位於太子(偏近MOKO)的一間受歡迎時尚咖啡店在假日排了大概40分鐘才能進入裝潢打卡一流 但食物質素比不上精美環境在同一區或可會有更好的選擇?🤔🌟Eggy Carbonara 零售價:$110 一如其名靠蛋黃製作才是正宗Carbonara忌廉甚至芝士也是多餘的這裡的意粉同時完美展現煙肉所帶出的油香與濃郁蛋香十分合適長通粉亦有鎖汁功效吃起來每口皆是濃厚的口感唯一可惜是芝士味有點搶風🌟伯爵茶焦糖布甸零售價:$45作為甜品控 來到Cafe 不得不叫Signature dessert 試試!唯當日沒有我中意的雲尼拿味 於是點了伯爵茶布甸外觀誘人 加入rosemary 同柚子粒作點綴形成不一樣的視覺效果但個人認為焦糖布甸的焦點在於其香滑質感同蛋香卻被濃濃的伯爵茶蓋過了甜品精髓 蛋香變得微弱🌟Matcha Latte 零售價:$45🌟Cappuccino 零售價:$40味道:6/10環境:8/10性價比:7/10回頭度:5/10
位於太子(偏近MOKO)的一間受歡迎時尚咖啡店

回頭度:5/10
  Eggy Carbonara
伯爵茶焦糖布丁
2022-10-26 255 浏览
我地當日7:50pm去到,店員話無飲品供應。好彩有想食嘅蒜蓉忌廉芝士包同貝殼窩夫。蒜蓉包外脆內軟配埋濃郁軟滑嘅忌廉芝士,個配搭好夾~ 貝殼窩夫即焗熱辣辣,好香蛋香味,配埋焦糖香蕉、雲呢拿雪糕,鮮忌廉同雲呢拿吉士醬一齊食,幾正。當日我地坐室外,室外得一張枱,夠兩個人座,枱面較細,一樣食物加兩杯水已經佔滿張枱~ 室外位置對住大馬路,好多車同行人經過,都幾大塵😣食物質素不錯,服務態度有待改善🙈泊車:門口泊一陣,或可泊Moko 停車場

食物質素不錯,服務態度有待改善🙈

泊車:門口泊一陣,或可泊Moko 停車場
蒜蓉忌廉芝士包
2022-08-21
蒜蓉忌廉芝士包
2022-10-17 74 浏览
朋友成日介紹呢間Cafe嘅蒜蓉包好好食終於我有機會食到啦呢間Cafe食物都幾高質🤤🤤服務態度又幾好咁啱我星期六夜晚去唔係好多人坐得幾舒服👍🏻👍🏻👍🏻下次可以再去👀👀🧡香蔥蒜蓉忌廉芝士包🥖就係呢個包好出名啦!!!🤩🤩🤩個包入面有好多cream chesse上面有好多蒜蓉同香蔥每食一舊都有滿滿嘅餡料個包外脆內軟好好食推介🤤🤤🤤🤤🤤🧡貝殼窩夫🧇呢個黎到都好大盤貝殼窩夫除左樣靚仲外脆內軟食到入面有軟棉棉口感☺️☺️☺️隔離有個杯有料有忌廉、雲呢拿雪糕、吉士醬再有2條燒過既焦糖香蕉將貝殼窩夫加埋呢啲配料簡直係絕配呀超讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🧡伯爵茶焦糖布甸🍮個樣好靚食落伯爵茶味好香濃布甸又有蛋香兩個味道平衡得好好☺️☺️☺️🧡松露油大啡菇忌廉貓耳朵🍝貓耳朵軟硬度適中松露油一黎到就聞到好香大啡菇切到一片片都幾多整體都好好味,係啲油多左啲啲姐👍🏻👍🏻🧡Pineapple Fruiticano🍍呢杯係菠蘿沙冰配咖啡估唔到飲落又幾夾🥴🥴菠蘿沙冰好fresh可以中和咖啡嘅苦味而上面嘅菠蘿果乾都幾好味不錯不錯幾特別嘅飲品😛😛🧡焦糖脆脆咖啡☕️咖啡上面有好多焦糖脆脆飲咖啡嘅時候都飲到焦糖味道無咩特別都幾好飲嘅😛😛
朋友成日介紹呢間Cafe嘅蒜蓉包好好食

