2024-06-24 1503 浏览
平時同啊仔去MOKO 公園玩經過見到間餐廳裝修得好靚,已經好想試😍今日喺旺角做完嘢就即刻試試佢,果然無令我失望👍🏻 Order 咗菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵,+$25 仲有是日甜品同埋$45以下飲品🍹闊條麵味道唔錯~ 份量都適中👍🏻飲品我揀咗熱夢幻紫薯牛奶~ 味道比較淡,若多返少少紫薯粉可能好少少🤏甜品就不過不失~唔太甜 幾好味

今日喺旺角做完嘢就即刻試試佢,果然無令我失望👍🏻

闊條麵味道唔錯~ 份量都適中👍🏻

甜品就不過不失~唔太甜 幾好味
2024-06-13
2024-06-20 1264 浏览
🎂家人生日最緊要出去食餐好嘅,今次搵黎一間喺旺角MOKO入邊嘅🤩韓式fusion菜。餐廳環境帶俾人一種舒服嘅感覺,傢俬以木色和藤編織為主要,所以食飯都會特別舒暢。😍🥳$88 明太子蟹肉飯卷 飯卷表面有蟹籽丶蟹肉和明太子醬,之前印象食韓式飯卷會比較簡單和齋,這個絕對推介給大家,蟹籽和蟹肉帶給鮮味,蟹籽更能增加口感,加上明太子醬整體味道會更加豐富和濕潤。推$108 讓人瘋狂的蜂蜜炸雞選了無骨平時食開炸雞都係淨炸雞其他味道炸雞有配料令作別論,今次會有薯條同沙律菜作配搭,薯條會有兩種醬汁,分別係沙律醬和茄汁。今次揀嘅係蜜糖炸雞,所以炸雞無需點沙律醬已經好Juice。口感方面皮脆肉嫩,蜜糖會令表面滋潤一點,會冇咁熱氣食完熱氣野旁邊嘅沙律菜可以解膩。$68 流心芝士豬扒一看到一堆芝士流出已經添加食慾,外脆嘅表面已經令口水流出。一口芝士再加一口豬扒已經很滿足,旁邊嘅吉列豬扒汁酸酸味味,更加開胃解膩。但美中不足的是豬扒厚度不夠和份量相對少。$68 熱情金菠蘿沙冰$68 濟州柑橘乳酪平日OpenRice訂座優惠買一送一最後揀咗兩杯嘢飲,絕對令大家眼球大開。👀👀接近整個水果放在杯上,一個綠一橙非常吸睛。

$88 明太子蟹肉飯卷

$108 讓人瘋狂的蜂蜜炸雞
選了無骨
薯條會有兩種醬汁,分別係沙律醬和茄汁。
食完熱氣野旁邊嘅沙律菜可以解膩。

$68 流心芝士豬扒

$68 熱情金菠蘿沙冰
$68 濟州柑橘乳酪
平日OpenRice訂座優惠買一送一

🍍🍍菠蘿沙冰,味道相對濃和少甜,很清新涼快。半個菠蘿肉如果你唔覺硬或生咩啊嘅話可以食埋,絕對有趣啊。
🍊🍊柑橘乳酪,味道相對清甜,仲可以食到一啲果肉。當你嫌果肉唔夠嘅時候,外表鮮艷嘅柑橘絕對幫到你,它除了外表之外,仲有內涵,去皮之後你可以食晒整個飯後果,剛好呢一個柑橘冇核仲很甜。棒棒棒

