2013-07-24 33 浏览
夏日炎炎, 又到食yogurt ge最佳季節次次經過Smile都係過門不入, 今次終於搞搞震, 有幫襯Smile ge yogurt多款式到令人花多眼亂, 款款都想試, 可惜得一個胃, 心大心細左好耐, 最後揀左mango fevermango fever最上層係一舊mango味ge雪芭, 酸酸地, 夾埋d yogurt一齊食, 酸酸甜甜, 感覺好清新, 好冰凍, 啱曬夏天食, 透心涼伴住yogurt周圍ge係自家製ge crumbs同綿花糖, 脆脆ge crumbs為軟軟ge yogurt添上另一種口感,至於d綿花糖, 無咩味, 無特別, 但睇返店入面ge yogurt簡介, d綿花糖原來係芒果熱情果味, 真係食唔出中層隔左一層芒果布丁, 只有淡淡ge人造芒果味, 未見突出,而最下層就鋪住粒粒鮮芒果, 新鮮香甜總括而言, smile ge mango fever並唔係我杯茶, $65一杯確實有點貴, 希望下次有機會試第二d款ge yogurt會令我刮目相看, 再三回味la
夏日炎炎, 又到食yogurt ge最佳季節
次次經過Smile都係過門不入, 今次終於搞搞震, 有幫襯

Smile ge yogurt多款式到令人花多眼亂,
Mango Fever
夾埋d yogurt一齊食, 酸酸甜甜,
感覺好清新, 好冰凍, 啱曬夏天食, 透心涼

至於d綿花糖, 無咩味, 無特別,

而最下層就鋪住粒粒鮮芒果, 新鮮香甜

外卖自取
2013-06-22 53 浏览
去K11shopping餓了就順便來個froyo~~超級多人排隊!!夏日也推出了多種新口味看到漂亮的樣貌,這pink lady最吸引我~外形肯定是100分的,不過價錢...這杯pink lady是全店最貴的$72!等了一會兒,終於把我這了不起的pink lady弄好了frozen yogurt最上層就是一個小藍莓cakeswirl swirl yogurt加上粉紅色白巧克力醬看上去很夢幻,吃下去更夢幻微甜的白巧克力醬很香很滑,配上算算的yogurt剛剛好粉紅色的蛋白脆脆為這杯yogurt增加了texture,提升了整杯yogurt的口感圍在邊邊上的粉紅棉花糖是荔枝為味道的,外形也很可愛,fluffy soft入口即化,贊!吃著吃著,一層芒果布丁出現了~芒果布丁夾著froyo吃還是第一次,但味道也不錯,芒果味很香農不會過甜,一層分量也不少,又一層yogurt後就是“爆炸脆脆”“爆炸脆脆”層其實就是牛油曲奇碎碎和爆炸糖混合在一起牛油曲奇雖然已經碎不成形,不過還是要特別提提它那農到不幸的牛油味~當然,加上脆脆的配料,口感又提升了~~底部就是strawberry醬,它的草莓醬絕不是一灘的jam
去K11shopping餓了就順便來個froyo~~
超級多人排隊!!夏日也推出了多種新口味

