2016-10-17 897 浏览
繼上次到過愉景新城食過漢堡包後,在荃灣千色匯亦有新的漢堡包店,於是又走去食番一個。Sixer Burger 位於眾安街及街市街,面對著千色店很容易找到。店子不大,有開放式的廚房,座位不多,有卡座和二至四人的座位。看看餐牌,都是由牛肉魚柳雞肉等做的漢堡包,也有熱狗呢!小食有薯條等,而飲品則有咖啡奶茶和汽水都有。漢堡包均以單售為主,可加銀兩變成套餐,由十八個大洋起。原價七十八個大洋的芥末籽醬牛漢堡包,現新張期優惠,以五十八個大洋就可以買到。漢堡包以芝麻包夾著牛肉,加上芥末籽醬,配菜則有蕃茄,生菜等。用手食漢堡包滋味最好,可是這漢堡夠大,因而用用切開。牛肉仍有肉汁在內,加上醬汁,非賞濕潤,不會乾爭爭,配菜亦夠新鮮,蕃茄也多汁。加了十八個大洋,多了薯條和零系可樂。薯條炸得外脆內軟,而且外表有點燶。比起其他薯條,它還是較粗的,食落有點口感添。相對食漢堡包配汽水,似乎是皇道,但亦有吃過漢堡包,沒配汽水,只是感覺上是不同的體驗吧。可能是新開關係,午飯時間人不多,可坐多一會兒也不怕吧。間中食一個漢堡,可有肉有菜亦有麵包,可當一個正餐來吃呢!

間中食一個漢堡,可有肉有菜亦有麵包,可當一個正餐來吃呢!
2016-06-15
2016-09-09 610 浏览
前幾天,跟朋友去試新野,我哋單叫左一個牛肉蘑菇芝士漢堡同一個辣汁黑豚漢堡,二十分鐘後左右到左,上枱時賣相不錯,我哋將兩個漢堡各分一半,首先試牛肉蘑菇漢堡,一口咬落去,已經覺得牛肉同大菇好juicy同很有肉味,大菇配合牛肉,原來係咁有口感,我問店員內裏加左什麼醬汁,原來入面加左芥末籽醬同芝士醬,兩種不同醬汁配合出來都非常合適!之後我再試黑豚漢堡,辣汁辣度適中,豚肉很有豬味,真的沒去錯地方,日後可繼續幫襯😋😋😋
果日食晚飯 諗住食burger 同埋又食過哩間覺得味道都可以就再去幫襯 點知入到去已經冇人理 然後我地自己搵位坐 坐低左又話哩張係4人枱 即刻叫我地轉去2人枱 其實當時間餐廳得一枱客 不過都算啦照坐 睇完餐牌想叫野食 叫左幾聲唔該都冇人理 到有人行埋黎條女又黑口黑面問要咩 大佬呀 我而家黎食野呀 可唔可以有禮貌啲呀 然後個女侍應返到廚房又不停爆粗❌⭕️🚫 又大聲講'啲野飲我整嫁 唔好得罪我呀' 😨即係點呀 講到哩度都唔想再講落去 我覺得啲野咩味都唔使理 一定唔會再幫襯囉
當日入去由於只有一台客人,門口那位男士就叫我同女朋友隨便坐。咁我哋就選了近門張4人枱坐,點知個女侍應黑口黑面走埋嚟,好串咁(係好串)叫我哋坐番2人枱,個樣乞人憎到無人有。OK,我哋就轉番張2人枱,跟著叫嘢食啦,叫條八婆4、5次都唔應,第6次又係黑口黑面走埋嚟唔出聲。我指住個餐牌話要呢2款,佢好大聲講即係乜嘢呀,我再指住話呢2樣呀(大聲過佢),個黑面女神先肯落單。返埋吧枱時仲不停同班廚師、男職員爆哂粗咁講嘢,如果有小朋友既朋友千其唔好帶小朋友去,以免學壞。啲嘢已經唔係好食,仲要咁既態度,我就睇你有幾多人再幫趁。
啲嘢已經唔係好食,仲要咁既態度,我就睇你有幾多人再幫趁。
2016-08-31
2016-09-04 206 浏览
我點了熱咖啡,她給了糖奶。5分鐘後,她見我未放糖奶,竟然一聲不響的就收走了!全程黑面,服務態度很差。食物原是不錯,不過我應不會再光顧了。今時今日,咁嘅服務態度係唔得架!

2016-08-25 320 浏览
Just had my first sixer burger meal. $104 got me a portobello beef cheeseburger with egg and bavon, plus a soft drink and fries. The meal took 15 minutes to make, everything was a good temperature when I got it so timing was good from the cook. Burger is definitely good quality. They take pride in their work. The bun was fresh, crispy on the outside, soft on the inside. Lovely! Cheese was nicely melted. Fries were delicious. Again, nicely fried, crispy outside soft inside, perfect seasoning leve

Fries were delicious. Again, nicely fried, crispy outside soft inside, perfect seasoning levels. Not a huge portion but is good. We really should not eat too many fries anyway.

