2025-01-25
新开人气复古意粉店,打开社交平台个个都去食遇正有朋友生日又想食意粉,一于一齐试呢间pasta !🍝之前经过见到大排长龙,walk in 应该有排等见到佢社交平台可以whatsapp预先book位! 岩晒I人唔洗打电话去book🤪果然系人气店 星期六晚市得5点45有位😂去到都已经有几组开始排队舖头总共有两层,地下比较少位置,装修好小清新,晏就黎叹下啡 食下cake 应该好舒服好悠闲 二楼比想像中大空间, 好cozy舒适🚪,都容纳到几多枱客人,晚市一开已经有好多人入座由于新开,主菜唔算好多选择 一早已经简定心水 ,同朋友一共叫左2个意粉:-水牛芝士蕃茄粗管通粉 ($128) 酱汁都挂面 味道比较清淡 如果再浓啲就好-经典卡邦尼烟腩肉麻花卷粉($138) 烟腩肉好juicy 酱汁creamy 浓厚 虽然感觉邪恶 但腩肉同意一齐食落去既感觉好幸福😍不过意粉份量唔算好大 另外再加左2个小食share: -白酒牛油蒜香煮本地大蚬 ($88) -薯条 &黑松露酱 ($68) 呢两款小食都好有惊喜 系会食完一啖接一啖既上瘾程度🤤🤤薯条! 必食! 🍟饮品方面就叫左:-72%浓可可 ($54) Pure
遇正有朋友生日又想食意粉,一于一齐试呢间pasta !🍝
之前经过见到大排长龙,walk in 应该有排等
由于新开,主菜唔算好多选择
一早已经简定心水 ,同朋友一共叫左2个意粉:
-水牛芝士蕃茄粗管通粉 ($128)
酱汁都挂面 味道比较清淡 如果再浓啲就好
-经典卡邦尼烟腩肉麻花卷粉($138)
烟腩肉好juicy 酱汁creamy 浓厚
虽然感觉邪恶 但腩肉同意一齐食落去既感觉好幸福😍
不过意粉份量唔算好大 另外再加左2个小食share:
-白酒牛油蒜香煮本地大蚬 ($88)
-薯条 &黑松露酱 ($68)
饮品方面就叫左:
-72%浓可可 ($54)
Pure朱古力味唔死甜 not bad
-焦糖香蕉可可 ($57)
希望会有唔同糖份option选择🙂
本身想叫既tiramisu 已经售罄左
咁岩有朱古力巴斯克芝士蛋糕就试下佢!
加上朋友生日 打算比个惊喜佢
可以喺QR code order 既时间request 写句happy Birthday! 🩷
(Ps: 朋友都可以scan 一齐落单 小心穿煲既机会😂)