2024-12-05 132 浏览
好耐冇入去元朗,又多咗幾個新商場。今日行到元點,都有唔少好餐廳。行過見到有燒肉,仲要係KAKURA就入去食個晚飯。佢哋有窗口卡位,可以望到元朗大馬路市中心。叫咗個大判燒!黑毛和牛西冷,可以叫職員幫手燒,一大塊係爐面幾咁搶火。燒到五成就即刻沾蛋汁放入口。入口即溶,和牛油香十足。另外個椿拼盤都好多嘢食,有刺身級嘅大蝦,又有雞髀肉、雞柳,又有牛小排,牛肩胛、赤身肉,仲有牛舌同牛腸添。我哋仲加咗碗紫菜飯,入面有紫菜碎、燒汁同埋溫泉蛋。撈勻之後加埋燒肉一齊食就真心正。另外一定要加杯燒酎梳打咁樣先夠爽。食完之後原來仲有雪米糍同杏仁豆腐送,食得幾開心。

佢哋有窗口卡位,可以望到元朗大馬路市中心。

食完之後原來仲有雪米糍同杏仁豆腐送,食得幾開心。
2024-12-01 214 浏览
今日真幸運,撞啱YAKINIKU KAKURA四周年熱身優惠,只要於11月18-27日到店消費,做齊3️⃣個簡單步驟,即享優惠:1/ 讚好及追縱專頁2/ Comment, Like 及 Share 此post3/ 向店員出示,即可獲”鹿兒島県産🇯🇵火炙黑毛和牛壽司”一件,超開心,呢件壽司真係超好味,自己按自己喜愛生熟程度燒,燒好放在壽司飯上,即食,超愛❤️之後嚟一個前菜, 「泡菜三點盛」有酸蘿蔔、泡菜、青瓜,蘿蔔青瓜爽脆🥒,比想像中大碟,味道唔會太酸及太咸,食下佢,食下燒牛肉,唔會油膩,二人食完一碟,實在太好味,要encore再叫一碟,呢D咪叫做真心好味囉🤤再叫另一款前菜「Kakura沙律」新鮮就一定、仲加上泡菜、有肉有菜,配埋沙律醬,正到痺, 均衡飲食,美顏抗氧化。兩人點了兩份⁠「大判燒!黑毛和牛西冷」必食之選,你地嚟到唔order係你地損失,而且服務周到,店員主動為大家燒,烤肉質及脂肪比例無敵匹配,唔識形容烤牛有嗰種烤肉香味,加上牛肉汁,食完你就知咩叫「值回票價」❤️唔好講少,今日真係好Lucky ,撞啱每日優惠二選一「黑毛和牛腹前小排」原價$248,今日$178,抵咁多,緊係要叫番兩碟先
1/ 讚好及追縱專頁

再叫另一款前菜「Kakura沙律」

兩人點了兩份⁠「大判燒!黑毛和牛西冷」

唔好講少,今日真係好Lucky ,撞啱每日優惠二選一「黑毛和牛腹前小排」原價$248,今日$178,抵咁多,緊係要叫番兩碟先,太好味,太好味了,都係嗰句,由於肉質同脂肪比倒得好,好Juice,好幸福啊☺️
由於個人一定要食番D飯先滿足,點呢個「Kakura牛肉飯」
熱辣辣烤牛肉配上洋蔥🧅同流心蛋,撈勻食,可以講係男人新一代「男人的浪漫」😆,我覺得我形容得好好😌

