2018-11-24 75 浏览
可能平曰關係,未有等位的出現,而店內都多座位。店內現時做緊其中一樣招牌菜-混醬炸雞餐牌種類選擇都多一黎混醬炸雞皮唔係太鬆脆,但雞肉質唔嚡。焦點混醬,有好多唔同配搭,可以自由組合。個人覺得擔擔醬(少少辣)同黑糖梅子醬(甜酸)幾好。但菠蘿椰香醬真係可免則免,難以配搭。冷麵一出場,其他食客都注目。4度手拉冷麵,影相呃like最得,再配上豬骨汁。豬骨汁先前要搖均,都濃味,可以因應自己濃度加入冷麵。但牛肉相對嚡左少少。羽衣甘藍煎餅配雞脾菇冇咩味,但餅質感幾好,唔太燶,軟熟為主。爆谷荔枝。韓shake會有侍應係你面前整,米酒同蜜糖分量可以同侍應講。原來爆谷味應該係蜜糖到,都幾特別,但甜左少少,建議只需加少少。依到可以睇到海景,但環境比較嘈,而侍應數量唔夠,未能即時解決客人需求。成餐最好係:冷麵
可能平曰關係,未有等位的出現,而店內都多座位。
店內現時做緊其中一樣招牌菜-混醬炸雞

餐牌種類選擇都多

一黎混醬炸雞

羽衣甘藍煎餅配雞脾菇
冇咩味,但餅質感幾好,唔太燶,軟熟為主。

爆谷荔枝。韓shake

成餐最好係:冷麵
  • 4度冷麵
2018-11-21 11143 浏览
居酒屋,在日本文化中,絶對有著不可或缺的角色。香港,作為國際大都會,當然溶入了其他國家的文化。在尖沙咀海港城,就有這間,主打韓式居酒屋的餐廳。The Joomak,門面已很有居酒屋風格。入座後服務員細心介紹了,店中的招牌菜,混醬炸雞,提供六種醬料,及六種配料。二話不說,就要了一份。先上場的,是六種醬料,分別有柚子醬,黑糖梅子醬,青檸醬,擔擔麵醬,士多啤梨甜辣醬,菠蘿椰子醬。炸雞,一份九件,鬆化度一般,雞肉略干。每種醬都試了一下,前三名是,士多啤梨甜辣醬,黑糖梅子醬及擔擔麵醬。之後再將六種配料,混合,當中包括番茜,炸蒜,花生碎等,混醬加混料,將炸雞的味道提升至另一層次。除了炸雞,還要了一份冷麵及羽衣甘藍煎餅。冷麵,店家標榜,其溫度會保持在4度,以且是手拉。冷麵一上枱,煙霧瀰漫,打卡影相一流。另一賣點是,店家為冷麵準備了,一瓶豬骨汁,先將其搖均,再淋上冷麵,美味的程度,是今晚之最,其配菜牛肉,可以無視。最後一道菜,是羽衣甘藍煎餅,配上迷李韓國雞脾菇。餅是綠色,入口帶羽衣甘藍的香味,加上雞脾菇的口感,值得一試。飲品是其招牌之一,爆谷荔枝韓shake,將韓國米酒,荔枝酒,爆谷糖水,冰,梳打水s

居酒屋,在日本文化中,絶對有著不可或缺的角色。

飲品是其招牌之一,爆谷荔枝韓shake,將韓國米酒,荔枝酒,爆谷糖水,冰,梳打水shake混。爆谷的香味不錯,入口亦不差,但甜度略高。

The Joomake的店鋪位於海港城內,店內有一個窗口,可以欣賞維多利亞港的景色,包括每晚八點的幻彩夜香江。食物的水準亦不差,人均消費約250元,更有趣是,店鋪提供了好多機會讓客人,跟菜式互動,例如組合適合個人口味的醬料,將豬骨汁搖匀再按個人需要添加,服務員會在你眼前進行韓shake等等。

有興趣的,值得一試。

The Joomak 人均消費$250 抵玩指數 2-/3
地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 34號舖