🧡貝殼窩夫🧇
呢個黎到都好大盤
貝殼窩夫除左樣靚仲外脆內軟
食到入面有軟棉棉口感☺️☺️☺️
隔離有個杯有料有忌廉、雲呢拿雪糕、吉士醬
再有2條燒過既焦糖香蕉

🧡松露油大啡菇忌廉貓耳朵🍝
貓耳朵軟硬度適中
松露油一黎到就聞到好香
大啡菇切到一片片都幾多
整體都好好味,係啲油多左啲啲姐👍🏻👍🏻

🧡Pineapple Fruiticano🍍

無咩特別都幾好飲嘅😛😛
  • 貝殼窩夫
  • 伯爵茶焦糖布甸
  • 香蔥蒜蓉忌廉芝士包
《📍Tuned Coffee & Roastery 食評》By @ihungry.hk成日覺得特登過海入上環Cafe好似太遠💢其實總有一間係你左近 @tunedcoffee ‼️今日小編同大家介紹位於旺角火車站附近,介乎太子至旺角嘅交界,今年9月先新開張嘅Cafe🎊,本店主打簡約大自然風格,提供靚靚咖啡、主食、輕食及甜品等,啱晒鍾意打卡嘅女士‼️🔸『Mocha - $50』第一口飲落去係濃濃嘅咖啡香氣☕️,後尾再湧上淡淡朱古力味,咖啡嘅比例較重。但小編覺得朱古力味真係太淡,而且奶味都唔濃郁,整體比較普通。🔸『Lemonade - $45』天氣咁熱,梗係要叫返杯冰涼嘅lemonade降降溫❄️!有氣碳酸十分衝擊喉嚨,清涼冰爽,非常消暑呀!不過小編覺得檸檬有少少苦🍋,每飲一啖都有檸檬嘅澀味,就好似人生一樣😂!🔸『 Earl Grey Egg Pudding - $45』布甸充滿濃濃嘅茶香🍵,但雞蛋味比較淡,主要帶有甘香嘅感覺,配埋上面嘅cream,中和左茶嘅苦澀味,令整體感覺變得更加perfect match,啱晒唔鍾意食太甜嘅女士們!小編特別想讚賣相超靚,打卡必嗌🉑!新店開張嘅Tuned Cof

🔸『Mocha - $50』

🔸『Lemonade - $45』

新店開張嘅Tuned Coffee & Roastery 🔥記得支持下啦‼️

🤪iHungry肚餓指數:7/10分
📸iHungry打卡指數:7/10分
2022-09-29 73 浏览
💚𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠:𝟕/𝟏𝟎•pulled pork Benedict 超澎湃的外形‼️(仲見到隔籬枱未食就已經跌晒所有豬肉落地so sad🥹)手撕豬肉好入味配埋青蘋果一齊食好夾一啲都唔膩ヾ(o˃̵͈̑‿˂̵͈̑o)シ•carbonara 幾creamy! 而且個plating好簡約好靚HAHAHA•earl grey egg pudding個人覺得麻麻地 因為實在太甜 底部啲焦糖汁太多🥴Tuned Coffee & Roastery (太子)📍太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
💚𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠:𝟕/𝟏𝟎

•pulled pork Benedict

•carbonara

•earl grey egg pudding
個人覺得麻麻地 因為實在太甜 底部啲焦糖汁太多🥴

Tuned Coffee & Roastery (太子)
📍太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
  • 手撕豬肉班尼迪蛋
2022-09-28 63 浏览
週末最岩同朋友揀間舒適cafe , 坐下吹下水,食個靚lunch 休息一下今次揀左太子呢間cafe ❤️主要睇中佢個佰爵茶布甸❤️因為我真係好迷佰爵茶既甜品🍮主食叫左黑松露啡菇忌廉貓耳朵,同牛油果蓉多士貓耳朵個名好特別😂所以想試下,個樣有D似意大利雲吞,但味道其實係意大利粉黎。不過個黑松露忌廉汁真係好濃稠,所以用黎配意粉係一流👍🏻牛油果蓉多士🤩D果蓉多到山咁高🤩咁足料,好吸引👍🏻味道清新最後係我最愛嘅百爵茶布甸❤️🤩好香濃茶味,仲有少少焦糖汁同雪糕,滿足曬女仔食飯後甜品嘅心願👍🏻❤️