呢度嘅甜品,不嬲都係我其中一個大愛,真係Bonus中嘅Bonus, 甜品係不可少的一環❤️

元朗店裝修一流,雅坐適合見客、朋友家人聚會,值得一讚嘅係佢地嘅服務,佢地一定有睇古天樂嘅「今日嘅服務態度」😆,每個員工都好有禮物,仲有職員介紹唔同嘅牛有唔同特色,好專業👍🏼,你地一定要嚟試下啊❤️
上次在YAKINIKU KAKURA沙田分店吃過香港店獨有的大判燒後,就想著要再來吃~😋我們這次來到元朗分店Yakiniku Kakura 就是抱著要吃黑毛和牛西冷大判燒的心而來~🫶🏻店員推介我們可以試試他們這個二人起Omakase Course($498/每位),不用煩惱選什麼吃~🤔😂套餐包有前菜沙律🥗、泡菜三點盛、鹽🧂味牛舌、蔥鹽味雞肉、大判燒黑毛和牛西冷x2、黑毛和牛兩款、野菜(洋蔥、南瓜、冬菇)、小冷麵和小米飯、甜品,好豐富啊!😋😋大判燒黑毛和牛西冷是必吃的招牌菜,店員主動幫忙燒,怕我們燒得過熟會不好吃,和牛大大塊,燒得剛好配上溫泉蛋一起吃,肉質超軟嫩,蘸上蛋漿更加滑溜,很好吃~🥰😋😋牛舌包裹着京蔥一起吃,沒那麼膩~🙆‍♀️牛舌脂肪適中,口感獨特,鮮美多汁~😋最喜歡是這裡每次用餐後都會送上甜品🥄,有杏仁布甸和雲呢拿糯米糍,賣相精緻,布甸滑溜溜,有香濃杏仁味道~👅Info店名:YAKINIKU KAKURA地址:元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖

大判燒黑毛和牛西冷是必吃的招牌菜,
店員主動幫忙燒,怕我們燒得過熟會不好吃,
和牛大大塊,燒得剛好配上溫泉蛋一起吃,
肉質超軟嫩,蘸上蛋漿更加滑溜,
很好吃~🥰😋😋

牛舌包裹着京蔥一起吃,沒那麼膩~🙆‍♀️
牛舌脂肪適中,口感獨特,鮮美多汁~😋

最喜歡是這裡每次用餐後都會送上甜品🥄,
有杏仁布甸和雲呢拿糯米糍,
賣相精緻,布甸滑溜溜,有香濃杏仁味道~👅

Info
店名:YAKINIKU KAKURA
地址:元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖
[✨元朗YAKINIKU KAKURA·日本直送高質黑毛和牛 ]#YAKINIKU_KAKURA #元朗🔸黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉 $258牛板腱肉有4塊,厚度適中,本身已經醃過醬料,燒出來肉質好軟腍🤤黑毛和牛大判燒可以叫店員幫忙燒。配搭溫泉蛋一齊食,牛味勁香濃😍🔸黑毛和牛拚雞腿 $218和牛油脂分佈均勻,入口即化🤤雞腿肉好嫩滑,烤到微微金黃色啖啖肉勁惹味💯🔸吉列豬扒咖哩飯 $118豬扒新鮮炸起好脆口,肉質鮮嫩一啲都唔韌,咖哩係日式咖哩,偏甜唔辣,好食!上述午市套餐都會包餐湯,沙律,小食,飲品同甜品,CP值滿滿,真係好抵食👍👍————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳以日式風格為主,燈光柔和感覺好舒服;作為燒肉店抽風環境做得好好;食材高質,而且套餐都有一定分量,位於元朗YOHO MALL內,係區內嚟講交通都無得輸,元朗燒肉控必食👍📍YAKINIKU KAKURA🏠元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖

#YAKINIKU_KAKURA #元朗

✨總結

📍YAKINIKU KAKURA
🏠元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖

2024-11-21 192 浏览
今日同家人睇完戲咁就喺YOHO搵間好嘢食吓 ,見到Yakiniku Kakura,朋友話幾唔錯,佢係一間以日式燒肉為主打的餐廳。咁就入去試吓。今次就叫咗一個二人餐入邊包括下面嘢食。大判燒🥩🥩佢係用頂級和牛,好食不特止,仲可以叫服務員幫你燒埋,包保唔會嘥咗件咁靚嘅牛。最後仲可以點埋日本蛋一齊食,係呢個二人餐嘅重中之重鹽味牛舌👅👅牛舌就唔好燒太耐,配合埋個燒汁,老竇就非常鍾意黑帽和牛腹柳小排🐂🐂油脂豐富,口感細緻綿密,十分入味和牛赤身🐮🐮赤身肉味濃,肉質細膩,加上當中油脂分布平均,都係建議唔好燒太耐日本雞柳🐔🐔鮮嫩有咬口,亦都不失雞原有嘅味海老🦐🦐佢係用刺身級別嘅海老,所以都係唔使燒太耐,保留番入邊嘅蝦膏,燒到半熟又不失蝦膏嘅香呢個二人餐中包括泡菜做前菜,兩碗冷麵或者飯,沙律同埋最後嘅甜品,雲呢拿糯米糍同杏汁凍。以食物嘅質素絕對係超值。但係最緊要嘅係佢哋嘅服務態度真係一流,主動走埋嚟幫你換走鐵板,次數仲要好頻密,咁嘅服務態度真係買少見少👍🏻👍🏻