2018-11-19 55 浏览
一個海港只有一個海港城就係人都知不過成個海港城咁大 唔通個個位都比你見到海港咩?入黎呢間「做乜」就唔同啦成個透明玻璃將維港夜景一覽無遺又有得一邊食韓式好西一邊享受海港城獨有既海港景色咁好view既餐廳都真係少有呢次雖然係同女朋友黎不過諗落如果同一大班朋友聚餐呢度都係唔錯既選擇講左咁耐係時候介紹下野食喇呢度既野食都唔差架我同女朋友就叫左個韓式松子仁吞拿魚飯卷吞拿魚配松子仁原來都幾好食跟住我地再叫多個卡邦尼年糕呢度既卡邦尼sauce 🤤🤤年糕QQ的 係好軟糯既口感啊🤭特別介紹佢既人參蜜糖雪沙鍾意參味既朋友可以試試因為陣味真係好岀好特別👍🏻👍🏻
一個海港只有一個海港城就係人都知
不過成個海港城咁大
唔通個個位都比你見到海港咩?
入黎呢間「做乜」就唔同啦

年糕QQ的 係好軟糯既口感啊🤭

特別介紹佢既人參蜜糖雪沙
鍾意參味既朋友可以試試
因為陣味真係好岀好特別👍🏻👍🏻

有班朋友好耐冇見 其中一位幾中意食韓式炸雞 於是一行四人黎左呢間食雞 仲可以食埋個靚海景~韓式秋日混醬炸雞 $188青檸牛油果麻藥炸雞 $168混醬炸雞有6款唔同醬汁點黎食 包括青檸蜜糖醬 擔擔麵醬 柚子醬 同埋最特別既士多啤梨辣醬等等 友人攞埋黎撈飯添😂 (冇影到醬料sor) 仲可以加埋花生碎蒜蓉生蔥等配料一齊食~另外一碟青檸牛油果炸雞呢個配搭都好特別😳 上面仲有d芝士粉 食落又冇想像中咁奇怪 小小酸又幾開胃既😆炸雞整體都ok的 裏面都juicy😋 只係外面炸漿比較硬韓式辣牛肉炒粉絲 $108粉絲煙煙韌韌 鹹鹹辣辣幾重口味 加左香菇同洋蔥黎炒超級惹味!!😍 太細碟唔夠喉卡邦尼年糕 $68年糕都算煙韌 發現用佢個卡邦尼黎點炸雞食原來都好正😋韓式松子仁吞拿魚飯卷 $98韓式燒牛肉拌飯 $98
秋日混醬炸雞

青檸牛油果麻藥炸雞
卡邦尼年糕
韓式松子仁吞拿魚飯卷
2018-11-16 73 浏览
第一次在這店吃飯,這店主打韓式食物,朋友想吃韓式菜式,但夏天熱熱的,吃韓式素菜也是一個十分好的選擇啊!不嬲都鐘意食炸雞..今次就試下素版本既炸雞🐔韓式甜辣素炸雞$118非常像真的素炸雞...真身其實係炸豆卜黎架!! 估唔到個外型同口感都咁似!另外佢同韓式甜辣醬好夾呢~~ 其實食落幾開胃😋仲有D杏仁片增加口感~ 不過得5件..有少少略貴整體係幾新鮮的韓式素菜體驗~欣賞店家的創意同不停用心推出新菜式!: )再有新菜單既話都一定會返黎試...
另外佢同韓式甜辣醬好夾呢~~ 其實食落幾開胃😋
仲有D杏仁片增加口感~ 不過得5件..有少少略貴
整體係幾新鮮的韓式素菜體驗~
欣賞店家的創意同不停用心推出新菜式!: )
再有新菜單既話都一定會返黎試...
2018-11-14 230 浏览
上回提到,傳統韓國料理著重五色五味,所以韓國菜通常較濃味及色彩繽紛,每道菜式都必定有菜有肉,無求帶來視覺與味覺的衝擊。但因而忽略了素食者的訴求,不知是否聽到素食者的呼喚,最近發現了海港城一所韓國料理餐廳竟然有多款素食選擇,主打素食的韓國餐廳確實寥寥可數,好奇心軀使下決定前住品嚐位於海港城3樓Lcx內店內裝潢走簡約高雅路線,而木啡、黑、白及灰色為主,微燻的燈光襯托著五光十色的繁華香港夜景下品嚐韓國料理,令我份外期待著接下來的美食可見檯面上已放有筷子、紙巾、濕紙巾及鐵碗。就坐後服務員會遞上餐牌。餐牌設計簡單易明,指引清晰。除了標記餐廳推介之食物外,還將無肉之食物標記為「素食」,而且款式不少,更有素食被標記為「素食專用廚具處理」,有些素食更保證整個整作過程不會沾上任何肉類,相信可以令素食者食得更放心。但身為肉食者的我倆,還是逃不了肉類的魔掌😂大多點了含肉類之菜式:自由配搭醬汁與配料拼炸雞的概念確實新穎,我可以不用再為選擇醬汁而傷腦筋,因為混醬炸雞提供了六款醬汁及六款配料隨意搭,一共可組合出36種配搭,可以搭出最適合自己口味的炸雞,果真玩味十足!而且更發現了醬汁並不是傳統所見的甜辣醬或醬油。六