I'm a big fan of burgers. This one didn't disappoint me at all. Will eat here again if i pass through this area again.

2016-08-11 238 浏览
荃灣漢堡店不多, 試試呢家新開店面幾靚, 位置不多, 7:30 等, 8:20入, 8:45食叫左蘑菇牛肉堡 ($78), 炸魚堡 ($58), 兩個都跟餐有薯條飲品 ($18X2)價錢合理, 食物味道方面如何? 又睇落去....先食薯條 - 好脆 !薯條用上鹽水薯條, 薯仔先泡鹽水再炸後就不再調味, 其實呢個做法唔聰明一來味道不易控制 (呢度D薯條已經 failed, 好咸), 二來薯仔會失去甜味,三來如果要做loaded fries, 鹽水薯條再加料會變得極咸再食炸魚堡 - 好脆 !漢堡用上澳門style 豬仔包, 食落脆口;炸魚脆口而無味, 生菜新鮮, 配上千島醬只以說是非常普通的味道配搭後食蘑菇牛肉堡 - 好脆 !延續澳門豬仔包, 漢堡肉有 3/4 吋厚, 蘑菇亦大大件, 有期望蘑菇juicy 味道香濃,但最最最重要的漢堡肉無味, 口感鬆散, 不合格汁醬亦無味, 遇熱後更油水分解周圍滴, 無法令整個包提升味道層次茶水 - 無味, 個杯大卻又倒到半分不滿咁所有食物即叫即制, 除了超off的豬仔包之外, 找不到重大過失, 不過味道普通得會令人失望, 在Gimmick hot dog

荃灣漢堡店不多, 試試呢家新開
價錢合理, 食物味道方面如何? 又睇落去....
先食薯條 - 好脆 !
再食炸魚堡 - 好脆 !
漢堡用上澳門style 豬仔包, 食落脆口;
後食蘑菇牛肉堡 - 好脆 !
蘑菇juicy 味道香濃,
但最最最重要的漢堡肉無味, 口感鬆散, 不合格
茶水 - 無味, 個杯大卻又倒到半分不滿咁
不過味道普通得會令人失望, 在Gimmick hot dog 及 fine burger 愈來愈多的香港, 能生存多久?

2016-08-10
  • 蘑菇
2016-08-07 251 浏览
商場內絕99%都係連鎖食店,難得有特色小店,就去試試。商場地下三角位,under20個位,最平$28有隻熱狗,漢堡$48-78,加$18有薯條+飲品,淨飲品都廿幾,真係好難唔加。班尼迪蛋,列為小食有少少怪,有煙肉。炸魚薯條,份量大,像港式茶記吉列炸魚,食脆皮多過食魚,好脆口,超級熱氣之選炸雞,有薯條底,又係份量好多,賣相有點衰一格格紋。驚喜係有印度咖喱味。招牌漢堡我自己食呢個芥末籽醬漢堡,嚿肉係幾厚,包有點像法包或硬豬有脆脆嘅包皮,原塊生菜,一片蕃茄,醬汁芥末味沒有很突出。件頭好大,飽肚之選。
商場內絕99%都係連鎖食店,難得有特色小店,就去試試。
班尼迪蛋
班尼迪蛋,列為小食有少少怪,有煙肉。
炸魚薯條
2016-08-07
庆祝纪念
生日
2016-07-29 434 浏览
Excellent burger and fries at a very reasonable price. Staff friendly and will go again if I am in Tsuen Wan!
2016-07-03 694 浏览
朕今日同隨從落荃灣濕平,但係濕平前就緊係要食飽飽先啦,Tea Time時間,食咩好呢,隨從就話之前見到有間新開既Burger話想試下,於是就去千色匯地下既Sixer Burger試新野!呢度除左有Burger,仲有熱狗,而朕就先試下佢地既芝士辣肉醬熱狗配粗薯條,配埋杯C0T。隻熱狗黎到,又唔係真係好熱,而說好了既辣肉醬又唔辣,而上枱時芝士就己經凍了,唔得煙靭,條熱狗腸味道就無咩特別,不過就唔係好熱,大致上黎講呢隻HotDog唔多Hot!不過佢地既炸粗薯條就好熱,真係外脆內軟,仲要係辣口既添,應該係即炸即上枱,薯條好食過隻熱狗!致於杯C0T就真係無咩茶味,可能太多冰溝淡左啲茶味!-----完-----
C0T
C0T
-----完-----
2016-06-26
下午茶
2016-06-27 491 浏览
Lunch time去左城市中心個邊搵野食,見冇左味千拉麵,就試下Sixer Burger。 入到去環境同服務都幾好👍🏼👍🏼,坐得幾舒服,同埋有大落地玻璃落住外面,感覺都唔錯。我地兩個人嗌左美式熱狗+煙肉蛋 &芝士辣肉醬熱狗+薯片。 個美式熱狗真係好失望,諗住去餐廳食會有啲特色,點知同IKEA冇分別,個包熱熱地但冇烘過咁,不脆的,條腸似係烚熟,冇乜味,上面啲茄汁+芥辣同我係ikea整既一樣樣😂個蛋同煙肉好油😔*芝士辣肉醬熱狗+薯條 個薯片值得讚既,即炸同埋粗條👍🏼但個熱狗又係失望既😓辣肉醬唔辣不特止,係冇味的,啲芝士溶溶地冇拉絲,芝士都冇乜味咁👉🏽👈🏽 整體係失望既,可能係burger先有特色啦,但以餐廳質素既熱狗,我唔會用$28買......
美式熱狗+煙肉蛋
*芝士辣肉醬熱狗+薯條