大判燒🥩🥩

鹽味牛舌👅👅
牛舌就唔好燒太耐,配合埋個燒汁,老竇就非常鍾意

黑帽和牛腹柳小排🐂🐂
油脂豐富,口感細緻綿密,十分入味

和牛赤身🐮🐮

日本雞柳🐔🐔
鮮嫩有咬口,亦都不失雞原有嘅味

海老🦐🦐

• 大判燒!黑毛和牛西冷
2024-11-18 215 浏览
點佐一個黑毛和牛大判燒套餐,包沙律、小食、味噌湯、甜品店員服務態度好好啊,見我點佐大判燒,主動offer我問我駛唔駛幫手烤,簡直令我大開眼界。烤肉真係技巧來架,學到嘢啊,店員開大火,用豬皮出油起爐,夾起和牛係大火上面好似跳舞甘來回翻幾下,再鋪開正反面烤幾秒就放入裝有溫泉蛋噶晚度可以食得。我係中意食生小小,熱辣辣烤熟搭配溫泉蛋冷凍口感,冰火兩重天,件和牛簡直入口即化,呢啲先算得上美食啊。加配牛腹柳小排、帆立貝同埋生菜,呢度啲牛肉品質好好,貴精不貴多,油脂豐富,我個人鍾意夾生菜一齊食。呢餐可以話係我今個月top 1,正。
點佐一個黑毛和牛大判燒套餐,包沙律、小食、味噌湯、甜品

2024-11-17 216 浏览
今晚又嚟元朗搵食見到呢間裝修幾靚而且餐牌價錢又唔算貴仲要啲肉係日本🇯🇵直送,所以決定試吓🤘🏻入邊環境座位都幾闊落通風系統好好,所以冇乜油煙味💯黑毛和牛西冷大判燒🐮果然係佢哋嘅招牌肉脂比例均勻 入口即溶配埋溫泉蛋🥚食口感更豐富&嫩滑🤤我哋仲嗌咗日本產雞肉拼盤、壺漬 KAKURA牛胸腹肉、蔥塩味牛舌、黑毛豚脛肉&黑毛豚無骨小排全部肉肉既質素非常高 肉質鮮嫩 簡單既調味已經足夠😍食肉當然要配紫菜飯🍚入面仲有隻溫泉蛋另外我地怕太邪惡所以嗌左KAKURA沙律&七味豆腐鍋🥗🍲沙律菜好新鮮 入面仲有吞拿魚同泡菜係我食過最好食既沙律❗️❗️❗️而豆腐鍋超級足料 除左大量豆腐外仲有豚肉&泡菜 味道完全唔會咸 飲完個胃暖笠笠最後仲有杏仁豆腐同雪米糍做甜品真係好滿足呀😍職員好有禮貌 會主動幫手燒肉咁就唔怕燒過龍晒左舊靚肉❤️❤️❤️❤️呢間燒肉真係好好食可以算係近年來食過最好食之一🤘🏻
今晚又嚟元朗搵食
見到呢間裝修幾靚而且餐牌價錢又唔算貴
仲要啲肉係日本🇯🇵直送,所以決定試吓🤘🏻