看到漂亮的樣貌,這pink lady最吸引我~
等了一會兒,終於把我這了不起的pink lady弄好了
frozen yogurt最上層就是一個小藍莓cake
微甜的白巧克力醬很香很滑,配上算算的yogurt剛剛好
吃著吃著,一層芒果布丁出現了~
“爆炸脆脆”層其實就是牛油曲奇碎碎和爆炸糖混合在一起
當然,加上脆脆的配料,口感又提升了~~
底部就是strawberry醬,它的草莓醬絕不是一灘的jam那種,而是有一塊塊chunky新鮮strawberry在裡面,酸酸甜甜新鮮爽快~不錯的夏日之選!
吃完整個froyo,很滿足很飽!
在這炎炎夏日怕肥不能吃雪糕的姐妹門~超推薦這個噢! !
雖然這個也是甜品,不過總比雪糕來得健康吧~
說明是pink lady,真是少女最愛~~~~~
價錢雖然貴,但的確無超所值!解暑一流!
Pink Lady
2013-06-22
5 分钟 (外卖自取)
Pink Lady
2013-06-21 47 浏览
早陣子在下於銅鑼灣希慎廣場品嚐同一牌子乳酪,今天走到尖沙咀,同樣遇上了這個品牌,於是決定走入店舖,看看有沒有合適的乳酪。從乳酪櫃子裡,確實不少款式的乳酪。上次在下嚐試過雲呢拿味的乳酪,今趟卻想試其他款式的口味,然而口味實在太多,一時之間卻難以取捨,最後還是要了香蕉味。乳酪即點即製,當在下點選了Banana Split後,店員立即泡製乳酪,從乳酪機中紐出乳酪,再加上其他配料,一杯乳酪立即出現眼前。Banana Split配料甚多,計有蝴蝶酥,士多啤梨,朱古力脆皮,無忌廉原味乳酪,熱情果香蕉醬,自家製脆粒及乳酪鮮果沙律。蝴蝶酥夠鬆化,朱古力脆也夠脆,而乳酪則標榜沒有忌廉成份,口感也夠幼滑,而且味帶酸味;生果亦夠甜。整杯乳酪賣相都幾靚的,而且味道又不太酸,這亦是乳酪的應有味道。而自從吃過第一杯乳酪後,在下也開始喜歡吃呢!
Banana Split
2013-06-21
2013-06-03 24 浏览
在Knusford Happy Hour 完就過來吃Froyo因為它的好評和朋友的推介, 一直想吃Smile, 今晚終於初嚐Smile 點了Banana Split, $49外貌和display 的一樣可愛 :-)Yogurt 不會太甜, 而且夠凍, 不會很快就溶我喜歡它的朱古力醬, 是會變脆皮的! 而且它是黑朱古力, 香得來有點苦, 可平衡yogurt 酸酸甜甜的感覺中間的香蕉醬很有香蕉味但不會太甜, 應該是熟香蕉的甜味多於添加糖最底層的是水果粒, 意想不到呀!本來happy hour 後有點醉意, 吃了這banana split 後已變得清醒想不到Froyo竟可解酒

點了Banana Split, $49
外貌和display 的一樣可愛 :-)
Yogurt 不會太甜, 而且夠凍, 不會很快就溶
我喜歡它的朱古力醬, 是會變脆皮的!
最底層的是水果粒, 意想不到呀!
想不到Froyo竟可解酒

2013-04-21 38 浏览
天氣濕又熱,讓人悶悶不樂,所以這天來到這小店,品嚐一客微笑乳酪。甫到店面,又擠滿了人!大家都在樣版前迷思;我和友人則在二選一的抉擇中……Happy Easter還是Smile Coffee?好了,今天就是欠些微笑,就後者啦!哈哈,其實是我們對草莓、桑莓都不大感興趣。好不容易擠進去,買了我們的「微笑咖啡」,接著就是一輪等候。看看櫃檯的玻璃櫥,擺滿了不同配料(toppings)讓自選口味的顧客慢慢挑。這次人太多了,下回我也要來一客自選口味!好了,「微笑咖啡」登場!白皚皚的frozen yorgut真的引人垂涎!這店用料也一點不吝:每杯乳酪都足有兩、三吋!軟滑帶酸的原味乳酪,冰冷度適中,在這濕漉漉的天氣裡帶來一絲絲涼意,一絲絲清爽!然後就逐層分拆這乳酪啦:朱古力爆炸棒這次沒有太厲害的爆炸糖威力,不知是否與潮濕天氣有關?朱古力片相當薄的一片,但朱古力味濃,是牛奶朱古力口味,甜絲絲的一抹,齒頰留香!咖啡合桃曲奇嘩,牛油很香、很濃!咖啡味還好,在軟綿綿的乳酪中令口感劇增。咖啡?喱是這杯甜品中最苦的一種配件!然而,它的咖啡味卻最濃!最初,我還擔心為了做?喱而變得太甜或太假,但吃下那彈牙?喱時,就知道

甫到店面,又擠滿了人!
好了,今天就是欠些微笑,就後者啦!
哈哈,其實是我們對草莓、桑莓都不大感興趣。

好不容易擠進去,買了我們的「微笑咖啡」,接著就是一輪等候。
這次人太多了,下回我也要來一客自選口味!