位於海港城3樓Lcx內

混醬炸雞

而且更發現了醬汁並不是傳統所見的甜辣醬或醬油。六款醬汁如上圖由左上至右下包括菠蘿椰香醬、青檸蜜糖醬、黑糖梅子醬、梅子醬、擔擔醬及士多啤梨韓式辣醬
菠蘿椰香醬:香濃菠蘿味覆蓋了椰香,所以以菠蘿味為主
青檸蜜糖醬:蜜糖味為主道,欠缺青檸酸味
黑糖梅子醬:甜味為主,缺少了梅酸味
柚子醬:味道如沖柚子茶的柚子醬
擔擔醬:有四洲擔擔麵湯底的影子,味道如麻醬
士多啤梨韓式辣醬:士多啤梨味為主,韓式辣醬味欠缺,整體味道有如搽麵包的士多啤梨果醬味
混醬炸雞

配料同樣由左上至右下有芫荽、蒜蓉、香蔥、炸蒜片、杏仁片及干蔥油
⚠️注意:醬汁與配料會被收走,所以服務員早己預備醬汁碟仔方便留下慢慢品嚐
混醬炸雞

熱烘烘的炸雞新鮮炸出,size 比預期中大,大小如雞蛋,雞件以牛奶醃過顯得頗嫩滑,該炸雞方法不但能鎖著肉汁而且油份少,所以不會覺得過於油膩,但炸雞件size頗大所以較容易飽肚,而且略嫌炸粉太厚
韓國松子仁吞拿魚飯卷

飯卷一共有10件,每件大小切割平均,薄薄的一層壽司飯包裹著青瓜、酸瓜、蘿蔔絲及吞拿魚,松子仁則灑在飯卷上。圖中可見餡料中蘿蔔絲與吞拿魚的比例較其他餡料多,所以飯卷的主要味道源於吞拿魚,而蘿蔔絲、青瓜及酸瓜增加了飯卷的口感,整體屬清新輕型之選。但略嫌飯卷容易鬆散,餡料與壽司飯及紫菜容易分離
韓式燒牛肉拌飯

拌飯的材料包括椰菜、菠菜、青瓜、芽菜、蘿蔔絲、雞蛋及牛肉片。該拌飯材料與以往品嚐過的不同之處是蔬菜的比例較牛肉多,而且材料味道清淡,感覺較清新健康。食材為拌飯提供了口感與層次感,以味道主要來自拌飯內的麻油香及旁邊的韓式拌飯醬
韓式辣牛肉炒粉絲

