2013-04-28
其實…我地原本唔係打算係呢度度過一個晚上既…三個人好耐無見,又唔知想食乜,其中一個建議去大坑食Pizza,可惜我地無book位,所以要另外搵地方…當係餐廳門口知道無位食Pizza,想起成日都想試既Zanzo,於是捉埋兩個朋友即刻行去書館街。裡面真係坐得幾舒服,而且個drink list真係幾特別!有幾款唔常見既啤酒,同唔少Sake, Cocktails又會用sake代替一d酒,睇落好搞笑!例如Cosmopolitan 就唔用Vodka,改用sake,仲叫做Cosmo Zanzo,我同朋友睇個drink list都睇得好開心!由於係居酒屋,食物份量較少。好在我地三個都唔肚餓,唔係就大件事!我地只係叫左枝豆,韓國辣魷魚,墨汁蔬菜天婦羅, 串燒一口甜薯同明太子雞肉炒烏冬。可能因為食慣尖沙咀韓國街專賣泡菜個間既魷魚,覺得呢度既韓國辣魷魚係絕對唔洗再食,但其他都ok,而個墨汁蔬菜天婦羅真係值得推薦~賣相吸引,外脆內爽,一d都唔油!45蚊一個較健康既佐酒小食,真係好吸引!希望Zanzo可以一直保持墨汁蔬菜天婦羅既水準而又唔好加價啦!朋友想飲sake但又心大心細,叫waiter介紹,個waiter好
裡面真係坐得幾舒服,而且個drink list真係幾特別!有幾款唔常見既啤酒,同唔少Sake, Cocktails又會用sake代替一d酒,睇落好搞笑!例如Cosmopolitan 就唔用Vodka,改用sake,仲叫做Cosmo Zanzo,我同朋友睇個drink list都睇得好開心! 由於係居酒屋,食物份量較少。好在我地三個都唔肚餓,唔係就大件事!我地只係叫左枝豆,韓國辣魷魚,墨汁蔬菜天婦羅, 串燒一口甜薯同明太子雞肉炒烏冬。可能因為食慣尖沙咀韓國街專賣泡菜個間既魷魚,覺得呢度既韓國辣魷魚係絕對唔洗再食,但其他都ok,而個墨汁蔬菜天婦羅真係值得推薦~ 賣相吸引,外脆內爽,一d都唔油!45蚊一個較健康既佐酒小食,真係好吸引!希望Zanzo可以一直保持墨汁蔬菜天婦羅既水準而又唔好加價啦!
朋友想飲sake但又心大心細,叫waiter介紹,個waiter好後生,連問我朋友鐘意乜口味都無問,自自然然係介紹我地飲佢地自家Sake 總括黎講,呢度好適合係大坑食飯前傾計飲一杯或者食飯後傾計飲一杯~