖,抽氣都做得唔錯,不會煙霧離漫。入座後立刻送上前菜,侍應提醒蘿蔔不是吃的,而是等烤盆有燶咗,就用蘿蔔抹下。多款汽水任飲,啤酒就要另計。亦有多款醬汁,客人可以到自取區自取。食物就要剔紙落單有海鮮、雞、羊、牛、豬、香腸、蔬菜、麵、飯、湯和小食。點菜後首先上咗一大盆海鮮,每樣都好新鮮,切得整整齊齊,洗得乾乾淨淨。另一盆係肉類,分隔放,亦都好新鮮。立刻開爐燒嘢食,雞翼已經開邊,方便燒烤快熟,豬梅肉薄切,燒幾下就可以,肉質鮮嫩。多春魚好香口,調味雞肉入味,豬大腸唔會韌。大蝦大隻,鮮味彈牙。生蠔即叫即開,新鮮冇腥味。龍脷魚肉質細嫩,帶子鮮,魷魚圈和芝士腸彈牙。我特別喜歡蒜蓉芝士生蠔夠大隻,燒熟後芝士還可以拉絲,有蒜香味,芝士也十分惹味!小食柚子味炸雞和韓式炸餃子,即叫即做,炸雞皮脆肉嫩,配抽子汁,甜中帶酸好好味。炸餃子好大隻,外層香脆,香噴噴的韮菜餡料飽滿。最後還有每人一份的甜品,我選
另一盆係肉類,分隔放,亦都好新鮮。
最後還有每人一份的甜品,我選咗韓國蜜瓜雪條,清甜好味。
想食燒肉但又想食小食麵食,於是就嚟左Running燒,一出𨋢就係餐廳範圍,K Pop音樂一直播住,環境都唔錯,唯一就地下唔太乾淨,地下有啲黏。食物種類都唔少,肉既質量都唔錯,推介大家食薄切西冷牛扒,肉質鮮嫩,牛味濃,加埋預設既醬汁食幾好味。除左肉類,仲有海鮮食,不過以呢間價錢黎講,有海鮮已經係驚喜,扇貝幾厚肉味道唔錯,但整體而言,店舖嘅海鮮唔太新鮮,生蠔唔新鮮嘅情況較為嚴重。小食方面,我哋試左炸魷魚鬚同埋炸雞,魷魚鬚有椒鹽味,幾香脆彈牙,而炸雞就有原味、辣味、柚子味,柚子醬酸甜開胃,幾特別。另外,令我最滿意嘅係熟食,炒粉絲份量正常,唔會太多,味道都真係好似係韓國食到既味道。熟食入面,我最鍾意嘅係餐廳嘅水冷麵,麵質超彈牙,湯汁入面既冰都有味,唔係純粹用水造嘅冰,麵上面嘅酸菜又好開胃,整體呢個麵俾人好清新嘅感覺,推介!仲有其他比較特別嘅小食有無骨鳳爪,不過個人就覺得有少少太甜,不過味道都係唔錯嘅,個辣仲好過癮。

2020-07-07
  • 水冷麵
  • 韓式炸雞
2020-07-07 90 浏览
見疫情稍為好返又冇得去旅行梗係要去食下野放縱自己 喺openrice見到呢間韓燒都幾多好評就決定嚟試下 呢度任食款式都非常之多選擇 但想讚下下免費任飲飲品亦都比其他韓燒店多好多有幾樣食物我地覺得好正要叫大家都試下 喺等燒肉嚟之前我哋當然會叫啲熟食試下先啦推介1: 韓式粉絲同炸雞呢兩樣都係我哋比較鍾意食炸雞有辣有唔辣 辣味都真係好辣幾惹味 而家係炸得唔錯 唔會太鞋 質素唔錯推介2:蠔其實佢提供左唔少款海鮮可以揀 有海蝦 扇貝等平時其他韓燒都有但蠔出面就少有 而且有生蠔同蒜蓉芝士蠔可以揀 仲有都幾大隻 煮起黎收水唔會太細推介3: 醬汁牛肉同五花肉個人覺得呢兩種肉就係唔同嘅體驗醬汁牛肉就係比較薄身上面擺咗蒜蓉汁 五花肉就比較厚身而且係原味但係一種係好滿足紮實感帶有油脂香 醬汁牛肉就係好味道 薄薄可以食好多塊呢度仲會畀你一嚿蘿蔔可以攞嚟拆個爐 以為佢係做下樣 點知原來蘿蔔真係拆得到啲燒烤漬 好神奇