好了,「微笑咖啡」登場!

然後就逐層分拆這乳酪啦:
朱古力爆炸棒
這次沒有太厲害的爆炸糖威力,不知是否與潮濕天氣有關?
朱古力片
咖啡合桃曲奇
咖啡?喱
是這杯甜品中最苦的一種配件!然而,它的咖啡味卻最濃!最初,我還擔心為了做?喱而變得太甜或太假,但吃下那彈牙?喱時,就知道一切過慮了!
自家製脆粒
味覺上,它就像消化餅那樣,帶點麥香;口感上,它就是脆卜卜的。
這就是令人微笑的心意。
2013-04-05
20 分钟 (外卖自取)
$29.5 (其他)
  • smile coffee
晚上九點後跟女友行完尖咀, 諗住傾傾計, 休息下見附近幾間鋪都冇得坐, 就入黎呢坐下, 食件cake發覺都冇乜人, 傾計又唔錯wo~ 點左一人份量既綠茶, 再加件cake, 40蚊, 兩份share (咁我地成日都係咁sweet架啦 haha)可以慢慢坐下, 又冇人打攪, 都幾舒服, 唔錯綠茶幾香, 我女朋友都讚好飲, 但係就細細杯, 飲冇兩啖就飲完, 如果有得加水既話, 我地可以坐多一個鐘, 或者會叫多件cake, haha個CREAM加左白chocolate, 唔太甜, 但一粒粒咁好得意我個人唔食得啲太甜既野, 不過個cake意外地甜得幾吸引我, 幾層既朱古力, 士多啤利醬, cream, cake, 哇, 口感都幾多層次呀不過件cake 就好似唔太新鮮, 口味唔太突出, 不過廿蚊一件, 都唔可以要求太高不妨一試都市之間既浪漫, 休閒中產情調吧~
晚上九點後跟女友行完尖咀, 諗住傾傾計, 休息下

見附近幾間鋪都冇得坐, 就入黎呢坐下, 食件cake

發覺都冇乜人, 傾計又唔錯wo~

(咁我地成日都係咁sweet架啦 haha)
可以慢慢坐下, 又冇人打攪, 都幾舒服, 唔錯

不妨一試都市之間既浪漫, 休閒中產情調吧~
2013-04-06
$20 (其他)
2013-03-25 13 浏览
可憐的 又用froyo來當做晚飯其實我想食呢個好耐 今次可以比我藉住呢個機會試到呢味froyo 差唔多到十點 都算幾多人排隊見個飾櫃有用好多toppings 裝既froyo杯杯都有唔同既主題 每杯既toppings都裝到好華麗點了「the garden」見個店員都算好有禮貌 我地就好有耐心咁等待 到手!******************************froyo : 一羹畢入去成杯野最上個位差d臨 雖然吱得唔係好穩 味道還可以 奶味唔重 偏酸適中千層酥網 : 好脆 唔會好甜 食得出有蜜糖味 玫瑰荔枝汁 : 已被般清新既荔枝味蓋過住d玫瑰味 不過同杯froyo好襯 掂!紅桑苺棒 : 唔知點解食到好似有陣花味 怪怪的桂花啫喱 : 晶瑩剔透特顯出入面既桂花粒粒 好靚好得意 桂花味唔多覺似 食落去仲要無味******************************食到一半已經嗌飽 明明我本身係空肚既..入面仲有兩種toppings ******************************自家制脆粒 : 好香既肉桂味
可憐的 又用froyo來當做晚飯

其實我想食呢個好耐

今次可以比我藉住呢個機會試到呢味froyo

差唔多到十點 都算幾多人排隊

見個飾櫃有用好多toppings 裝既froyo

杯杯都有唔同既主題 每杯既toppings都裝到好華麗

點了「the garden」

見個店員都算好有禮貌 我地就好有耐心咁等待

到手!

千層酥網 : 好脆 唔會好甜 食得出有蜜糖味

紅桑苺棒 : 唔知點解食到好似有陣花味
怪怪的

食到一半已經嗌飽

明明我本身係空肚既..

