Sky726

2023-10-03 308 浏览
最近來到旺角sᴋʏ𝟽𝟸𝟼餐廳 ,餐廳位於大廈25樓,高居臨下。侍應安排坐在窗邊座位,一邊用餐,一邊俯瞰迷人夜景,很有氣氛晚市時段供應ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ外, 還有多款單點菜式供應𝓢𝓮𝓽 𝓭𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻先來ᴀᴍᴜsᴇ ʙᴏᴜᴄʜᴇ煙吞拿魚腩𝒜𝓅𝓅𝑒𝓉𝒾𝓏𝑒𝓇✨紅蝦他他伴焦糖蘋果前菜用上紅蝦做他他,配上焦糖蘋果,讓前菜變得精緻美味𝒮𝑜𝓊𝓅✨鮮蠔🦪濃湯用鮮蠔煮成濃濃,蠔肉飽滿,味道非常鮮甜ℳ𝒶𝒾𝓃 𝒸𝑜𝓊𝓇𝓈𝑒 ✨板燒自家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁肉眼扒經過三十天熟成處理,五成熟剛剛好,食落肉質幼嫩,肉味香濃,配搭香濃燒汁,令肉味更昇華𝒟𝑒𝓈𝓈𝑒𝓇𝓉✨雙重朱古力撻配士多啤梨雪糕朱古力🍫醬味道特濃,口感絲滑,配上香甜士多啤梨雪糕,味道層次豐富✨燒澳洲羊架燒過羊架表面,令肉汁鎖住,食落口感柔軟,沒有過多羊羶味🔥焗火焰雪山🏔️必點這個打卡甜品,侍應在客人面前將冧酒燃燒淋在雪山上,營造藍色火焰🔥效果。微暖外層和冰凍雪糕完美融合,帶來多種不同口感✨飲品方面,供應多款ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ,如ʟᴏɴɢ ɪsʟᴀɴᴅ、ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ。酒精飲品以外,亦有多款ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 選擇,我就分別點了ʙʟᴜᴇ ʜᴀ

