2024-06-21 19 浏览
呢間真係不得了,喺半島中心尖東道就有得食啦特別同屋企人自費嚟食我哋嗌咗中餐咕嚕肉真係酸酸甜甜好開胃我哋亦都嗌咗肉醬意大利粉份量好多仲有呢一間餐廳主打潮州嘢所以我哋都嗌咗紅腸拼盤真係好入味好好食佢哋亦都有好多唔同類型嘅酒精飲品真係好正㗎呢間餐廳唔需要等好耐價錢又公道合理侍應嘅服務亦都非常好所以好鍾意嚟呢度食再加上環境又好又有氣氛好正㗎如果大家去尖沙咀都可以嚟試一試啊幾唔錯㗎所以真係好鍾意呢間餐廳一得閒就會過嚟食
所以真係好鍾意呢間餐廳一得閒就會過嚟食
2023-12-31 103 浏览
🌻有得打冷嘅酒吧🐱有趣有趣,呢一間係有得食打冷嘅酒吧!而家好多餐廳在晚市時間都係限時進食,有時真係好無癮,今日三五知己去到尖沙咀,又想食嘢又想住耐啲吹下水,有朋友提議想去酒吧,但又有朋友想話打冷,魚與熊掌,最後發現原來Ton180真係可以兩者兼得!叫左啤酒又叫左幾個打冷小菜,坦白講唔算係堅好食,尤其個南乳炸雞真係一啲南乳味都無,不過其實整體都正常水平,能夠不限時又飲酒又打冷,我覺得我都會再去!📍 TON 180 (尖沙咀)尖沙咀麽地道67號半島中心LG樓59號舖⚡️為食貓:😻😻⚡️氣氛貓:😹😹😹😹⚡️翻食貓:😸😸😸😸😸
🌻有得打冷嘅酒吧🐱

📍 TON 180 (尖沙咀)
尖沙咀麽地道67號半島中心LG樓59號舖

⚡️為食貓:😻😻
⚡️氣氛貓:😹😹😹😹
⚡️翻食貓:😸😸😸😸😸
2023-12-21 103 浏览
近期實在太忙,為左減減壓想飲啲酒趁着週末輕鬆吓。經好姊妹推介一間酒吧,佢話果度唔單止洒類好飲、又有好嘢食、同有嘢玩(掟飛鏢),見佢講到咁好就帶埋男朋友仔一齊去試下🥰一坐低店員就將紙巾、花生放在枱面,一望埋去見到係麻辣味花生,係我最愛嘅口味😍。眼前見到一台客響度掟飛鏢,氣氛非常好,未試過掟飛鏢嘅我哋都係睇人玩算啦😆第一次見向酒吧有咁多嘢食叫,仲要好多係中式食物。最突出係正宗潮州打冷餐牌,我本人超鍾意食蠔,秒速下已㨂左蠔仔肉碎粥$59(細),同埋 必食潮州煎蠔餅$88、睇埋後面餐牌有枝竹斑腩飯$55(我男友最愛的)。跟住我地再叫個炸魷魚鬚$88。望望下見到$78 Buy 1 Get 1 Free (Special For Girls)的Cocktails,覺得好抵飲,嗰日係星期六,我哋就叫咗當日特價嘅Cocktails 第一杯:Cape Colder (Vodka, Cranberry Juice) ,第二杯:Snowball (Advocaat, 7up)。叫完嘢食,我地繼續睇人掟飛鏢,佢哋都掟得好叻下,相信佢地係常客嚟又同店員有講有笑🤓入正題先,首先黎嘅係兩杯Cocktails,對於一

入正題先,首先黎嘅係兩杯Cocktails,對於一個唔係好點飲酒嘅人黎講,杯Snowball 真係幾好飲!同好𡃁𡃁,幾易入口,我可以用成人益力多去形容我熟悉嘅味道😁 另外果杯,雖然係我叫嘅,但我就推俾我男友飲,另一杯係蔓越莓味的酒,比較之下就大人口味一啲🤔