入面仲有兩種toppings

smile
2013-03-17
  • The Garden
2013-03-24 8 浏览
一嘗Smile Yogurt~去過好多唔同既frozen yoghurt 店來到Smile yogurt , 一見到d yogurt已經會笑Smile yogurt 唔同其他既店係已經有好多款式選擇雖然見到價格$49 一杯, 但其實,呢個大杯同其他店差不多價錢最後選左Banana SplitFrozen yogurt ~ 有少少酸, 似番yogurt. 同時質感係厚厚既似雪糕加上朱古力脆皮, 同香蕉 好香成杯Frozen yogurt係食過咁多間最好食既一間
一嘗Smile Yogurt~
去過好多唔同既frozen yoghurt 店

Smile yogurt 唔同其他既店係已經有好多款式選擇

最後選左Banana Split
加上朱古力脆皮, 同香蕉 好香
成杯Frozen yogurt係食過咁多間最好食既一間
2013-03-24
2013-03-02 45 浏览
很久以前看到不同食家對 Smile Yogurt 的推介,那些美妙的相片,總令心裡不能平伏。不要笑我像老人家般反應遲緩,今年年初終在銅鑼灣希慎嚐到我的第一杯 Smile Yogurt,不試尤可,試後則一發不可收拾, 那個令人開懷的 Smile 時刻停留在我的腦海中,好想親它一下。當晚在尖沙咀吃過湯麵作晚餐,儘管怎飽也不能錯過 Smile Yogurt。逛了一會,讓肚皮鬆了一鬆,又隨即讓它開動。Smile Yogurt 在飾櫃裡預設了 13 款 Yogurt,已經夠吸引,絕對適合不喜歡思索的我。也嚐過坊間的 Yogurt 店,但大部份都帶甜味,所以不太喜歡,而 Smile Yogurt 的是略帶微酸,合乎 Yogurt 原有的食味。而且店方註明 Yogurt 不含忌廉成份,較為健康!不愛太多配料的話,也可選擇 Plain Yogurt,或是只加上一、兩款心儀的水果,也不失為很好的選擇。Smile Yogurt 可為您心愛的 Yogurt 添加不同的配料,包括這些不同口味,不同顏色,又可愛的脆脆棒。我選了 Golden Smile。除了有黃黃的芒果粒,芒果汁及菠蘿碎片外,頂部的士多啤梨

我選了 Golden Smile。除了有黃黃的芒果粒,芒果汁及菠蘿碎片外,頂部的士多啤梨也掃上金箔,與 Golden Smile 名字非常匹配,賣相也非常漂亮。
與飾櫃內的樣辦比較,真實辦跟樣辦的像真度很高,有水準!
金箔士多啤梨不算得味甜,但肉質很軟滑。而菠蘿碎片,脆脆爽口,酸酸甜甜,入口帶鮮香的菠蘿味,跟菠蘿乾很相似,不過甜味來得較少,食味較清,這個菠蘿乾的味道真是討人歡心!
吃光了上層的 Yogurt 後,紅色是紅桑梅小紅梅布甸。味道小甜,帶點梅的香味,質感倒不太像布甸,反而更似啫喱。
餘下的就是原味 Yogurt,淺啡色的是近似消化餅味道的自家制脆粒,還有是混在中低層的檸檬雪芭,也是我最愛的雪芭味道之一。整體很清新,又不失層次感,放在嘴裡感覺很舒服,也沒有一絲飽滯的感覺,反之有助消化。
Smile Yogurt 還有蛋糕預訂,下次有機會試試。
Smile Yogurt 的口號是 "We love to see you smile, enjoy our comfort food for you!",我就完全 Get 到,您又 Smile 左未 呀?

