2008-07-23 18 浏览
2008年7月19日晚上8:30 同沙牛男友上广州, 晚餐念起呢间, 咪破例食一次 (减肥中, 晚餐尽量食菜炸!) 由沙田火车站行过去, 其实都几远o下, 天气又热呢! 到啦! 到啦! 原来系食潮州o野. 我呢个潮州人梗系开心啦! 两个人食三碟o野, 不过d𩠌好大碟o架, 其实两个人两碟已经好够好够, 食到我地眼到大埋 1) 煎蚝饼走䓤走”然西” – 其实系炸, 不过真系几好味! 可以话系我食过香港最好食的. 记住! 我走晒d配菜之后, 只系蛋+蚝, 不过一d都唔腥, 正正正! 重系有两大块, d蚝又肥, 正正正!2) 咕噜肉 – 呢个当然唔系潮州o野, 不过我间间都会试, 不过呢间唔系好得, 大家don’t waste money啦!3) 炸大肠 – 响减肥日子里面食呢个都知死得嫁啦! 不过, 又抵死㖞! 因为都几好食o架! 沙友男友话同凤城差唔多, 呢到卖50蚊, 我未食过凤城, 无得比较3碟+2汽水 = $130左右(我记得系)待应都几好人!有下次! 不过等我减番今日多咗果几磅先

1) 煎蚝饼走䓤走”然西”
2) 咕噜肉
3) 炸大肠

3碟+2汽水 = $130左右(我记得系)

待应都几好人!

有下次! 不过等我减番今日多咗果几磅先