2023-10-15
📍沙田-The Salted Pig🐷❤️今日同大家分享一間位於沙田嘅西餐♪( ´θ`)ノ❤️佢哋係專門食豬嘅🐷🐷💗而且烹調方法都有啲特別!如果鍾意食豬嘅朋友仔 又想搵到啲好食嘅餐廳 呢一間係唔錯嘅選擇🥢✨🐷Grilled Pork Tomahawk 烤斧頭豬扒 呢一個烤斧頭豬扒真係做得好出色!🥰🥰😍因為佢哋唔會話燒到好柴好乾 反而因為本身斧頭扒側邊都有啲肥肉 就算燒燶同香咗都好好食🥹⭐️⭐️好有豬扒香!🐓香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉主食方面我哋叫咗呢一個貓耳朵粉🐱👂🏻我覺得佢哋嘅雞肉係用慢煮嘅方式烹調 所以食落去依然嫩!另外青醬加呢一個粉好掛汁 好開胃(。・ω・。)🍫朱古力心太軟配雲呢拿雪糕食西餐一定要叫甜品先會滿足♪( ´θ`)ノ❤️❤️我覺得佢哋呢一間嘅心太軟做得好出色 外皮好脆 入邊熱辣辣同流心😍😍✨加埋雲呢拿雪糕簡直係冰火交融🧊🔥———📍沙田-The Salted Pig🐷地址: 沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓
🐷Grilled Pork Tomahawk 烤斧頭豬扒
🐓香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