跟住送黎嘅係 蠔仔肉碎粥$59(細),我無諗到佢啲蠔仔係咁鮮甜😳🫢,粥水又唔會咸,最有驚喜係裡面有方魚塊,比起外面的茶樓出品好食得多🥰下次我唔叫細,我要叫碗大嘅😌

再來的係枝竹斑腩飯$55,熱辣辣送上,枝竹不會太硬太乾,班腩無怪魚味,係我男友的浪漫飽肚之選,佢只係俾左我試兩啖咋😖

然後,再來嘅係炸魷魚鬚$88,食落炸粉唔會太厚,炸得啱啱好!又唔會太乾,上碟又唔會太油,拎黎送酒真係正😋講到自己好似識飲酒咁😆我覺得原味就咁食唔點喼汁都好好食😋

最後上嘅就係,我地兩條友好耐冇食過既必食潮州煎蠔餅$88,煎得絕對唔會燶,賣相100分,底面都無燶,N年前向廟街食過煎蠔餅太燶了,所以今次令我覺得有驚喜🥰,蠔仔鮮甜肥美,一個字正😃👍

回顧返今日的美食比我有驚喜,估唔到可以响酒吧飲酒放鬆之餘仲可以一路嘆美食,裡面環境十足响K房唱K嘅環境一樣,絕對係週末的好節目。呢個商場人流唔多比較清靜,相信唔少人都唔會發現,我寫呢篇食評提下自己下次要帶屋企人一齊去食先得🥰亦都想分享俾其他朋友仔去品嘗🙃
Snowball (Advocaat, 7up)
蠔仔肉碎粥(細)
枝竹斑腩飯
炸魷魚鬚
必食潮州煎蠔餅
麻辣味花生
2023-12-16
Snowball (Advocaat, 7up)
蠔仔肉碎粥(細)
枝竹斑腩飯
炸魷魚鬚
必食潮州煎蠔餅
麻辣味花生
  • 鮮味蠔仔肉碎粥
  • 蠔餅
2023-12-10 47 浏览
很難想像一間尖沙咀酒吧🥂 入面,可以食到正宗潮州打冷😍❤️ 。餐廳整個格局都瀰漫着酒吧情調💓 ,昏暗柔和嘅燈光下,播放著令人放鬆嘅輕音樂,氣氛不錯👍 另一邊箱設有數部擲鏢機🎯 供客人娛樂,水吧後擺放著各式各樣的酒類🍷🥃🍸 ,琳琅滿目。我地今次就叫咗滷水鵝片、蠔仔粥同埋白切雞佐酒。鵝肉嫩滑入味😋 ,旁邊的豆腐紅腸增加了食慾,墊底芽菜蘸了香濃的滷水汁,特別爽脆🫶🥰 蠔仔粥的蠔超肥美🥴👍 ,食落啖啖肉有蠔的鮮味🤩 ,白切雞多肉少骨,夠曬肉地非常肥美😋🤤 。餐廳星期一至六指定飲品也會做買一送一🤩🤩 ,價錢超值超抵飲🫶🌟👍 。放工後約埋朋友一齊happy hour,飽肚之餘亦都輕鬆自在,真係諗得過👍🥴