2013-02-27
$65 (其他)
  • Golden Smile
跟友人飯聚,飯後大夥兒意猶未盡,再到了K11的Smile Yogurt & Dessert Bar吃yogurt! 這是我第一次試這間店的甜品,原來全部賣相都非常精緻,極得女生歡心! 我們一起分享其中四款,上圖是我選的 "Oolong" Dessert Cup(好像是HK$28),是烏龍茶凍加上梨子粒粒,茶凍帶著淡淡的茶味,質感滑溜,烏龍茶跟梨子的味道亦很配,十分清新怡人!另外當然必試frozen yogurt(HK$49),我們選了(左起)Smile Coffee、Vanilla Sky和Banana Split,我最最最喜歡的是Vanilla Sky,有芒果粒粒,藍莓、vanilla sauce、杏仁脆餅和自家製脆粒,超級豐富﹗這裡的yogurt質感厚厚的卻絕不會膩,因為味道帶點酸,絕不會太重奶味,又香又滑,加上鮮果就最完美!另外Smile Coffee有非常鬆脆美味的咖啡合桃曲奇和coffee jelly,又是非常精彩! 而Banana Split因為有熱情果香蕉醬在內,我覺得略為膩了一點。總括來說,這裡的yogurt是我暫時吃過最美味的,而Dessert Cup除了我今次試了的

總括來說,這裡的yogurt是我暫時吃過最美味的,而Dessert Cup除了我今次試了的「烏龍」外,還有 "Orange Passion Fruit"、"Lychee Delight"、"Summer Delight" 和 "Coffee Coffee"等等,全部都非常吸引,希望有機會一試 ^__^
2013-02-24
2013-02-17 13 浏览
一直以來,我都好想吃Smile的Yogurt。不過看到價錢,要接近$50一杯,真是好貴啊! 但是看到很多食評都是很正面,比好左個good給她,我就同自己講,如果不好吃,都只是一次,沒有下次買個教訓就算啦! 結果我還是要試啊!Smile出了很多款式,當然你可以自選toppings,不過我覺得Smile安排的組合都好好,我直接點了Healthy Mix。原味yogurt上加了健康的蜜糖(聽聞是外國牌子呢~) 同yogurt是出奇地match! 再加上很crispy的脆脆,勁好味~! 我覺得這yogurt的奶味都幾重,加的糖份不是很多,不會很甜,那好適合我呀!在中間就加左handmade的香蕉醬,成個感覺好fresh,一點都唔覺好膩~^^ 吃完之後真是覺得好sweet好幸福! $50, 很久少一次,都不是很那個吧!

2013-02-06
外卖自取
2013-02-03 13 浏览
由最上層講起, 三角圓錐體, 芒果雪芭 (Mango Sorbet), 入口冰凍涼快, 放了一條朱古力圈(Chocolate Circle), 脆身無味, 洒了些自家製的脆粒(Crumbs), 夾著乳酪來別, 又軟又脆, 口感好, 杯口鋪了一圈芒果熱情果綿花糖(Mango and Passion fruit marshmallow), 咬落軟軟, 但味道十分淡, 隔了乳酪後, 再放一層芒果布甸(Mango Pudding), 非常假的口感, 軟軟膠質, 味道又是十分淡, 無味, 又再隔了乳酪, 最底層放了一些新鮮芒果(Fresh Mango), 芒果有些少暗淤, 實際上不太新鮮, 但味道沒有問題. 這杯Mango Fever, 名為健康 “乳酪”, 實質由乳酪粉開成, 與一般雪榚分別不大, 尤其是糖份, 如果好似一般包裝食品要求, 要乳酪店列出營養列表, 肯定會嚇親不愛瘦女士. 價錢收六十五元, 有人排隊幫襯, 市場已經話比大家聽“唔算貴”, 但此價可以在翠華食一個高級晚餐.
2013-02-02
3 分钟 (外卖自取)
$65 (宵夜)
2013-01-02 173 浏览
常言道 , 女仔食甜品 , 係有第二個胃 , 所以 , 食完大喜屋 , 係可以食多杯 yogurt !!其實本來己經行到去紅磡火車站條行人天橋度o家喇 , 但都敵不過想食雪糕o既心魔要食 , 就緊係要揀間好味o家啦 , 食完咁正o既放題 , 結尾甜品都一定不能輕視 ,於是我提議行返去 Smile 食 yogurt 啦 , 當然得到無限量支持 , 開心死豬小姐 xd一入到 K11 就望到 Smile 門外都不少準備買 yogurt 同哄埋去睇 yogurt o既 , 排左一陣隊 , 見到一張兩座位 , 於是索食買黎堂食 , 而口味方面 , 應下節 , 叫左杯名叫 Merry Christmas o既 , 賣相極靚 , 影相一流 , 盛惠 $ 75眼見店員相常熟手 , 好快就做好一杯 , keep 到杯杯都好靚咁送到客人手上接過 Merry Christmas , 好高身好重手 , 未食都己經聞到好香o既熱情果味 , 入口味道同樣香甜味美 , 再撒上紅桑莓脆粒 , 增加酸度 , 開埋第三個胃今次呢隻乳酪味百力支就無乜特別 , 唔識爆o既 , 什莓都幾酸 , 粒粒新鮮聖誕樹明顯係白朱古力片
聖誕樹明顯係白朱古力片 , 而聖誕蛋糕就係紅莓小雪芳 , 細細粒幾好味
上半部份o既熱情果味 yogurt 食完 , 中層發現有硬物阻隔 , 不唔到落去 ,
唯有分開不佢出黎食 , 呢憎係芒果木糠布甸 , 可惜雪到冰左 , 有欠軟滑
但咁樣又係另一個食法 , 有啲似食緊雪糕批 , 木糠好粉 , 份量唔多 ,
布甸奶味洽當 , 內心藏有半結冰o既芒果肉 , 相信如果唔係雪到冰左
放芒果肉o係木糠布甸入面o既話 , 應該好容易因為出水而變濕 ,
因此未知呢個中層o既芒果木糠布甸雪得咁硬係咪刻意 , 總之好食啦

