佐敦呢间小店系上海街同宝灵街嘅Corner位, 只卖蛋糕甜点同饮品。佢同坊间不同之处,佢主要系卖班兰制品。班兰叶系用新鲜,并非如坊间添加人造色素同香精,所以佢嘅出品只系有淡淡的浅绿色同班兰味。佢嘅班兰戚风蛋糕,每次只焗制少量,一日会焗好几转。所以买到嘅都系即日新鲜热辣出炉,摊冻之后再入袋。所以蛋糕口感特别弹牙松软,有真正嘅班兰味道同香味。比起新加坡名店绝对不相伯仲!另外仲试咗佢哋嘅黄金板栗班兰卷。即使第二日先食,口感亦好松软,栗子🌰味浓,同班兰绝对系绝配。临走前,见佢有班兰咖啡,马上order一试。由于班兰汁系用新鲜班兰叶即榨汁,本身有啲苦涩味,应该要求加多啲糖水先得。总括来说,绝对值得我哋经常帮衬!

班兰戚风蛋糕

班兰咖啡

总括来说,绝对值得我哋经常帮衬!
2024-04-16
外卖自取