整體表現 最高五星
環境🌟🌟🌟🌟🌟
服務🌟🌟🌟🌟
味道🌟🌟🌟🌟🌟
份量🌟🌟🌟🌟
打卡🌟🌟🌟🌟🌟
價錢🌟🌟🌟🌟
2024-06-01 835 浏览
已經第3次用餐經驗,每次都會order炸雞,原來口味又轉了,今次試了牛肋骨醬汁味和之前試過的柑橘蜜糖味,4個女士所以點了兩個全份,無骨雞肉的份量算足料,有少許沙拉菜和薯條伴碟,炸雞外皮脆口,而雞肉不會炸得太過鞋口。另外叫了西柚梳打,正常發揮,可以中和炸雞膩感,肉醬年糕味道不錯,用的是豬肉碎,所以唔食牛肉的朋友都啱食。蟹肉明太子汁飯圈,共8件,啱啱夠4人分享,味道沒有驚喜,下次可試其他菜式。唯餐廳90分鐘用餐時間,真係執得好緊,已經是閒日晚上用餐都要準時交枱。
  • 炸雞
2024-05-27 572 浏览
想食韓國野, 見餐廳環境都算唔錯, 又見到佢有唔少桃子既甜品/特色飲品, 一於試試佢! 1. 明太子蟹肉飯卷$88幻想中係飯卷中間有明太子同蟹肉, 但現實係...中間只有青瓜同蘿蔔, 明太子醬同蟹肉只係係飯卷面加左少少, 而且蟹肉仲有少少腥。怕腥味既朋友就NOT SUGGEST啦! 2. 水原式牛肋骨醬無骨炸雞(半份)$108炸雞可以因為係無骨, 所以都以雞胸肉為主, 肉質唔嫩, 都炸都得香脆既, 配埋水原式牛肋骨醬都唔錯, 其他餐廳比較少見呢個配搭, 而且都幾好味, 值得一試! 3. 白桃飛舞冰雪乳酪$58有啲失望, 桃既味道唔濃, 乳酪既味道...就係少少乳酪再加好多水既感覺! 成杯野大部份都係冰! 杯邊插住半個桃, 但真心唔甜又冇乜桃味, 好明顯係個未熟既桃。(以上價錢未計加一服務費)利申:並冇任何試食活動/優惠!全部正價!(按餐廳MENU上價格付款)

1. 明太子蟹肉飯卷$88

2. 水原式牛肋骨醬無骨炸雞(半份)$108

3. 白桃飛舞冰雪乳酪$58
(以上價錢未計加一服務費)

2024-04-28
  • 水原式牛肋骨醬無骨炸雞
2024-05-02 647 浏览
同啲舊同事食飯,一行五人叫咗一個二人套餐再散嗌其他嘢。個二人套餐包括左右一個韓式炸雞,兩個主食同一個甜品,(不過最後甜品漏咗單無上。。。)無骨炸雞個人非常欣賞佢冇骨😀味道方面,不過不失傳統韓式炸雞嘅味道,以二人份量來講,份量非常足夠,另外亦都有啲薯條同沙律菜兩個煮食,我哋分別揀咗芝士巴馬火腿燉飯同韓式烤牛肉奶油闊條麵有個煮食都係韓式同西式嘅fusion菜,整體感覺兩樣主食都好夾,唔會有一啲奇怪嘅感覺,亦都唔會覺得好heavy。另外我哋仲叫左明太子蟹卷表現不過不失蟹肉嘅味道唔算好突出海鮮炒年糕同單上面兩個煮食一樣都係有少許fusion嘅感覺,整體味道唔錯醬烤牛肋肉有五件牛肋肉,味道OK,但略嫌有少許根,進食唔算太方便春日白桃花園窩夫,士多啤梨窩夫(不過無影相)窩夫上枱擺設igable,但味道一般,唔係特別突出雖然餐廳主打係飲品同甜品,我哋今次冇點任何飲品,但甜品個人覺得比較適合女士打卡,但味道就未到驚艷嘅感覺個人而言係比較欣賞佢嘅炸雞同煮食反而服務方面,侍應生唔算非常主動,少許失望。
同啲舊同事食飯,一行五人叫咗一個二人套餐再散嗌其他嘢。
無骨炸雞
個人非常欣賞佢冇骨😀
兩個煮食,我哋分別揀咗
芝士巴馬火腿燉飯同
韓式烤牛肉奶油闊條麵

另外我哋仲叫左

明太子蟹卷
表現不過不失蟹肉嘅味道唔算好突出

海鮮炒年糕

醬烤牛肋肉
有五件牛肋肉,味道OK,但略嫌有少許根,進食唔算太方便

春日白桃花園窩夫,士多啤梨窩夫(不過無影相)
窩夫上枱擺設igable,但味道一般,唔係特別突出

個人而言係比較欣賞佢嘅炸雞同煮食

反而服務方面,侍應生唔算非常主動,少許失望。

2024-04-23
2024-04-15 658 浏览
辣既食物餐牌又唔顯示,點餐時又唔同客人講聲。我唔知你依間餐廳原來食辣野,仲怪客人自己唔問🥹,依d係咩服務態度。雖然最後肯取消食物。我付款來幫襯係要享受食物享受服務,依家2樣都冇。
2024-03-23 613 浏览
本人在旺角東返工,所以去Moko 都近,有時都上此商場上面食lunch . 依間比較多位唔駛等,地方大加干淨,職員也很友善…..食物方面唔差,一般韓食也能滿足,但我覺得有少少crossover 洋食style 的……今次叫左2 杯飲品,一杯橙汁雜飲一杯菠蘿冰,好味. 食物叫左韓式豬手半份和半份甜酸炸雞,份量啱啱好,但豬手有少少凍,唔熱;但炸雞幾好,好熱好翠好味,可以選擇有骨和無骨添,價錢差少少姐⋯⋯2 個人lunch 食左$404