木糠布甸過後 , 底層o既係 Smile 特製餅乾碎 , yogurt 開始買少見少
意味住 Merry Christmas 快要被 KO , 就o係呢個尾聲o既時刻 ,
還有小驚喜附送 , 最底部o既鮮果沙律 , 係用乳酪代替沙律醬 ,
實行健康到底 !! 鮮果好爽好好食 , 尤其係菠蘿同青蘋果 ,
幾鍾意佢呢個鋪排 , 一開始o既酸甜令人開胃 , 中層較膩 , 餅碎偏甜 ,
因而留守到最後o既鮮果 , 又再使人清一清味蕾 , 一切變得輕怡 ~

## 假期結束 , Smile 為我地今年o既聖誕節目畫上完美句點 ,
人大左 , 二人相處日子耐左 , 慶祝活動都逐漸減少 , 唯獨是食 ,
呢三年幾不停增加 , 越黎越大食越黎越大份卻越黎越鍾意食 xdxd
2012-12-26
$75 (宵夜)
2012-12-23 17 浏览
逛K11的時候完全被Smile Yogurt的display吸引進去,太~~~~~~可愛了吧!而且看起來都很好吃!裡面只有4張bar凳,不然就要企啦。廚房很乾淨,兩位服務員很漂亮也非常有禮貌喔~Smile Yogurt非常貼心,把每種yogurt的做法都寫出來讓大家知道。對於追求健康標籤的客戶來說,至少可以知道自己吃了什麼,值得嘉許!來囉~我就是因為這個“Merry Christmas"實在太漂亮,所以忍不住一個人挑戰了它。份量真的超多,我一個人當lunch才勉強吃得完,如果是嘴饞當下午茶的話,建議至少2個人才好點它(真的跟display一模一樣大)。底層開始:新鮮雜果沙律(我吃到至少有蘋果,李和芒果),yogurt,芒果木糠布丁,yogurt,聖誕蛋糕,yogurt,最後面有一堆新鮮berries,一塊蛋糕,旁邊插著一支脆脆棒同朱古力做的聖誕樹。介紹完我自己都覺得飽了,哈哈~本來吃的時候我還覺得為什麼淋在上面的芒果醬有點酸,後來才發現原來是passion fruit醬,那就解釋得過去了。芒果木糠那層稍嫌少了一點,反而聖誕蛋糕那層很厚,至少一寸,而且不只是餅底,裡面夾心著類似芒果fro
DIsplay
yogurt做法
Merry Christmas!