2023-12-02 37 浏览
「TON180」就喺尖沙咀麽地道67號半島中心LG樓59號舖,揸車嘅就泊半島中心停車場或者對面街金馬倫道 、加連威老道附近啲咪錶 。 呢間酒吧朋友介紹話有潮州滷味食,有鏢掟,又有cocktail飲,聽到酒癮又發作🤣 招牌滷味拼盤『 軀殼齊哂,配埋靈魂嘅潮州鹵水汁,再點埋潮州酸汁,成個拼盤味道全面升lv!』 SNOWBALL『 呢款cocktail香港比較少有, 從未飲過嘅酒鬼必試, 尤其是好啱女士飲🍹』 CAPE COLDER『 vodka味比較濃,啱曬酒精濃度高嘅酒鬼!』 胡椒豬肚湯『 飲完酒胃寒,胡椒可以暖胃,即刻再飲多round🍻』 揸車出入:👍👍帶小朋友:👍食物質素:👍👍👍環境舒適:👍👍👍CP值...😋:👍👍👍 彩蛋: 每日都會有兩杯special cocktails,女士們仲有Buy 1 Get 1 Free,重點係有個好cool嘅女bartender溝畀你飲,千祈唔好錯過呀! 又係時間同大家分享下自己都可以調配嘅英式cocktail「SNOWBALL」,材料好簡單,只需要揀支ADVOCATT「較高級既超市會有得買」加 7up or Sprite「千祈唔好揀zero,有lem

揸車出入:👍👍
帶小朋友:👍
食物質素:👍👍👍
環境舒適:👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍

又係時間同大家分享下自己都可以調配嘅英式cocktail「SNOWBALL」,材料好簡單,只需要揀支ADVOCATT「較高級既超市會有得買」加 7up or Sprite「千祈唔好揀zero,有lemonade嘅成分會更好,走咗氣嘅就唔好用」,比例可以按1比7去溝,enjoy..乾杯🍻
TON 180今次嚟到尖沙咀一間酒吧,除咗有得掟鏢之外, 仲可以叫潮州滷水嘢同一般茶餐廳嘅野食,仲有男士任飲支裝酒(生力清啤、藍妹、SAPPORO、百威、嘉士伯)同女士就任飲Cocktail酒,以及女士仲有買一送一Cocktail酒優惠添,呢度仲會定期搞掟鏢比賽,呢間酒吧餐廳雖然唔算大,但輪椅都入到去,我就成晚一路飲酒一路睇人掟鏢幾過癮!1.薑蔥霸皇雞(半隻)$128(10/10)每舊雞肉好嫩滑,份量多足半隻,少骨多肉,薑蔥味重,好食!2.星洲炒米$58(7/10)呢碟星洲炒米份量超多,可惜咖哩粉落得唔夠多,星米唔辣有少少失望,不過入面有好多配料,有火腿、叉燒、紅椒、青椒、芽菜、洋蔥、蝦仁同炒蛋!3.沙爹牛肉飯$55(9/10)呢碟沙爹牛肉飯個沙嗲唔辣,帶少少甜,牛肉份量多,會夠牛肉都好軟淋,入面仲有紅椒、青椒、菠蘿同洋蔥!4.Kamikaze(Vodka,Triple,Sec,Mix)$78,買一送一(10/10)女士優惠買一送一,星期一至六都有,日日唔同 Cocktails,呢杯好易入口,微甜!5.Dark & Stormy(Myers's Run,Ginger Beer)$78,
TON 180

1.薑蔥霸皇雞(半隻)$128(10/10)
每舊雞肉好嫩滑,份量多足半隻,少骨多肉,薑蔥味重,好食!

2.星洲炒米$58(7/10)

3.沙爹牛肉飯$55(9/10)

5.Dark & Stormy(Myers's Run,Ginger Beer)$78,買一送一(10/10)
女士優惠買一送一,星期一至六都有,日日唔同 Cocktails,呢杯好易入口,帶少少檸檬味,微甜!

6.Lemon Squash $58(10/10)
入面有菠蘿粒,飲落好清爽,仲帶少少檸檬味!

7.花生(任食每位$20)(10/10)
好少酒吧有麻辣味花生,麻辣味夠濃,食到停唔到口,一粒接一粒,食完仲可以任加添!

2人總共價錢$459,有加一服務費!