晚市時段供應ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ外, 還有多款單點菜式供應

𝓢𝓮𝓽 𝓭𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻
先來ᴀᴍᴜsᴇ ʙᴏᴜᴄʜᴇ煙吞拿魚腩

𝒜𝓅𝓅𝑒𝓉𝒾𝓏𝑒𝓇
✨紅蝦他他伴焦糖蘋果
前菜用上紅蝦做他他,配上焦糖蘋果,讓前菜變得精緻美味

𝒮𝑜𝓊𝓅
✨鮮蠔🦪濃湯
用鮮蠔煮成濃濃,蠔肉飽滿,味道非常鮮甜

ℳ𝒶𝒾𝓃 𝒸𝑜𝓊𝓇𝓈𝑒
✨板燒自家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁

𝒟𝑒𝓈𝓈𝑒𝓇𝓉
✨雙重朱古力撻配士多啤梨雪糕

✨燒澳洲羊架
燒過羊架表面,令肉汁鎖住,食落口感柔軟,沒有過多羊羶味

🔥焗火焰雪山🏔️
必點這個打卡甜品侍應在客人面前將冧酒燃燒淋在雪山上,營造藍色火焰🔥效果。微暖外層和冰凍雪糕完美融合,帶來多種不同口感

✨飲品方面,供應多款ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ,如ʟᴏɴɢ ɪsʟᴀɴᴅ、ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ。酒精飲品以外,亦有多款ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 選擇,我就分別點了ʙʟᴜᴇ ʜᴀᴡᴀɪɪ同ғʀᴜɪᴛ ᴘᴜɴᴄʜ
🍹 ʙʟᴜᴇ ʜᴀᴡᴀɪɪ以冧酒做基酒,配以藍柑橘酒及菠蘿汁,相對易入口的調酒
🍹 ғʀᴜɪᴛ ᴘᴜɴᴄʜ由多款果汁,加上梳打水混合而成,甜甜哋好飲
遲來的月餅節🥮大快樂🎊大家係咪玩月餅🥮食燈籠🏮?!Vienn就同閨密一早提早做節~今次揀咗位於隔近旺角地鐵站B3出口🚇行3分鐘路程就到嘅空中餐廳!黃昏🌆時間可以望到鹹蛋黃,夜晚🌙就望到摩天大樓🏙️話明空中餐廳,但Vienn覺得服務態度係非常細心,店員會細心了解我地心意後,再逐一介紹菜式~—🥖餐包Oregano香草餐包,超中意Oregano,非常香,依家甚少地方可以食到🥑Avocado Green Salad $128凍碟上,沙律菜冰冰凍上夠新鮮,配上黑醋汁:有蘋果絲、蜜柑等水果鮮味襯托,非常醒胃—🦪Blue Mussels with white wine sauce $208Mussels 白汁好白酒味,食落唔會膩,啖啖肉🥩 Dry Aged Sirloin 10oz $480Dry Aged西冷有芝士香味,芝士🧀️控一定要試試,肉質pinky pinky ,非常juicy ! 中意dry aged 必推!🦞Lobster Tail Linguini $238龍蝦尾好細心去殼,輕炙龍蝦尾,食落去啖啖肉,扁麵條比較有嚼口,每條麵都掛上蕃茄汁,非常好味—🍫Choco Fireball $88簡
遲來的月餅節🥮大快樂🎊
大家係咪玩月餅🥮食燈籠🏮?!

Vienn就同閨密一早提早做節~

Oregano香草餐包

🥖餐包
Avocado Green Salad

🥑Avocado Green Salad $128

Mussels 白汁好白酒味,食落唔會膩,啖啖肉

🥩 Dry Aged Sirloin 10oz $480
Dry Aged西冷有芝士香味,芝士🧀️控一定要試試,

Lobster Tail Linguini
🦞Lobster Tail Linguini $238

🍫Choco Fireball $88
簡直就係視覺嘅享受,一倒酒入去就會見到火焰🔥,
Choco Fireball
中間就見到雲呢拿雪糕、士多啤梨等!好睇又好食~

Overall 嚟講每人平均消費$500鬆d,簡直係冇得挑剔!勝價比超高,今時今日仲有咁親民價錢,仲咁好服務,食物質素好!幾時都話食嘢唔係睇環境,係睇食物質素~ 強烈建議大家一定要試吓~

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🥩Sky726 (旺角)
🔥旺角彌敦道726號25樓
2023-09-28
团年饭
Oregano香草餐包
Avocado Green Salad
Lobster Tail Linguini
  • 餐包
  • 火焰朱古力球
  • Blue Mussels with white wine sauce
Sky726位於旺角彌敦道726號25樓,夜晚係25樓望出去可以欣賞到旺角既夜景🌃,坐喺窗邊影相打卡好靚😍,啱哂慶祝周年紀念、生日、特別節日嘅日子嚟慶祝🥂~ 👦🏻👧🏻叫咗係set dinner同另加一個意大利飯,食物幾高質!呢度嘅環境幾舒適,而且店員服務好好,會keep住幫我地換碟~Appetizer: 紅蝦他他伴焦糖蘋果Soup: 鮮蠔濃湯 (+$68)用咗好多蠔打成既所有精華係哂呢碗湯入面🦪,湯既蠔味鮮味濃郁,蠔肉飽滿鮮甜,毫無腥味,處理得非常好🤩👏🏻Main Course: 板燒白家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁 ($588)我地Order咗五成熟,牛扒用咗低溫慢煮🥩,肉質帶軟腍呈粉嫩色,肉味濃郁,可配上自家製醬汁/沾上鹽食💯。Desserts: 雙重朱古力撻配士多啤梨雪糕烤波上頓龍蝦尾海鮮意大利飯 ($288)意大利飯煮到軟硬度恰到好處,龍蝦汁香濃鮮味包住每粒意大利飯😋。廚師好細心已經將龍蝦尾去咗殼先去煎香,令客人方便食用。啖啖雪白爽彈既龍蝦肉🦞,鮮甜美味好好食!Tiramisu餐廳好好知道👦🏻👧🏻今個月拍拖四週年,將甜品upgrade咗做Tiramisu,仲係碟到為我地寫上

Appetizer: 紅蝦他他伴焦糖蘋果

Soup: 鮮蠔濃湯 (+$68)

