2017-07-09 381 浏览
一開始睇中佢30cm高既超級芭菲😍😍Book左枱,可能甘岩有枱,去到吾洗等位,即刻可以入座。晚飯時間黎計,啲野食都算黎得快手!叫左啲個咖哩飯,味道中規中矩啦,無乜特別,不過都好味既,除左飯仲有意粉,價錢同份量都幾公道。普普通通一個飯七十幾八十幾蚊左右都有。重頭戲係甜品,我地四個人分別叫左三樣甜品,一個焦糖香蕉多士,一個超級芭菲,再追加左個限定日本香桃芭菲。超級好味!四個人埋單$160/位,不過我地無乜叫主食先呢個價🤔🤔超級推薦!
一開始睇中佢30cm高既超級芭菲😍😍

Book左枱,可能甘岩有枱,去到吾洗等位,即刻可以入座。

晚飯時間黎計,啲野食都算黎得快手!

四個人埋單$160/位,不過我地無乜叫主食先呢個價🤔🤔

焦糖香蕉多士
鮮果超級芭菲
日本香桃芭菲
2017-07-07 342 浏览
朋友生日,要就晒咁多個人放工,於是揀左尖沙咀。禁下openrice見到呢間,於是就打去book位!呢間主要食d西式同日式既fusion菜,仲會有d芭菲,pancake甜品呢個pizza好好味,食落唔會覺得好油,啲味又岩岩好。不過如果佢d料放得再even d會仲好d佢既意粉同飯都幾好味,個意粉個sause好creamy。但佢個南瓜豆乳雜菜飯都幾伏一啲味都冇結果用左啲咖哩汁撈黎食。最後,叫左個30cm高既芭菲!好勁黎到真係要相機食先。我地6個人食,岩岩好,佢有得寫生日牌,不過啲味就偏甜。另外就叫左個梳乎厘pancake, 但食落同想像既有出入,勁似食緊熱香餅🙄

一啲味都冇
結果用左啲咖哩汁撈黎食。

最後,叫左個30cm高既芭菲!好勁
2017-07-07 223 浏览
嚐試山梨縣桃班㦸,有點失望桃有點生、班㦸口感像海綿蛋糕,一般,還有明太子烏冬很咸,另外紅莓芒果雪菲杯內大半杯是脆米和罐頭蜜桃,忌廉也太多,就是紅莓芒果雪菲只得很小,總括沒有網上寫那麼好吃!跟日本吃過的有一定距離!
限制版山梨縣挑班㦸
2017-07-04 196 浏览
滿心歡喜去食梳乎厘班戟,但我地想食個間收左! 朋友就話喱到都有得食, 甘就去啦,因為我地放工後都夜! 點知中伏 餐牌寫梳乎厘班戟但實際又吾梳乎又吾班戟(可能得外形似掛🤷🏻‍♀️) 點睇都吾係梳乎厘班戟掛, 同海棉蛋糕有咩分別? 問侍應喱個真係梳乎厘班戟?(佢話係,日本訂返黎) 食過梳乎厘班戟既您都吾會覺得喱個係丫嘛🤔 成個最好食係香蕉同雪糕 😤賣相係吾錯, 但有外表無內涵有用嗎? 沙律味道不錯, 蛋炒得剛好,整體上好配合
滿心歡喜去食梳乎厘班戟,但我地想食個間收左!
朋友就話喱到都有得食, 甘就去啦,因為我地放工後都夜!
點知中伏

成個最好食係香蕉同雪糕 😤

梳乎厘班戟

賣相係吾錯, 但有外表無內涵有用嗎?