個人口味總評分:9.428/10

@ton180tst

地址:尖沙咀麽地道67號半島中心LG樓59號舖

#TON180 #酒吧 #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #掟飛鏢 #潮州滷水 #打冷 #任飲酒 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2023-11-29 17 浏览
餐廳位於半島中心商場內, 環境帶點型格, 這裏還可以掟飛鏢🎯, 最意想不到竟然在酒吧內有潮洲菜, 一邊嘆潮式美食、一邊飲酒, 非常特別, 很適合與朋友ᴄʜɪʟʟ的好地方✨我們點了鹵水拼盤 潮洲菜少不了鹵水拼盤, 配料非常豐富, 有豬耳、豬大腸、五花腩片、紅腸、豆腐及雞腎, 每款都很入味、味道濃郁又惹味, 咸鮮甘香西檸煎軟雞🐔 西檸雞酸酸甜甜帶檸檬的淡淡清香, 外脆內嫰, 非常開胃黑椒牛仔骨🐮 份量十足, 牛仔骨肥瘦剛剛好啖啖肉、有咬口, 加了洋蔥更加香氣十足, 黑椒醬汁令牛肉的味道更加豐富, 味道不錯飲品🍹藍妹🍺 冰涼透心的啤酒配邪惡美食😍凍檸茶 除了酒精類飲品之外, 還有很多茶餐飲品可供選擇ɴᴜᴛs🥜 麻辣口味的花生, 配啤酒一流👍🏻環境舒適, 枱與枱之間空間十足, 食物選擇多, 服務員態度親切有禮, 上菜有效率、ᴄᴘ值超高有驚喜, 整個氣氛很好👍🏻

我們點了
鹵水拼盤

西檸煎軟雞🐔
西檸雞酸酸甜甜帶檸檬的淡淡清香, 外脆內嫰, 非常開胃

黑椒牛仔骨🐮

飲品🍹
藍妹🍺
冰涼透心的啤酒配邪惡美食😍

凍檸茶
除了酒精類飲品之外, 還有很多茶餐飲品可供選擇

ɴᴜᴛs🥜
麻辣口味的花生, 配啤酒一流👍🏻

• 鹵水拼盤
2023-11-28 19 浏览
酒吧就去得多,酒吧crossover潮菜就少之又少。呢間位於尖咀酒吧比到客人一種另類體驗。酒吧設有幾部飛鏢機,三五成群的年輕人可以邊飲酒邊玩飛鏢。餐前小食是花生,芥末口味,刺激味蕾。之後叫左幾款小菜,魚香茄子炆米香口得來又辣辣哋,都幾開胃!菜心炒牛肉,清甜,嫩滑,味道十分棒,大大碟牛肉爽滑彈牙夠牛味!估唔到酒吧潮菜咁有水準!牛仔骨絕對是西餐的最愛,西餐中黑椒汁是不能錯過的經典。牛仔骨惹味可口,送飯一流!砂鍋魚頭煲係經典茶記小菜,肥美的魚頭肉極為鮮嫩,入口後再飲一啖鯽魚湯,絲滑加倍!
放工聚一聚👯‍♀️🎯潮歎酒吧打冷菜🍺🥂TON180(尖沙咀)今次同豬仔嚟到尖沙咀,估唔到哩度有間主打潮州菜既酒吧,價錢仲要好親民👍🏻一於試吓🤗入到酒吧,就見到幾個飛鏢機供客人玩樂,場面氣氛樂熱鬧,客人都玩得好開心🥳酒吧24小時營業,三文治、小食、碟頭飯、打冷、小菜樣樣都有🤗✨鵝肉雙拼飯 $63雙拼飯係滷水鵝肉拼滷水豬頸肉,一大碟份量好足😍鵝肉半肥瘦好滑,滷水好入味,豬頸肉爽滑彈牙,伴飯簡直一流👍🏻✨招牌滷水拼盤 $98潮州打冷點少得滷水拼盤,佢嘅拼盤有豬肚、豬耳、滷水豆腐、紅腸、芽菜,全部都滷得好入味😋豬肚好腍,豬耳夠爽滑,豆腐好香,豬頸肉非常彈牙爽滑😍✨生菜豆腐魚滑煲 $78估唔到份量超多,咁既價錢真係性價比好高👍🏻湯頭好清甜😋鯪魚肉好嫩滑,魚味香濃,豆腐又滑溜,生菜好清甜爽口🤗呢道菜好健康,唔會過多調味😍✨Tequila Sunrise🥂好適合女士,好易入口,橙汁味好香濃,後勁有Tequila既青柚同檸檬嘅味道,甜甜酸酸,好清新🍃🥰✨Snowball🥂好適合女士,好易入口,甜度較高,雲呢拿味超香濃,溫馴既口感,用上雞蛋奶酒,增添豐富嘅甜味同濃稠咁嘅口感,再加上七喜,令到味蕾更清新🥰🙈
放工聚一聚👯‍♀️
🎯潮歎酒吧打冷菜🍺
🥂TON180(尖沙咀)