Desserts: 雙重朱古力撻配士多啤梨雪糕

烤波上頓龍蝦尾海鮮意大利飯 ($288)

Tiramisu
餐廳好好知道👦🏻👧🏻今個月拍拖四週年,將甜品upgrade咗做Tiramisu,仲係碟到為我地寫上「Happy 4th Anniversary 」同幫我地影相🥰 Tiramisu賣相精美,軟滑芝士配上濕潤香濃咖啡嘅蛋糕,比例剛好👍🏻。

📍 Sky726 (旺角)
旺角彌敦道726號25樓
板燒白家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁
烤波上頓龍蝦尾海鮮意大利飯
2023-09-20
板燒白家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁
烤波上頓龍蝦尾海鮮意大利飯
2023-09-24 493 浏览
To celebrate my friend’s birthday, we booked this restaurant for celebration with 15% off birthday discount for a la carte. The waiter sincerely introduced the menu and drink list to me when i entered the restaurant earlier than my friend. He told that Cold Seafood Platter and Surprise Platter were bot available that night. We finally ordered 3 dishes, 1 dessert and 2 drinks. The appetiser 24-month Parma Ham with Melon was served with salad as well. The melon was sweet. It matched the salty tas

We finally ordered 3 dishes, 1 dessert and 2 drinks. The appetiser 24-month Parma Ham with Melon was served with salad as well. The melon was sweet. It matched the salty taste of ham well.
24-month Parma Ham with Melon

The main dishes we had Sous Vide Iberico Pork Rack and Blue Mussels with Tomato Sauce Risotto. They were served together.
Sous Vide Iberico Pork Rack

As it was a celebration, the dessert had greeting words for sure. The tiramisu was served very decently. It was not very sweet with a strong taste of coffee.
Tiramisu

All in all, the dinner was nice without big surprise. The night view of Mong Kok was nice.
2023-09-15
生日
24-month Parma Ham with Melon
Sous Vide Iberico Pork Rack
2023-09-21 336 浏览
已經係第二次回訪呢間餐廳極度推介❣️服務態度非常好 亦好注重西餐禮儀職員會一直留意食客有咩需要呢一點真係加晒分-板燒自家三十天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁 $588Set事前職員講解得非常清楚平時食開七成熟嘅我 建議食五成,肉質鮮嫩 😍煮得岩岩好 -🍦甜品十分有睇頭,亦好精緻,入口紐西蘭雪糕 連香港都冇得買,真係要慢慢品嚐☺️-烤波士頓龍蝦尾扁意粉 $238未食已經聞到好香濃嘅龍蝦味,連好嘴刁嘅爸爸都大讚🙌龍蝦香濃彈牙又爽口,而且大大隻,兩個人share都冇問題-🍫火焰朱古力球$88打卡一流嘅甜品,外層有薄薄嘅朱古力脆皮,打開內有乾坤,有唔同嘅雜莓水果🍓點火後變成火焰甜品,會有偏重嘅酒味,略苦 但可以接受☺️-Dark n fluffy $88平時Menu好少見呢款嘅酒類,好有驚喜內有唔同味道嘅層次 放工後飲番杯真係好減壓😜-傍晚入座睇到好靚嘅鹹蛋黃夜晚亦可欣賞出面嘅夜景🌃-
已經係第二次回訪呢間餐廳
極度推介❣️
服務態度非常好 亦好注重西餐禮儀
職員會一直留意食客有咩需要
呢一點真係加晒分
板燒自家三十天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁 $588Set
事前職員講解得非常清楚
平時食開七成熟嘅我 建議食五成,肉質鮮嫩 😍煮得岩岩好
烤波士頓龍蝦尾扁意粉 $238
🍫火焰朱古力球$88
點火後變成火焰甜品,會有偏重嘅酒味,略苦 但可以接受☺️
Dark n fluffy $88
平時Menu好少見呢款嘅酒類,好有驚喜
內有唔同味道嘅層次 放工後飲番杯真係好減壓😜
傍晚入座睇到好靚嘅鹹蛋黃
夜晚亦可欣賞出面嘅夜景🌃
2023-09-14
  • 火焰朱古力球
呢日想幫朋友慶祝生日,所以就搵咗一間喺旺角彌敦道嘅西餐廳食lunch✨餐廳有超大嘅落地玻璃,可以睇哂成個旺角嘅景色,呢日天氣好,藍天白雲咁超靚🌤️🌟是日餐湯:蕃茄湯🍅會話佢係我飲過數一數二好飲嘅蕃茄湯!🍅飲落係好杰身,好似將幾十個蕃茄打成蓉咁🤣超濃郁!酸酸甜甜好開胃🫶🏻🌟煙三文魚紅菜頭沙律🥗煙三文魚有一大塊,肥美而唔會覺得鹹,紅菜頭一粒粒,食落幾清甜🥰🌟香煎是日餐魚伴百里香忌廉汁 $168有兩大塊煎魚扒,魚質較實,食落都冇腥味😌不過百里香忌廉汁比較少,食食吓感覺有點乾😳另外配上薯蓉同雜菜,薯蓉都幾滑~🌟美國特級安格斯25天熟成西冷扒(五安士)伴燒汁 $268西冷扒好厚,而且見到明顯嘅烤網紋🤓我哋叫咗四成熟,可惜overcook得太嚴重,切開似八成熟多啲😂🥹但好彩咬落外層都幾脆,好香炭烤味,肉質嫩滑而有肉味,如果冇咁熟就開心啲🥹🌟精選甜品甜品係芒果慕絲🥭餐廳好體貼咁準備咗生日裝飾同蠟燭,啱哂朋友打卡🫶🏻🌟Latte (+$15)Latte比較淡味,味道正正常常~