份量比預期中少,味道較濃偏咸,粉絲及牛肉片頗零碎所以難而夾起,而且油膩感重,吃光粉絲後發現不少油份仍殘留在碟上,顯然看出風格有別於其他菜式清淡
——————
整體評語:
味道-一共點了四款菜式,除炒粉絲外其他菜式都較輕型,味道清淡單一。炸雞醬汁破格以甜味為主,而味道屬偏甜,一向鐘意甜點的朋友可能會愛上。飯卷與拌飯便是既清新又飽肚之選,素食者或喜歡清新韓國菜的你會適合你口味
服務-服務員尚算有禮殷勤,盡量滿足客人需要
環境-少有的格調韓國料理餐廳,微燻的燈光下加上維港景色,相信不論在中午或晚上光顧亦另有一番風味,可惜窗邊座位有限,如要飽覽維港景色必須盡早入座,光顧後便領略到原來吃炸雞也可吃得有情調
衛生-所有用具及餐具都潔淨乾爽,無任何食物殘餘物,連炸雞的醬汁與配料架亦無黏感
抵食-抵食指數一般,韓國餐廳在港多不勝數,相信可以以再低價錢品嚐到同類之食物。價格比其他韓國餐廳高大概也包括地段、維港景色與素食概念,而餐廳比其他的不同之處是食物來得更清新清淡,還可迎合及滿足素食者需求,喜歡輕型韓國料理或素食者的你必定適合你口味
2018-11-08
  • 韓國松子仁吞拿魚飯卷
今日因為喺網上被依間餐廳既放題廣告所吸引,就一早喺open rice訂位兼同時有打電話確認好訂檯。夜晚去到明明兩個人,但帶位既女服務生都堅持見到我地喺三位,我地已經多次確認只有兩位而且網上預訂亦只係得兩位,但佢依然安排左我地坐左四人位,當時餐廳仲有好多二人位,另外我見到隔離附近的檯都喺兩個人坐四人位,所以我地以為都ok就坐低啦。然後大概2分鐘後一位男服務生,走過黎詢問我地是否有通過預約訂位,通過咩途徑訂檯及是否有無同餐廳確認預約?我地覺得真係莫名其妙,但都係再耐心同佢解釋一次,佢聽完就再次同我地確定是否兩位定三位,我地話係兩位,然後佢就以各種藉口要求我地馬上起身轉去坐二人位,咁都算,但我地當時已經點左90分鐘放題,二人位實在太細,完全無辦法放咁多火鍋配菜,我都有問佢點算?佢直接回答,唔夠放我再幫你地轉翻四人檯啦,聽完我就覺得佢專登玩野玩針對啦,周圍全部人只係散點一兩個菜式既都唔使轉,點解一定要我地點左放題既轉?個男服務生都無辦法解釋,佢只係話八點後會好多人,但依家喺七點多D所以要提前準備……大概到七點半左右,最後餐廳度一位短髮大嬸服務員衝過黎好粗暴咁要求我地馬上起身讓出位置,原因係要怪

大概到七點半左右,最後餐廳度一位短髮大嬸服務員衝過黎好粗暴咁要求我地馬上起身讓出位置,原因係要怪就怪我地自己講左三位,仲要兩個人霸四人檯,佢不停話八點後會好多客人,要求我地唔好再霸住四人檯,就算唔想讓都要立即讓出座位,但當時我地起身後發現餐廳已經二人位突然已經坐滿,大嬸要求我地轉坐既依然都係四人位,真係無法理解該餐廳既邏輯!拜託!大嬸!!!你惡咩啊?講下道理好嘛?好似係你地同事安排我地坐四人位咖,然後百般針對難為我地。咁樣我地都無興致再留低,我地憤然離去,終於發現點解該餐廳有出放題廣告但都無人食,其實就係廣告係煙霧吸引你過黎,但根本就唔想你食放題,如果你叫左就一定百般刁難你離開,佢地只接待散點既客人,散點客人兩個人可以坐四人檯,食放題既客人企住食自己啦!依間餐廳一直以態度惡劣聞名,今次係第一次
幫襯,亦都第一次領教了,希望大家擦亮眼睛,唔好再幫襯依間餐廳!!
2018-11-13 95 浏览
點了198蚊嘅放題,開頭都幾滿意但係,後來,點了素雞,提了好多次先記得落單想「走塑」,走飲管,試了三次,侍應還是給我飲管員工態度有點散漫,可能唔會再嚟食啦。😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
點了198蚊嘅放題,開頭都幾滿意

