2022-09-11
女友人WK之前約我食生日飯,由於佢因腳患暫時住喺沙田,而且約我喺沙田食,所以我揀前日(9-9-2022 Fri)食晏,佢哥哥話半年前嚟過呢間食,覺得唔錯,於是我哋揀呢間.我預先book咗位,而我哋係遲到嘅,不過唔緊要,因為佢重有大把位,但WK嘅電子針咭已冇效,唔可以堂食,女店主話出面有位置可以坐喺嗰喥食,但由於嗰個位熱,所以我哋唔坐得.幸好商場內有啲位俾人坐,於是坐喺嗰喥,我哋就買外賣,我哋睇完menu,決定要同樣$158.00嘅脆焗芝士豬扒,羅勒,番茄醬,雜菜沙律同薯條;同紅咖哩油封鴨腿配脆麵,但後者係外賣唔到,於是轉要$98.00嘅手撕燒烤豬肉漢堡,椰菜沙律同薯條.由於礙於環境,我哋唔叫餐廳自己做嘅飲品,因為佢哋冇外賣嘅杯,所以我哋要汽水,同埋唔加$20.00要甜品喇.而呢日嘅餐湯好似係白椰菜花忌廉湯?個湯係半個紙碗咁多,飲落,味道同普通白湯好唔同,質地好杰.味道:2.8分打開睇兩個主菜.嘩!有好多薯條,影完相,我哋就share兩隻豬.我嘅豬扒厚道適中,口感彈牙,但味道就幾淡,就連芝士都唔鹹.味道:3分薯條係有調過味,唔係只係落鹽.雜菜沙律正常冇問題.薯條:味道:4分, 雜菜沙律:
而呢日嘅餐湯好似係白椰菜花忌廉湯?
味道:2.8分
打開睇兩個主菜.嘩!有好多薯條,
手撕燒烤豬肉漢堡
我嘅豬扒厚道適中,
味道:3分
薯條係有調過味,唔係只係落鹽.雜菜沙律正常冇問題.
薯條:味道:4分, 雜菜沙律:味道:3分
而手撕燒烤豬肉漢堡呢?
手撕燒烤豬肉漢堡
味道:4分
由於薯條份量唔少,所以我哋食食到好飽.
服務:
一直麻煩咗個女店長好多次同好耐,我去買外賣後,佢叫我哋坐喺嗰喥,佢送過嚟,唔該晒.
抵食係2.9分