推介1: 韓式粉絲同炸雞

推介2:蠔
其實佢提供左唔少款海鮮可以揀
有海蝦 扇貝等平時其他韓燒都有

推介3: 醬汁牛肉同五花肉

自疫症開始緩和, 飯局不斷, 今晚又同好姊妹大吃一番, 太耐冇大飲大食, 實行放肆任食! 再次選擇了Running 燒, 110分鐘任飲任食, 之前食過, 質素唔差, 又多選擇。Click order 紙落單, 肉類分別有豬、牛、羊、雞、少量海鮮, 仲有少少韓式小食。飲品比之前選擇仲多左, 以罐裝為主, 酒類飲品就要逐支收費醬料區都係自助先送上了前菜, 野食都黎得幾快, 主菜終於黎喇!! 先講海鮮, d蝦好大隻, 蝦肉仲爽口彈牙有鮮味, 每次黎都起碼KO一打!龍利魚片, 質地好滑, 甜甜地, 稍為煎至表面金黃就食得~帶子同扇貝就冇額外調味, 冇咩味咖哩魷魚 很有咖哩香, 微辣爽口雞腎 都很有驚喜, 大大件, 但熟後好爽唔硬雞翼開邊, 較易熟, 似乎就冇特別醃過, 但烤後都食到雞既原汁原味。薄切西冷扒 有大量蒜蓉調味, 不過質地有D鞋牛肋骨肉香味濃, 幾林牛柳粒幾有咬口牛既我就最最最中意------烤肥牛色澤粉嫩, 每件小小的卷卷, 烤至金黃, 入口嫩滑兼有陣陣牛味, 正!!個爐面佈滿食物, 燒得多就食得多, 咁先抵!埋單前15mins會有店員提示last order, 送上甜品紙,每位

飲品比之前選擇仲多左, 以罐裝為主, 酒類飲品就要逐支收費

醬料區都係自助

先送上了前菜,

野食都黎得幾快, 主菜終於黎喇!!

龍利魚片, 質地好滑, 甜甜地, 稍為煎至表面金黃就食得~

帶子同扇貝就冇額外調味, 冇咩味
咖哩魷魚 很有咖哩香, 微辣爽口

雞腎 都很有驚喜, 大大件, 但熟後好爽唔硬

薄切西冷扒 有大量蒜蓉調味, 不過質地有D鞋

牛肋骨肉香味濃, 幾林
牛柳粒幾有咬口

牛既我就最最最中意------烤肥牛

個爐面佈滿食物, 燒得多就食得多, 咁先抵!

每位可揀一樣

我就揀左蜜瓜雪條, 嘆完雪條就剛好夠鐘,

食到飽飽, 好滿足!
2020-07-05
2020-06-30 417 浏览
又黎呢幢大廈搵野食因為呢度都算方便 今次同朋友試韓燒入到黎職員好快安排座位播住韓文歌牆身亦都有幾潮嘅設計呢度係任食嘅我哋就好快揀咗牛 諗住會比較回本 有好多款牛 我哋首先試咗醬汁牛肉牛柳粒牛肋條醬汁牛肉係我最鍾意嘅因為佢係薄薄嘅牛肉會有一啲好好味嘅醬汁係面輕 輕一燒就已經可以食得 肉味同油香都係口腔蔓延之後我哋就再點咗海鮮 海鮮都好多種類選擇有蝦扇貝生蠔同蒜蓉芝士蠔其他肉類仲有豬肉 食韓燒點都要試下五花肉嘅 亦都係非常之香油脂味亦都有黑豚豬肉 羊肉仲有好幾種熟食炸物 年糕 炸雞 拉麵 全部都幾好 但我最欣賞係水冷面 我知係好飽肚 但我都食左1碗半 因為真係太涼爽 味道少少甜帶酸 麵身幼滑 一啖"雪"入口 爽可以揀飲品亦都係免費任飲嘅除咗額外酒類 最後我哋都是埋咗甜品刨冰 作一個完美嘅結
又黎呢幢大廈搵野食因為呢度都算方便 今次同朋友試韓燒