入邊環境座位都幾闊落
通風系統好好,所以冇乜油煙味💯

黑毛和牛西冷大判燒🐮

咁就唔怕燒過龍晒左舊靚肉❤️❤️❤️❤️

呢間燒肉真係好好食
可以算係近年來食過最好食之一🤘🏻
2024-11-16 207 浏览
呢間YAKINIKU KAKURA係好多唔同地方都有分店, 食過幾間既食物水準都係一致地好, 所以回頭率超高, 今次同友人黎食DINNER, 燒肉既價錢同質素係成正比的必點一定係呢個大判燒!! 超大塊既和牛西冷, 係影完靚靚相之後店員就問想要幾成熟, 就幫我地燒火光紅紅, 都要D技術先燒得好, 個人感覺係生一點會好食D, 牛味加上牛脂既香味, 成件事冇得彈, 加上日本生蛋增強個嫩滑既口感, 成件事係勁舒服黑毛和牛腹前小排呢個質素超級高!! 基本上每一塊都入口即溶, 我鐘意燒到少少脆既口感, 油光滿滿, 一入口加上一口飯真係無得頂牛舌牛舌都係厚切既好食D, 不過呢個薄薄的口感會差左但係味道會更入味生菜份量都幾多, 包住肉食會解油脂感必點呢個紫菜飯!! 撈埋生蛋食無得頂雞脛柳勁香口, 味道唔重但係點埋佢比既醬汁係超好味的!!

黑毛和牛腹前小排

牛舌
生菜份量都幾多, 包住肉食會解油脂感
必點呢個紫菜飯!! 撈埋生蛋食無得頂
雞脛柳勁香口, 味道唔重但係點埋佢比既醬汁係超好味的!!
2024-11-08
2024-11-09 276 浏览
自從Yoho mix 元點開咗之後,多左嚟呢間燒肉店開餐,午市套餐幾抵食,由$118起~今次實行黑毛豚🐷大戰🆚黑毛和牛🐮決一高下😆🐷黑毛豚盛盒$148.4件黑毛豚無骨小排.4件黑毛豚頸肉.4件宮崎黑毛豚香腸🐷黑毛豚肉質富彈性,脂肪油花分佈均勻,豚頸肉口感最好。🐮黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉$258.1大片鹿兒島A4和牛西冷.4片牛板腱肉套餐另追加 牛舌👅 $48+生菜 🥬$28🐮黑毛和牛一向受人歡迎,肉質軟嫩,色澤赤紅,霜降油花分佈細膩,濃郁肉味同油脂香氣。西冷大大塊,燒至7成熟,少少焦香,再放落個溫泉蛋,滑上加滑,超正😋午市套餐配白飯🍚沙律🥗味噌湯🫕前菜(泡菜牛舌粒)甜品 (杏仁豆腐及雪米糍)餐飲🥤(可選檸檬茶檸檬水咖啡汽水)加$20升級白桃乳酸梳打仲叫左件黑毛和牛刺身盛海膽$98海膽鮮味加埋生牛肉,好似食左件大拖羅咁肥美😋