2 個人lunch 食左$404

2024-03-23 553 浏览
今日同朋友去咗一間韓式餐廳食飯🇰🇷,一search就見到原來依間餐廳都有幾多分店,裝修環境都好chill🌱,好有一種relax嘅感覺。坐落咗冇耐,店員都比咗兩小碟前菜(醃蘿蔔、辣拌荀)。-🍴玫瑰醬炸豬扒扁意粉🍝($98)玫瑰醬睇落好吸引,顏色好靚,食落會係有少少韓式辣醬味,但因為有奶同茄汁嘅成份,所以都唔會好辣。豬扒🥩炸得啱啱好,唔會好柴,炸衣唔會好厚,脆卜卜!點埋玫瑰醬一齊食,好正!-🍴濟州柑橘乳酪🍊($68)見到個外型都幾特別,有成個橙放係個杯上面🤣。飲品底部會有啲柑橘粒,證明係真材實料!味道上,柑橘嘅香味🍊同乳酪融合得好好,好夾,帶啲fresh嚟,又飲到乳酪味!唔怪之得咁受歡迎🤩!
🍴玫瑰醬炸豬扒扁意粉🍝($98)
🍴濟州柑橘乳酪🍊($68)
2024-03-23
$163.5 (午餐)
2024-03-12 708 浏览
要不是因為家中小朋友要在Moko玩,也未必會嘗試這間餐廳,始終好吃的太多,它也不是我心中必吃的排名很前的店。餐廳主要用木材配上暖色調燈光,加上軟軟的坐墊,整體給人感覺舒適休閑的。服務員的態度也非常好,從一進來到賣單,都一直有關注客人的情況,比如添水、收拾餐桌之類都及時有禮,根本不需要呼叫才幫忙,服務到位令人舒服。這次點了半份無骨的濟洲柑橘🍊炸雞、柑橘湯力咖啡、芝心🧀吉列豬扒還有一個山薊菜大蜆意粉。吃完之後覺得好壞參半吧 🙂濟洲柑橘🍊炸雞:炸雞不是一咬下去肉嫩帶少許肉汁的那種Juicy ,吃上去肉質較乾較老(我家的小孩也咬它不動😮‍💨,本來他很期待吃炸雞的),味道方面全靠炸雞肉上的柑橘🍊甜醬調味,雞肉本身沒什麼味道,但神奇的是我們幾人吃完都覺得那味道和中式菜的西檸雞味非常相似😂😂可能我外賣一份拿回家,家人吃完也不會發現是韓國炸雞的那種相似程度😆!唯一我能讚美它的就是擺盤造型吧?的確看上去很IGable的。柑橘湯力咖啡:柑橘味配上咖啡,意外的好喝,但本人偏愛不甜或少甜,它的甜味對一般人來講應該很好的,對我來說就還是偏甜了一點點🤏,但這也說不上是缺點,只是口味不同。唯一的缺點:樣子不夠好看,

濟洲柑橘🍊炸雞炸雞不是一咬下去肉嫩帶少許肉汁的那種Juicy ,吃上去肉質較乾較老(我家的小孩也咬它不動😮‍💨,本來他很期待吃炸雞的),味道方面全靠炸雞肉上的柑橘🍊甜醬調味,雞肉本身沒什麼味道,但神奇的是我們幾人吃完都覺得那味道和中式菜的西檸雞味非常相似😂😂可能我外賣一份拿回家,家人吃完也不會發現是韓國炸雞的那種相似程度😆!唯一我能讚美它的就是擺盤造型吧?的確看上去很IGable的。

柑橘湯力咖啡:柑橘味配上咖啡,意外的好喝,但本人偏愛不甜或少甜,它的甜味對一般人來講應該很好的,對我來說就還是偏甜了一點點🤏,但這也說不上是缺點,只是口味不同。唯一的缺點:樣子不夠好看,不像其他同店飲品那樣有一整個柑橘🍊或菠蘿🍍裝飾,看上去非常值得拍照的樣子。

