黑松露大啡菇手工意粉大啡菇夠juicy , 意份質地煮得唔錯,唔會太淋/ 太硬,調味都啱啱好,下次都想再食牛油果烤雞胸多士配蕃薯條成碟食物份量好大、蕃薯條熱辣辣、脆嘅,雞胸用左孜然粉調味,味道都唔錯。小龍蝦牛角包配蕃薯條呢碟嘅蕃薯條仲多過雞胸嗰碟😂但menu 上寫有芝士但食落又唔多覺有芝士味。牛角包又大、又脆。Matcha Latte 少甜正常嘅matcha latte唯有少少野可以改善就係女店員🥲麻煩女店員比d 茄汁我,講左句:唔該,想要啲茄汁~ 但佢冇望我又冇出聲😂 轉頭放左兜茄汁喺我左手手踭位(張枱嘅邊邊位),而佢行過放低又係冇出聲🙂🙂🙂🙂總括嚟講,下次會再嚟食嘅~

Matcha Latte 少甜
正常嘅matcha latte

唯有少少野可以改善就係女店員🥲

總括嚟講,下次會再嚟食嘅~
牛油果烤雞胸多士配蕃薯條
約左朋友係佐郭囉野,諗起附近有間好好食既餅店開左分店,所以專登行去買d返屋企,去到都2點而且我地都未食野,見到前面有間新開既cafe幾精緻😍我地平日去,唔算好多人就入去試下啦!食物方面:⚪️全日早餐(炒蛋.大啡菇.德國腸.煙三文魚.煙腩片.雞排.薯餅.蕃茄.沙律菜)個全日早餐好豐富,樣樣野都有而且都係我中意食既,賣相好令,上枱熱辣辣,係岩岩新鮮整好,我最中意食既係個雞排,調得好惹味,個炒蛋都好大份而且好滑,大啡菇好多汁一入口就爆汁!🤭⚪️煙燻腩肉抹茶手工意粉第一次食有抹茶整既意粉,係有少少抹茶既苦澀味,加埋個煙燻腩肉既咸香味中和返,完全唔怪,仲幾好味,手工意粉比普通意思粗身,好有咬口,我中意哩種意粉,唔錯!⚪️炸物拼盤(入面有一口年糕.春卷.原味雞翼.薯條)三心二意既我,樣樣野都想食,所以決定叫個拼盤咩都有,我最中意就係年糕同埋雞翼,個年糕係外脆內軟,一咬開就爆芝士醬超濃郁真係好好食😬個雞翼好入味好香口,調味岩岩好,而且仲保留到肉汁出色!⚪️Matcha Latte叫左少甜,所以保留少少苦澀味,入口都好順滑,好飲!整體方面:哩間新開既cafe裝修得好精緻,簡簡單單,座得都好舒服,而且打卡室內室
約左朋友係佐郭囉野,
諗起附近有間好好食既餅店開左分店,
所以專登行去買d返屋企,
去到都2點而且我地都未食野,
見到前面有間新開既cafe幾精緻😍
我地平日去,唔算好多人就入去試下啦!

食物方面:

⚪️全日早餐
(炒蛋.大啡菇.德國腸.煙三文魚.煙腩片.
雞排.薯餅.蕃茄.沙律菜)
個全日早餐好豐富,樣樣野都有而且都係我中意食既,
賣相好令,上枱熱辣辣,係岩岩新鮮整好,
我最中意食既係個雞排,調得好惹味,
個炒蛋都好大份而且好滑,
大啡菇好多汁一入口就爆汁!🤭

⚪️煙燻腩肉抹茶手工意粉
第一次食有抹茶整既意粉,係有少少抹茶既苦澀味,
加埋個煙燻腩肉既咸香味中和返,完全唔怪,
仲幾好味,手工意粉比普通意思粗身,好有咬口,
我中意哩種意粉,唔錯!