🌟是日餐湯:蕃茄湯🍅

🌟煙三文魚紅菜頭沙律🥗

🌟香煎是日餐魚伴百里香忌廉汁 $168

🌟美國特級安格斯25天熟成西冷扒(五安士)伴燒汁 $268

🌟精選甜品

🌟Latte (+$15)
Latte比較淡味,味道正正常常~
2023-09-17 286 浏览
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ SKY726位於旺角太子交界,係25樓高層夜晚黎呢度可以完美享受旺角既夜景時間啱既話,仲可以睇到日落添係浪漫與美味兼備既西餐廳𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ Set Dinner前菜 - 紅蝦他他伴焦糖蘋果餐湯 - 鮮蠔濃湯 +$68主食- 板燒自家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁 $588甜品 - 雙重朱古力撻配士多啤梨雪糕30天乾式熟成肉眼扒味道同口感都非常好,似低溫慢煮,但係用時更長,製法更複雜,而且得到既口感並唔相同 👏🏻切落去既時候感覺有d實,起初有d擔心~但係食落完全無問題,而且好軟身彈牙,甚至連原本應該難以食用既筋部都變得爽脆而當初覺得硬既地方,原來就係筋位。非常值得一試👍🏻除左板燒自家30天乾式熟成安格斯肉眼扒,set dinner仲有其他主菜選擇。除左set dinner,我地仲試左一下set以外既單點菜式✨ 烤波上頓龍蝦尾海鮮意大利飯 $288SKY726主張意大利飯及意大利麵採用正宗傳統烹調方法,口感會較為硬身而且龍蝦尾鮮甜,龍蝦汁香濃,味道一流除左龍蝦外,仲要小青口,同大大粒帶子✨ 焗火焰雪山 $98作為甜品既火焰雪山可以話係喧賓

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

SKY726位於旺角太子交界,係25樓高層
夜晚黎呢度可以完美享受旺角既夜景
時間啱既話,仲可以睇到日落添
係浪漫與美味兼備既西餐廳

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ Set Dinner

前菜 - 紅蝦他他伴焦糖蘋果

餐湯 - 鮮蠔濃湯 +$68
主食- 板燒自家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁 $588

甜品 - 雙重朱古力撻配士多啤梨雪糕

30天乾式熟成肉眼扒味道同口感都非常好,
似低溫慢煮,但係用時更長,製法更複雜,
而且得到既口感並唔相同 👏🏻
切落去既時候感覺有d實,起初有d擔心~
但係食落完全無問題,而且好軟身彈牙,
甚至連原本應該難以食用既筋部都變得爽脆
而當初覺得硬既地方,
原來就係筋位。
非常值得一試👍🏻