芝心🧀吉列豬扒:豬扒薄身,但吉列皮非常之脆加上大量芝士,這個配搭基本上很難不好吃。

山薊菜大蜆意粉:最好吃的我覺得就是意粉了,真•大蜆,沒有拿小小一只的那些蜆來糊弄人,醬汁掛在意粉上,每一口也能吃到醬香味兒,要不是點了炸雞🍗真想說不如點兩份意粉🍝更好吃🤫。

濟州柑橘炸雞(無骨)
柑橘ToNick咖啡
流心芝士豬扒
2024-03-09
柑橘ToNick咖啡
  • 柑橘湯力咖啡
2024-03-11 320 浏览
剛好約咗朋友今晚食飯,上網睇吓食評發現食夠HKD300 like 社交平台有帽送!「帽怪」睇到即刻心心眼😍以為仲係送橙色個頂,原來已轉了粉紅色!今餐試咗雞胸軟骨,鐘意咬骨可以試!另外試咗忌廉玫瑰烏冬,微辣但只有B B辣程度的我絕對可以接受,忌廉有D似吉列牛忌廉烏冬專門店嘅上面滿是泡沫。飲品要早下單,我們7點去,朋友想叫杯桃都已經賣晒!我哋叫咗杯柑橘乳酪,唔會太厚,清新的柑橘汁。整體好滿意!星期一好多空位可隨意揀檯~特別想講原本柑橘乳酪佢哋用外賣杯,但我朋友叫另一杯飲品用餐廳膠杯,杯都無哂?不過最後換到,所以唔關柑橘事!而職員整體服務是不錯的👍

2024-03-10 2287 浏览
其實蘋果茶已經不只一次吃這間”Terrace in seaside”,各大商場總會看到它的分店,店面精緻美觀和韓系的感覺,還有可愛甜美的濟洲柑橘做主題,大概是它受歡迎的原因之一。今次我們點了上次喝過,覺得很推薦的”柑橘湯力咖啡 Tangerine Espresso Tonic $48”Espresso的濃苦味道,和酸酸甜甜的柑橘非常搭,加上還有兩片新鮮的果肉,甜度亦不算高,這杯成為我每次來都要點的飲品。“濟洲柑橘炸雞 Tangerine Fried Chicken $108” (半份/無骨)炸雞已經有薯條和沙律菜伴碟,薯條屬幼身,炸得香脆,炸雞不算大件,但炸得不錯,柑橘醬汁已黏附在雞件上,類似甜辣雞的做法,味道開胃,有保留肉汁,小朋友也很喜歡。“流心芝士豬扒 Fried Cheese Pork Cutlet $68”上桌已經切好件,更方便食用,看到裡面滿滿的邪惡芝士,夾起來還能拉絲,面包糠炸皮亦夠香脆,醬汁鹹中帶甜,不錯👍🏻“山薊菜大蜆意粉 Pasta with Artichoke & Clam $92”山薊菜的味道不太能吃到是什麼味道,不過蜆肉大隻,意大利麵的軟硬度適中,醬汁亦cre
各大商場總會看到它的分店,
店面精緻美觀和韓系的感覺,
還有可愛甜美的濟洲柑橘做主題,
大概是它受歡迎的原因之一。

柑橘湯力咖啡
今次我們點了上次喝過,
Espresso的濃苦味道,
和酸酸甜甜的柑橘非常搭,
加上還有兩片新鮮的果肉,
甜度亦不算高,
這杯成為我每次來都要點的飲品。

濟洲柑橘炸雞
炸雞已經有薯條和沙律菜伴碟,
薯條屬幼身,炸得香脆,
炸雞不算大件,但炸得不錯,
柑橘醬汁已黏附在雞件上,
類似甜辣雞的做法,
味道開胃,有保留肉汁,
小朋友也很喜歡。

