2018-02-09
真係估都估唔到, 我前幾日為我到訪呢間餐廳寫食評, 幾日後收到個電郵話撞文, 真係未試過^~^ 哈~~~ 但我又好想為呢間餐廳推薦 m.m 咁以家再寫啦 Y_Y 我真係好樂於分享的我認識呢間餐廳係見到fb 有優惠就打去訂枱去試試semi-buffet, 估唔到真係有驚喜, 所以要記底佢我同老公7:30到場, 入到去無咩人, 可能時間尚早, 眼見有window seat同時都有問去坐, 但店員回覆要4-6人先坐, 就係咁我地被安排坐係2張已有人的枱中間, 坐位好近, 連影張相做開始都有點困難 *0* 不過就好近甜品首先, 每個main course係有一個先菜的, 5選1, 個個都好吸引, 當中有美國生蠔6隻 / 太平洋蠔12隻/ 海澹/刺身和牛/麵包蟹我地就要左美國蠔+刺身和牛, 生蠔好新鮮好食, 刺身和牛估唔到連洋蔥及少許芥辣及醬油食真的好好食初時見到刺生和牛感覺好似打邊邊咁, 但食入口就好好味啦, 真係好特別的食法, 如果去, 好推介食我地點了意大利飯配松業蟹爪 及 豬肋配菠蘿, 原本以為意大利飯配少許蟹肉咁, 但一上枱見到成隻蟹爪呀, 上肉係燒到香香的, 聞到好香, 食的時候餐
我地點了意大利飯配松業蟹爪 及 豬肋配菠蘿, 原本以為意大利飯配少許蟹肉咁, 但一上枱見到成隻蟹爪呀, 上肉係燒到香香的, 聞到好香, 食的時候餐廳都好細心, 一早預備剪刀使用, 好滋味
其實呢, 我一去到既時候並唔係即食以上的主菜, 以係食去面既buffet呀, 因為好吸引 因為沙律zone, 有木瓜做沙律, 有水果, 有縲絲粉, 凍豆腐好好味, 有好幾款沙律, 有ham....... 到甜品啦, 真係好好食, 有牛奶布丁, 炖蛋, 一口小蛋糕(有朱古力咖啡, 芝士), 一口小果撻, 有一個好好味的蘋果批(唔太甜), 唔太 like有個一口小蛋糕好似豆腐味的 但所有都好好食, 我仲食左好多牛奶布丁
有時食下甜品, 又時又食下菜, 真係好豐富好滿足
我地兩個以家湯係一開始會揣上的, 但原來湯係自助的, 當發現時已肚飽了但老公都有試, 佢話夠熱, 附近都有付設長條麵包配食
好開心又可以去到一間好好食, 又高質的餐廳食野