今次實行黑毛豚🐷大戰
🆚黑毛和牛🐮決一高下😆

🐷黑毛豚盛盒$148
.4件黑毛豚無骨小排
.4件黑毛豚頸肉
.4件宮崎黑毛豚香腸

🐷黑毛豚肉質富彈性,脂肪油花分佈均勻,豚頸肉口感最好。

🐮黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉$258

午市套餐配
白飯🍚
沙律🥗
味噌湯🫕
前菜(泡菜牛舌粒)
甜品 (杏仁豆腐及雪米糍)
餐飲🥤(可選檸檬茶檸檬水咖啡汽水)
加$20升級白桃乳酸梳打

仲叫左件
黑毛和牛刺身盛海膽$98
海膽鮮味加埋生牛肉,好似食左件大拖羅咁肥美😋
1991 浏览
2024-11-07 265 浏览
第一次嚟元點呢個商場,原來都好多餐廳,同埋交通方便,西鐵站一出就到,坐窗口位望出去仲見到日落晚霞~🔘大判燒黑毛和牛西冷 $178每次必點,油花豐富,相當肥美,店員會幫手燒,揀咗五成熟,撈埋月見汁一齊食,非常正~🔘火炙黑毛和牛壽司 四周年優惠,讚好Facebook送的,油花可以媲美大判燒~🔘黑毛和牛上嫩肩里肉 $198 🔘黑毛和牛腹柳小排 $148朋友讚我點得好嘅兩款牛肉,因為之前食過知道好味,兩款油花都好靚,高質嘅和牛,肩里肉更加做到入口即溶~🔘壺漬 KAKURA牛胸腹肉 $138餐廳招牌菜之一,偏厚身嘅牛肉原條燒完再剪開,估唔到都好容易咬開~ 🔘牛板腱肉 $98 私心推介,瘦得嚟肉質軟熟嘅部位~ 🔘若雞雞腿 $78 連雞皮嘅雞腿肉,爽口彈牙~🔘帆立貝 $78 連同錫紙兜一齊燒,簡單加牛油同黑椒調味已好食~ 🔘佐賀紫菜飯 $48 食燒肉一定要有個飯,紫菜滿瀉,加埋溫泉蛋,微辣醬汁,唔會唔好食~最後食埋送嘅甜品雪米糍同杏仁豆腐,大滿足!!

🔘大判燒黑毛和牛西冷 $178

🔘火炙黑毛和牛壽司
四周年優惠,讚好Facebook送的,油花可以媲美大判燒~

🔘黑毛和牛上嫩肩里肉 $198
🔘黑毛和牛腹柳小排 $148

🔘壺漬 KAKURA牛胸腹肉 $138

🔘牛板腱肉 $98
私心推介,瘦得嚟肉質軟熟嘅部位~

🔘若雞雞腿 $78
連雞皮嘅雞腿肉,爽口彈牙~

🔘帆立貝 $78
連同錫紙兜一齊燒,簡單加牛油同黑椒調味已好食~

🔘佐賀紫菜飯 $48

最後食埋送嘅甜品雪米糍同杏仁豆腐,大滿足!!
今日同朋友慶祝生日,揀咗呢間喺元朗食燒肉嘅餐廳😍😍 由於唔想諗食咩就點咗個餓媽家姐燒肉套餐 真係超級豐富🫶🏻🫶🏻🔸泡菜三點盛先來開胃前菜包括有泡菜青瓜同埋蘿蔔 兩人份量加埋都唔少 而且食材新鮮,青瓜同蘿蔔好清甜 而且酸辣的味道恰到好處😚 好適合香港人口味🔸OMAKASE沙律沙律菜非常新鮮,而且好鍾意個柚子醋醬汁上面鋪滿木魚絲更加開胃😍🔸塩味上牛舌牛舌口感相當軟嫩,鹽味讓牛肉既天然鮮味更為突出。每一片牛舌都可以輕易地咀嚼,並且搭配少量檸檬汁同蔥絲,令整體口感更加清新😙😙🔸大判焼 黑毛和牛西冷呢個大判燒直程係今晚嘅主角🫶🏻 店員好好咁會幫你燒埋 唔使自己郁手🤣 黑毛和牛西冷肉質非常優質,西冷部位既油花分布均勻,燒嘅時候由於油脂較多所以好搶火 不過店員姐姐燒得非常有技巧 唔會黐底之餘,亦都燒得啱啱好,外焦內嫩,香氣四溢。配上少許的醬油同溫泉蛋 真係無可挑剔‼️🥺🥺🔸野菜包括有少量嘅南瓜,冬菇,雞髀菇同埋洋蔥 食材非常新鮮👍🔸蒽鹽味若雞精選2種🔸海老兩隻大蝦都超級大隻 有成隻手掌咁長😍 而且亦都好新鮮 d殻完全唔會痴蝦肉 最緊要係蝦頭有膏😍 所以燒出嚟超級香🔸黑毛和牛精選2款分別係黑毛和牛腹柳小

🔸泡菜三點盛

🔸OMAKASE沙律

🔸塩味上牛舌

🔸大判焼 黑毛和牛西冷

🔸野菜
包括有少量嘅南瓜,冬菇,雞髀菇同埋洋蔥 食材非常新鮮👍

🔸蒽鹽味若雞精選2種

🔸海老

🔸黑毛和牛精選2款
分別係黑毛和牛腹柳小排同埋和牛赤身,無論是油脂的分布還是肉質的口感,都是頂級享受。牛腹柳油脂比例比較高 會有入口即溶嘅口感,而赤身嘅肌肉比例較高 所以食落會比較有嚼口。