但係,後來,點了素雞,提了好多次先記得落單

想「走塑」,走飲管,試了三次,侍應還是給我飲管

員工態度有點散漫,可能唔會再嚟食啦。

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

2018-11-12 452 浏览
The Joomak剛開的時侯我已經來過一次當時他們的服務態度 已經令我印象深刻事隔多年再來感覺更浪漫了不知道是不是快到聖誕節的原因近窗口的地方已充滿聖誕氣氛.韓烤牛肉冷麵 $108冷麵一拿上來的時候就直冒煙騙去不少手機的照片容量因為下面是乾冰 所以冷麵保持冰凍 冷麵偏細 很滑 吸進口就會順勢掉進喉嚨那種醬汁要先搖一搖再倒進碗中夾著冷麵吃 甜甜的 很開胃泡菜小辣 爽口中間的糖心蛋不加任何味道是剛熟的那種 不用咬就能吞下去牛肉不會太硬 吸了醬汁更好吃・香辣年糕 $68這個是我最喜歡吃的最近做夢都在吃年糕這個年糕很QQ 先甜 後辣那種辣勁不是一下子就出來而來後知後覺那種而且裡面還有魷魚・混醬炸雞 $188雞是原味的表面炸得脆 沒有多餘脂肪全是肉 而且份量多雞塊厚而大可以自己加配料和醬料我最喜歡青檸蜜糖菠蘿椰香醬很香椰子味 像是在喝飲料最特別的一定是士多啤梨韓式辣醬又甜又辣.冰Storm梳打 (菠蘿) $58這就是拿來打卡的裡面的菠蘿很濃 不像是用濃縉汁調出來的・洋甘菊黑杞子茶 $68剛剛拿上來的時候還是藍色的過了一會兒就變茶色了菊味重 不用加蜜糖都已經很夠了
The Joomak剛開的時侯

過了一會兒就變茶色了
菊味重 不用加蜜糖都已經很夠了
2018-11-01
2018-11-10 65 浏览
已經是第三次來光顧The Joomak了,很喜歡來這間餐廳,不只是因爲有海景看,食物質素也真的很不錯。放工後,相約朋友又來到這裏吃韓餐。看到這裏新出了的秋日混醬炸雞,朋友又超級喜歡吃炸雞,於是便點了一份試試看。炸雞上桌時,我們看到都驚呆了,因爲分量對我們來説真的有點多呢,畢竟我們只有兩個人。之後店員再陸續端上各款醬汁和配料。醬料分別有青檸蜜糖醬、柚子醬、菠蘿椰香醬、擔擔醬、士多啤梨韓式辣醬、黑糖梅子醬。而配料方面則有芫茜、花生碎、炸蒜、香蔥、蒜碎、香茜。醬料都很特別,尤其是菠蘿椰香醬和士多啤梨韓式辣醬,吃之前完全想象不到配搭炸雞會是什麽味道,沒想到原來也挺夾呢不過我最喜歡的配搭是柚子醬和梅子醬,清新的柚子香和酸酸的梅子醬,和稍微油膩的炸雞恰到好處,相輔相成。炸雞炸得香脆,炸粉也不會太厚,裏面的雞肉嫩滑有肉汁,拿捏得很好。除了炸雞之外,我們還點了一份韓式辣豬肉手拉冷麵。這份冷麵上桌時視角效果很澎湃,不斷湧出烟霧,很像置身仙境一樣,presentation很有心思。冷麵的配料除了有辣豬肉之外,還有溏心蛋、蘿蔔絲、青瓜絲、泡菜,吃之前先將冷麵夾到碗中,再倒入麻香醬汁拌匀,然後放上配料,味道很
放工後,相約朋友又來到這裏吃韓餐。