⚪️炸物拼盤
(入面有一口年糕.春卷.原味雞翼.薯條)
三心二意既我,樣樣野都想食,
所以決定叫個拼盤咩都有,
我最中意就係年糕同埋雞翼,個年糕係外脆內軟,

一咬開就爆芝士醬超濃郁真係好好食😬
個雞翼好入味好香口,調味岩岩好,
而且仲保留到肉汁出色!
⚪️Matcha Latte
叫左少甜,所以保留少少苦澀味,
入口都好順滑,好飲!
整體方面:
哩間新開既cafe裝修得好精緻,簡簡單單,
座得都好舒服,而且打卡室內室外都唔錯,
最欣賞係食物好高質,全部即叫即整👍🏻
等大約10分鐘左右就會陸續送到,
好多cafe講真打卡令但味道真係好一般,價錢又貴,
所以哩間性價比好高,價錢合理食物都好大份,
位置都幾好,好易就搵到,
食完行前2間舖可以買埋麵包返去,正!
2023-01-09 82 浏览
上星期同朋友路過呢間小鋪門口,唔知點解覺得好親切😊。於是就行咗入去🙂。 估唔到啲食物質素好有驚喜哦。😎😎啲擺碟真係好靚🤩,打咭一流🤳 😎,食物好味😋🍽,甜品甜而不漏🤗,杯飲品特別大杯🍵🥃😍飲品:抹茶鮮奶🍵、洋甘菊花茶🫖小食:有隻龍蝦仔嘅薯條🦞主食:all day breakfast 同煙三文魚包🍞🥐甜品:檸檬撻同雪糕西多士🍨🥧We corner 個名無改錯😁,真係一個好corner🤭🤭,我們可以同朋友坐低傾下偈,飲杯嘢🍹☕️,食下嘢🍝🥗,好愜意😊

飲品:抹茶鮮奶🍵、洋甘菊花茶🫖
小食:有隻龍蝦仔嘅薯條🦞
主食:all day breakfast 同煙三文魚包🍞🥐
甜品:檸檬撻同雪糕西多士🍨🥧

2023-01-08 80 浏览
佐敦嘅🌟We Corner🌟,係一間🆕剛開業不久嘅Cafe☕!裝修簡約美觀,手造意大利麵🍝嘅質素令人驚艷🤩!🦐松葉蟹膏大蝦手造意大利麵 $208兩隻大蝦🦐處理得宜,大大隻爽彈甜美😘!手造意大利麵🍝嘅口感真係零舍唔同,撈埋啲🦀松葉蟹膏一齊食,啖啖滋味!🦞大龍蝦全日早餐 $188主角大龍蝦🦞好厚肉仲要勁多膏!仲有🥚炒蛋、🥓煙肉、香腸、薯餅、🐟煙三文魚、🍅車厘茄、同埋🐓雞扒,份量豐富!🍮Tiramisu $78手指餅保留脆脆嘅口感,讚👍🏻!🐂輕煎牛柳粒 $78半熟嘅牛柳粒勁爆多肉汁💦!🫘是日餐湯紅腰豆🫘餐湯,仲有好討好嘅🌿香草味,風味都幾似中東菜!🥤海鹽焦糖奶昔沙冰 $52啖啖都係海鹽焦糖嘅甜美,正😍!🍹氣泡檸檬特飲 $52酸爽醒神🍋!

🦐松葉蟹膏大蝦手造意大利麵 $208

🦞大龍蝦全日早餐 $188

🍮Tiramisu $78

手指餅保留脆脆嘅口感,讚👍🏻!

🐂輕煎牛柳粒 $78

半熟嘅牛柳粒勁爆多肉汁💦!

🫘是日餐湯

紅腰豆🫘餐湯,仲有好討好嘅🌿香草味,風味都幾似中東菜!

🥤海鹽焦糖奶昔沙冰 $52

啖啖都係海鹽焦糖嘅甜美,正😍!