鵝肉雙拼飯

✨鵝肉雙拼飯 $63
招牌滷水拼盤

✨招牌滷水拼盤 $98

✨生菜豆腐魚滑煲 $78

✨Tequila Sunrise🥂

✨Snowball🥂

✨麻辣花生 $20/per head
麻麻辣辣,鹹香鹹香,香脆可口既花生伴酒一流😋

P.S.‼️Girls Special

2023-11-22
鵝肉雙拼飯
招牌滷水拼盤
2023-11-27 17 浏览
收到小夥伴報料,尖東有一間有得食到潮州菜又有得掟飛鏢嘅酒吧。飛鏢酒吧x潮州菜,真係咁潮!?🎯🎯🎯 TON180共有五部飛鏢機,一直見到有唔同嘅客人喺度玩,飾櫃上面有好多獎盃,睇嚟係鏢友嘅聚腳地。餐廳提供嘅菜式非常豐富,除咗潮州菜外,亦都提供一般茶餐廳常見嘅小炒😄😄😄😁😆Cape Colder, Snowball $78🍸🍹 Buy 1 get 1 free女士專享星期一至星期六每日唔同款嘅cocktail 優惠。 Cape Colder 味道似Fruit Punch, 幾易入口。Snowball 用咗Advocaat 嘅蛋酒做基調,似飲緊有氣嘅乳酸飲品🥳🥳🥰😁😁鵝肉拼盤🪿 $128拼盤入面有鵝肉,鵝腎,豬肚,紅腸,豬耳,豆腐等等,每款食物都有幾件,可以一次過試曬幾款鹵水食物,鹵水味道恰到好處,好味啊😆😆😘😁韭菜豬紅🐷 $62豬紅非常嫩滑,份量亦都好足,沙爹醬同柱侯醬調嘅醬汁比例做得好,係比較重口味嘅,相當適合用嚟送酒😊😊🤩🤩🤩啫啫滑雞煲🐥 $75雞肉處理好嫩滑,相信係走過油嘅,加上大量嘅薑同蔥爆香,呢個係下飯之選😗😗😀😀🤩薑蔥爆牛肉🐮 $75牛肉好嫩滑,係我哋平時食開嘅乾炒牛河牛肉,呢

