2015-07-22
比起隔離勝利道, 想搵間寧靜D坐得舒服嘅餐廳, 呢度都係個幾好嘅選擇.如果坐到窗台果邊就會舒服D, 不過假日通常都要等, 其他坐位大多是木椅.點了Eggs Benedict, 呢度的餡只有bacon 選擇, 是一般都會用黎做eggs benedict 的食材~ 不過我最鍾意都係smoked salmon eggs benedict. Poached eggs 做得啱啱好, 個hollandaise sauce 唔知係咪homemade, 不過味道都幾好.Lunch set eggs benedict HKD89, 加 HKD15 就有呢杯cinnamon latte. 雖然無拉花, 不過D奶都打得夠滑, 同D咖啡都混合得幾好.另外再點了tiramisu, 五十幾蚊, 比起個main or lunch set 呢個dessert有D貴. 不過都幾好食. 好滑嘅cheese 入面插了一條soak滿了rum的手指餅~ 加埋灑上面的咖啡粉, 味道好濃郁好到位. 而且佢有兩層, 下層仲有咖啡jelly, 夾埋一齊食唔會覺得好滯.