🔸KAKURA 冷麵
係韓式冷麵嘅味道 涼爽的口感讓人感覺非常解膩 而且麵條好彈牙😚

🔸甜品(雪米糍、杏仁霜奶凍)
雪米糍的外皮煙靭,包着雲呢拿味雪糕,口感好正。杏仁霜奶凍就好滑嫩,我本身唔係超鍾意杏仁味,但係都食晒呢個奶凍🤣

今次二訪再黎食YAKINIKU KAKURA🥰水準依然!大判燒依舊都係咁出色!👍🏻👍🏻服務態度非常親切,員工主動提出幫我哋燒🙏🏻🫣-黑毛和牛内横膈膜牛味好濃,咬落好有口感,油脂分布都好平均😌-黑毛和牛腹前小排超級好食🤤燒到五成熟,入口即溶,牛油味好香!-黑毛和牛腹柳小排眼見都好勁油脂,燒完都仲係滿口油,沾埋微酸嘅醬汁,油膩感控制得岩岩好😍-佐賀紫菜飯(微辣)每塊靚牛,配上每啖紫菜溫泉蛋飯,直頭係錦上添花😋-黑毛和牛西冷大判燒呢個真係呢餐嘅重頭戲☺️傳說中嘅「大判燒」😍仲要員工主動問我哋有冇需要幫我地燒😋真係不得不佩服,真係好專業,好有水準!犀利!😂口感不得了,配埋專門沾大判燒嘅溫泉蛋,增加滑溜感 🤤入口即溶!超級正!!!大推!!!!-梅酒 野飲方面,叫左酸酸地嘅南高梅梅酒,有助解油膩感覺!絕配!!!

今次二訪再黎食YAKINIKU KAKURA🥰
黑毛和牛内横膈膜
牛味好濃,咬落好有口感,油脂分布都好平均😌
黑毛和牛腹前小排
超級好食🤤燒到五成熟,入口即溶,牛油味好香!
黑毛和牛腹柳小排
佐賀紫菜飯(微辣)
每塊靚牛,配上每啖紫菜溫泉蛋飯,直頭係錦上添花😋
黑毛和牛西冷大判燒
呢個真係呢餐嘅重頭戲☺️傳說中嘅「大判燒」😍
梅酒
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
2024-10-16 274 浏览
餐廳做緊唔少優惠,例如滙豐信用卡可以用優惠價order套餐,YOHO屋苑住戶可以有discount,星期一至五做緊唔同優惠,例如買一送一等等,超級推薦🫶🏻-大判燒!黑毛和牛西冷 $178和牛質素一流,肉質滑嫩,油花分佈均勻,店員幫我地煎到適合五成熟,入口即溶,令人回味無窮。-黑毛和牛腹柳小排 $148腹柳小排非常多汁,肉質鮮嫩,搭配少量的海鹽,更能突出牛肉本身鮮味,真係好正!!-腹前小排 $118小排肉質較為緊實,但仍然保持了足夠嘅嫩滑感,口感相當唔錯,搭配燒烤醬更添風味。-特上牛胸腹肉 $128絕對值得一試,肉質厚實,油脂豐富,燒烤後嘅香氣令人垂涎。-壼漬Kakuka牛胸腹肉 $138呢款牛肉經過特製醃製,味道濃郁,吃起來有一種獨特風味。-牛板腱肉 $98牛板腱肉口感非常好,肉質彈牙,搭配燒肉醬,味道更是加分。-帆立貝 $78帆立貝新鮮美味,肉質鮮甜,用牛油燒烤後香氣更是令人難以抗拒。-石燒肉泡菜鍋飯 $88鍋飯用咗免治雞肉,飯粒粒分明,香氣四溢,搭配泡菜嘅酸辣味,真係好開胃!-零系可口可樂 $25-是日甜品餐廳會提供每人一份嘅是日甜品,我哋去嗰日係杏仁豆腐同雲呢拿雪米糍,正😋
大判燒!黑毛和牛西冷 $178
黑毛和牛腹柳小排 $148
腹前小排 $118
特上牛胸腹肉 $128
絕對值得一試,肉質厚實,油脂豐富,燒烤後嘅香氣令人垂涎。
壼漬Kakuka牛胸腹肉 $138
呢款牛肉經過特製醃製,味道濃郁,吃起來有一種獨特風味。
牛板腱肉 $98
牛板腱肉口感非常好,肉質彈牙,搭配燒肉醬,味道更是加分。
帆立貝 $78
石燒肉泡菜鍋飯 $88
零系可口可樂 $25
是日甜品
2024-10-15 301 浏览
收工想食燒肉即刻諗起依間主打黑毛和牛💖KAKURA沙律除左沙律仲有泡菜吞拿魚清爽沙律菜連埋個醬汁好開胃💖大判燒!黑毛和牛西冷店員可以幫手燒雖然薄身但好重油脂配埋生蛋口感嫩滑💖特上牛胸腹肉食落好淋好重牛味可以額外加泡菜同生菜包住食感覺會清爽d💖黑毛和牛裏腹小排都係比較厚身油花再均勻d!有入口即溶既感覺💖火炙黑毛和牛壽司盛海膽黑毛和牛真係超正!店員燒完舖上壽司飯面頭再加埋海膽海膽鮮味再加牛味估唔到又幾夾💖雜茸錫紙包牛油夾住d 菇無辦法唔好食~💖甜品雪米滋加杏仁豆腐豆腐好滑杏仁味岩岩好
收工想食燒肉