🍹氣泡檸檬特飲 $52

酸爽醒神🍋!
2023-01-08 60 浏览
路過佐敦柯士甸道,發現新開的西餐廳 We Corner,落地玻璃門面,內裏氣氛輕鬆,感覺良好,一於入內試試。簡約裝修,羊羊擺設很cute,氣氛輕鬆,閑聊食飯好地方。點了一份晚餐,是日餐湯是海鮮忌廉湯;加了香草吊味,用杯盛載,拿著飲用,輕鬆愉快。隨便點了幾款食物,豐富得很!頭盤牛油果忌廉芝士煙三文魚,食材都是小妹鍾愛的,賣相精美,味道亦佳。用彩藍色碟襯托,艷麗非常。主菜點了松葉蟹羔大蝦手造意大利麵,蟹羔造的醬汁很惹味,手造意粉口感十分彈牙,配上大蝦的鮮味,瞬間清碟!全日早餐 All day Breakfast;有煙三文魚、德國腸、煙肉、雞排、沙律菜、蛋、薯餅、番茄仔。份量十足,感覺很豐盛。食料款式多多,每款味道都能獨當一面的,當中最欣賞炒蛋的香滑及大啡菇的鮮味,吃完這份巨型早餐,實在相當滿足。飲品點了兩款,一款是特調手搖檸檬紅茶,酸酸的檸檬茶,餐後解膩一流!另一款特調手搖檸檬薄荷茶,因朋友喜愛薄荷味道,當然不會錯過。最後加上甜品一道,檸檬🍋撻伴雪糕,雪糕球是朱古力味,有小量果仁碎及水果伴碟,美觀又美味!以甜品為晚餐作結,感覺份外滿足。

簡約裝修,羊羊擺設很cute,氣氛輕鬆,閑聊食飯好地方。

隨便點了幾款食物,豐富得很!

甜品為晚餐作結,感覺份外滿足。

2023-01-05 74 浏览
試了兩、三次,非常欣賞店員勤快、有禮貌。食物方面,最喜歡手工意粉和羊架!特別羊架真的很出色!生熟度剛好,配合醬汁都是剛剛好!還有牛油果和雞扒哩個配搭好好,雞扒非常嫩滑!蕃薯條脆卜卜🤤🤤🤤甜品方面,掛住食,唔記得影相🤣🤣🤣私心推介檸檬撻(真心推)、法式多士。提拉米蘇方面,這裡的是現時流行脆身的,但我略嫌有點硬,可能吃不慣🙊我還是喜歡軟身的那種👍咖啡師亦用心沖啡、拉花👍試了latte, espresso tonic, 抹茶咖啡!大大杯!大滿足!
試了兩、三次,非常欣賞店員勤快、有禮貌。

食物方面,最喜歡手工意粉和羊架!
特別羊架真的很出色!生熟度剛好,配合醬汁都是剛剛好!

甜品方面,掛住食,唔記得影相🤣🤣🤣
私心推介檸檬撻(真心推)、法式多士。

咖啡師亦用心沖啡、拉花👍
大大杯!大滿足!
羊架
羊架
2022-12-31 1339 浏览
有日同朋友去佐敦食晚飯,揾到呢間由基督徒開嘅西餐廳叫「We Corner」。❤️裝修:餐廳以灰、白、黑做主調,💡燈光柔和,感謝好Chill。✝️牆上有給基督徒嘅提醒字句:See The World Through Jesus’s Eyes用神的目光看世事Hallelujah to the Lamb哈利路亞歸羔羊Emmanuel 上帝與我們同在🧡服務:侍應態度親切有禮。💛食物:1️⃣是日餐湯:🍅自家製蕃茄濃湯新鮮蕃茄,口感清新,甜中帶酸,好醒胃。❤️2️⃣小食🍟黑松露薯條$68香脆可口。❤️3️⃣主菜🥑🧀🍣🍞牛油果忌廉芝士煙三文魚配椰菜花鍋巴108牛油果同三文魚好夾,麵包脆口,椰菜花鍋巴好特別。❤️🎃南瓜汁鮮帶子燴飯$198帶子份量十足,飯煮到煙煙韌韌,配上清甜南瓜汁,好味。❤️4️⃣飲品🍫Chocolate Hazelnut Latte $53香濃朱古力,甜度適中,口感順滑。❤️🥛Salted Caramel Frappe $55甜度剛好,解渴之選。❤️5️⃣甜品🍋檸檬撻伴雪糕$58外脆內軟,甜酸爽口。😂下次想品嚐佢哋出品嘅龍蝦包同All Day Breakfast!😋

✝️牆上有給基督徒嘅提醒字句:

用神的目光看世事

Hallelujah to the Lamb
哈利路亞歸羔羊
Emmanuel
上帝與我們同在

🧡服務:侍應態度親切有禮。

💛食物:
1️⃣是日餐湯:

🍅自家製蕃茄濃湯
新鮮蕃茄,口感清新,甜中帶酸,好醒胃。❤️

2️⃣小食
🍟黑松露薯條$68
香脆可口。❤️

3️⃣主菜
🥑🧀🍣🍞牛油果忌廉芝士煙三文魚配椰菜花鍋巴108
牛油果同三文魚好夾,麵包脆口,椰菜花鍋巴好特別。❤️

🎃南瓜汁鮮帶子燴飯$198
帶子份量十足,飯煮到煙煙韌韌,配上清甜南瓜汁,好味。❤️

4️⃣飲品

🍫Chocolate Hazelnut Latte $53
香濃朱古力,甜度適中,口感順滑。❤️

🥛Salted Caramel Frappe $55
甜度剛好,解渴之選。❤️

5️⃣甜品
🍋檸檬撻伴雪糕$58
外脆內軟,甜酸爽口。😂

2022-12-20
  • 黑松露薯條
  • 牛油果忌廉芝士煙三文魚配椰菜花鍋巴
  • 南瓜汁鮮帶子燴飯
  • Chocolate Hazelnut Latte
  • Salted Caramel Frappe
  • 檸檬撻伴雪糕
2022-12-30 79 浏览
尋日同朋友仔行過,決定食呢間coffee shop,發現有意外驚喜。由於本人喜愛食小龍蝦牛角包,所以見到Menu上面有,毫不猶豫就揀咗佢。我哋兩個餐都有餐前湯,味道唔係話好濃郁,暖暖的,有少少似係羅宋湯,但係我朋友仔話係蕃茄湯。小龍蝦嘅份量都算足夠,咬落去相當嘅彈牙,重點係佢搭配左番薯薯條,炸得剛好,每一啖咬落去都係滿滿嘅番薯,可以話完全唔使擔心食一個牛角包唔夠飽。我朋友仔揀咗個手撕豬肉麵,啲肉好入味,而且聽講佢啲面係手工面,我哋睇到佢啲面係有似係公仔麵少少彎彎的,比較吸取到啲汁上嚟食。海鹽焦糖奶昔,我勁鍾意,我揀咗少甜,所以成杯野唔會飲幾下就覺得太漏。上層啲cream好滑,再加上飲落去有一啲一粒粒嘅海鹽,將成個味道再提升一個層次。熱朱古力,我朋友仔都係嗌咗少甜,朱古力味都算濃郁,飲落去都好滑。

2022-12-29 529 浏览
We corner😘😘😘手工細味咖啡室佐敦柯士甸道新開咖啡室、水泥工業風嘅裝修、灰牆帶點冷格調、配🈴️色彩新鮮食物、加埋手工製作、打卡一流、細緻的配搭、CP值高質咖啡室!免費是曰餐前湯、無添加、天然濃郁❤️🍝小回蕃茄手撕豬手工意粉$138⋯手工意粉、煙韌彈牙有口感、豬手撕絲、細緻、巧手工、蕃茄小回配搭、製作一個新鮮感嘅味道、幾特色又清新👍🏻🥑👝牛油果忌廉芝士煙三文魚/酸種麵包/椰菜花鍋巴$108⋯上菜超驚喜、酸種包邊超香脆新鮮、塗上牛油果醬、芝士、牛油果片、滿滿嘅煙三文魚、色彩艷麗、口感豐富、賣相一流😋😋🍞法式吐司配自選生果/香蕉/芒果/士多啤梨/奇異果$78⋯用法式烹調、沾上蛋漿微煎金黃、包肉軟綿綿、濃香蛋味、放上一球雪糕、再灑上肉桂粉、顯出吐司嘅豐富味道!😊🦞🥐四色爆汁芝士小龍蝦肉大牛角包配蕃薯條$138⋯鮮甜小龍蝦肉、沙律菜、四款芝士、攪伴醬汁夾在鬆脆嘅牛角包內、面放上一隻真的小龍蝦🦞超可愛、牛角包超鬆脆、用刀切發出脆脆聲、小龍蝦仔肉質超鮮甜、配埋脆口蕃薯條、不油膩、番薯清香甜味、豐富口感、yummy yummy 😋🍮檸檬撻伴雪糕$58⋯檸檬嘅甜甜酸酸、餅底鬆脆、飯後甜品必選!🥤朱古
We corner