主食叫左黑松露啡菇忌廉貓耳朵,同牛油果蓉多士

不過個黑松露忌廉汁真係好濃稠,所以用黎配意粉係一流👍🏻

牛油果蓉多士🤩D果蓉多到山咁高🤩咁足料,好吸引👍🏻味道清新

📍Tuned Coffee & Roastery地址: 太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖呢間cafe真係我近黎既fav(՞˶ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ ˶՞)短期內已經幫襯左2次🫣無論係佢既啡定係食物都質素唔錯🥹超級得我歡心♡ 2次去都係12點幾,完美避開人流,可能因為過左佢開舖無耐🤫如果唔想等位既話,就要避免係大概2點既時間過去喇〰️• 貝殼窩夫🐚🧇 ($88):每份都有4件窩夫,份量好夠,食完唔洗擔心唔夠飽肚🤣造型夠曬特別同靚,口感黎講都同平時既窩夫唔係好相同,食落其實會有少少似雞蛋糕(´ε` )做得好鬆軟,同埋都做到個脆邊🥰配料有2條燒過既焦糖香蕉🤤另外仲配有忌廉、雲呢拿雪糕同埋最底層既吉士醬,好豐富🤤吉士醬幾creamy,質地有啲近乎布丁既感覺🍮整體好睇得黎又味道正😍🤤: 8.5/10• 香蔥蒜蓉忌廉芝士包🧄 ($45):呢個係必叫item!!✧大部分既客人都有order到佢🤫一上到枱已經聞到好香嘅蒜蓉味,切開會見到有滿滿既忌廉芝士餡,每一啖都可以食到😛麵包都整得好香脆,呢款包係每食一啖都有滿足嘅感覺ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)すごくうまいですね🤎🫶🏻🤤: 8.3/10• 松露油大啡菇忌廉貓耳朵
📍Tuned Coffee & Roastery
地址: 太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

• 貝殼窩夫🐚🧇 ($88):

🤤: 8.5/10

• 香蔥蒜蓉忌廉芝士包🧄 ($45):

🤤: 8.3/10

• 松露油大啡菇忌廉貓耳朵 ($110):
佢既醬汁做得唔錯,松露既味道都幾濃厚,大啡菇既份量都啱啱好,坊間比較少啲見貓耳朵,所以都值得一試👍🏻不過因為佢係一款素食 無肉,cp值可能相對無咁高( •᷄ὤ•᷅)但係見餐牌呢款主食好似暫停供應,想試既可能暫時未有機會🫠🥲

🤤: 7.4/10

• 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩𝙞𝙘𝙖𝙣𝙤🍍 ($55):
我同朋友都order左呢杯飲品,因為賣相實在太吸引🤣🤎估唔到菠蘿沙冰配咖啡既base又幾夾,2者既味道唔會互搶,飲落好fruity好fresh,係一杯好啱夏天飲既啡😽另外面頭既菠蘿果乾都係可食用既🥰

🤤: 8.0/10
2022-09-10 264 浏览
難得一間位置就腳,味道唔錯。難怪weekend晏就1點黎到都等左半個鐘先入到。Cafe店面唔算好大,座位與座位之間距離較近,較為迫夾。想打卡影靚相嘅話,就要睇你好唔好彩坐唔坐到靠近門口嘅座位//室外門口位 (不過街邊人車塵都較多)▪️手撕豬肉班尼迪蛋 $95手撕豬肉調味十足,更帶焦香。配埋爽脆嘅青蘋果絲同微酸嘅醬汁,食落又幾清新~ 法包外脆內軟有咬口。加上流心蛋,整個濕潤度很夠之餘,墊底嘅麵包又唔會變到太濕太腍。▪️香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45蒜蓉包外脆內熟,中間滿滿蒜蓉cream cheese,甜甜地蒜蓉味都算突出。面頭有唔少蔥粒同芝麻,幾香口呢~ 不過重口味人士抱有太高期望,食落就覺得蒜味無想像中咁濃烈。同埋整體偏甜,如果可以加返少少鹹味就好啦~▪️伯爵茶焦糖布甸 $45布甸質地軟滑,而唔係屬於挺身彈牙個種。伯爵茶味好濃,但蛋香相較微弱。布甸本身甜度唔高,加埋焦糖都幾balanced,表面仲灑左啲茶葉碎添~▪️Matcha Latte $40/Hot普通~ 偏淡左啲,勝在甜度低