沙律味道不錯, 蛋炒得剛好,整體上好配合

2017-06-07
2017-07-02 130 浏览
朋友介紹話依間餐廳有好多芭菲食,仲話求其叫一樣野食都唔會伏,所以我就去試下啦😊烏賊明太子意粉❤️忌廉味唔算太重,所我食落去唔會太膩!明太子既味好出,意粉好彈牙,唔會黏到一舊舊,好好味😋之後仲叫左個蛋沙律,個蛋炒得好滑😄再配上我最愛既芝麻醬,d菜仲要好新鮮添👍🏻最後當然唔少得芭菲啦😋我地叫左個我地叫左個宇治抹茶芭菲😝綠茶味好濃👍🏻兩個人share食岩岩好!除左雪糕,上面果層甜甜既cream,配上抹茶醬,仲有栗子,好味到飛起🙆🏻依杯芭菲食落好有口感,中間夾雜住d脆米同cream,好特別❤️
2017-06-28 96 浏览
食飽飯行咗一陣,朋友問食唔食甜品,上openrice搵吓尖沙咀有咩甜品店,朋友被呢間嘅芭菲吸引,就決定去試上到去差唔多十點,店員話即時幫妳哋落order,可能last order,仲好nice安排窗口位比我哋為免阻人收工,快快揀甜品落order,我要咗黑加侖子雲呢拿雪糕芭菲嘩!好靚呀!仲好好味𠻹黑加侖子同雲呢拿好夾,混埋下層脆米一齊食好正呀朋友要咗比利時朱古力oreo芭菲朋友試完我個杯佢話好食過佢嗰杯,因為我唔好朱古力所以冇試佢嗰杯。我哋都好快10:20食完就走,真係唔好阻人收工喔!下次早D去試吓午餐或晚餐先
為免阻人收工,快快揀甜品落order,
我要咗黑加侖子雲呢拿雪糕芭菲
嘩!好靚呀!
仲好好味𠻹
黑加侖子同雲呢拿好夾,混埋下層脆米一齊食好正呀

朋友要咗比利時朱古力oreo芭菲
朋友試完我個杯佢話好食過佢嗰杯
,因為我唔好朱古力所以冇試佢嗰杯。
我哋都好快10:20食完就走,真係唔好阻人收工喔!
下次早D去試吓午餐或晚餐先
2017-06-26 116 浏览
之前睇過介紹得知黎自九州既 ufufu cafe有成超過一百款芭菲甜品, 絕對係女士們既至愛!! 即刻帶埋女友黎試一下~~食甜品之前食左晚餐先~~鮮蝦菠菜蕃茄汁蛋包飯賣相都不錯;蛋包飯入面係茄汁炒飯黎既, 蛋好滑溜, 蕃茄汁酸酸地幾開胃!!份量都ok~跟住就係甜品, 有成百款芭菲唔揀;最後竟然揀左呢個草莓家族梳乎厘班戟~呢個梳乎厘班戟唔係我地預期個隻會彈下彈下個隻;佢只係一個普通既海棉蛋糕, 上面有藍梅, 士多啤梨, 紅梅, 及 Raspberry 雪芭~酸酸地都算OK!!
之前睇過介紹得知黎自九州既 ufufu cafe
有成超過一百款芭菲甜品, 絕對係女士們既至愛!!
即刻帶埋女友黎試一下~~

鮮蝦菠菜蕃茄汁蛋包飯

甜品之前食左晚餐先~~

鮮蝦菠菜蕃茄汁蛋包飯賣相都不錯;
份量都ok~

草莓家族梳乎厘班戟

跟住就係甜品, 有成百款芭菲唔揀;
最後竟然揀左呢個草莓家族梳乎厘班戟~

呢個梳乎厘班戟唔係我地預期個隻會彈下彈下個隻;
酸酸地都算OK!!
2017-06-22
鮮蝦菠菜蕃茄汁蛋包飯
2017-06-21 150 浏览
同朋友飯聚,原本諗住去另一間,但預計要等成50張枱,於是決定轉場,响我哋既食飯list度搵後備,最後決定來呢度朋友來到樓下話記得食過lunch一般,但最後都決定試一試佢既晚餐星期五晚八點來到唔駛等即刻入得,但限時個半鐘枱同枱之間距離都幾密,隔離枱會聽到哂你講咩食物方面叫咗限量20份既流心漢堡扒,好似枱枱都有叫咁,呢個漢堡扒同汁料以類似透明膠袋既野裝住放响鐵板上面,上枱後由侍應剪開,漢堡扒入面既芝士原本係流心既,但飲完個湯已經凝固咗朋友另外叫咗個辣味意粉,但意粉一d都唔辣,我同朋友一度以為叫錯咗,因為意粉好似餐牌上既卡邦尼,但睇番張單又無落錯喎除此之外,我哋仲叫咗兩款甜品-法式多士同焦糖班戟,班戟好軟身,只係中間有d濕,整得唔夠乾身,法式多士就一般,多士表面有d硬,唔知因為煮過頭定唔新鮮