都係比較厚身
油花再均勻d!
有入口即溶既感覺

💖火炙黑毛和牛壽司盛海膽
黑毛和牛真係超正!

店員燒完舖上壽司

豆腐好滑
杏仁味岩岩好
2024-10-10
2024-10-11 267 浏览
呢間日本過江龍燒肉店真心高質,食極都唔厭,和牛質素好好,每次食都好滿足🔻大判燒! 黑毛和牛西冷 $178必食海外分店限定嘅和牛西冷,色澤勁靚,油花分布平均,店員會主動幫手燒,五成熟口感最好,入口即溶而且有好多油脂爆出嚟!🔻 黑毛和牛上嫩肩里肉 $198油花同樣分佈均勻,賣相好靚。牛味濃厚,肩里肉燒完帶點嚼勁,好味又有口感🔻蔥塩味牛舌 $97牛舌唔會好薄,食落有口感又彈牙,完全唔韌,鍾意食牛舌必點!🔻黑毛豚脛肉 $88肉質爽彈又好有口感,燒到微微帶焦香最好食🔻若鶏雞腿 $78雞腿肉質鮮嫩多汁,燒完啖啖肉好惹味🔻七味豆腐鍋 $76石鍋熱辣辣,鍋內除了香滑豆腐,仲有蛋花同豚肉,滋味非常🔻 KAKURA沙律 $78招牌沙律以呑拿魚、泡菜、蕃茄、沙律菜混入沙律醬,食燒肉時加點沙律食,清爽又解膩🔻佐賀飯 $48面頭鋪上大量紫菜,飯內有少少醬汁同溫泉蛋🔻甜品 Free 埋單時每人會有一客甜品,係杏仁奶凍加一球雪米糍

🔻大判燒! 黑毛和牛西冷 $178

🔻 黑毛和牛上嫩肩里肉 $198

🔻蔥塩味牛舌 $97
牛舌唔會好薄,食落有口感又彈牙,完全唔韌,鍾意食牛舌必點!

🔻黑毛豚脛肉 $88
肉質爽彈又好有口感,燒到微微帶焦香最好食

🔻若鶏雞腿 $78
雞腿肉質鮮嫩多汁,燒完啖啖肉好惹味

🔻七味豆腐鍋 $76
石鍋熱辣辣,鍋內除了香滑豆腐,仲有蛋花同豚肉,滋味非常

🔻 KAKURA沙律 $78

🔻佐賀飯 $48
面頭鋪上大量紫菜,飯內有少少醬汁同溫泉蛋

🔻甜品 Free
埋單時每人會有一客甜品,係杏仁奶凍加一球雪米糍