2016-05-09 3795 浏览
生蠔同三文魚都唔錯,幾肥美,但要問先有,其他冷盤都還可以,蝦 青口 都算新鮮,冇霉,沙律有三款,但調味醬得一款,小左d。熱盤款式唔多,亦冇咩點食,因為賣相一般,只係試左海膽炒飯,味道唔錯,有驚喜,湯面只得豬骨湯拉面,仲以為有喇沙湯面食壽司半件都冇食,完全唔吸引,個樣仲衰過x鮮甜品係最值得試,麵包布甸好食,豆腐花好滑,芝士蛋糕都好夠濃值得一提,到場先知有優惠,7:30前埋單一人係$188再加正價加一,兩個人食唔洗$500
生蠔同三文魚都唔錯,幾肥美

壽司半件都冇食,完全唔吸引,個樣仲衰過x鮮

甜品係最值得試,麵包布甸好食,豆腐花好滑,芝士蛋糕都好夠濃

2016-04-29 3801 浏览
同朋友慶祝生日,見呢間餐廳個buffet$238/位,有蠔食,就決定試下先食冷盤,蠔算幾新鮮,無腥味,但係就唔鮮甜,咸咸地,味道一般般。除左蠔之外,冷盤仲有蝦,青口,刺身,壽司沙律,質素正常,唔會特別出色熱盤無咩選擇,都係d炒飯,炒烏冬,串燒,炒菜,炸野等等。味道好普通,感覺似食緊K Buffet反而甜品令我地有驚喜每一款味道都唔錯!我特別喜歡紫薯慕絲面層有紫薯蓉,甜甜地,好香下層慕絲食落好幼滑