星期五晚八點來到唔駛等即刻入得,但限時個半鐘

枱同枱之間距離都幾密,隔離枱會聽到哂你講咩

2017-06-15
2017-06-19 122 浏览
今晚同朋友book 左Ufufu Cafe 食 Dinner,但點知去到話冇留到位,原來係個職員唔記得mark 低,不過都一場來到,唯有等一陣再入坐。餐牌款式幾多下,不過大家都想飽肚D,所以都只係叫左正餐。牛油果大蝦凱撒沙律 - 分量充足,而且都用料新鮮,味道唔錯。豆腐博多明太子 - 明太子分量比想像中多,加埋豆腐口感都唔錯。焗酥皮粟米湯 + 沙律 - 可以加$38跟餐有焗酥皮粟米湯同沙律,味道正常。日式肉汁蛋包飯 - 肉汁加上蛋汁鮮嫩,加上淡忌廉的濃郁乳香,吃起上來有軟滑的口感,相對好味。漢堡扒咖喱飯 - 漢堡扒都幾厚下,但中間位又唔會整到唔熟都確係勁,味道都可以,但個咖喱都幾濃味下,比一般日本甜咖喱來講咸左D。九州風海鮮蕃茄汁意粉 - 朋友覺得蕃茄汁太多太稀,但海鮮都正正常常。整體而言,食物質素可以接受,而且分量都合理,反而下次來應該試下甜品。
餐牌款式幾多下,不過大家都想飽肚D,所以都只係叫左正餐。
牛油果大蝦凱撒沙律
九州風海鮮蕃茄汁意粉
2017-06-13
牛油果大蝦凱撒沙律
日式肉汁蛋包飯
望到個menu雪糕款好吸引但隔離台食話好普通就冇試試左個pancake樣好似好鬆軟一黎到個呀姐就飛個pancake落台望住個雪糕五秒內sir落黎呀姐仲要解釋話有雪糕就係咁嫁喇俾個Menu呃哂真係好失望外型失望唔緊要點知個pancake1d唔鬆化係一舊大海綿蛋糕拍落去好實淨唔洗擔心係空氣pancake咁樣78蚊又冇個樣如果想影下相呃like唔介意貴貴地都可以一試(如果呀姐係上台個陣放好d又冇散既話...)
望到個menu雪糕款好吸引

拍落去好實淨
唔洗擔心係空氣pancake
咁樣78蚊又冇個樣
如果想影下相呃like唔介意貴貴地都可以一試
(如果呀姐係上台個陣放好d又冇散既話...)

2017-06-16
2017-06-10 101 浏览
約咗成年冇見嘅朋友喺度食飯,尖沙咀夠曬方便!咁耐冇見梗係想揀間坐得舒服啲既餐廳!入去嘅時候店員同我地講有限時,有一個朋友遲到所以我哋喺門口等左陣,等埋佢先入去,店員都冇話我哋阻住,仲好願意俾我哋喺門口等。菜式好多揀到眼花,睇餐牌張張相都好似好好食。好耐冇飲過酥皮湯,呢度任何主食加$30就有得飲,酥皮夠脆好飲。焗飯有飯焦,正!推介佢哋嘅薄餅,好脆,芝士夠多,幾特別。仲有呢個芝士流心漢堡扒,好特別,用膠袋包住黎上,黎到侍應會幫你切開佢。不過都會諗膠袋放喺鐵板上邊燒會唔會致癌架🤔哈哈!黎到又點可以唔試佢既甜品!梳乎厘班戟都唔係間間甜品舖食得到,上邊啲料好足, 丸子夠晒大粒好煙韌,不過個班戟食起上嚟居然有啲似馬拉糕!撈埋雪糕食好正。
菜式好多揀到眼花,睇餐牌張張相都好似好好食。

焗飯有飯焦,正!