入到黎職員好快安排座位
播住韓文歌牆身亦都有幾潮嘅設計

呢度係任食嘅

可以揀飲品亦都係免費任飲嘅除咗額外酒類

最後我哋都是埋咗甜品刨冰 作一個完美嘅結

2020-06-29 409 浏览
今次去嘅餐廳叫running燒 餐廳位於旺角,唔太近旺角東地鐵站或者旺角站。要大概行十分鐘先到餐廳環境唔錯,但位置唔太算多侍應態度都OK。今次食嘅係韓燒,係任食!!!食物有好多選擇,有唔同種類嘅肉,雞翼等等都有,仲會事先幫你切開一半,燒個陣容易d熟。除咗肉之外,仲有一啲麵可以揀。我就同朋友揀咗韓式炒粉絲同水冷麵兩個都好好食,冷麵加啲醋,酸酸地好開胃。仲有炸雞揀咗柚子味,味道都微酸,甜甜地。佢可以揀件數,可以叫少d 食多d其他野小菜有三款:泡菜,海帶,豆芽,都幾好食。野飲係罐裝飲品,我就揀咗道地嘅荔枝紅茶,都幾好飲,而野飲都係任飲,都有一定嘅種類。最後仲有甜品可以叫,有唔同味嘅韓國雪條同西米露。我就揀咗西米露,味道都唔錯
今次去嘅餐廳叫running燒

兩個都好好食,冷麵加啲醋,酸酸地好開胃。

2019-08-01
好耐冇食過韓燒!今次同朋友去左running燒食野,鋪頭好易搵到,鋪頭唔大,但坐位都唔會逼,坐得幾舒服。晚市有埋海鮮可以食,飲品任飲。鋪頭都有好多唔同嘅肉可以揀,仲有好多小食可以揀,好啱班有唔同口味嘅一齊食野。海鮮叫左蒜容芝士生蠔,大蝦,帶子。豬肉同牛肉嘅質素幾好,醬汁牛五花肉油脂夠,燒起上黎好快熟,醬汁夠香。豬大腸都好乾淨,細細件,唔洗等好耐就食得。燒生蠔好夠滑,冇咩腥味,啱唒鐘意食生蠔嘅人,大蝦有清甜,夠新鮮。小食叫左韓式粉粉絲,撈得幾好食,夠味而且唔會太韌。水冷面,解油膩一流,一定要叫一碗清下油膩。炒年糕,醬汁稍乾,味唔錯。柚子味炸雞幾香,但炸粉較厚。野食黎得好快,服務唔錯,用具乾淨。而咁多野食黎講,性價比好高!

2019-08-01
2020-06-29 164 浏览
我真係好鍾意食燒肉😍今次黎到旺角呢間running燒餐廳主打韓燒 餐廳細細 book枱穩陣Running燒依家做緊7折優惠所以埋單唔洗200蚊位 🤩🍺可以話係絕對物有所值•坐低左之後 拎點菜就剔紙仔飲品就去雪櫃拎 汽水, 茶, 連椰青水都有如果想飲酒加錢另外叫醬汁就係雪櫃隨離個櫃仔度自己混大醬, 豉油, 燒肉醬汁隨你喜歡講番重點食燒肉 餐廳牛雞豬羊海鮮咩都有熟食重有炸物, 湯麵飯食完之後我揀左幾樣鍾意既食物厚身既肉燒起上黎口感最好 又juicy牛柳、豬五花、大腸、雞翼必點海鮮我首推扇貝, 帶子帶子細粒食幾粒都唔怕飽扇貝算係中size既都食左好幾隻熟食炸雞同埋魷魚鬚店員話係即炸所以食落口好脆同埋好熱水冷麵 估唔到呢度食到咁好食既水冷麵麵湯冰凍 酸酸地真係透心涼 食完碗麵反而食大左個胃 夾多幾舊肉黎食😂😂🤩
我真係好鍾意食燒肉😍
今次黎到旺角呢間running燒
餐廳主打韓燒 餐廳細細 book枱穩陣
Running燒依家做緊7折優惠
所以埋單唔洗200蚊位 🤩🍺
可以話係絕對物有所值