除左蠔之外,冷盤仲有蝦,青口,刺身壽司沙律,質素正常,唔會特別出色
反而甜品令我地有驚喜
每一款味道都唔錯!我特別喜歡紫薯慕絲
面層有紫薯蓉,甜甜地,好香
下層慕絲食落好幼滑
2016-04-29
2016-04-26 3354 浏览
我很喜歡吃生蠔,所以男朋友帶我黎朗豪坊吃生蠔自助餐星期一至四優惠價$208餐廳門面很高級一入去二話不說, 即刻去拿生蠔生蠔十分肥美大隻一口氣吃了十隻之後再戰其他美食有壽司, 沙律, ham, 凍蝦, 青口, 螺, 三文魚,熱食有米粉, 飯甜品有麵包布丁, 豆腐花等等....海鮮味道正常, 沒有怪味麵包布丁也不錯吃, 不是太甜$208可以有這麼多食物算是不錯
我很喜歡吃生蠔,
所以男朋友帶我黎朗豪坊吃生蠔自助餐
星期一至四優惠價$208
餐廳門面很高級
一入去二話不說, 即刻去拿生蠔
生蠔十分肥美大隻
一口氣吃了十隻
之後再戰其他美食
壽司, 沙律, ham, 凍蝦, 青口, 螺, 三文魚,
熱食有米粉, 飯
甜品有麵包布丁, 豆腐花等等....
海鮮味道正常, 沒有怪味
麵包布丁也不錯吃, 不是太甜
$208可以有這麼多食物算是不錯
2016-04-12 3379 浏览
由於突然好想食生蠔,所以今晚我們去咗旺角朗豪坊嘅「The Luxe Seafood Bar & Resto」食以生蠔為主題嘅自助晚餐!一坐低第一件事,我們就即刻去咗攞我們至愛嘅生蠔!生蠔相當肥美肉厚,而且非常新鮮,味道超鮮甜!我們差唔多每人食咗十幾隻,真係超正呀!除咗生蠔以外仲有刺身三文魚同甜蝦,不過我們只係食到甜蝦,因為三文魚只係出咗一次,一出就畀人攞極速咁攞晒!其他嘅海鮮有凍蝦、翡翠螺同青口!凍蝦嘅肉質好鮮甜彈牙!翡翠螺嘅肉質好爽甜彈牙!羅宋湯都幾足料,味道亦幾濃郁!喇沙嘅湯底味道好香濃,米粉吸收晒湯汁嘅味道,都幾惹味!其他食物款式種類唔算太多,但味道都算不過不失!
一坐低第一件事,我們就即刻去咗攞我們至愛嘅生蠔!
生蠔相當肥美肉厚,而且非常新鮮,味道超鮮甜!
我們差唔多每人食咗十幾隻,真係超正呀!
一出就畀人攞極速咁攞晒!
其他嘅海鮮有凍蝦、翡翠螺同青口!凍蝦嘅肉質好鮮甜彈牙!
翡翠螺嘅肉質好爽甜彈牙!
羅宋湯都幾足料,味道亦幾濃郁!喇沙嘅湯底味道好香濃,
米粉吸收晒湯汁嘅味道,都幾惹味!
其他食物款式種類唔算太多,但味道都算不過不失!
2016-03-23
2016-04-04 3316 浏览
昨天,我和家人一起去吃晚餐,那裏有非常少食物,有人話生蠔很苦。意粉太辣 不過朱古力泡芙很好。這個Luxe自助餐是我吃過最少吃的自助餐。我們以後不會再去的自助餐。
不過朱古力泡芙很好。
2016-03-09 4228 浏览
Book位之前 見到劣評如潮 本身都冇乜太大想頭。適逢自己就牛一 朋友話請我食飯 但我好想食蠔 但有唔想食咗朋友隻車 見呢間平價自助餐有生蠔任食 就算其他凍熱盤有幾難食 食返兩打生蠔都圍到本啦。一於就呢間啦。Book咗20:00 準時20:00上到去 去到門口 見到門口欄杆位有成10個人 以為係Book咗都要等 咁我都循例去講聲我到咗 足足等咗6-7分鐘先有reception出嚟係一個四眼肥仔揸住杯自製凍檸茶用枝飲管咮住施施然走出嚟 呢啲咁嘅情況 我只會係酒樓見到啲枝客姨姨會咁做 咁我就同呢個四眼哥哥講我Book咗8點 佢竟然繼續揸住佢杯凍檸茶咮住同我講 $今晚2xx 一個半小時 有冇問題? 全程一眼冇望過我 繼續咮緊。入到去 嘩 好多吉枱 但啲枱好逼好逼 我一個102磅 嘅行入去枱同枱中間已經好難 可想而知一陣要出出入入會幾辛苦。終於等到我朋友嚟埋 出去拎嘢食 梗係攻生蠔先 拎咗5隻 食第一隻 um..都幾厚肉 咬多兩啖 咔咔聲出現 超級多蠔殼 我全晚食咗15隻 15隻都有好多蠔殼 我朋友食咗5隻 5隻都有 眼見周邊啲岩岩入座嘅客人 攞到啲生蠔埋位 好開心咁相機先食完 望住佢地擺隻蠔