推介佢哋嘅薄餅,好脆,芝士夠多,幾特別。

2017-05-29
2017-06-10 175 浏览
同朋友食完晚飯,行左一陣街,個肚又開始空虛,咁就一齊去食個甜品補一補啦!9點來到ufufu, 唔使等唔使排,直接入座。場內非常好生意,打開甜品menu, 有幾十款芭菲俾你揀,花多眼亂,我呢啲有選擇困難的女人仔研究足10鐘先下到單。好不容易點左個 tiramisu朱古力芭菲, 仲有芒果芭菲,賣相真的好漂亮。但上面一大團cream 令正在減肥的我們有小許卻步,唯有放棄攻頂,轉攻上面的雪糕和mousse,食左一半,實在飽得很,下次都係小食多滋味,大家開心分享就好了

2017-06-01
$80 (宵夜)
2017-06-09 93 浏览
星期六睇完戲時間尚早, 老婆想食過甜品做下午茶, 天氣又咁熱, 所以揀左去呢間有過百款芭菲嘅Cafe品嘗甜品😋上到Cafe剛巧碰到老婆嘅朋友, 結果我地就4個人一齊開餐😁個芭菲實物比想像中高, 而個Pancake都好大件, 結果食完夜晚都再食唔落飯啦🙈

2017-06-06 78 浏览
還是第一次吃上這間人氣日底餐廳,慶幸預先訂了位,否則硬要吃的話,該要久侯。我們一行三人,見餐牌那甜品種類繁多,便決定要多吃甜品,故只吃兩個晚餐。明太子魷魚卡邦尼意粉,汁多得似是湯,唯汁很濃,而味道卻不錯的,明太子味道很濃,就只是太多汁而已。漢堡排咖哩蛋包飯,普普通通的賣相卻不錯吃,牛肉味很濃,好味得來有點意外。綠茶梳乎厘班戟,班戟軟棉棉,吃下有淡淡的蛋香,加上抹茶雪榚,非常好吃。餘下兩個,個人只是認為一般,不談好了。

餘下兩個,個人只是認為一般,不談好了。
2017-01-12
呢間店新開業冇幾耐果陣,已經因為佢地有超過一百款芭菲而前來潮聖,還記得佢地既芭菲賣相真係好靚!價錢合理,足料又美味。今次黎食晚飯,可以一食佢地既咸食。流心芝士漢堡扒$108第一次見用透明紙(似膠袋)形式上菜!😳 感覺新奇!專心睇住店員為我地打開個袋,一切個漢堡扒,芝士要湧出黎了!😍 有四款汁可以揀,我揀左日式特色醬汁,微酸,同個菜式幾夾。 食落個漢堡扒肉質軟腍,幾juicy ! 比想像中厚切同牛味幾出!加上足夠既芝士,好好食!😋👍🏼桃太郎蕃茄雞肉沙律$68日式麻醬蕃茄沙律,非常健康!切開入面仲有好多雞絲,幾驚喜、特別既配搭,不過雞絲既雪藏味都幾明顯😣鮮蝦菠菜蕃茄汁蛋包飯$98個蛋非常嫩滑,菠菜健康,蝦仁同埋茄汁又同整體幾夾! 入面既飯都充滿醬汁,好好食😋👍🏼加焗酥皮粟米湯$30叫任何主食加 $30 可以飲到,出面比較少地方飲到,酥皮牛油味香濃,幾鬆脆,值得加錢飲。鬆軟梳乎厘班戟$58吾係想像中既梳乎里厚pancake , 跟本係海綿蛋糕😂 海綿蛋糕來說係好食既,但如果係pancake 就吾係果回事😂🙈 雪糕係高質既。另外一提,店員番工氣氛輕鬆,不時圍埋一齊高談闊論🙊 有少少影響公司形象

今次黎食晚飯,可以一食佢地既咸食。

流心芝士漢堡扒$108

桃太郎蕃茄雞肉沙律$68

鮮蝦菠菜蕃茄汁蛋包飯$98

加焗酥皮粟米湯$30

鬆軟梳乎厘班戟$58

另外一提,店員番工氣氛輕鬆,不時圍埋一齊高談闊論🙊 有少少影響公司形象,而多次主動為客人添水呢樣就做得幾好。