之後店員再陸續端上各款醬汁和配料。
而配料方面則有芫茜、花生碎、炸蒜、香蔥、蒜碎、香茜。

除了炸雞之外,我們還點了一份韓式辣豬肉手拉冷麵。

吃之前先將冷麵夾到碗中,再倒入麻香醬汁拌匀,然後放上配料,味道很豐富。

另外,韓式松子吞拿魚飯卷也是不錯的選擇。
可以看到這份飯卷真的很足料,塞滿了豐富的材料,裏面包裹著吞拿魚蓉、蘿蔔絲、腌製黃瓜、青瓜、松子,
清新的味道搭配吞拿魚,簡單的美味。
2018-11-09 245 浏览
今晚去左海港城 LCX 入面呢間 The Joomak 新派韓式餐廳開餐。餐牌上食物款式好多, 而且仲有 D 特式食品 & 飲品。店員安排左個望住無敵維港夜景嘅座位。混醬炸雞雞塊炸到外層香脆, 內層嫩滑, 完全唔油膩, 而且仲係無骨添。 呢款炸雞其中一個特色, 就係可以俾客人按自己嘅口味調教喜愛嘅醬汁, 餐廳提供左 6 款醬汁 (青檸蜜糖醬、柚子醬、菠蘿椰香醬、擔擔醬、士多啤梨韓式辣醬、黑糖梅子醬) & 6 款配料 (芫茜、花生碎、炸蒜、香蔥、蒜碎、番茜) 給客人混醬, 每款醬汁嘅味道都好特別。但最有趣就係士多啤梨韓式辣醬, 水果酸甜帶辣味。韓式辣牛肉炒粉絲粉絲口感煙靭, 牛肉份量都唔少, 加埋洋蔥、香菇 & 韓式辣醬一齊炒, 非常香口惹味。韓薑菠蘿沙冰大大杯嘅菠蘿沙冰, 加左薑汁後, 令菠蘿嘅甜酸味更加昇華, 原來菠蘿加薑汁係咁 Perfect Match。Overall: 世界級夜景 + 出色食物質素 + 合理價錢 = 無可挑剔

餐牌上食物款式好多, 而且仲有 D 特式食品 & 飲品。

店員安排左個望住無敵維港夜景嘅座位。

2018-11-07 98 浏览
黎到尖沙咀The Joomak食韓國菜,朋友book左7點鍾,入到黎嘅時候唔算好多人,打開menu見到混醬炸雞已經覺得好似幾特別,有六種醬任你點。於是乎我地就嗌左一份混醬炸雞,一份紫薯炸蕃薯條,一份韓式松子仁吞拿魚紫菜飯卷一個素嘅韓式拌飯同埋一個甜辣醬炒年糕。先講左個炸雞先啦,炸雞就咁食係唔錯嘅,炸得啱啱好而且啖啖肉,不過醬汁方面就麻麻地,雖然佢d醬汁好似好特別咁,有士多啤梨醬,擔擔醬之類。。。但係6款醬只係得擔擔醬叫做好食d,其他醬同炸雞唔係好夾,好夾硬黎。不過值得一讚嘅係店員會親自幫你筆d醬係個兜到方便混醬同埋會每一種醬都講解一下。而紫薯炸蕃薯條呢,其實佢只係係d蕃薯條上面撒上紫薯粉,普普通通甜左少少,可能都係食慣左咸嘅薯條,食紫薯味嘅蕃薯條有少少唔慣覺得奇怪。最好食嘅係吞拿魚紫菜飯卷,好重吞拿魚味,本來想問waiter拎醬點都可以慳返,就咁食已經好夠味,好食!炒年糕比起出面餐廳嘅失色,原因就係配料少,只係得年糕同埋少量嘅菇,偏辣。至於素嘅韓式拌飯呢。。。可以唔洗試。呢間餐廳提供嘅野食同野飲都比較特別,但係價錢偏高,而且食物質素唔值呢個價,唯一可取嘅係個吞拿魚紫菜飯。