2016-06-27 1510 浏览
尋日(26-6-2016 Sun)晏晝,同老公買餸前食啲o野,落到荃灣,諗起老公話想試呢間,於是走o黎.o黎到,只剩返4個位,個女仔安排o左座位俾我o地後,就即俾餐牌我o地睇,我o地研究完後,決定要$28.00o既美式熱狗同$58.00o既蘑菇芝士漢堡.附加$18.00要薯條同凍奶茶,$22.00要薯條同凍朱古力咖啡.落單時,個女仔提醒我o地蘑菇芝士漢堡係冇肉.啊,OK啊,原來有齋漢堡,誤打誤撞撞中.幾分鐘後,兩杯o野飲先到,我先飲啖凍奶茶,一樣係茶味唔夠,真係唔明點解o衣o家啲港式奶茶全部都唔夠茶味,我讀中學時,都只係用立頓自己沖,不知幾夠味.o衣o家根本就係慳成本.味道: 1分而老公o既凍朱古力咖啡呢?我只飲到咖啡味,老公就話兩樣都飲到.而呢兩個都唔使加糖漿.味道: 3分5分鐘後,美式熱狗同薯條到o黎,美式熱狗同宜家傢俬o既一樣,超簡單,切開同老公一半,熱狗包冇乜點烘過,黃芥末多過茄汁,熱狗腸冇問題啦,成個就係宜家傢俬o既水準.味道: 3分而薯條呢,外型同麥當勞o既一樣,不過呢o度就粗啲,拎起係挺身,唔係彎o左落去.食落,好熱呀!係即炸o架.口感都係正常外脆內軟.味道: 3.8分我

幾分鐘後,兩杯o野飲先到,我先飲啖凍奶茶,
奶茶
一樣係茶味唔夠,真係唔明點解o衣o家啲港式奶茶全部都唔夠茶
味道: 1分

而老公o既凍朱古力咖啡呢?
凍朱古力咖啡
我只飲到咖啡味,老公就話兩樣都飲到.而呢兩個都唔使加糖漿.
味道: 3分

5分鐘後,美式熱狗同薯條到o黎,
美式熱狗同薯條
味道: 3分

味道: 3.8分

我o地食完呢個,都等o左好耐,蘑菇芝士漢堡至到,
蘑菇芝士漢堡同薯條
蘑菇大大個,芝士熔成汁,個包係脆豬仔包o個種.我o地又切開一半食,
切開o既蘑菇芝士漢堡
好大件蘑菇
蘑菇味道好濃,濃到我要一啖蘑菇,一啖麵包咁食,而佢都好juicy, 一路食啲汁一路咇出o黎,隻包外表脆,而且令人感覺輕盈唔太漏,下面o既蕃茄同生菜新鮮.
味道: 4分

而老公o既薯條呢,係一樣.一樣o既意思係連熱度都一樣,係即炸唔係之前炸定放涼.

環境:
店細但座位闊落,所以只有18個位.

抵食: 2.5分
2016-06-26
$63.00 (午餐)
切開o既蘑菇芝士漢堡
2016-06-04 631 浏览
見到荃灣城市中心地下有間新開既漢堡店 今日就黎試食 叫左個芥末漢堡$58同美式熱狗 $28加22蚊轉配飲品薯條 個包焗得唔夠脆 牛肉都幾多肉汁 不過太鬆散 一切就散開 漢堡配菜係两片生菜一片蕃茄 味道一般水準 唔會太咸 熱狗都係不過不失 不過新鮮整出黎 都唔會差得去邊 野飲太甜…
2016-06-04 502 浏览
第一次嚟,叫左"特色炸雞"同"芥未子醬牛肉漢堡"。炸雞好好味,一睇就知好脆,熱辣辣!入面一啲都唔乾,有肉汁。讚! 反而個Burger我覺得一般。但以呢個價錢可接受。塊牛肉餅我覺得偏咸,個包係似茶餐廳奶油豬果啲,輕飄飄果種。重有,我覺得Burger係一定要有酸瓜的,但佢無!另外個薯條都好味,係粗身果隻!
,一睇就知好脆,熱辣辣!入面一啲都唔乾,有肉汁。讚!
另外個薯條都好味,係粗身果隻!
2016-06-03
  • 特色炸雞