2024-10-06 0 浏览
今个周末又同屋企人去下街街。今次我哋揸车去咗东涌outlet,但又唔想成日喺outlet入面食嘢咁闷,咁我哋就去咗海堤湾畔啦,喺UNIQLO行出去几分钟就到,非常方便🚗 ♥︎ Nua Yang Takrai呢个炭烧香矛西冷牛肉,牛肉包住一整支香茅,牛肉好香炭烧味,有小量肥膏几香口🥩。另外仲有啲生菜同米粉可以夹住一齐食,成个配搭都几丰富🥬🍜♥︎ Goong Phaow烧大虾成著手掌咁大只🦐🫨,大虾上面铺满蒜蓉,味道鲜甜,配埋泰式酸辣汁真系一流,酸酸辣辣好惹味,虾肉仲好弹牙添!极度推荐钟意食虾嘅朋友仔🩷 ♥︎ Phad Pak Ruam炒杂菜清新爽口,蔬菜唔会煮得过熟,同埋太过油腻🥦🥕 ♥︎ Virgin Mojito呢杯Virgin Mojito好清新,有薄荷同青柠香🍹,唔饮酒嘅话呢个系perfect choice,解渴又refreshing!🌿🍋

♥︎ Nua Yang Takrai

♥︎ Goong Phaow

♥︎ Phad Pak Ruam
炒杂菜清新爽口,蔬菜唔会煮得过熟,同埋太过油腻🥦🥕

♥︎ Virgin Mojito