終於等到我朋友嚟埋 出去拎嘢食 梗係攻生蠔先 拎咗5隻 食第一隻 um..都幾厚肉 咬多兩啖 咔咔聲出現 超級多蠔殼 我全晚食咗15隻 15隻都有好多蠔殼 我朋友食咗5隻 5隻都有 眼見周邊啲岩岩入座嘅客人 攞到啲生蠔埋位 好開心咁相機先食完 望住佢地擺隻蠔入口 不出5秒 面有難色就會知咩事 其實我係可以食到多10隻左右 但我已經比啲蠔殼搞到我卻步 另外亦都好驚第二日肚疴 因為每隻都咁多蠔殼 可想而知佢冇足夠清洗啲蠔先會咁
講講其他食物 凍盤有蠔 螺 超咸青口 迷你凍蝦 刺有有三文魚 冇其他 壽司冇夾過 因為係冇魚類 得蛋 中華沙律 粟米之類
正常應有嘅燒牛肉 唔洗諗 佢係燒豬肉 正確啲係燒煲湯果啲豬展
熱盤有好大嘅有12樣 佢亦都好慳咁將羊腩用3種唔同汁就做到3種熱盤 有個寫住海鮮大雜燴 裏面得青口 冇錯 係凍盤裏邊嘅超咸青口 仲有啲魚青蘿蔔… 冇一樣需要拎多次
甜目更不堪入目 要食嘅自己到時睇。
最後服務 唔滿座 但收碟奇慢 一張二人枱 唔計我同朋友食緊個碟 枱面已經有兩隻食完嘅碟 我望住 係望住見到不少於3個伙記經過見到 都唔收 唔知係咪唔識分碟上面果啲係殼定係食物呢。
總結… 入到去食 係要有足夠心理準備食蠔連蠔殼 如果你忍受到 恭喜你 你應該會夠飽同翻到本。
2016-03-08
庆祝纪念
生日
2016-03-01 3747 浏览
慶祝朋友生日,特別揀了一間新冒起既餐廳嚟試,怎知道失望!失望!失望!係網上見到不錯!仲抱着希望!點知自助餐………應該改爲半自助餐!無乜食物可以選擇!款式甚少!三文魚無魚味!唯一好味的就係喇沙,我食了兩碗!有鮮甜味道!有蝦配襯一起,賣相不錯!另外就係面包布甸!頗出色!不過 ,我會有下次既幫襯啦!!!
2016-01-12 6789 浏览
老公放工同我👫係旺角行左陣,8點3左右,我地肚餓但行來行去又唔知食咩好,而之前行過見到呢間野就上網睇過下,知呢間食蠔自助餐,都有啲心郁想試試,咁我地就今晚一於食呢間! 要拎飛留電話等位,咁我地就再行多陣先,行落幾層睇下野咁。當老公話餓到頭暈唔再行落去既時候,(其實只係落左2層咋老公😑) ,電話響起通知我地有位,都快有位! 入座8點半左右,食1個半鐘可以食到10點。開始時,我地就緊係拎生蠔先啦 比想像中大隻呢 !老公話雖然唔係咩靚品種,而且有啲碎殼,但 2百蚊既自助餐算係咁啦 抵 我地兩個總共食左差不多2打。其他凍食仲有蝦,螺,青口,三文魚,都ok。而壽司得4款左右唔多揀,唔太中意啲壽司。熱食就無咩特別好普通,得豬排雞排咖哩牛腩炒飯,都係唔多揀,有炸饅頭!豬排又乾又無味,煎菜餃感覺係一pat麵粉皮咁老公就話呢個米粉都ok,湯底辣得黎都香既。應該係冬陰公湯底,餸有蝦有魚片有3粒豆pop,仲有粒唔知咩丸係入面。到甜品啦!得4款左右cake同豆腐花,滿足唔到中意食甜品既我,覺得唔好食。 不過老公就幾中意個豆腐花夠滑喎~環境方面, 雖然地方唔大,但一啲都唔迫,座位坐得舒服。 燈光較暗,覺得
! 入座8點半左右,食1個半鐘可以食到10點。