芒果木糠那層稍嫌少了一點,反而聖誕蛋糕那層很厚,至少一寸,而且不只是餅底,裡面夾心著類似芒果frozen的物體,所以那一層已經可以吃飽。Smile Yogurt的Yogurt應該很天然吧,完全沒有加工的感覺,很滑。berries非常非常新鮮,但可能沒有浸過糖水,都有點微酸。Smile Yogurt的另一個名物應該是脆脆棒吧(都看到有box set可以買來送人),果然,脆脆棒跟聖誕樹朱古力非常好吃,反而面頭那一塊蛋糕就遜色很多,極為普通。

Merry Christmas擺明就是為了做聖誕生意,所以$75一杯一個人吃當然覺得貴,但如果以2人份量來算,每人才$3x就很ok了吧。

除了這杯Merry Christmas,Smile Yogurt還有聖誕蛋糕可以訂喔,6“同8”都有,價錢還算商宜,小朋友跟喜歡yogurt的朋友一定大愛~~ 希望在這個聖誕佳節,大家都可以買到可愛又可口的Christmas Cake跟家人朋友分享!!!!!
2012-12-22
DIsplay
yogurt做法
Merry Christmas!
2012-12-13 20 浏览
尋晚老虎話想食雪糕, 甘岩行到 K-11 就不如試下 Smile 既 froyo 啦, 好似健康些少甘丫麻 我地點左個 Vanila Sky Flavour, $49因為有我最鍾意既 Vanila, 老虎真係知我心意 但我地等呀等, 等極都未有, 足足等左 7-8 分鐘, 最重要係已經冇其他客人,究竟等mud哩? 原來係個好有責任心既收銀員收完錢就行左去, 更冇交張單比另外位負責整既同事,直至我見倒負責整 yoghurt 果位同事頭另另 , 望下望下我地兩碌木 ,我先醒水懷疑係漏左單, 甘如果我唔出聲問, 咪等到收工? finally, it arrived.. 我地一見倒就即時比插響上面既薄脆迷倒, 咬落香脆, 甜絲絲好正~ 但 Vanila 就得個樣, 除左舖面果層 Vanila sauce 下面根本冇 vanila 的痕跡 (i.e. 味道) 切就切得幾靚, 但我一鑿開座雪山.. 裡面居然係空心... 情況就好似..隻出奇蛋裡面原來冇玩具?或者埃及金字塔裡面原來冇 Tutankhamun?又或者Boxing Day 拆禮物裡面原來冇禮物?感覺總是怪怪的.雖然有 Tomb Raid
with an iphone on the table
Happy customers?
Menu
我地點左個 Vanila Sky Flavour, $49

因為有我最鍾意既 Vanila, 老虎真係知我心意

究竟等mud哩?

直至我見倒負責整 yoghurt 果位同事頭另另
, 望下望下我地兩碌木

我先醒水懷疑係漏左單, 甘如果我唔出聲問, 咪等到收工?
拿拿聲即刻整
finally, it arrived..

切就切得幾靚, 但我一鑿開座雪山.. 裡面居然係空心...

情況就好似..

隻出奇蛋裡面原來冇玩具?

或者埃及金字塔裡面原來冇 Tutankhamun?

又或者Boxing Day 拆禮物裡面原來冇禮物?

感覺總是怪怪的.
盜墓者羅拉
雖然有 Tomb Raider 既蹤影, 但 yoghurt 既味道唔錯, 有微酸乳酪味, 唔會太淡.

而中層脆脆粒都幾有咬口, 芒果果肉雖然有點熟, 但都幾甜, 還好.
另外其實值得一讚係個 presentation 幾好, 老虎同我都覺得個 yoghurt 幾靚.

底部既 blueberries 都唔錯, good as a combination.

但價錢黎講算偏貴, 一盒叉油雞飯到只不過係 $30, 仲要係正餐,

哩 D 乳酪甘就 $49 (仲要已經係最平果隻) , 真係唔岩勞苦大眾食..

仲要因為開頭等得太耐比老虎藐爆
and therefore, 文ey for valueness: 2/10
2012-12-12
10 分钟 (外卖自取)
$49 (宵夜)
庆祝纪念
圣诞节