✨ 烤波上頓龍蝦尾海鮮意大利飯 $288

而且龍蝦尾鮮甜,龍蝦汁香濃,味道一流
除左龍蝦外,仲要小青口,同大大粒帶子

✨ 焗火焰雪山 $98

作為甜品既火焰雪山可以話係喧賓奪主既一道甜品 💗
美麗既火焰為佢打好左一個完美開場,
外層既棉花糖同內層既朱古力雪榚味道平衡
配合得好好,唔會搶走大家既味 😆
打卡一流而且味道都絕頂既甜品,特別討喜!
記得要黎SKY726一定要叫呢個!

⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️

Set Dinner做緊優惠,88折就可以享受到呢個咁豐富好食既set

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

SKY726

📍 旺角彌敦道724-726號25樓
2023-08-13 962 浏览
今日同frd星期日食dinner聚舊一下,見OpenRice訂座有85折,就試下啦。但結果係令人失望🥲🥲我地叫左:小食拼盤Snack Platter $268一黎到係幾大碟,全部係炸物。有洋蔥圈、薯條、薯角同炸雞粒,配他他醬同茄汁。新鮮炸起,但味道普通,炸雞食得出係急凍炸雞。薯條同薯角只係普通急凍質素,唯一較好嘅係洋蔥圈。以價錢來說,絕對不合理,雖然份量多,但大部分都係薯條😅 絕對唔值$268!唔建議叫呢樣,食完呢樣會食到飽哂,食唔落其他野!-肉眼扒 Rib Eye 3成熟 $368頗有牛味,肉質不差,不會太韌,仲幾juicy。另外啲配菜幾特別同幾好食。唯一係較薄和細,大約只有300g。-波士頓龍蝦意大利飯 Lobster Tall Seafood Risotto $288配菜份量足夠,帶子好食。有切粒冬菇,有口感。整體味道尚可,不會太酸太鹹,飯粒用珍珠米。不過過硬或太痴身。-另外,一開始會跟嘅餐包,係成晚最好食嘅item!-Drinks(mock tail): Soul Love and BitterSoul Love以雜莓為主調,賣相ok。有好多果肉。可惜味道較化學,似藥水味。-B

但結果係令人失望🥲🥲我地叫左:
小食拼盤Snack Platter $268
小食拼盤

唔建議叫呢樣,食完呢樣會食到飽哂,食唔落其他野!

美國肉眼扒

肉眼扒 Rib Eye 3成熟 $368
頗有牛味,肉質不差,不會太韌,仲幾juicy。
另外啲配菜幾特別同幾好食。
唯一係較薄和細,大約只有300g。

龍蝦海鮮意大利飯

配菜份量足夠,帶子好食。有切粒冬菇,有口感。

餐包

另外,一開始會跟嘅餐包,係成晚最好食嘅item!

Soul   Love

Soul Love
以雜莓為主調,賣相ok。有好多果肉。
可惜味道較化學,似藥水味。

Bitter

Bitter
用橙作主調,入味有橙味略帶回甘,口味獨特,可一試。

最後,甜品唔太吸引,沒有追加。

整體,環境不算十分打卡able。以為係最高層個景會幾靚,但原來都不外如是。
星期日晚較少人,環境安靜,座位舒服。
服務係幾好,侍應禮貌、態度好。有提醒我地可以叫住先,好彩有聽佢講,如果唔係一定食唔哂。
食物偏貴,普通質素,性價比低,不會再去第二次🥹🥹