開始時,我地就緊係拎生蠔先啦

比想像中大隻呢
我地兩個總共食左差不多2打

!豬排又乾又無味,煎菜餃感覺係一pat麵粉皮咁
老公就話呢個米粉都ok,湯底辣得黎都香既

甜品啦!得4款左右cake同豆腐花,
夠滑喎~

環境方面, 雖然地方唔大,但一啲都唔迫,座位坐得舒服。 燈光較暗,覺得好舒適。當我地兩個食飽時都有啲飯氣攻心眼訓😂😂😂哈哈

整體黎講,二百蚊淨食生蠔都夠抵食啦
2016-01-11
2015-11-23 9753 浏览
即興相約友人放工後去朗豪坊購物。友人俾'任食生蠔'4字吸引話不如試試。當時7點半但仲未買完野。同帶位既姨姨話留8點半既位置。姨姨友善咁話:'本來只係可以訂到7點半咋但今日冇咩人就幫你地留位啦!'服務態度不錯。之後一小時除左購物,當然有上黎open rice一下咩來頭。見到劣評如潮都有d想縮沙。但算啦原本冇期望就應該唔會失望呱?星期日都唔滿實屬少見。餐廳俾想像中細,但裝修不錯。去攞野食,謎底終於揭曉,生蠔望落超大隻又肥美,開頭見到得唔夠十隻好似會好快俾人攞哂,但原來企入面既師父見冇幾多就再補返幾多。我係愛蠔之人,但唔多唔少有比其他劣評影響,攞住2隻試左真偽先!首先,肉係連殼的,我並唔討厭。加少少檸檬汁上去。因為蠔肉真係太大冇辦法一次過放入口有咬開兩半。好新鮮,冇沙冇腥味!之後每次攞既都非常美味,但因太大所以食唔到好多隻...甜蝦都要大讚,連殼要自己剝,味道非常新鮮!!熱食冇乜掂所以就俾唔到評價。但眼見有豬雞鴨青口等等都算豐富。甜品數量適中,好在的式可以試哂!睇其他評價話除左水所有飲品都要另外收費。但我今日去就有燈汗任斟。如果係因為老細聽到feedback而做既action咁幾好,識做生意

甜蝦都要大讚,連殼要自己剝,味道非常新鮮!!熱食冇乜掂所以就俾唔到評價。但眼見有豬雞鴨青口等等都算豐富。甜品數量適中,好在的式可以試哂!睇其他評價話除左水所有飲品都要另外收費。但我今日去就有燈汗任斟。如果係因為老細聽到feedback而做既action咁幾好,識做生意!侍應收碟速度都快,每次出完去攞野食完果隻碟都會冇左。

總括黎講,真心唔錯。不過真係唔知係咪好彩,所有決定下次再試過證實一下!
2015-11-22
  • 精選特級海鮮拼盤
2015-11-20 834 浏览
今次補翻個生日飯就去左Luxe walk in 食野哩間野最主要就係啲生蠔,見佢即時開生蠔,啲蠔應該都好新鮮... (由於我唔食生野,所以同佢無乜緣 )所以,我就食佢啲熱食同甜品多,其實熱食既款式唔多,我最深刻係佢個蜜糖雞翼,無乜味,炒飯,魚餅,都可接受,最好食就係個燒墨魚丸同埋熟蝦熟蝦有鮮味,食落去甜甜地,而小丸子唔係空心既,入面好軟,好林甜品就有豆腐花,奶凍,麵包布丁,mango mussee 等等個麵包布丁好好食,奶凍略甜,其他都可以接受服務方面,啲staff 都幾好,幾有禮貌
今次補翻個生日飯就去左Luxe walk in 食野

所以,我就食佢啲熱食同甜品多,
其實熱食既款式唔多,
我最深刻係佢個蜜糖雞翼,無乜味,
炒飯,魚餅,都可接受,
最好食就係個燒墨魚丸同埋熟蝦
熟蝦有鮮味,食落去甜甜地,
而小丸子唔係空心既,入面好軟,好林
個麵包布丁好好食,奶凍略甜,其他都可以接受
服務方面,啲staff 都幾好,幾有禮貌
2015-11-12
庆祝纪念
生日
用餐优惠
試食活動
2015-09-10 12862 浏览
係openrice廣告見到呢間餐廳,見價錢好抵,於是搏一搏我地一行4人book左6:00,早左到,職員都肯比我地入去,但知道得90分鐘時間,第一時間拎左生蠔先,生蠔好細隻冇乜肉都算,最㢢係開到好多蠔殼碎,食到成口都係,之後拎第二round,仲衰,生蠔因為係預先開定,放左咁耐,已經變暖,跟住唔夠膽食了。至於甜蝦,根本霉到我開唔到,一"meet"殼,D肉已經爛,拎左幾隻完部都係咁,所以冇食過。另外凍蝦,我冇食,但朋友話D肉都係霉霉地,但未至於爛,所以照食,但味道當然差啦。見人地食評有三文魚,問職員有冇,答左好多次都話有,但最後半個鐘再問,先話今晚冇,極之失望啦!跟住食熱葷,得幾樣家常小菜,我都冇乜興趣了。唯一南瓜湯好味D同埋夠熱,再食左個牛角包,竟然有驚喜,因為個牛角包係脆既!
係openrice廣告見到呢間餐廳,見價錢好抵,於是搏一搏