鵝肉拼盤🪿 $128

韭菜豬紅🐷 $62

啫啫滑雞煲🐥 $75

薑蔥爆牛肉🐮 $75
牛肉好嫩滑,係我哋平時食開嘅乾炒牛河牛肉,呢度份量畀得大方,大量嘅洋葱,葱段同大塊嘅薑片調味,食得好過癮😁😁😆😆😄

整個體驗非常特別,食過飯後繼續留喺度掟飛鏢,每人每局係五蚊,適合同朋友聚會,喺度玩鏢又可以食埋飯🥳🥳🥳😛😛😜

來尖沙嘴蒲,搵間靚酒吧點少得,尖沙嘴隱世酒吧餐廳Ton 180, 有得食有得玩有得飲,滿足曬所有願望,一定要介紹翻比大家。呢度雖則隱蔽左少少,但環境氣氛都不錯,酒款多,有得玩飛鏢,仲要同茶餐廳打冷cross over,有美食食得來價錢划算又好味,邊飲邊食真係唔錯選擇。未飲酒之前,當然醫飽肚先啊。首先來杯爆款手打檸檬🍋茶,口感清新解膩,岩曬送以下美食啊。1. 法蘭西多士$282. 烘底鹹牛治$273. 烘底芝士治$274. 南乳炸雞件$755. 豉椒炒鵝腸$886. 欖菜肉鬆四季豆$68有賣相又好好味,特別喜歡鵝腸,超級爽脆又味道到佳,真係好好味,就算來呢度食晚餐也不超棒選擇,食完再飲野玩飛鏢就一流啦。
未飲酒之前,當然醫飽肚先啊。
首先來杯爆款手打檸檬🍋茶,口感清新解膩,岩曬送以下美食啊。
1. 法蘭西多士$28
2. 烘底鹹牛治$27
3. 烘底芝士治$27
4. 南乳炸雞件$75
5. 豉椒炒鵝腸$88
6. 欖菜肉鬆四季豆$68
2023-10-28
2023-11-22 35 浏览
平時都成日經過半島中心,但係今日行入去先知道原來入面都有咁多餐廳,呢間餐廳幾特別,一開始以為係酒吧,但係原來係有得食潮州嘢㗎喎,幾特別啊!呢到其實都有小菜,茶餐廳野食,炒粉麵,酒等等,所以一班人來一定有野岩食,旁邊更加可以玩飛鏢!女仕星期一至六都有買一送一嘅cocktail優惠。我地今次要左Kamikaze同Dark & Stormy,兩杯都好易入口,買一送一代表$78就有兩杯超抵啦!配埋$20一位嘅麻辣花生就一流啦。招牌滷水拼盤好好食,滷水好入味,份量夠多,豆腐正!潮式韭菜豬紅都超水準,冇腥味,豬紅夠軟腍腍,濃濃嘅醬汁仲滲哂去,好好食!懷舊琵琶豆腐炸得超酥脆,份量超多,連菜都比左好多條。食得咁多煎炸嘢,就叫返個比較滋潤啲嘅方魚肉碎粥,冇諗過竟然會有魚嘅鮮甜味,粥都軟糯。然後甜品就要左西多士,平時多數要下午茶先有得食,今次嚟晚餐都可以食到真係好開心!入面有好好嘅花生醬,加埋厚厚嘅牛油同糖醬,好滿足!

2023-11-20 22 浏览
響尖沙咀同朋友飲杯野發現呢邊有間好特別嘅酒吧同一間潮州打冷舖相連 所以酒吧都可以嗌到潮州野送下酒😆幾新奇 兩個人試下呢幾樣野鵝肉拼盤 $128鵝肉份量一般 其他滷水野都算多 食落都幾入味 佐酒一流蠔仔肉碎粥 $99/鍋個人好鍾意食蠔仔粥 所以嗌左一大鍋 兩個人分可以每人食到3-4碗 份量都大 蠔肉好大粒下 個湯胡椒味重左少少胡椒鹹菜豬肚湯 $48/碗一碗嘅份量都幾大 夠哂兩個人飲胡椒味可以再濃d 豬肚都多 不過豬肚可以再入味d 女仔黎飲野都幾抵 星期一至六都有唔同野飲做買一送一優惠由於唔小心食左太多潮州野 嗌左一杯淺嘗下Snowball $78喜歡蛋酒嘅朋友可以一試 幾大杯同好飲 黎到會預設俾麻辣花生 $20/位好香口 辣味幾野味 好易食到落唔到口😆現場都幾多部飛鏢機 空間都夠都有幾枱客一班人響度玩 氣氛幾熱鬧 整體黎講係一間幾特別嘅酒吧
響尖沙咀同朋友飲杯野