最後想問,呢間真係平價法國餐廳???邊到似?
2023-08-13
美國肉眼扒
龍蝦海鮮意大利飯
餐包
🔸檸檬意大利軟芝士泡沫伴草莓雪芭🍓 ($108)嚟咗呢間餐廳慶祝朋友生日 叫咗最fancy嘅甜品做生日蛋糕🤣 嚟到嘅時候大家都哇咗一聲😂 乾冰令到成件事好有仙氣 打卡一流😍呢個甜品唔只得個樣 都幾好食😀 雪芭酸酸甜甜 非常清新😊 但我覺得唔太似士多啤梨味 反而更似Raspberry味🤣評分: 🌟🌟🌟🌟🌟🔸珍寶虎蝦意大利飯伴龍蝦牛油汁🦞 ($218)龍蝦牛油汁幾濃郁幾creamy 但有啲鹹😅 意大利飯索哂啲龍蝦汁 幾好食🥳 虎蝦有3隻 都幾大隻 幾新鮮🦐評分: 🌟🌟🌟🔸意大利手卷意粉伴野菌巴馬臣芝士🧀 ($188)嗰日冇手卷意粉 變咗做長通粉 有啲可惜🥲 所以變咗個普通嘅pasta🍝 唔係太值呢個價錢😅 個醬汁都係正正常常👍🏻評分: 🌟🌟🌟🔸燒慢煮16小時辣豬肋骨🍖 ($258)切開有4條豬肋骨😙 豬肋骨嘅肉好淋 而且幾入味😃 慢煮之後骨肉分離 好容易食😀 但可惜唔係太多肉 望落去好大份咁🥲 醬汁唔係太辣 都幾惹味👍🏻 伴碟嘅薯角外脆內軟🥔評分: 🌟🌟🌟🌟🔸Sky726秘炸雞軟骨🍗 ($88)雞軟骨都唔錯👍🏻 新鮮熱辣炸起😙 軟骨有咬口 外皮香脆😀 面頭仲有啲辣粉 特別惹味😋評分: 🌟🌟
🔸檸檬意大利軟芝士泡沫伴草莓雪芭🍓 ($108)
評分: 🌟🌟🌟🌟🌟

🔸珍寶虎蝦意大利飯伴龍蝦牛油汁🦞 ($218)
評分: 🌟🌟🌟

🔸意大利手卷意粉伴野菌巴馬臣芝士🧀 ($188)
評分: 🌟🌟🌟

🔸燒慢煮16小時辣豬肋骨🍖 ($258)
評分: 🌟🌟🌟🌟

🔸Sky726秘炸雞軟骨🍗 ($88)
評分: 🌟🌟🌟🌟
呢間係好岩慶祝生日嘅餐廳,位於旺角726號嘅最頂層,所以可以享受下美景配靚酒!同朋友一聚談心嘅好地方,同埋甜品有刻字服務,好合適慶祝生日!🎂1. 燒古巴龍蝦尾伴紅花忌廉扁意粉 (288)Grilled Cubon Labster Tail with Saffron Linguine 龍蝦尾肉質好新鮮一啲都唔會霉,食落口非常彈牙,龍蝦肉好厚實,同埋廚師巳經預先剝咗蝦殼,可以大大啖一口食哂!食落口非常滿足,醬汁方面用咗龍蝦汁,令到龍蝦同意粉既味道更加融為一體,誠意十足!🌟 評分: 8.5/102. 香煎美國頂級安格斯肉眼扒 ($368)Grilled U.S Prime Angus Prime Rib Eye (12oz / 340g)肉眼扒偏薄同熟,不過醬汁幾好食。薯蓉有落到牛肉汁令到味道昇華咗!🌟 評分: 6/103. 小食拼盤 ($268)超級大份嘅小食拼盤,包括薯條,薯角,洋蔥圈,雞粒。薯條同薯角新鮮炸起,非常香脆,而且都好夠鹹,同埋侍應會提供一大碟沙律醬同茄汁!洋蔥圈炸皮夠薄,洋蔥亦都炸到好嫩,外脆內軟!雞粒都好脆有肉汁!🌟 評分: 8/10🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 8/10🧡 環