坐低左之後 拎點菜就剔紙仔
飲品就去雪櫃拎 汽水, 茶, 連椰青水都有
如果想飲酒加錢另外叫

醬汁就係雪櫃隨離個櫃仔度自己混
大醬, 豉油, 燒肉醬汁隨你喜歡

講番重點食燒肉
餐廳牛雞豬羊海鮮咩都有
熟食重有炸物, 湯麵飯
食完之後我揀左幾樣鍾意既食物
厚身既肉燒起上黎口感最好 又juicy
牛柳、豬五花、大腸、雞翼必點
海鮮我首推扇貝, 帶子
帶子細粒食幾粒都唔怕飽
扇貝算係中size既都食左好幾隻

熟食
炸雞同埋魷魚鬚店員話係即炸
所以食落口好脆同埋好熱
水冷麵 估唔到呢度食到咁好食既水冷麵
2020-06-28 193 浏览
旺角的樓上店是有好多美味的餐廳,這次就搵到一間韓式燒烤放題,110分鐘任點任食,太正啦~~~點餐完可以直接比服務員,除了啤酒要收費外,其他都是可以任點。調味區選擇不多,但有必有的基本調味。飲料區是自己去拎,選擇性算多。一張枱夠4個人一起吃用,已經擺滿哂張枱,好豐富喔~~~~起爐名燒野食都是要自己動手,服務員只是幫手上菜和收碗,同放題一樣。種類算多選擇,有海鮮、熱食、生食、輕食選擇,食海鮮類是最抵食,但燒既時間相對也長,要考驗時間性喔~最後結帳前會有甜品選擇,宥雪條或西米露選擇,都是不錯,可以解熱。

調味區選擇不多,但有必有的基本調味。

飲料區是自己去拎,選擇性算多。

一張枱夠4個人一起吃用,已經擺滿哂張枱,好豐富喔~~~~

2020-06-27 196 浏览
最近工作繁忙,很久沒有和友人一起享用午餐,這次有人推介我們來旺角嘗試他的韓式燒烤。該餐廳名為Running 燒。而我們一入到場,彷彿像來了韓國的餐廳一樣。是相當熱鬧而且食物滿枱都是。首先我要向大家推介他的芝士蠔。不得不說,該餐廳的蠔相當新鮮而且鮮嫩多汁。然後我要向大家推介餐廳的虎蝦,餐廳的虎蝦非常大隻而且即使燒熟後也能夠嘗試到他的海水味,證明該餐廳的海鮮供應相當新鮮。不會提供那些放置了三四天的海鮮給我們,作為人均消費200內,這種海鮮質素絕對是性價比很高。若然大家喜歡吃海鮮,必定要來這間餐廳嘗試。相信我絕對不會令你們失望,我和友人也約了再下星期再來嘗試這間餐廳。誠意推介大家來這間餐廳享用午餐✌️✌️✌️
2020-06-26 229 浏览
做完gym食個韓牛燒,我今次揀左呢間running 燒。呢個係佢的價目表 $228平日任食110分鐘一定要book,因為佢一個time slot咁清場同入人。.野飲的選擇都夠我飲既🧃🥤🍺燒肉我鍾意燒完之後夾住菜去食,佢有得叫生菜籃🧺🥬,但我就叫左什菜沙律🥗,其實佢都好大兜,夠我全程用來夾肉食。咁當然唔多都可以再叫啦😂。.我就集中叫晒牛肉同海鮮來燒🐮🦐🦑🐠。牛的選擇好多:牛扒、牛五花肉、烤肥牛、牛柳粒、牛仔肉、牛肋骨等等上菜果陣一次過上曬,我都分唔清邊隻肉打邊隻肉,但款款肉都好新鮮,燒完都好嫩,一d 都唔會 ‘銀’😍😍😍總之舊舊都好好食😋!當中我最鍾意既係炸肥牛,因為嫩得來之餘仲有多蒜蓉係上面,一齊放入口真係好惹味。呢度嘅主角除咗牛之外,就係任食海鮮🦞。我主力叫咗好多隻生蠔、扇貝、元貝、蝦。當中已生蠔係最抵,又大隻,又甜。
做完gym食個韓牛燒,我今次揀左呢間running 燒。