😘😘😘
手工細味咖啡室

免費是曰餐前湯、無添加、天然濃郁❤️

🥤朱古力奶昔沙冰$52⋯濃郁嘅朱古力味、細膩綿密嘅沙冰、口感香滑、好有層次感!😁

#佐敦#柯士甸道#咖啡室#打卡#CP值質素高#
朱古力奶昔沙冰
  • 四色爆汁芝士小龍蝦肉大牛角包配番薯條
  • 檸檬撻伴雪糕
2022-12-29 53 浏览
We Corner (佐敦)佐敦柯士甸道105號百安大廈地下E02B號舖真係文青聚集嘅好地方,裝修別致,非常多靚仔靚女嚟幫襯,食物性價比高賣相又靚。檸檬撻伴雪糕🍦 $58Lemon Tart with Ice Cream清新香滑檸檬奶油填滿整個牛油餅,酥軟可口,檸檬醬配上牛油批,酸甜中帶清新,融合為一。加拿大海膽蟹肉手造扁意粉🍝 $228Homemade Linguine with Canadian Sea Urchin and Crab Meat Stewed手做扁意粉果然同坊間食嘅不一樣,彈牙程度高,有嚼勁。加拿大海膽超鮮甜,蟹肉滿佈成個意粉,非常足料。明太子沙律🥗鵝肝 $148Wecorner Mentaiko SaladFoie Gras成個沙律非常豐富,無花果、牛油果、小蕃茄、生菜、明太子,每個配菜嘅味道做得非常出色,唔會喧賓奪主,又保持新鮮,鵝肝柔潤好味。黃薑豆腐雞粒酸種多士 $78Turmeric Tofu Chicken on Sourdough新派菜式嘅味道,黃薑會令人想起咖喱,但佢唔辣,豆腐同雞粒,加上脆多士,fusion得來係配得一絕,蕃薯條🍠炸得酥脆香甜。海鹽焦
We Corner (佐敦)
佐敦柯士甸道105號百安大廈地下E02B號舖

檸檬撻伴雪糕🍦 $58
Lemon Tart with Ice Cream

加拿大海膽蟹肉手造扁意粉🍝 $228

明太子沙律🥗鵝肝 $148

黃薑豆腐雞粒酸種多士 $78

海鹽焦糖奶昔沙冰 🍧$52
Salted Caramel Frappe

鍾意咁香滑幼嫩甜甜嘅幸福感。
2022-12-29 42 浏览
四色爆汁芝士小龍蝦肉大牛角配番薯條龍蝦牛角包好新鮮唔會冧, 入面有好多小龍蝦肉同生菜,蕃薯條香脆可口紅酒燴牛肉飯牛肉煮得好淋身,而且非常入味,亦有啲西蘭花同蘑菇配搭,份量都幾大。松葉蟹膏大蝦手造意大利麵手工意粉非常彈牙,用蟹膏作為醬汁,另外配上菇菌,一試難忘,會令人上一啖接一啖咁食輕煎牛柳粒份量都好多!牛柳粒煎得好香口,上面有少少辣椒粉,醬汁都配搭得幾好熱情果蘇打熱情果味好香,唔會特別甜,飲完之後好解膩
四色爆汁芝士小龍蝦肉大牛角配番薯條

紅酒燴牛肉飯

松葉蟹膏大蝦手造意大利麵

輕煎牛柳粒

熱情果蘇打
熱情果味好香,唔會特別甜,飲完之後好解膩
2022-12-28 43 浏览
唔小心早咗一個站落車,反正係咁就索性搵吓附近嘅餐廳試新嘢入到餐廳坐喺高枱位置,望住窗邊都幾舒服雖然出面人來人往,但係店舖入邊好寧靜坐低落單,餐飲同埋湯都好快到手工意粉,好好味,比較硬身,然後比目魚入口即溶,周邊有少少鹽吊味,係好味嘅,但係可能因為肚餓,所以覺得份量唔算太多最後因為太肚餓叫多咗個甜品,佢唔係傳統嘅Tiramisu蛋糕,但係口感都幾得意,兩個人share一個都OK另外就係店員服務態度超好,有種會令你覺得心情好同埋舒服嘅感覺,希望可以keep住~雖然唔平,得閒都會再過嚟食飯
唔小心早咗一個站落車,反正係咁就索性搵吓附近嘅餐廳試新嘢
入到餐廳坐喺高枱位置,望住窗邊都幾舒服
雖然出面人來人往,但係店舖入邊好寧靜