1. 燒古巴龍蝦尾伴紅花忌廉扁意粉 (288)
🌟 評分: 8.5/10

2. 香煎美國頂級安格斯肉眼扒 ($368)
🌟 評分: 6/10

3. 小食拼盤 ($268)
🌟 評分: 8/10

💙 性價比: 5/10

✨Sky726
📍旺角彌敦道726號25樓
2023-08-05 379 浏览
今日帶左我朋友黎呢間餐廳慶祝生日,我朋友話間餐廳好浪漫話下次要同男朋友黎🤭🤭我覺得個侍應好好人,我地兩個女仔叫左個小食拼盤,佢驚我地食吾曬所以叫我地吾好叫太多野,佢真係好細心,食物都好好吃😋
2023-07-25 421 浏览
餐厅在大楼25楼,位置很好找靠近旺角地铁站,看见open rice上面评价很好所以订的位置,工作日中午人不多,午餐是主菜可选的套餐,沙拉+汤+主菜+甜品+饮料量绝对管够,我选的七成熟牛排朋友选的汉堡🍔都很不错,餐厅招待态度特别好,跟我们详细介绍还帮我们拍了拍立得的合照📸,是来香港四天最愉快的餐厅,建议坐窗边,外面就是街景,餐食摆盘好看又好吃😋,两个人打完折才200+✌️,要是内地过来的我强烈推荐👏
2023-07-25
2023-07-08 625 浏览
Sky 726位於彌敦道市的一幢高樓大廈內,從餐廳的落地窗可以俯瞰整個城市的美景,非常壯觀。餐廳的裝潢簡潔優雅,氣氛舒適,適合與家人、朋友或商業夥伴一同享用美食。我非常推薦這裡的 set lunch,價格實惠,品質優良。而且如果您透過OpenRice訂座,還可以享受七折優惠,非常超值。每個 set lunch 包括頭盤、湯品、主菜、甜品及飲品,其中每道菜品都呈現出餐廳的高水準。在頭盤方面,我很喜歡那香橙煙三文魚沙律,煙三文魚鮮嫩多汁,搭配橙子的酸甜口感非常適宜,在嘴裡綻放的豐富口感。是日餐湯是椰菜花忌廉湯,配上熱辣辣的牛油餐包,十分美味。湯品的質感濃郁,搭配著鬆軟的牛油餐包,讓我感到非常舒服。我選了的主菜是香煎龍脷柳伴百里香忌廉汁。龍脷柳肉質柔軟,搭配香氣四溢的百里香忌廉汁,非常適合喜愛奶油口感的人士。這道菜品的份量也很足夠,能夠滿足飢餓感。最後是甜品,今天的甜品是香蕉朱古力慕絲。單看外觀,已是相當高的質素吧!總的來說,Sky 726是一家非常值得推薦的餐廳。

總的來說,Sky 726是一家非常值得推薦的餐廳。
2023-06-20 589 浏览
食物有水準。服務態度十分好。星期一晚都滿座,餐廳不是很大,但都不覺侷促。藍青口美味,意大利飯和焗薯都不肥膩。比目魚很香口。最後還有tiramisu 和apple crumble, 都很有水準。我們慶祝生日,服務員把我們叫的tiramisu 加上蠟燭,變成生日蛋糕。貼心的服務🥰。生日還有82折。雖然走fine dining 路線,但份量足夠。景觀,服務,食物水準,超值的。值得一試。
2023-06-19
2023-06-02 623 浏览
餐廳氣氛唔錯,食物計埋折後絕對唔算貴,服務一流。👆龍蝦意大利飯,最滿意既一道菜,龍蝦煎得夠香口,肉質爽彈,飯汁香濃。👆漢堡算唔錯,性價比ok👆北海道帶子,兩啖無咗,味道一般👆煎蟹餅,調味差啲,口感欠佳另外叫咗個沙律同甜品,計埋生日折扣都係$900埋單,咁好既服務質素同環境,食物又不過不失,講真算係值,起馬我會介紹朋友黎拍下拖。埋單時我發現圍住我幾枱都係食生日飯,我卜位時備註咗老婆生日,去到firm我訂位時已同我講定叫甜品會幫手寫字,我覺得好細心。👇
餐廳氣氛唔錯,食物計埋折後絕對唔算貴,服務一流。

👆
龍蝦意大利飯,最滿意既一道菜,龍蝦煎得夠香口
,肉質爽彈,飯汁香濃。

👆漢堡算唔錯,性價比ok

👆北海道帶子,兩啖無咗,味道一般

👆煎蟹餅,調味差啲,口感欠佳

2023-06-02
生日