2015-09-08
2015-09-06 12177 浏览
今晚我們去咗The Luxe Seafood Bar & Resto喺朗豪坊店食自助晚餐!他們主打嘅生蠔係我們嘅至愛,所以我們第一時間攞咗嚟食,一食第一隻我就有好大嘅滿足感同覺得物超所值,因為真係非常新鮮肥美同非常肉厚!平日嘅我食生蠔一定要加海鮮醬!但今日我嘗試唔加海鮮醬,味道更加鮮甜!其他嘅海鮮有蝦、海螺同青口,蝦嘅肉質好新鮮同彈牙!海螺幾爽口!刺身有三文魚同甜蝦,甜蝦係原隻要自己去殼,味道非常鮮甜!而熟食嘅有廚師即叫即整嘅奄列,奄列嘅蛋好厚身好滑,入面包住火腿同洋蔥,煎香咗洋蔥令到奄列更加香甜!燒牛肉燒得啱啱好,肉質好鮮嫩,而且牛肉味好濃郁!南瓜湯好香濃!芒果糯米飯嘅黑糯米好煙韌!三款生果菠蘿、蜜瓜同西瓜都好甜!總括嚟講雖然食物嘅款式唔係太多,但食物嘅質素可以比美大酒店嘅水準!特別係生蠔,係本人嘅必食推介!
他們主打嘅生蠔係我們嘅至愛,
所以我們第一時間攞咗嚟食,一食第一隻
平日嘅我食生蠔一定要加海鮮醬!
但今日我嘗試唔加海鮮醬,味道更加鮮甜!
其他嘅海鮮有蝦、海螺同青口,
蝦嘅肉質好新鮮同彈牙!海螺幾爽口!
刺身有三文魚同甜蝦,甜蝦係原隻要自己去殼,味道非常鮮甜!
而熟食嘅有廚師即叫即整嘅奄列,
奄列嘅蛋好厚身好滑,
入面包住火腿同洋蔥,煎香咗洋蔥令到奄列更加香甜!
燒牛肉燒得啱啱好,肉質好鮮嫩,而且牛肉味好濃郁!
南瓜湯好香濃!芒果糯米飯嘅黑糯米好煙韌!
三款生果菠蘿、蜜瓜同西瓜都好甜!
總括嚟講雖然食物嘅款式唔係太多,
但食物嘅質素可以比美大酒店嘅水準!
特別係生蠔,係本人嘅必食推介!
2015-08-19 12083 浏览
自助餐一向都係小弟最鍾意食嘅嘢之一,原因係因為佢可以用一個價錢食晒我所有鍾意食嘅嘢,再加上小弟非常大食,所以我覺得食自助餐係非常抵嘅。但由於小弟資金有限,所以我都一直希望可以搵一啲CP值比較高嘅自助餐,今日就搵到一間合乎我嘅原則嘅自助餐啦。Luxe係位於旺角嘅朗豪坊裏面,聽日講佢以前唔係自助餐架不過依家就轉咗做自助餐,由於今日落去食午餐人唔係好多,所以今次就俾咗個靚景為我就係可以有高層望落去成個朗豪坊。過境雖然冇海景咁靚,但係居高臨下亦相當不錯。講返啲嘢食先,今次嘢食都叫幾多架,百幾蚊就已經有日式同西式嘅嘢選擇,但由於我本身以為佢有生蠔,但職員話原來夜晚先有,令我好失望。 壽司~壽司就一般貨色啦,有一般嘅三文魚壽司,中華沙律,壽司鮑魚壽司等等,最欣賞佢嘅就係蟹籽壽司,佢嘅蟹子壽司唔係一般嘅細細粒,而係大大粒嘅,我諗佢用嘅料都OK嘅。西式嘅分別就有忌廉汁意粉,焗薯仔,一啲天婦羅炸嘢仲有一啲沙律。最欣賞嘅就係佢嘅意粉,佢嘅意粉係超級入味,亦有香味如果ADD薯仔白汁嘅話簡直係絕配。但係由於佢嘅意粉俾人攞晒之後佢都冇refill,咁就令我失望左少少啦。飲料佢亦都會包一杯野飲,同一般自助餐都一樣

