2023-07-15
§老實講,未去之前其實都幾高期望值😅去完就後只可以講冇希望就冇失望😭😭😭新界人特登山長水遠西環,為既係其實係佢裝修好別緻啦,門口有大大幅壁畫牆,所有deco都勁有新墨西哥風情🙂🔻Birria Beef Stew $189你當呢個係紅酒煮牛肉咁樣,其實佢個sauce 係好好食嘅👍味道係拿捏得好好,廚師都特登出嚟同我哋解釋點樣食法,佢有話將佢哋嘅墨西哥米放落去嗰個湯到,埋香草洋蔥等等嘅配料一齊食,可以增加口感,個feel係有少少食緊湯飯咁樣嘅❣️牛肉都比想像中要多,不過就我個人就覺得咁樣食好肥膩,因為佢會索曬啲汁,我自己就鍾意將啲汁慢慢加上d飯😅🔻Fried Chicken $89炸雞偏乾身,但係食落都夠曬香口嘅,有5隻,可以配茄醬一齊食🍅🐥🔻Quesadilla $99朋友叫咗個雞肉薄餅咁樣嘅,有唔少配料撈埋一齊嘅,蕃茄 香菜 洋蔥等等🙂🔻Avocado smoothie $78牛油果奶昔,幾特別嘅,見到後尾有一台客都有叫🥰不過就淡淡地口,我自己唔係特別好鍾意牛油果咁樣嘅味,我就覺得一般嘅🔻Chocolate ice $38佢呢度嘅凍朱古力係落咗好似啲香料咁樣嘅,我就唔係話特別飲得慣,始終
🔻Birria Beef Stew $189
🔻Fried Chicken $89
🔻Quesadilla $99
🔻Avocado smoothie $78
🔻Chocolate ice $38
佢呢度嘅凍朱古力係落咗好似啲香料咁樣嘅,我就唔係話特別飲得慣,始終都係係好重墨西哥風情嗰啲嘅朱古力😚