▪️手撕豬肉班尼迪蛋 $95

▪️香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45

▪️伯爵茶焦糖布甸 $45
伯爵茶焦糖布甸

▪️Matcha Latte $40/Hot
Matcha Latte
普通~ 偏淡左啲,勝在甜度低
  • 伯爵茶焦糖布甸
✩*:゚・⑅*॰¨̮♡地理位置十分方便~ 同旺角東站好近🚇 店舖樓底好高.ᐟ.ᐟ 而且有自然光☀️ 但坐位就比較密 同埋啲櫈就唔係幾好坐>< 差不多全部都冇得挨﹒︠₋﹒︡食物較普通 未有驚艷嘅感覺 .ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 卡邦尼粗管意粉 $110 (3.5/5)佢嘅carbonara標榜冇用cream而係跟傳統方式用蛋汁同芝士做個汁🥚🧀 個人覺得依個意粉冇其他人吹捧到咁好食 🤨.ᐟ.ᐟ面頭嘅煙肉碎同個汁都比較咸🥓 所以好容易膩~ 味道普通 而且嗰日唔知係咪冇晒粗管意粉 轉咗做長通粉 但冇事先通知🥲 .ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45 (3/5)又係見好多foodie都推介嘅包包🍞 但今次都少失望 首先成個包係好味嘅 .ᐟ.ᐟ 但唔知係咪嗰日店員忘記咗落忌廉芝士🥺 所以個包剩係得蒜蓉味😭好似冇咗個靈魂咁~ 下次再試真啲先 .ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 焦糖脆脆咖啡 (凍) $55 (3/5)打卡推介 .ᐟ.ᐟ📸🫶🏻 面頭有焦糖脆脆 但咖啡部份只係一般l
✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

•͈౿•͈ 卡邦尼粗管意粉 $110 (3.5/5)

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

•͈౿•͈ 香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45 (3/5)

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

•͈౿•͈ 焦糖脆脆咖啡 (凍) $55 (3/5)
打卡推介 .ᐟ.ᐟ📸🫶🏻 面頭有焦糖脆脆 但咖啡部份只係一般latte 咖啡味偏重~ 價錢有少少進取🤏🏻💸

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
📍 Tuned Coffee & Roastery (太子)
太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

#香港美食 #太子美食 #hkfood
2022-09-06 100 浏览
朋友話呢間必試,所以專程嚟到搵食。等咗差唔多大半個鐘先有位。因為太熱,即刻整咗杯熱情果soda,呢杯soda非常吸晴,大大個熱情果流住汁放喺杯上面,酸酸甜甜非常解暑,飲得又睇得,飲完仲可以再加水放啲熱情果再飲。我哋叫咗個all day breakfast,手撕豬肉Benedict,煙肉三文魚Benedict同酸包。不過最後因為漏單所以無咗個酸包,all day breakfast個包都好好食,手撕豬肉好誇張,啲肉同菜同蛋汁超夾,個Benedict做得好好,一切爆哂啲汁出黎。所有嘢都好好食,只係唔夠人,所以叫咗好耐都無人招呼,希望佢地會用自助落單,咁就唔洗又漏單,又無人招呼了。
2022-09-03 125 浏览
上次黎一心就想試呢個布朗哩不過覺得吳係好夠飽就食左個窩夫栗子蒙布朗實物係 大既一個杯咁大既栗子蓉杯上面既 栗子蓉入面都係栗子無加入cream扮野咁到杯入面 就放左cream➕雪糕➕少少蛋糕➕脆餅結: 有點失望不算驚喜無感覺到 不同組合既化學作用可能因為杯入面既配料個比例做得吳太好所以有分量太少好難配到上面既栗子蓉當然栗子控既應該收貨(栗子夠多既)#栗子蒙布朗#TunedCoffee&Roastery
上次黎一心就想試呢個布朗哩