但由於小弟資金有限,所以我都一直希望可以搵一啲CP值比較高自助餐,今日就搵到一間合乎我嘅原則嘅自助餐啦。

飲料佢亦都會包一杯野飲,同一般自助餐都一樣嘅。
去評價:8/10
题外话/补充资料: 評價:8/10
2015-08-18 10335 浏览
即興WALK IN,等左約15分鐘,比想像中快。入場即試生蠔,一般般 ,啲蝦好似唔多新鮮。 出左幾次都係有蝦就冇刺身,刺身亦只見三文魚,一出三文魚就要同人搶。食物總類唔多,熟食約有10款,唯獨有個豬頸肉好食外,其他都唔吸引,有啲似到會既野食。壽司有3-4款,湯有1款。即場有師傅切牛,豬肉,每次細細件,要食多件既又要行多轉。沙律得一款,生果西瓜密瓜哈密瓜波羅,甜品3-4款蛋糕,豆花。唯一可讚係待應收碟收得好快,總括試過一次就夠啦。

出左幾次都係有蝦就冇刺身刺身亦只見三文魚,一出三文魚就要同人搶。
唯一可讚係待應收碟收得好快,總括試過一次就夠啦。
题外话/补充资料: 即興WALK IN,等左約15分鐘,比想像中快。入場即試生蠔,一般冇失望(因為一早就冇抱太大期望),但啲蝦真係垃圾,好霉,唔係好感放入口。有蝦就冇刺身,刺身得三文魚,一出就要同人搶。食物總類唔多,熟食約有10款,唯獨有個豬頸肉好食外,其他都唔吸引,因為冇人食既關係,成晚都係同一兜。壽司有3-4款,湯有1款但好咸。即場有師傅切牛,豬肉,每次細細塊,要食多件既又要行多轉。沙律唔多得一款,生果西瓜密瓜哈密瓜波羅,甜品3-4款蛋糕,豆花。 唯一可讚係,待應收碟收得好快,總括試過一次就夠啦。
2015-08-11
2015-08-16 8480 浏览
當天3:40pm到達,查問下說5點完,這間餐廳光顧很多次了,這裡用餐一般是90分鐘,所以我們也覺得沒所謂,但入座後食物只餘2-3成,而且都涼了,問店員何時再加食物,竟問我們「想吃什麼?」我們沒要求吃到比價錢超過的食物,就只想對客人公平點,他們收費是以入座計,並不是一般酒店的劃一時間(例如下午茶3:30-5:00假如3:30pm仍給客人入座,請保證有足夠食物供應,並不是我們催促/追問才添加!清潔工作沒到4:30pm就開始,即使有放牌「小心地滑」也講不通吧?"掃地"灰塵飄起,會飄到食物處,"拖地"積水太多,令我滑倒,幸好及時扶著桌邊,不然就整個人跌倒了!請嚴重正視問題!食物品質也下降很多,對於這家光顧超過十次的餐廳,很失望!

食物品質也下降很多,對於這家光顧超過十次的餐廳,很失望!
2015-08-10