流心芝士豬扒
上桌已經切好件,
更方便食用,
看到裡面滿滿的邪惡芝士,
夾起來還能拉絲,
面包糠炸皮亦夠香脆,
醬汁鹹中帶甜,
不錯👍🏻

山薊菜大蜆意粉
山薊菜的味道不太能吃到是什麼味道,
不過蜆肉大隻,
意大利麵的軟硬度適中,
醬汁亦creamy~

整體來說餐廳濶落坐得舒服,
食物亦是中上,
帶小朋友或是朋友下午茶/晚上聚餐也是很好的選擇。
柑橘湯力咖啡
2024-03-06 309 浏览
小朋友放學要去MOKO公園玩,玩咗一陣就喺隔離搵嘢食,就見到呢一間新開嘅韓式餐廳,眼見環境唔錯,就同小朋友入去試吓!我哋有小朋友入到去,見到餐牌就即刻叫牛肉飯卷,上菜速度都快, 飯卷擺盤非常靚, 睇到都唔捨得食, 而且份量都多, 食落味道唔錯, 小朋友自己一個都可以食到半份,下次嚟都可以encore之後又叫咗一個卡邦尼意粉, 醬汁濃郁🥰 又唔會過咸,都幾值得推介!店舖環境非常乾淨,而且座位亦非常舒服,唔會覺得好壓迫,眼見中午時間都有唔少家長帶小朋友一齊食不過要注意嘅係,呢間舖係有限時!

不過要注意嘅係,呢間舖係有限時!
2024-02-23
  • 醬燒牛肉飯卷
  • 卡邦尼意粉
2024-03-03 256 浏览
見到飯飯時間成日都冇乜人,又唔想再等位咪入嚟試吓!唔係難食嘅,不過就冇乜特別😆款式唔算多,諗住嗌少少菜關於沙律嘅嘢都冇大部份都係肉!!不過對個炸雞有啲失望!!!

款式唔算多,諗住嗌少少菜關於沙律嘅嘢都冇大部份都係肉!!
不過對個炸雞有啲失望!!!
2024-02-19 339 浏览
一行3人,我叫了個什麼牛肋骨配飯$120元,個杯波蘿沙冰$68,未加一,係我太太同我叫既,其他食物吾講啦,$120元個飯,我形容係兩餸飯,但係得單餸.....仲要吾包野飲!!講個杯野,比成$68元,用個外賣膠細杯,簡直.......大家樂,MX都吾會比外賣膠杯啦!!我太太有錢浪費無計,吾係我吾捨得食,500+一餐,有環境有食物,我食出來都會開開心心,但這間野,執到錢如果得兩選擇,一係食這間,一係捐助人,我毫不考慮簡後者
2024-02-18
2024-02-17 406 浏览
其實我本身想去呢間餐廳嘅原因係因為佢同Care bears🐻聯乘,睇相有好多Care bears既擺設。但係去到嘅時候發現已經冇晒,原來早幾日岩岩完左,好失望🥲🥲🌟 醬燒牛肉飯卷|$88|6/10整體比較乾身同埋冇乜味,唔慣嘅乾身嘅朋友可能需要點下醬汁,點綴下呢碟野,但係佢本身又冇提供喎,咁岩我個朋友帶左枝牛角醬油試吓滴左兩滴又幾夾😂🌟 泡沫忌廉玫瑰醬烏冬|$98|7/10有一層輕輕嘅忌廉泡沫喺意粉上邊,個味道好夾啲烏冬,烏冬質感好爽口無死實實嘅感覺。不過的餸就只係得個幾條仔🍄🥲,食落肚有小小膩。🌟 層層樂生日窩夫🧇|$188|9/10😋呢個簡直係今日嘅重頭戲, 個窩夫上面插住個Happy Brthday既牌同埋疊到四層咁高,拎列埋黎既時候覺得好靚好驚喜,而且因為朋友生日既關係,點層層樂生日窩夫仲送埋濟洲柑橘乳酪。講返個🧇既味道先,上碟時仲暖暖地,配合啲🍓醬同埋D cream淋係面,食落質感幾好之餘又幾配合喎,另外啲水果都新鮮,絕對可以用好好味黎形容💕🌟 濟洲柑橘乳酪🍊|Free|8.5/10呢杯野正好可以飲一飲清一清之前食左嘅兩碟主食嘅感覺,感覺少少甜但口感都係爽幾滑 但係又唔會好溜
🌟 醬燒牛肉飯卷|$88|6/10
🌟 泡沫忌廉玫瑰醬烏冬|$98|7/10
🌟 層層樂生日窩夫🧇|$188|9/10😋
🌟 濟洲柑橘乳酪🍊|Free|8.5/10
呢杯野正好可以飲一飲清一清之前食左嘅兩碟主食嘅感覺,感覺少少甜但口感都係爽幾滑 但係又唔會好溜👍🏻
雖然冇咗Care bears既擺設,但整體黎講主食唔算貴,味道可以。而甜品偏貴但好好味,窩夫既味道絕對對得起價錢。 遲啲有機會都會再食返呢間餐廳。

💰人均消費:$200晚餐
😋推薦指數:8/10