不算驚喜
無感覺到 不同組合既化學作用
可能因為杯入面既配料個比例做得吳太好
所以有分量太少好難配到上面既栗子蓉
當然栗子控既應該收貨(栗子夠多既)

#栗子蒙布朗
#TunedCoffee&Roastery
裝修非常簡約 落地大玻璃望出去好開揚舒服🤍驚喜食物都幾高質😋🤍Cream cheese🧀& garlic bun 🧄大推薦必點香蔥蒜蓉忌廉芝士包⭐️🤩好邪惡!熱辣辣又香軟嘅麵包入面充滿住從蔥蒜同埋cream cheese,令人忍唔住一啖接一啖咁食落去!🤍Pineapple Fruiticano 🍍好打卡able嘅菠蘿沙冰x Americano啱哂夏天飲! 相對之下菠蘿沙冰有少少搶fo~ 但overall感覺都幾清新!🤍Tomato Meatball正常發揮的肉丸意粉👌🏻🍝🤍Sea shells waffle份量超大超滿足的貝殼窩夫,配埋我最愛的焦糖香蕉、homemade custard仲有雪糕🤩飽肚感+滿足感max🤰🏻
裝修非常簡約 落地大玻璃望出去好開揚舒服🤍

正常發揮的肉丸意粉👌🏻🍝

🤍Sea shells waffle
2022-08-03
  • 香蔥蒜蓉忌廉芝士包
📍旺角 𝙼𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚔❝睇得又食得既高質Cafe✨人氣不斷🔥必食‼️蒜蓉包🍞貝殼窩夫🐚❞我唔飲啡又少影相打卡 所以平時都好少去cafe 去得既都一定係因為野食吸引我😜✌🏻呢間bookmark好耐 最近朋友去完大推😆即加大左我去既決心❤️鹹甜都高質 可encore🤭‼️星期日12pm黎到好好彩等左5分鐘就有位😙聽講多人起上黎要排30mins-1hr!🥵💦入座位見到keep住有人龍🫡🌿🧄香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45 (4.5/5)必食✨都幾大舊 有切左8件仔😬個包似brioche外脆內軟熟 輕身的☁️ 中間大量cream cheese 蒜蓉味爆發出黎😝香蔥既點綴係夾既!🤩🐚🍌貝殼窩夫 $88 (4.5/5)4大舊seashell waffle🧇外微脆內軟 同雞蛋仔99%相似😂啖啖蛋香😚焦糖香蕉下面既杯係有vanilla cream, 雪糕同custard🍨creamy香甜 配waffle食一流👍🏻😆🍮雲呢拿焦糖布甸 $45 (4/5)好香濃蛋味😚焦糖味淡淡的 好creamy滑溜🤤睇網上既相都有cream同水果係上面🤥但我宜家黎食冇 變左餅碎(?)🫢🍳🐷手撕豬肉班尼迪蛋 $95 (4/5)之前係西貢
📍旺角 𝙼𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚔
❝睇得又食得既高質Cafe✨人氣不斷🔥
必食‼️蒜蓉包🍞貝殼窩夫🐚❞

香蔥蒜蓉忌廉芝士包

🌿🧄香蔥蒜蓉忌廉芝士包 $45 (4.5/5)

貝殼窩夫

🐚🍌貝殼窩夫 $88 (4.5/5)

雲呢拿焦糖布甸

🍮雲呢拿焦糖布甸 $45 (4/5)

手撕豬肉班尼迪蛋

🍳🐷手撕豬肉班尼迪蛋 $95 (4/5)
之前係西貢某cafe都食過類似既野😚所以驚喜唔大 總之好食🤪手撕豬香料味十分 配爽甜青蘋果絲🍏仲有水煮蛋既蛋黃汁🍳配酸甜hollandaise醬✨不過麵包係普通香脆法包而唔係sourdough🥖