都有幾枱客一班人響度玩 氣氛幾熱鬧
整體黎講係一間幾特別嘅酒吧
2023-11-18
2023-11-19 14 浏览
大家有時去酒吧飲返杯一定會越到想食啲嘢送酒嘅情況,一般酒吧會叫你自己叫外賣,呢間尖沙咀酒吧嘅唔駛咁麻煩,提供埋俾你揀,仲要超多選擇。乾炒牛河 $75河粉炒得夠乾身而且醬汁有好好吸收色澤均勻,食落夠晒鑊氣同惹味,牛肉亦炒得啱啱好夠軟腍入味,無令人失望👍🏻。咖哩薯仔排骨煲 $68味道比較著重咖哩本身嘅香口惹味,甜度辣度都適中唔會太強烈。欖菜肉松炒四季豆 $68頗有驚喜嘅一道菜,欖菜肉松炒得非常之香口同惹味,四季豆夠晒新鮮食落完全無渣,個人十分推介🤩滷水豬大賜 $58主打嘅潮州打冷同樣出色,滷水汁味道夠濃夠香,豬大腸處理得幾好,食落彈牙又入味,做下酒菜一流。招牌明火例湯(碗) $32叫果陣以為係一個飯碗大,點知原來係成個大湯碗😂,老火例湯夠晒火喉,大大碗兩個人飲都夠。凍檸菜 and 凍菜蜜 $20估唔到呢間酒嘅除咗調酒叻,連調一般凍飲都唔錯,甜度掌握得啱啱好

乾炒牛河 $75

咖哩薯仔排骨煲 $68
味道比較著重咖哩本身嘅香口惹味,甜度辣度都適中唔會太強烈。

欖菜肉松炒四季豆 $68

滷水豬大賜 $58

招牌明火例湯(碗) $32

凍檸菜 and 凍菜蜜 $20

我今日喺尖東海旁行過去半島中心,原來地庫有間酒吧,酒吧內環境昏暗,好有情調。仲有我最鍾意玩嘅飛鏢機即刻吸引咗我入餐廳。酒吧每日都做緊不同款式嘅Cocktail買一送一優惠對於鍾意飲Cocktail嘅女士就好幸福☺️至於喜歡啤酒嘅男士,放心嗰度有多款啤酒俾你揀!酒吧入邊菜單好多選擇可以食炒粉麵湯粉麵小菜同埋打冷。主菜:🍴鵝肉併盤呢個拼盤有幾款食品,主打嘅鵝肉肉質軟身,點埋酸汁非常好食🦐沙拉醬炒蝦球外邊餐廳通常係咕嚕炒蝦球,好少用沙律醬炒。但配埋菠蘿快炒令到蝦肉提鮮。炸豬扒薯條-新鮮炸起卜卜脆,送酒一流🍸Saturdays Cocktail:⭐️Cape Colder(Vodka, Cranberry juice)⭐️Snowball(Advocaat,7up)我自己比較鍾意酒精濃度高少少再溝番酸酸地嘅飲品,所以我會鍾意Cape Colder多d。Snowball就啱鍾意飲有氣嘅飲品既朋友。♦️下次經過尖東想飲酒,不妨試吓TON180!

酒吧入邊菜單好多選擇可以食炒粉麵湯粉麵小菜同埋打冷。

主菜:
🍴鵝肉併盤
呢個拼盤有幾款食品,主打嘅鵝肉肉質軟身,點埋酸汁非常好食
🦐沙拉醬炒蝦球
炸豬扒薯條-新鮮炸起卜卜脆,送酒一流

🍸Saturdays Cocktail:
⭐️Snowball(Advocaat,7up)

♦️下次經過尖東想飲酒,不妨試吓TON180!