呢個係佢的價目表 $228平日任食110分鐘
一定要book,因為佢一個time slot咁清場同入人。
野飲的選擇都夠我飲既🧃🥤🍺

2020-06-24 278 浏览
職員傳菜慢,黎錯餸又惡劣態度對待,隔離枱填錯左我地枱number,黎錯餸又指責我地,好似fake佢咁。嗰陣時仲要last order,用個腦諗下都知吾会叫咁多野啦(張單每個餸10件起)。啲醬又冇蓋,露天咁放出黎……態度同服務極差,坐得又吾舒服。職員粗魯,收碟時倒寫血水,職員冇表示抱歉,成身血咁走……疫情期間又冇跟限聚令,通風又差,餸菜選擇好少吾會有下一次。失望。

疫情期間又冇跟限聚令,通風又差,餸菜選擇好少吾會有下一次。

失望。
2020-06-22 757 浏览
今日黎到旺角呢間running燒食韓燒,餐廳唔算好大,所以一定要卜枱,依家做緊優惠1920前離座/2130後入座都有7折,埋單唔洗200蚊位,咁既價錢黎講,絕對物有所值。坐低左之後,飲品自己去凍櫃拎,汽水,烏龍茶,椰青水應有盡有,想飲酒可以加錢另叫,醬汁有個小小corner自己添加,大醬,豉油,燒肉醬汁隨你喜歡。去到重點梗係燒肉啦,落單自己填紙仔,雞牛羊豬海鮮都有,重有一系列既炸物,湯麵飯去點。我自己揀左幾樣鍾意既食物。海鮮我首推扇貝,帶子,多春魚。帶子細細粒,食多幾粒都唔怕飽,扇貝算係中size既,我一個都食左5,6隻,另外多春魚就係每次必點。肉類方面我覺得厚身既會比較好,口感都好啲,首推一口牛柳粒,牛舌,厚身豬五花係我推薦既。另外熟食,炸雞同埋魷魚鬚店員話係即炸,所以食落口好脆同埋好熱。最後推薦既係水冷麵,估唔到係燒肉店食到咁好食既水冷麵,食落真係冰凍,呢幾日咁熱食落真係透心涼,而且小小酸,食完碗麵開左個胃真係燒多幾舊肉。最後要讚既係抽風系統唔錯,食完件衫都冇咩燒烤味。

最後要讚既係抽風系統唔錯,食完件衫都冇咩燒烤味。

水冷麵
2020-06-21
水冷麵
  • 五花肉
  • 扇貝
2020-06-21 309 浏览
今日喺旺角行街,經過726就入去睇吓有咩啱食,見到有韓燒放題,價錢都幾平仲有折扣優惠,就決定咗午餐喺度食!呢度嘅環境幾好唔會好迫,而且佢係採用落地玻璃,好有空間感!入去等咗一陣就已經有得食,依個韓燒放題時限係110分鐘,估唔到午市嘅放題都有海鮮食, 呢個真係令我好驚喜,入咗之後好快就已經有前菜,係任食嘅,如果食完想再要可以同店員講佢哋會拎俾你,佢嘅泡菜真係幾好食,唔太辣但係好開胃!我哋首先嗌左牛, 佢牛嘅選擇都好多,佢真係好多好多選擇,上菜速度好快,落咗單之後5分鐘就已經有,完全冇拖時間嘅概念,係一間好好嘅放題餐廳,佢肉都好高質素,唔會有雪味!我食咗好多款,個人比較推薦佢嘅豬皮,佢呢度嘅豬皮真係好好味,真係會令人食上癮,另外佢嘅芝士生蠔都好正,啲芝士喺生蠔上邊溶化,如果你係芝士控或係生蠔控,我係超級推薦你食!佢嘅海鮮我都係好推薦嘅,全部都好新鮮,佢嘅蝦都好新鮮,全部都大大隻,好高質素,肉質好彈牙!佢嘅泡菜餃子我係幾鍾意,我自己第一輪已經食咗幾隻,真係好好味!其實佢飲品選擇都算多,除咗有嘅韓式罐裝飲品之外,佢仲有椰青水荔枝飲品等等,食完燒烤覺得好油膩可以飲返呢啲解渴,解肥膩!
呢度嘅環境幾好唔會好迫,而且佢係採用落地玻璃,好有空間感!

呢個真係令我好驚喜,入咗之後好快就已經有前菜,係任食嘅,
我哋首先嗌左牛,

我食咗好多款,個人比較推薦佢嘅豬皮,
佢呢度嘅豬皮真係好好味,真係會令人食上癮,
另外佢嘅芝士生蠔都好正,

其實佢飲品選擇都算多,