松露油大啡菇忌廉貓耳朵

🖤🍄松露油大啡菇忌廉貓耳朵 $110 (3/5)
意粉有點失色🙈醬汁稀身 松露味都唔出 貓耳朵意粉煮得太腍😥同朋友都覺得旺角廣華街某cafe好食d!🤔

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Tuned Coffee & Roastery
太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_旺角

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
  • 松露油大啡菇忌廉貓耳朵
Tuned Coffee & Roastery (太子)洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖是日有食家帶隊,去到呢間cafe食好野,在貫通moko與花園街 既橋底,地點非常方便。貝殼窩夫真係超好食,入面軟綿綿,熱辣辣,做得剛剛好。呢個waffle係我食過最好食❤️❤️❤️❤️香蔥蒜蓉忌廉包蒜蓉包超級好食,因為蒜蓉味重,和忌廉揉合得好好,麵包熱辣辣。我願意為佢減肥😂沙律碗 🥗很大一碗,燒雞,牛油果,腰果,蔬菜,青瓜,小蕃茄。 口味清新又健康三文魚酸種面包三文魚肥美,配上多士,油與乾身的多士配合得剛好。正👍🏻菠蘿沙冰咖啡近排鐘意飲black coffee,因為加左菠籮汁,加入了鮮甜味,也不錯的組合,可以一試。食物 🌕🌕🌕🌕🌕環境 🌕🌕🌕🌗🌑CP. 🌕🌕🌕🌕🌕
Tuned Coffee & Roastery (太子)
洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
貝殼窩夫
真係超好食,入面軟綿綿,熱辣辣,做得剛剛好。
呢個waffle係我食過最好食❤️❤️❤️❤️
我願意為佢減肥😂
沙律碗 🥗
三文魚酸種面包
三文魚肥美,配上多士,油與乾身的多士配合得剛好。正👍🏻
食物 🌕🌕🌕🌕🌕
環境 🌕🌕🌕🌗🌑
CP. 🌕🌕🌕🌕🌕
燒雞沙律
燒雞沙律
首先多謝女朋友令我早醒左🙈又覺得周身攰就諗住飲下coffee醒醒神呢間都book maark咁上下signature drink(summer connection)一望真的好有夏日feel面頭應該係香橙乾搞完飲左一下口有少少氣泡西柚,咖啡味整體係 西柚既酸,咖啡既甘➕上硬質感貝殼窩夫睇網上相就覺得好細份因為窩夫放左入杯到不過食落就知 係正常原個窩夫size一樣賣相同擺盆都精緻👍🏻咖啡豆幫助不少👏🏻窩夫上面有層白色既粉諗住裝飾呢係有甜度既糖呢窩夫食入口外脆內軟🤩👍🏻➕上面頭 份量剛好既糖粉帶到味出黎又食到牛油香😯另一邊係 焦糖香蕉雪糕香蕉表面有層粘住焦糖諗住就係咁多 焦糖?🤔點只最底層既雪糕都有 不少既碎焦糖🤨中間就係cream我個人覺得呢個窩夫既食法: 先食有脆邊既窩夫咬到一半就可以配焦糖香蕉(會有脆口➕軟甜香蕉加成😏)第二次窩夫食到一半用匙 將cream➕雪糕放入半件窩夫(會有不同綿滑度既cream感➕牛油香既脆窩夫)結 : 2樣都 正👍🏻👏🏻推介 貝殼窩夫不過價錢都有點 進取還要加一🥲間中食下 放鬆下都ok👌🏻😉#summerconnection#貝殼窩夫#TunedCoffee
首先多謝女朋友令我早醒左🙈

面頭應該係香橙乾
搞完飲左一下
口有少少氣泡
西柚,咖啡味
整體係 西柚既酸,咖啡既甘➕上硬質感

睇網上相就覺得好細份

中間就係cream

我個人覺得呢個窩夫既食法:
先食有脆邊既窩夫
咬到一半就可以配焦糖香蕉
(會有脆口➕軟甜香蕉加成😏)
第二次
窩夫食到一半用匙 將cream➕雪糕
放入半件窩夫
(會有不同綿滑度既cream感➕牛油香既脆窩夫)

結 : 2樣都 正👍🏻👏🏻
推介 貝殼窩夫