至於素嘅韓式拌飯呢。。。可以唔洗試。

• 韓式松子仁吞拿魚飯卷
2018-11-07 151 浏览
呢兩個星期家姐忙著做功課忙到個人癲癲地🤪,所以今晚我就趁佢唔使返學帶佢去食飯安撫下佢情緒😁。揀嘅係佢最鍾意食嘅韓式炸雞,看似平平無奇,事關我地一家都成日食架啦,有時仲癲到飛去韓國食添!但我揀嘅呢間餐廳有兩個特點👆。第一就係佢有海景位,今晚極lucky, 我地可以坐到最後一個😁。望住個無敵維港景食炸雞,心情應該會豁然開朗喇掛。香港嘅夜景確實很美。餐廳另一特色就係每逢星期三, 佢都會有個兩小時限定混醬炸雞放題,價錢合理,雖然食嘅係普通原味炸雞, 但佢就配有六款沾醬俾你,咁就可以有多啲變化啦😋😋😋。咁多款沾醬之中我最鍾就係菠蘿沙律醬,因為佢菠蘿味好香, 而且沙律醬跟炸物真係好搭配, 另外一款韓式辛辣醬我都好喜愛,事關辣辣地夠刺激嘛🤭。其他仲有麻醬、柚子醬咁,但可能就會有啲啲膩喇。雖然係放題, 但佢炸雞嘅質素一點都唔馬虎,做到外脆內軟,而且佢仲專登冇放太多調味, 純食到雞肉香味,而調味就由沾醬擔當👍👍👍。一般食炸雞我都會不自覺地配上🍺🍺🍺,但今次望住個咁有情調嘅海景夜色,我就想配番啲柔和啲嘅飲品, 士多啤梨馬格列酒😍😍😍馬格列酒味道温和,但又有少少酒精氣泡,加上士多啤梨嘅甜味,雖然我自從迷上威

馬格列酒味道温和,但又有少少酒精氣泡,加上士多啤梨嘅甜味,雖然我自從迷上威士忌之後都好少飲啲咁甜嘅酒,但偶爾轉下口味都真係唔錯😉。

家姐因為回去仲要搏殺,所以只敢點穩陣派嘅水果茶,賣相都唔錯,上枱仲要好夢幻咁有煙霧,不過味道就冇乜驚喜。

其實雖然佢係放題,但我地每人食一盤就已經飽哂架喇,唔會贏到佢啦, 不過以呢個價錢,係尖沙咀仲要對住個維港夜景,兩個小時當係同朋友happy hour, 傾下計談下心都幾唔錯架🌹🌹🌹。
2018-10-31
2018-11-03 80 浏览
Ordered 2 dishes and 1 jar of drinkApplewood smoked green apple fried chicken. It was served with a box. When the lid was open the smoke will be spreading out. Feeling like that’ must be an amazing dish. But the actual dish just doesn’t look like a “wow”Taste was very good. Healthy quinoa salad. Came with a tasteless sesame oil. The purple cabbage tasted bitter. The whole dish salad was not on a display to mid priced restaurant Raspberry fruit vinegar iced tea. Very refreshing. Rinse off the oi
Taste was very good.
Raspberry fruit vinegar iced tea. Very refreshing. Rinse off the oily taste from the chicken in your mouth. It’s recommended to have with any kind of fried chicken

2018-11-02
2018-10-31 101 浏览
炸雞狂魔@The Joomak 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 34號舖 任食炸雞連一杯飲品,因朋友做開舉重增肌,一聽到有雞肉食就雙眼發光任食90分鐘$148一位, 有成十二款韓風醬汁配料,我因食量有限又想試齊所有味,都是一口就蘸一個醬汁。六款特調醬汁包括酸甜醒胃的青檸蜜糖醬、香辣冶味的士多啤梨韓式辣醬和濃郁微辣的擔擔醬我最鐘意擔擔面雞件以牛奶醃過再炸至香脆,脆身香口又唔油膩,唔會食完口邊沾上一層油光。六款自選配料,如花生、炸蒜我灑功多係面,更香酥之餘仲增添了雞件味道。、番茜控飲品不過得肉真係好快食悶同食唔多,如果有沙律或韓國前菜任食會更吸引健康。以價錢輪都幾抵,只要胃口大又喜歡食雞,多吃幾件已回本了。
炸雞狂魔@The Joomak

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 34號舖

我最鐘意擔擔面

飲品

以價錢輪都幾抵,只要胃口大又喜歡食雞,多吃幾件已回本了。