2010-05-06 41 浏览
去完马场, 听闻沙角村嘅大排档几好味, 入o黎一试! 豉椒炒蚬 - 炒蚬系我另一至爱, 买相吸引, 但系好似有一点点欠缺. 系! 系火喉, 小咗d 锅气, 味道都ok. 锡纸焗鱼云 - 鱼云炸到外面仍然有d 脆, 但系再用洋葱, 青椒包住锡纸焗, 煮法新颖, 而且keep到香味, 不愧系厨师推介. (如果份量多番d 就好喇! 因为大约得半个鱼头咋) 泰皇墨鱼饼 - 泰式嘅酱汁配新鲜墨鱼打成嘅墨鱼饼, 有口感亦带点墨鱼肉碎! 又一厨师推介! yummy yummy ! 卤水鹅片 - 鹅片片得几好, 不过份量又系唔多, 夹埋鹅件, 咸酸菜垫底, 都ok. 椒丝腐乳炒通菜 - 呢个时候嘅"水通菜"唔系咁靓, 又系唔够锅气, 不过味道ok. 蒜茸粉丝蒸扇贝 - 个人觉得唔够热, 味道一般.
去完马场, 听闻沙角村嘅大排档几好味, 入o黎一试!

豉椒炒蚬 - 炒蚬系我另一至爱,

蒜茸粉丝蒸扇贝 - 个人觉得唔够热, 味道一般.
豉椒炒蚬
锡纸焗鱼云