坐低落單,餐飲同埋湯都好快到
凍朱古力

比目魚手工意粉
Tiramisu
  • 左口魚裙邊手工意大利麵
2022-12-23 72 浏览
佐敦呢間Cafe新開無耐水泥工業風既裝修 簡約得黎又有格調食物款式都幾多選擇👍🏻手工意粉就最吸引黑松露炸薯條 $68檸檬胡椒雞翼 $78炸雞翼加左檸檬胡椒鹽調味唔會太重口味 小小酸 仲好香口全日早餐 $128煙三文魚 德國腸 煙腩片 雞排 沙律菜 炒蛋 薯餅超級多料既ADB 抵食👍🏻左口魚裙邊傳統意式蒜片辣椒手工意粉 $138炙燒過既左口魚 逼出魚油 好香好滑意粉真係好彈牙 同普通意粉相比口感好唔同Tiramisu $88呢度既tiramisu都比較特別 好有驚喜Cream Cheese好澎湃 面頭仲有滿滿既咖啡粉粒手指餅輕輕浸過咖啡 仲好脆身 層次豐富又唔會太甜唔會太漏 好值得留肚試呢個甜品
佐敦呢間Cafe新開無耐

呢度既tiramisu都比較特別 好有驚喜
Cream Cheese好澎湃 面頭仲有滿滿既咖啡粉粒
手指餅輕輕浸過咖啡 仲好脆身 層次豐富
又唔會太甜唔會太漏 好值得留肚試呢個甜品
冬至飯食好啲,就去左佐敦新開既~We Corner ~食晚飯。我好鐘意呢度既裝修,簡單型格,灰色為主,我第時既dream house 都想以呢個風格設計。香濃南瓜湯松葉蟹🦀羔大蝦手造扁意粉完全做到手工意粉精髓,勁彈牙又有嚼口,同埋好掛汁,掛滿咸咸香香蟹羔汁。四色爆汁芝士🧀小龍蝦🦞肉大牛角包脆脆的牛角包夾住份量唔少既小龍蝦肉🦞,配上唔同的芝士,正。伴碟既蕃薯條食唔停口,好香好味。檸檬🍋撻伴雪糕賣相擺盤好靚,我既心心😍眼出哂黎,試一啖檸檬撻好有驚喜,撻邊脆內心暖暖,伴埋雪糕一齊食😋,有陣陣既清香檸檬味。鮮什莓果仁酪碗絕對係健康選擇,有士多啤梨香蕉藍莓,加埋堅果口感更加豐富,當正餐食又得當甜品食又得。海鹽焦糖奶昔沙冰甜度剛剛好,質感好幼滑,香濃牛奶味,呢杯我好推介。好正既冬至飯。💗

香濃南瓜湯

松葉蟹🦀羔大蝦手造扁意粉

四色爆汁芝士🧀小龍蝦🦞肉大牛角包

檸檬🍋撻伴雪糕

鮮什莓果仁酪碗

海鹽焦糖奶昔沙冰
甜度剛剛好,質感好幼滑,香濃牛奶味,呢杯我好推介。

好正既冬至飯。💗
年輕廚師推介期間限定奶浸野山瓜子魚,魚好新鮮嫩滑彈牙,個湯吸收晒魚嘅鮮味,份外鮮甜無比,已經係第二次食到呢個野生瓜子魚,因為上次有幸食過,同老闆講下次有記得call我,所以今次又有機會同屋企人分享美味,仲有其他好味食物,阿仔去親必殺兩碟檸檬胡椒雞翼,仲未牛脷心,薯條,食咗好多嘢不能盡錄啦🤭👍🏻👍🏻👍🏻細心位係可以備註唔食啲乜嘢,又或者法式多士配雪糕可以轉第二啲口味,配合每個人嘅需要👍🏻👍🏻👍🏻
2022-12-21
庆祝纪念
纪念日
  • 藍山咖啡單品手冲咖啡
  • 羊架做得好出色,一啲都唔蘇
  • 期間限定奶浸野山瓜子魚